Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
’Samtaler om natten’ af Jane Aamund er en livsbekræftende og ærlig beretning fra en af de mest folkekære forfattere, vi har herhjemme. I bogen finder vi Jane Aamund i Lemvig i Vestjylland. Jane Aamund er alvorligt syg. Hun bliver holdt vågen til de sene nattetimer på grund af smerte og uro. Men tiden i de sene aften- og nattetimer giver Jane Aamund tid og rum til at samle sine tanker og sine erindringer fra et langt liv. I bogen her, ’Samtaler om natten’, fortæller Jane Aamund frit om alle de ting, som for hende giver mening. I ’Samtaler om natten’ af Jane Aamund får man som læser både morsomme, lattervækkende anekdoter og beretninger om det system, hun er under behandling af, samt om de mennesker, der nu tager sig af hende. Du vil også komme til at møde personerne fra Jane Aamunds barndoms hjemegn – den slags mennesker som måske er svære at komme ind på livet af, men som man altid har hjertet nær. ’Samtaler om natten’ handler om alt det, der var sjovt, og det der var – og er en sorg. Jane Aamunds bog er skøn, sjov og sorgfuld på en og samme tid, og hun formår med sin fantastiske pen at få alt dette til at gå op i en højere enhed på smukkeste vis.’Samtaler om natten’ er et must read for alle, som elsker Jane Aamund og hendes forfatterskab. Det er en smuk og personlig beretning fra en af Danmarks mest succesfulde og populære forfattere i nyere tid.
Mød Ane fra bestsellerromanen Colorado drømme igen. Romanen er en selvstændig fortælling om Ane, der mødte sin store kærlighed Bob, lod familien bag sig og flyttede med ham til USA, hvor de sammen levede, indtil han pludselig døde. I Bjergsted drømme er Ane vendt hjem til Danmark. Hun er kun lige kommet sig efter sorgen over sin store kærlighed, og står nu over for konsekvenserne og skylden over at have forladt sine drenge og eksmanden, der er som forvandlet af pludselig sygdom. Hendes (kærligheds)liv har haft sin pris. Ane knokler, skaffer sig job som journalist, har ambitioner og forsøger at sone sin skyld og leve som en moderne fraskilt og moden kvinde, da hun møder en måske ny kærlighed. Joakim. Livet med ham er med dine og mine børn, kompliceret, hans familie er fra Køge og har stærke meninger om overklassepigen med den store dominerende og interessante familie. Ane vil skrive, være forfatter og tro mod sine drømme og passioner, ikke en husholderske eller hustru til pynt. Deres ægteskab og venskab bliver for alvor sat på prøve, da ulykken slår ned, og Ane bliver syg. Hvilken slags kærlighed er det egentlig, de har, hvad er det, der binder dem sammen, og hvad er det for et liv, Ane drømmer om at leve?
I begyndelsen af 1950’erne bor to forskellige familier dør om dør i et af de pæne villakvarterer nord for København. Den velhavende og fremadstræbende familien Bentzon med jyske rødder og den kreative akademikerfamilie Lund. De to familier deler et fælles åg: En dominerende far, der kaster lange skygger over børnene. Specielt over sønnerne.Den neurotiske reklamemand Jørgen Lund udsætter sine tre børn og konen Esther for store prøvelser. Esther plages af skyld over sine egne svigt og hemmeligheder, men forsøger at beskytte børnene, især sønnen Peter, og datteren Barbara, der tidligt har appetit på livet og kærligheden. Lars, den yngste søn i familien Bentzon, lever sit eget rebelske liv. Hans frækhed og humor kender ingen grænser. Han drømmer om at rejse, om frihed og muligheder stik imod, hvad familien og hans afdøde far havde forventet af ham.Barbara og Lars bliver sjælefrænder og hinandens fortrolige i en turbulent tid i 50’erne, hvor familien er i opbrud og rollemønstre for både mænd og kvinder ændrer sig afgørende.Naboens søn er er en fortælling om at turde. Om fædre, der forventer det umulige af deres sønner, om mødre med evig skyldfølelse, om den store kærlighed man kæmper for, og den kærlighed man får.
