Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Henning Østrup Rasmussen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Henning Østrup Rasmussen
  130,95 kr.

  Da lyset blev mørkt og Jacks dagbog er sidste del af historien om familien fra Østrup, den er baseret på forfatterens fars og egne optegnelser om forløbet fra at blive diagnosticeret med et synshandicap og til i Egons tilfælde at miste synet helt. Bogen beskriver de udfordringer, der opstår i hverdagen, når man ikke har synet til at orientere sig med. Hvordan ens omgangskreds opfatter dit synshandicap, nogle er faktisk meget mistroiske, om det nu også kan passe, at man ikke kan se. Bogen er skrevet i en humoristisk, ironisk og i særdeleshed selvironisk tone. Historien afsluttes med, at Egon har ladet sin meget kloge førerhund ”Jack” fuldende bogen med sin dagbog, som beskriver deres oplevelser på de mange ture både på Amager og senere i Køge og omegn.

 • - At blive blind i en forholdsvis sen alder
  af Henning Østrup Rasmussen
  199,95 kr.

  Da lyset blev mørkt og Jacks dagbog er sidste del af historien om familien fra Østrup, den er baseret på forfatterens fars og egne optegnelser om forløbet fra at blive diagnosticeret med et synshandicap og til i Egons tilfælde at miste synet helt. Bogen beskriver de udfordringer, der opstår i hverdagen, når man ikke har synet til at orientere sig med. Hvordan ens omgangskreds opfatter dit synshandicap, nogle er faktisk meget mistroiske, om det nu også kan passe, at man ikke kan se. Bogen er skrevet i en humoristisk, ironisk og i særdeleshed selvironisk tone. Historien afsluttes med, at Egon har ladet sin meget kloge førerhund ”Jack” fuldende bogen med sin dagbog, som beskriver deres oplevelser på de mange ture både på Amager og senere i Køge og omegn. Uddrag af bogenEt højskoleophold kan byde på mange oplevelser, udover lærdommen man kan tilegne sig. Under et ophold, på en skole i Jylland ”skulkede” jeg et par timer. Dårligt humør! Jeg gik en tur, holdt mig til landevejens siderabat. En tid gik turen flot, jeg nød det gode vejr og den landlige luft, på en eller anden måde mistede jeg orienteringen, jeg prøvede at finde ud af, hvor jeg var. En mand kom hen til mig og spurgte om han kunne hjælpe. Jeg fortalte, at jeg skulle tilbage til skolen, manden gav mig en forklaring, som ikke skulle være til at misforstå. ”Du skal bare gå den vej, og passerer bakken derhenne kan du ude fra vejen tydeligt se højskolens bygninger”. Om forfatteren Henning Østrup Rasmussen er født 1943 på Amager. Realeksamen fra Højdevangens Skole 1961. Handelsuddannet i bilbranchen, arbejdede et par år som privatchauffør og butler i New York. De sidste 21 år af sit arbejdsliv i landbrugsmaskinbranchen. Siden 2006 pensionist og beskæftiget med at færdiggøre de tre bøger om familien fra Østrup.

 • - En familiekrønike fra 1888 til i dag
  af Henning Østrup Rasmussen
  130,95 kr.

  Den unge Verners lidelse, glæder og fornøjelser er en nøgleroman, opstået fra forfatterens far Egons ”skriverier”. Navnene er opdigtede, karaktererne dækker flere personer. Verner er meget langt hen ad vejen Egon, men har også en del andre personligheder gemt i sig. Forfatterens mor, Jytte, gemmer sig i flere af de kvindelige karakterer. Bogen beskriver en gruppe unge mennesker, de fleste under uddannelse eller værnepligtige. De mødes jævnligt forskellige steder på Amager, hos hinanden eller i et gammelt sommerhus i Kongelunden, på ture i det nordsjællandske, fisketure på Sjælsø og meget mere. Hvordan de trods de mørke tider morer sig på forskellig vis, deres kærlighedsliv og de trængsler, dette medfører. Det antydes i bogen, at de deltog aktivt i modstanden mod den tyske besættelsesmagt. Dette kapitel har været tabu i familien gennem årene, men noget er der dog kommet frem som også beskrevet i bogen Ud i verden og retur – fra Østrup til Amager.

 • - Fra Østrup til Amager – en familiekrønike fra 1888 til i dag
  af Henning Østrup Rasmussen
  209,95 kr.

  Den unge Verners lidelser og glæder er en nøgleroman, opstået fra forfatterens far Egons ”skriverier”. Navnene er opdigtede, karaktererne dækker flere personer. Verner er meget langt hen ad vejen Egon, men har også en del andre personligheder gemt i sig. Forfatterens mor, Jytte, gemmer sig i flere af de kvindelige karakterer. Bogen beskriver en gruppe unge mennesker, de fleste under uddannelse eller værnepligtige. De mødes jævnligt forskellige steder på Amager, hos hinanden eller i et gammelt sommerhus i Kongelunden, på ture i det nordsjællandske, fisketure på Sjælsø og meget mere. Hvordan de trods de mørke tider morer sig på forskellig vis, deres kærlighedsliv og de trængsler, dette medfører. Det antydes i bogen, at de deltog aktivt i modstanden mod den tyske besættelsesmagt. Dette kapitel har været tabu i familien gennem årene, men noget er der dog kommet frem som også beskrevet i bogen Ud i verden og retur – fra Østrup til Amager. Uddrag af bogen ”At gamle, er unge, der er blevet ældre,” er sagt så tit. Dette udsagn er uden tvivl fastslået, af en som allerede er ældre og føler sig ung. Det siges, at ”ungdommen er udsat for mange fristelser”. De unge, som omtales i bogen, var unge, umiddelbart før og under besættelsen. Det var sparetider, ”det er det jo som regel”, arbejdsløshed og udsigt til en verdenskatastrofe. Man levede nogenlunde ubekymret. Danmark var neutral, noget ondt skulle ikke vederfares vort lille fredselskende land. Der var alligevel nogle kloge hoveder, som talte og skrev om, at også vi kunne blive inddraget i storkonflikten, som var i udsigt, stormagterne imellem. Der er altid nogle, som er parat til at ødelægge den gode stemning! Om forfatteren Henning Østrup Rasmussen er født 1943 på Amager. Realeksamen fra Højdevangens skole 1961. Handelsuddannet i bilbranchen, arbejdede et par år som privatchauffør og butler i New York City. De sidste 21 år af sit arbejdsliv i landbrugsmaskinbranchen. Herefter er tiden gået med at samle fakta om familien og færdiggøre dette krønikeprojekt.

