Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering

Bøger af Helle Juhl

Filter
Filter
Genre
 • (1)
 • (6)
 • (1)
 • (1)
 • (2)
 • (8)
Type
 • (9)
 • (5)
 • (4)
Format
 • (7)
 • (5)
 • (4)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (12)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (0)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Tag
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • af Helle Juhl
  185,95 - 273,95 kr.

  Jutlandia - Krig, kald og kærlighed beretter om de danske sygeplejersker, der ydede humanitær bistand under Korea-krigen på hospitalsskibet Jutlandia fra 1951-53.  Sygeplejerskerne gjorde en kolossal forskel for tusindvis af krigsofre, men deres rolle i krigen og på skibet er ikke tidligere blevet beskrevet. Jutlandia - Krig, kald og kærlighed giver stemme til de sygeplejersker, der gik forrest og var med til at sætte en ny standard for nødhjælp i krigsramte lande.Jutlandia - Krig, kald og kærlighed  giver et unikt indblik i livet ombord på det flydende hospital, både hvad angår krigens rædsler, kaldet til sygeplejegerningen, men også kærligheden. Der kom nemlig hele 16 ægteskaber ud af Jutlandia-ekspeditionen.Bogen indeholder private fotos og dagbogsnotater fra sygeplejerskerne, som ikke tidligere har været publiceret.Udsnit fra sygeplejerske Gyde Rudbecks dagbog:Søndag d. 30/11-52Stille søndag. 1. søndag i advent. Der kom kun et par helikopterpatienter, hvoraf den ene var en dreng på syv med polio. Der var åndedrætsparese, og der blev straks gjort en trachteotomi, men kl. 1 om natten døde drengen. Måske var det også det bedste.

 • - Erindringer fra efterkrigstidens Danmark
  af Helle Juhl
  139,95 - 236,95 kr.

  I Barndom på landet tager Helle Juhl i selskab med ti repræsentanter for de første efterkrigsgenerationer - alle født og opvokset på landet - på tur i et univers uden daginstitutioner, Aula og børnekonvention. Men med så meget andet.Helle Juhl har interviewet de medvirkende om deres opvækst på landet og tegner med deres anekdoter og historier et smukt tidsbillede af, hvad det indebar at vokse op på landet i de første årtier efter krigen. De fleste af dem kan berette om endeløse timer med roehakning og jordbærplukning og avisudbringning i al slags vejr. At vokse op på landet betød frisk luft, højt til himlen og et liv i tæt kontakt med naturen. Men som fortællingerne viser, var der også barske forhold på landet, hvor dødsfald og traumatiserende oplevelser skulle ties ihjel. Krisehjælp og sorggrupper fandtes hverken i praksis eller i Den danske Ordbog.Bogen kommer i flot udstyr og er rigt illustreret med billeder fra 1950?erne og 1960?erne. Bogens medvirkende er: Arne Rolighed, Nina Smith, Bente Scavenius, Johannes Værge, Connie Kruckow, Carsten Knudsen, Bodil Glistrup Thomsen, Erik Haldan, Bente Svensson og Arne Jeppesen.Helle Juhl, f. 1957, journalist, cand. public., foredragsholder og forfatter til flere historiske bøger om kvinde- og familieliv. Hun er desuden mor og mormor og bor med sin mand på en gård i Sdr. Bjert ved Kolding. 

 • af Helle Juhl
  231,95 kr.

  Der var så dejligt ude på landet tager dig i billeder og ord med tilbage til det 20. århundredes bondeland. Fra tiden omkring første verdenskrig til slutfirserne og med vægten lagt på de mennesker, der fødtes, levede og døde i det. Forudsætningerne for livet på landet er i dag nogle helt andre, og det har sat sig tydelige spor overalt, om man nu kan lide eller ej.

 • - Hjemmene på Hjerl Hede
  af Helle Juhl
  238,95 kr.

  Ingen af bygningerne på Hjerl Hedes Frilandsmuseum havde eksisteret uden kvinders medvirken. Alligevel har deres kulturhistorie fortonet sig bag mændenes mere aktive og udadvendte historie, og landbrug, håndværk og tidlig industrialisering har trumfet husholdning og hjemlige sysler.Det råder KVINDERNES VERDEN - HJEMMENE PÅ HJERL HEDE bod på ved at levendegøre kvindernes verden i en række af museets hjem, der tilsammen repræsenterer 300 års historie. I bogen møder man Vinkelgårdens herredsfogedkone i 1600-årenes dyrkningsfællesskab, bondekonen på udflyttergården Hedegården efter 1700-årenes landboreformer, lærerkonen fra Hinge Skole i årene efter skoleloven fra 1814, Klitgårdens bonde- og fiskerkone i enevældens sidste år før Junigrundloven fra 1849, krokonen på Skovsgårde Kro i årene efter tabet af Sønderjylland i 1864, præstefruen i Nørre Årslev Præstegård i vækkelsernes og de folkelige bevægelsers storhedstid op mod århundredskiftet, husmandskonen på Skovgården under de tidlige mellemkrigsårs husmands- og husmorbevægelse og købmandskonen fra Svinsager i kriseårene op mod Besættelsen.Bogen er rigt illustreret med fotografier fra hjemmene på Hjerl Hede.