"Onklerne – og deres fruer handler om en mandetype, og deres fruer, der for længst er uddød. Den er en slags ”Jurassic Park” befolket af en anden tids mænd og kvinder, og hvis de genopstod en dag, ville det virkelig være morsomt at være kvinde (og mand) igen. Vi kunne godt trænge til noget at grine af i disse tider!” Jane Aamund Jane Aamunds bog Mine onkler – og deres fruer er spækket med interessante, stille, kulørte og karismatiske eksistenser fra en tid, hvor en mand var en mand og en kvinde en kvinde – og dog! Mød lille onkel Theodor; bagermester og gift med charmerende tante Ella, der lever et stormfuldt ægteskab (hvilket onkel Theodor ikke mærker meget til). Sædelighedsbetjenten onkel Christen, der ligner Clark Gable og er gift med moster Karen, onkel Johan, der kunne danse både polka, mazurka og vals og svingede et utal af damer uden om sit ægteskab og ordblinde onkel Viggo, der elskede sin kone, tante Flora, (og sin tyranniske mor) meget højt.
Jane Aamund sparer ikke sig selv, når hun indvier læserne i sit livs eskapader. Den grønne port er en forrygende beretning om et barneliv under og efter besættelsen og om et ungpigeliv i 50'ernes København. Der er fuld fart på, sjov og sex. Og hun lægger ikke fingrene imellem, når hun slår til aktørerne indenfor det sundhedsvæsen, som hun har frekventeret, siden hun fik kræft, da hun var i 30'erne. Den hvide verden er en sortnende smertefuld og lys humoristisk brugsbog i kunsten af overleve og få noget ud af livet.En samlet udgave af Jane Aamunds to populære bøger om sit liv.
Jane Aamunds gribende historie om sin mors familie. LEMVIGKRØNIKEN består af VESTEN FOR MÅNE og UDLÆNGSEL
Klinkevals, Juliane Jensen og Oven vande. Jane Aamunds medrivende og sanselige beretning om sine christianske forfædre - om sin stærke farmor Juliane og hele hendes farverige familie samlet i ét bind.
I nullerne toppede Jane Aamund de danske bestsellerlister med slægtskrøniken De grønne skove og Smeltediglen. Nu lanceres en eksklusiv boks med de to titler. Bøgerne har forord af Jane Aamunds søn Jens Rekling og boksen produceres kun i et begrænset antal.I De grønne skove fortæller Jane Aamund om den unge landmand Jens Kristensen fra Lolland, der i pinsen 1859 forlader sin hjemegns flade marker og konen Kirsten for at rejse til Argentina. Han vil skabe sig en ny tilværelse, hvor der er højt til himlen og langt til de danske skove. Men i hælene på Jens løber et spor af skandaler.I Smeltediglen fortsætter historien. Kirsten beslutter sig for at krydse Atlanten og rejse ud til sin mand, men de vilkår, hun møder, er langt værre end Jens har turdet røbe for hende. Som de andre danske indvandrerfamilier er de underlagt naturkatastrofer og argentinernes modvilje, plaget af gauchoer, bandeopgør og sygdomme.De grønne skove og Smeltediglen er den dramatiske fortælling om de glemte dansk-argentinske indvandrere, der levede og overlevede på trods. Med en stålsat vilje og hænderne i den argentinske jord. En eventyrlig beretning, der får en til at tro på menneskehedens muligheder, passionens kraft og fremtiden.
En livsbekræftende, erotisk og humoristisk roman, der viser, at kærligheden kan overskride enhver grænse og barriere mellem generationer, kulturer og livsholdninger. ”Den er vidunderlig. Smuk. Bevægende. Barsk. En love story skrevet med døden i hælene.” - Femina
I Lys i livet forholder Jane Aamund sig igennem en række samtaler med journalisten Cecilie Frøkjær ærligt og ukrukket til de udfordringer, hun har mødt, de sejre, hun har vundet, de fejltagelser, hun begik – og de mange farverige mennesker, der har krydset hendes vej. Jane Aamund (f.1936) er en af Danmarks mest succesfulde forfattere. Vi kender hende som en nydelig dame i spadseredragt, men bag det pæne ydre gemmer sig en fandenivoldsk og meget politisk ukorrekt kvinde. Hendes liv har taget flere sving end de flestes, og med tre ægteskaber og mandebekendtskaber på adskillige kontinenter bag sig har hun sagt goddag og farvel oftere end så mange andre. Hun har levet livet til kanten og gjort ting, som alle andre rystede på hovedet af. Og hun har betalt prisen for det. Men frem for alt er hun en ukuelig optimist og fighter, der trods kræftsygdomme, kroniske smerter, skilsmisser og tab stædigt opsøger lyset i livet og altid er på udkig efter et godt grin at læne sig op ad. Humoristisk og usentimentalt fortæller hun blandt andet Cecilie Frøkjær om, hvordan hun tackler sin angst, hvorfor hun er skrækkelig at være gift med, hvordan hun har tiltrukket charmepsykopater, og ikke mindst hvordan hun bejler til lykken. Cecilie Frøkjær (f. 1968) er journalist og har arbejdet som vært på ”Go’ Morgen Danmark” siden 1996 og desuden på en række talkshows, debat- og boligprogrammer. I 2001 udgav hun bogen Gennem østrogenmuren, en åbenhjertig fortælling om kvinder og kvindeliv i dagens Danmark. I Lys i livet møder hun Jane Aamund med humor og kærlige indspark og stiller hende spørgsmål, hun ikke har svaret på før.