 • - En familiekrønike fra 1888 til i dag
  af Henning Østrup Rasmussen
  130,95 kr.

  En familiekrønike, som beskriver generationers liv i lyst og nød fra 1800-tallet og op til vore dage. Som det fremgår af titlen, startede det hele i Glud Sogn, nærmere betegnet i en lille flække Østrup. Marius var søn af Søren og Bodil Johanne Rasmussen og forfatterens farfar. Marius kom ud at tjene som vogterdreng, 7 år gammel. Han kom aldrig siden til at bo fast hos sine forældre. Han valgte som 14-årig et liv på søen, stiftede senere familie på Amager, hvor familien boede hele livet. Bogen er blevet til på baggrund af Marius’ søn, Egon, som har samlet og nedskrevet sin fars historier, tilføjet egne erindringer, blandt andet om sin ungdom under besættelsen. Henning har samlet disse sider, tilføjet egne erindringer og hændelser fra sit liv. Det bemærkes, at det skrevne er nedfældet, som det er dukket op i erindringen på skribenterne, og absolut ikke i kronologisk orden. Uddrag af bogenMin far og farfar var med i modstandsarbejdet mod tyskerne. De havde ikke kendskab til hinandens virke. Man var forsigtig med ikke at fortælle for meget ”Væggene har ører” sagde man De deltog én gang i sammen aktion. Egon var vagt i et pakhus i havnen. Havnearbejderne baksede med kranen. De skulle løfte en stor trækasse ombord på et skib. Egon sad med et skydevåben oppe under loftet og passede på folkene på gulvet, hvis tyskerne skulle dukke op. Din tipoldefar Marius var den der styrede arbejdet, han vidste ikke, at sønnen sad og passede på. I trækassen sad en hel familie, som skulle til England. Det var en kendt person, politiker eller diplomat. Missionen lykkedes. Om forfatterenHenning Østrup Rasmussen er født 1943 på Amager. Realeksamen fra Højdevangens Skole 1961. Handelsuddannet i bilbranchen, arbejdede et par år som privatchauffør og butler i New York City. De sidste 21 år af sit arbejdsliv i landbrugsmaskinbranchen. Herefter er tiden gået med at samle fakta om familien og færdiggøre denne krønike.

 • - Fra Østrup til Amager - en familiekrønike fra 1888 til i dag
  af Henning Østrup Rasmussen
  242,95 kr.

  En familiekrønike, som beskriver generationers liv i lyst og nød fra 1800-tallet og op til vore dage. Som det fremgår af titlen, startede det hele i Glud Sogn, nærmere betegnet i en lille flække Østrup. Marius var søn af Søren og Bodil Johanne Rasmussen og forfatterens farfar. Marius kom ud at tjene som vogterdreng, 7 år gammel. Han kom aldrig siden til at bo fast hos sine forældre. Han valgte som 14-årig et liv på søen, stiftede senere familie på Amager, hvor familien boede hele livet. Bogen er blevet til på baggrund af Marius’ søn, Egon, som har samlet og nedskrevet sin fars historier, tilføjet egne erindringer, blandt andet om sin ungdom under besættelsen. Henning har samlet disse sider, tilføjet egne erindringer og hændelser fra sit liv. Det bemærkes, at det skrevne er nedfældet, som det er dukket op i erindringen på skribenterne, og absolut ikke i kronologisk orden. Uddrag af bogen Min far og farfar var med i modstandsarbejdet mod tyskerne. De havde ikke kendskab til hinandens virke. Man var forsigtig med ikke at fortælle for meget ”Væggene har ører”, sagde man. De deltog én gang i sammen aktion. Egon var vagt i et pakhus i havnen. Havnearbejderne baksede med kranen. De skulle løfte en stor trækasse ombord på et skib. Egon sad med et skydevåben oppe under loftet og passede på folkene på gulvet, hvis tyskerne skulle dukke op. Din tipoldefar Marius var den der styrede arbejdet, han vidste ikke, at sønnen sad og passede på. I trækassen sad en hel familie, som skulle til England. Det var en kendt person, politiker eller diplomat. Missionen lykkedes. Om forfatteren Henning Østrup Rasmussen er født 1943 på Amager. Realeksamen fra Højdevangens Skole 1961. Handelsuddannet i bilbranchen, arbejdede et par år som privatchauffør og butler i New York City. De sidste 21 år af sit arbejdsliv i landbrugsmaskinbranchen. Herefter er tiden gået med at samle fakta om familien og færdiggøre denne krønike.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.