 • - Danmarkshistorie i børnehøjde
  af Helle Juhl
  231,95 kr.

  Danmarkshistorier der i tekst og fotos har særligt fokus på børn og deres livsvilkår op igennem 1900-tallet, fortalt veloplagt og mundret af forfatteren til "Der var så dejligt ude på landet" og "Husmødre" - Helle Juhl. Grundig research kombineret med en let og underholdende tilgang til stoffet gør det til en ren fornøjelse af læse om vores tid, hvad enten det nu er egen barndom, ens forældres eller bedsteforældres barndom, der beskrives. Varieret fotoudvalg understøtter historiefortællingen på bedste vis.

 • af Helle Juhl
  925,95 kr.

  I anledning af 150-året for grundlæggerens fødsel ser denne bog derfor nærmere på kvindernes verden i otte udvalgte hjem. Spændende fra herredsfogedkonen på Vinkelgården under 1600-årenes svenskekrige til købmandskonen i Svinsager i de kriseramte 1930’ere. En medrivende tidsrejse gennem tre hundrede års kvindeliv.

 • af Helle Juhl
  925,95 kr.

  I ”Barndom på landet” fortæller en række danskere om deres opvækst på landet i efterkrigstidens Danmark. De deler ud af dejlige minder om traktorkørsel, roehakning og jordbærplukning, men beretter også om tragiske ulykker. Fra en tid uden daginstitutioner, forældreintra og mobiltelefoner – men med så meget andet. Bogens medvirkende er: Arne Rolighed, Nina Smith, Bente Scavenius, Johannes Værge, Connie Kruckow, Carsten Knudsen, Bodil Glistrup Thomsen, Erik Haldan, Bente Svensson og Arne Jeppesen. Helle Juhl (f. 1957) er journalist, forfatter og foredragsholder. Hun beskæftiger sig især med kulturhistorisk formidling indenfor områder som livet på landet, kvindehistorie og kirke- og kulturliv. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • - En autentisk Sydhavshistorie fra Første Verdenskrig
  af Helle Juhl
  247,95 kr.

  I 1907 emigrerer 23-årige Mathilde Sørensen til USA, hvor hun træffer og gifter sig med den tyske teolog Carl Maas. I 1912 sender det amerikanske missionsselskab American Board of Commissioners for Foreign Missions, ABCFM, parret til Marshalløerne (dengang tysk koloni) som missionærer. Da øerne i september 1914 besættes af Japan, Englands allierede i krigen mod Tyskland, kommer parret i klemme. På grund af deres tyske statsborgerskab er de ’fjender af Japan’ og interneres på den lille ø Rongrong, der er mindre end Sprogø. Som eneste hvide og uden kontakt til omverdenen, mens krigen raser i Europa.Det sætter parret under hårdt pres, ikke mindst da USA går ind i krigen mod Tyskland. I slutningen af verdenskrigen ramler alt for Carl og Mathilde; som missionærer og som par. Han er under mistanke for at begå underslæb mod ABCFM, og desuden afsløres han i at have sex med unge indfødte piger. Endelig arresteres han for politisk modstand mod besættelsesmagten, og både Carl og Mathilde kommer for den stedlige japanske militærdomstol.Mathilde klarer frisag og flytter ind hos en anden ABCFM-missionær, Jessie Hoppin, mens Carl bliver sat i husarrest. Her forsøger han at konspirere mod Jessie Hoppin, som nu har ledelsen af missionsarbejdet. Da Japan i efteråret 1918 beslutter at deportere ægteparret til Tyskland, må Jessie Hoppin sende en bodyguard med på rejsen for at beskytte Mathilda mod den efterhånden utilregnelige ægtefælle.Sideløbende sætter missionsselskabet en redningsaktion i værk for at redde Mathilde. Når skibet lægger til i Tokyo, skal en lokal ABCFM-missionær deltage i afhøringen af parret og prøve at sikre hende opholdstilladelse. Missionen lykkes. Blandt andet fordi Mathilde har fortalt de japanske myndigheder om nogle ’hemmelige dokumenter’, som Carl på et tidspunkt havde bedt hende være kurér for, men som hun af frygt for at blive antaget som spion havde gemt. Hun får lov at blive, mens Carl afskibes til Shanghaj, hvor der skal foretages yderligere efterforskning, og til slut til Tyskland Trods redningen er Mathildas kvaler ikke ovre, for selv om krigen slutter et par uger senere, kan hun på grund af sit tyske statsborgerskab ikke som planlagt rejse tilbage til USA. Først da USA i 1921 omsider slutter fred med Tyskland, får hun indrejsetilladelse. I mellemtiden bor hun, uvis på sin fremtid, hos amerikanske missionærer i Japan.Tilbage i USA hjælper ABCFM Mathilda til en uddannelse som sygeplejerske og med at blive skilt, selv om det sidste strider mod selskabets kodeks. Hun arbejder i mere end 40 år på et psykiatrisk hospital i Chicago og bliver udnævnt til æresborger i byen, da hun efter sin pensionering fortsætter med at arbejde gratis – af taknemmelighed til den amerikanske stat. I 1977 dør hun, ugift og uden at have genset sit fødeland.