Jane Aamund er som en magnet. De gode historier og morsomme oplevelser klæber til hende.I Dengang det var sjovt skruer Jane tiden tilbage. Til de karakterer, der har krydset hendes vej, og de oplevelser hun har haft som skribent, og ikke mindst som menneske med appetit på livet.Janes verden er både kulørt og broget. Hun har blandt andet været bortført på Sardinien, på ferie med 98 mænd, er blevet anholdt af politiet og været i ashram hos en indisk guru i USA. Hendes hverdag har været befolket af store personligheder og tragiske skæbner. Og de er alle genstand for Janes skarpe blik og morsomme pen i Dengang det var sjovt.
Bag damen stod en Christian bygger på historisk researchet og tegner en række uhøjtidelige portrætter af kongerækkens Christianer og de kvinder de levede med.
Fortællinger fra Vestjyllands herregårde til de bonede gulve i København fra dengang overklassen endnu ikke var en truet art, til nu hvor de er blevet det.Mød blandt andre den københavnske og nordsjællandske overklasses uvorne børn i kirke og til fest. Den karismatiske levemand baron Raben-Levetzau fra Aalholm Slot, som gerne trykkede på speederen i alle livets forhold, og den kongelige hoffotograf Anne-Lise, som insisterede på at hedde prinsesse, da hun blev gift med prins Valdemar med det karakteristiske æggehoved. De fine damer, der holdt sig i form med ballet og gerne iførte sig strutskørt og dronningens design til festlige lejligheder. Og overklassens fatale og stærke kvinder, specielt den smukke og forførende skuespillerinde Gerda Elisabeth og den frygtløse modstandskvinde og hestetæmmer Varinka Muus.Mine egne veje – i overklassen, der forsvandt er underholdende, underfundige og til tider ualmindeligt morsomme fortællinger om Jane Aamunds inspirerende og pudsige møder med de mennesker, hun har truffet på sin vej gennem overklassen.
Smeltediglen er fortsættelsen af Jane Amunds De grønne skove.I Smeltediglen fortsætter historien om den unge landmand Jens, der i pinsen 1859 forlader de flade lollandske marker og konen Kirsten for at rejse til Argentina. Han er eventyrlysten og besat af at skabe sig en ny tilværelse, hvor der er højt til himlen og langt fra landsbyens snærende bånd. På sin færd møder Jens, Marie, den kvinde han til stadighed drømmer om, efter deres veje skilles, og han sejler videre mod Argentina.Men landet er mere barskt, end Jens og Kirsten havde forestillet sig. Og de vilkår, der møder Kirsten, da hun efterfølgende får argentinsk jord under fødderne, er langt værre end Jens har turdet røbe for hende. Hvordan skal de skabe sig en lykkelig tilværelse ud af næsten ingenting?Et liv, hvor de danske indvandrerfamilier er plaget af gauchoer, bandeopgør og sygdomme, og hvor en børnefødsel er med livet som indsats. Og hvad med kærligheden og passionens kraft … kan den overleve i det ubarmhjertige Argentina?
