Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
David Bowies død sendte chokbølger igennem millioner af mennesker verden over. Dette fyrtårn i moderne kultur er nu slukket for evigt.Han var en af de største personligheder i efterkrigstiden. Som en hjørnesten i rockhistorien var David Bowie helt frem til Blackstar i 2016 konstant søgende og udfordrende; ofte kopieret, sjældent overgået. Han udgav musik i seks årtier, men bevægede sig oftest i sin egen tid uden for tiden.Musikken var hans hjemmebane, men hans betydning bredte sig i utallige kunstneriske retninger. Han var et forbillede, et stilikon og en moderne far, og helt unikt appellerer han til både unge og ældre overalt. Jan Poulsen har fulgt David Bowie siden 1973.Han har interviewet og mødt ham flere gange, og i bogen følger han ikonet igennem hele karrieren. Han beretter om de mange ansigter og udtryk, om musikken, filmene og billedkunsten. Om succes og seksualitet, fiasko og frustrationer, og om det overraskende comeback i 2013 og tiden op til tusindkunstnerens uventede død i januar 2016.Jan Poulsen forsøger endvidere at placere Bowie i en større kulturel sammenhæng og kommer med talrige eksempler på hans store betydning i og for dansk kultur. Bogen er rigt illustreret med sjældne fotos, og som noget enestående medfølger en komplet fortegnelse over David Bowies plader, film og optrædener på dansk jord.
Alle kan synge med på ”Itsi-bitsi, tag med mig til Nepal”. Indspillet af Steppeulvene i 1967 til lp’en Hip, dansk rockmusiks Jellingesten.Manden bag sangen hed Eik Skaløe (1943-68), den største myte i dansk rockmusik. Ikke mindst fordi han kort efter, blot 25 år gammel, tog sit eget liv i Indien under mystiske omstændigheder.Men hvem var han? Hvor kom han fra? Og hvorfor fik han så stor betydning?SPEJDER OG STEPPEULV er den første bog, som fortæller hele historien om Steppeulvenes fantasifulde ordsmed og hans tid.
I 50 år har danskerne lyttet til Shu-biduas fængende popmelodier og originale tekster. Alle kender bandet, og de fleste har sunget med på sangene og gør det stadig. Shu-bi-dua har en snes plader på samvittigheden, mere end tusind koncerter og utallige hits fra 1973 og frem. For ethvert syng-med-super-hit som Stærk tobak, Hvalborg, Vuffeli-vov og Den røde tråd er der skæve perler som Generatorbouillon, Zeppe Deppe, Irene Mudder og Costa Kalundborg.På baggrund af godt 50 nye interviews med Shu-bi-duas mange medlemmer og folk omkring bandet fortælles nu for første gang nogen sinde den ucensurerede historie om alle tiders bedst sælgende band herhjemme. Som baggrund for fortællingen er også ”The Lost Tapes” med Michael Bundesen samt familiens scrapbøger.Du får hele historien om hits og skæverter, livet på landevejen, interne boksekampe, opture og nedture, og om hvordan Bundesen, Hardinger, Bosse, Jens Tage, Claus Asmussen, Kim Daugaard og alle de andre levede og åndede for den tossede tekst og den fede rock.
Minutes To Go er det senere så berømte rockband Sort Sols debutplade, udgivet under navnet Sods. Som den første danske punk-lp var albummet inspireret af navnlig den engelske scene, og de korte, højenergiske sange var ulig noget andet, der før var skabt på dansk jord. Meningen var blot at lave rav i den, men de fire unge mænds album blev ikke bare startskuddet til en helt ny musikbølge, men også en ny ungdomsbevægelse. Jan Poulsen fortæller historien om, hvordan et af de vigtigste nybrud i dansk musik blev til.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.