 • - Ni kvindefortællinger fra det 20. århundrede
  af Helle Juhl
  45,95 kr.

  At være husbestyrerinde var førhen en udbredt, levevej for enlige kvinder. Men i takt med kvindernes forbedrede adgang til uddannelses- og arbejdsmarkedet var et kapitel i kvindehistorien ved sin ende. I bogen fortæller ni forskellige kvinder om deres liv og skæbne som husbestyrerinde.

 • af Helle Juhl
  94,95 - 217,49 kr.

  FRØKEN KRISTINE MARIE JENSEN (1858-1923) var ugift husbestyrerinde. Bag disse nøgterne data om et tilsyneladende anonymt kvindeliv gemmer sig intet mindre end et begreb og et ikon: Frøken Jensen. Forfatteren til Danmarks mest kendte kogebog, madskribent i datidens aviser og ugeblade og trofast husbestyrerinde og reservemor i den københavnske borgerskabsfamilie, Melchior, hvis yngste søn, Lauritz, hun understøttede økonomisk i hans tidlige karriere som operasanger. DA FRØKEN JENSEN BLEV MODERNE er et portræt af en tid og en epoke, som på mange måder varslede den moderne, danske madkultur. Og samtidig en fortælling om en fremsynet og kreativ kvinde, der formåede at forene de forskellige roller i sin tilværelse. Som trådte ud af klunkegardinernes skygge og ind i Københavns forlags-, medie- og erhvervsliv og fik skabt sig en livslang karriere som madskribent. HELLE JUHL er freelancejournalist, foredragsholder og forfatter til flere bøger om husbestyrerinder, husmødre og livet på landet.

 • af Helle Juhl
  139,95 kr.

  De danske sygeplejersker på Jutlandia gjorde en kolossal forskel for tusindvis af krigsofre under Koreakrigen. Alligevel er deres rolle i krigen og på skibet endnu ikke blevet beskrevet."Jutlandia – krig, kald & kærlighed" giver stemme til de sygeplejersker, som gik forrest og var med til at sætte en ny standard for nødhjælp i krigsramte lande. Gennem dagbogsnotater og private fotos får vi et unikt indblik i, hvordan det var at være ombord på Jutlandia under ekspeditionen til Koreakrigen i 1951-53. Og hvordan flere af sygeplejerskerne fandt kærligheden i det fjerne.Helle Juhl (f. 1957) er journalist, forfatter og foredragsholder og har siden 2008 udgivet en lang række kulturhistoriske bøger og biografier med fokus på især kvindehistoriske emner og landbokulturen. Blandt hendes seneste udgivelser er de to anmelderroste bøger "Kvindernes verden. Hjemmene på Hjerl Hede" (2020) og "Barndom på landet. Erindringer fra efterkrigstidens Danmark" (2020).

 • - Hjemmene på Hjerl Hede
  af Helle Juhl
  139,95 kr.

  Ingen af bygningerne på Hjerl Hedes Frilandsmuseum havde eksisteret uden kvinders medvirken. Alligevel har deres kulturhistorie fortonet sig bag mændenes mere aktive og udadvendte historie, og landbrug, håndværk og tidlig industrialisering har trumfet husholdning og hjemlige sysler.Det råder KVINDERNES VERDEN - HJEMMENE PÅ HJERL HEDE bod på ved at levendegøre kvindernes verden i en række af museets hjem, der tilsammen repræsenterer 300 års historie. I bogen møder man Vinkelgårdens herredsfogedkone i 1600-årenes dyrkningsfællesskab, bondekonen på udflyttergården Hedegården efter 1700-årenes landboreformer, lærerkonen fra Hinge Skole i årene efter skoleloven fra 1814, Klitgårdens bonde- og fiskerkone i enevældens sidste år før Junigrundloven fra 1849, krokonen på Skovsgårde Kro i årene efter tabet af Sønderjylland i 1864, præstefruen i Nørre Årslev Præstegård i vækkelsernes og de folkelige bevægelsers storhedstid op mod århundredskiftet, husmandskonen på Skovgården under de tidlige mellemkrigsårs husmands- og husmorbevægelse og købmandskonen fra Svinsager i kriseårene op mod Besættelsen.Bogen er rigt illustreret med fotografier fra hjemmene på Hjerl Hede.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.