Det er tidligt forår i 1844, da bomben springer … Den unge landmand Jens Kristensen vil forlade sin lollandske landsby og konen Kirsten for at rejse til Argentina. Han har holdt det hemmeligt i lang tid, prøvet at slippe tanken om at udvandre til Buenos Aires. Men hans trang til at udforske verden uden for andedammen er blevet en besættelse. Han må rejse – med eller uden Kirsten.Så Jens stikker af med retning mod sin onkels kro i Bromølle for her at tjene penge til rejsen. Målet er at skabe sig en ny og anderledes tilværelse i et fremmed land, fjernt fra de danske skove og Kirstens matriarkalske familie. En familie, hvorom det siges, at kvinderne er som kannibaler – de æder deres mænd levende. Bag sig lægger Jens en hel landsby i oprør. Og Kirsten … ude af sig selv af vrede og skam. I haserne på Jens løber et spor af skandaler: På Bromølle Kro møder han onklens unge kone, Marie. De to forelsker sig hovedkulds og forbudt og inderligt i hinanden. Dernæst spiller Jens sig med fedt, flid og pokerfjæs til en anseelig sum penge, der betaler hans skibsrejse til Argentina. Nu må han væk. Det bliver et mareridt. Ombord på skibet er bønder og håndværkere, kvinder og børn, der alle drømmer om en lysere fremtid i et land, de intet aner om. Alle går de en fremtid som danske indvandrere i møde. Søsyge, sult og sygdomme rammer dem undervejs og skåner ingen. Fortumlet og sløj får Jens argentinsk jord under fødderne. Men Argentina er et barskt land, langt vildere end det Vilde Vesten. Jorden er gratis, men gold, gauchoerne hærger og plyndrer på de argentinske prærier og vejret er uforudsigeligt.
Et tilfældigt møde bliver til en lidenskabelig kærlighed mellem to modne mennesker, danske Ane og amerikanske Bob, med voldsomme konsekvenser for dem selv og deres familier.En livsbekræftende, erotisk og humoristisk roman, der viser, at kærligheden kan overskride enhver grænse og barriere mellem generationer, kulturer og livsholdninger. ”Den er vidunderlig. Smuk. Bevægende. Barsk. En love story skrevet med døden i hælene.” - Femina
”Jeg vil fortælle om en tid, der var engang, og en mandetype, der siges at være uddød. Men hvem ved, måske genopstår mænd af onkel-støbningen i nær fremtid.”- Jane AamundFra Christianshavns stræder til Jyllands herregarde i 1930’ernes og 40’ernes Danmark. Mød bagermester onkel Theodor med stålsat vilje og snoet overskæg, der ikke mærker meget til det stormfulde ægteskab, han lever i med tante Ella. Sædelighedsbetjenten onkel Kristen, der ligner Clark Gable og er gift med moster Karen, som sætter hver en mand på plads. Smedens uægte søn onkel Johan, der vokser op med sprut og tørre tæsk, ender som dansebestyrer og svinger et utal af damer uden om sit ægteskab med tante Valborg. Og smukke, forførende tante Esther fra Lemvig, der var gift med den ene onkel Viggo, og den ordblinde onkel Viggo, der elsker sin kone tante Flora højt og sin tyranniske mor endnu højere. Onklerne – og deres fruer er Jane Aamunds skæbnefortællinger om de kradse, kulørte og karismatiske onkler og tanter, hun mødte som barn i en tid, da linjerne mellem mand og kvinde var trukket op – og dog.
I Vindue uden udsigt fortæller Jane Aamund skæbnehistorier om stærke kvinder. Kvinder fra Sydamerika, Afrika, Fillipinerne, Østlandene og ja - Vestjylland. Kvinder, som servicerer herskabet i dagens Danmark som barnepiger, rengøringshjælp, hundeluftere og fuldtidstjenestepiger og herhjemme sjældent kommer til orde. Jane Aamund er selv barn af herskab og tjenestefolk. Hendes egen mor blev selv sendt ud for at tjene, efter den vestjyske familie var ruineret og gården sat på tvangsauktion. I Vindue uden udsigt tager Jane Aamund bladet fra munden og beretter tjenestepigernes utrolige livshistorier og om det nye liv bag facaden i Danmark som en del af hverdagen hos den Nordsjællandske over- og middelklasse.
Efter flere års kamp er det omsider gode tider på Nørre Vinkel, Ane Møller Weibels smukke slægtsgård i Vestjylland. Efter sin fars død driver Ane gården sammen med sin mand, drømmeren Johannes.En augustaften i 1920 brænder ejendommen ned, og katastrofen ruinerer familien. Ane og Johannes’ fem børn er da ved at være voksne, og en ny situation rejser sig af asken. De fem søskende må klare sig selv. De vil alle væk fra Lemvig, den lille by ved fjorden, og fra deres barndomsmiljø. Udlængsel følger i deres spor. En af sønnerne vender aldrig tilbage.Fortællingen om Jane Aamunds vestjyske familie. En roman om forandringer, længsler, tro, håb og kærlighed.
I pinsen 1859 finder skandalen sted. Den unge landmand Jens Kristensen forlader Lolland og konen Kirsten for at rejse til Argentina. Han vil skabe sig en ny tilværelse, hvor der er højt til himlen og langt til de danske skove. Men i hælene på Jens løber et spor af skandaler. Han forelsker sig hovedkulds og intenst i tjenestepigen Marie, satser sine penge i spil og er nær bukket under på åbent hav. Da Jens endelig får argentinsk jord under fødderne, er intet, som han havde forventet. Landet er barskt, langt vildere end det Vilde Vesten. Hvordan kan han nogensinde skabe sig det liv, han drømmer om her? Og hvad med kærlighedens kår … Vil en kvinde følge ham til verdens ende? De grønne skove er den dramatiske fortælling om de glemte danske indvandrere, der levede og overlevede på trods. Med en stålsat vilje og hænderne i den argentinske jord. En eventyrlig beretning, der får en til at tro på menneskehedens muligheder, passionens kraft og fremtiden. De grønne skove er første bind i Jane Aamunds slægtskrønike om de dansk-argentinske indvandrere. Til foråret 2009 følger andet bind.
Sjove, søde og sørgelige fortællinger om dyr og deres mennesker, der hele vejen igennem er båret af en betingelsesløs kærlighed til kæledyrene.
I 1980’erne boede Jane Aamund i Spanien og blev ven med Aage Stentoft. Stentoft ville gerne have, at hun skrev hans erindringer. Men Stentoft døde, før bogen blev færdig. Nu er den dukket frem af glemslen og indgår som grundstenen i Jacob Wendt Jensens portræt af revymanden, der med sin entusiasme kunne rive folk med, men som samtidig med sin hårde og kontante stil skilte vandene. Aage Stentoft var en af dansk revyteaters mest succesrige skikkelser med i alt 700 melodier - heriblandt en perlerække af revyslagere. Han havde sans for penge og magt og var direktør for blandt andre Frederiksberg Teater, Apollo Teatret, Det Ny Scala og Tivoli revyen frem til Dirch Passers død i 1980.Revykongen Aage Stentoft bygger på Jane Aamunds farverige beretning fra en tid, hvor revyen var livsnerven i dansk underholdning. Suppleret med knap 30 nye interviews og revyhistoriske fund i blandt andet Aage Stentofts eget arkiv, der har ligget uåbnet hen siden hans død i 1990.
I 1980’erne boede Jane Aamund i Spanien og blev ven med Aage Stentoft. Stentoft ville gerne have, at hun skrev hans erindringer. Men Stentoft døde, før bogen blev færdig. Nu er den dukket frem af glemslen og indgår som grundstenen i Jacob Wendt Jensens portræt af revymanden, der med sin entusiasme kunne rive folk med, men som samtidig med sin hårde og kontante stil skilte vandene. Aage Stentoft var en af dansk revyteaters mest succesrige skikkelser med i alt 700 melodier - heriblandt en perlerække af revyslagere. Han havde sans for penge og magt og var direktør for blandt andre Frederiksberg Teater, Apollo Teatret, Det Ny Scala og Tivoli revyen frem til Dirch Passers død i 1980.Revykongen Aage Stentoft bygger på Jane Aamunds farverige beretning fra en tid, hvor revyen var livsnerven i dansk underholdning. Suppleret med knap 30 nye interviews og revyhistoriske fund i blandt andet Aage Stentofts eget arkiv, der har ligget uåbnet hen siden hans død i 1990.
En række causerier, der har været bragt i Ugebladet Søndag, hvor Jane Aamund ironisk og kærligt reflekterer over mennesker og tiden – hele tiden i samspil med eksempler fra hendes eget liv.
Charmerende og humoristisk portræt af københavnerkvinden Juliane, hendes ægteskaber og det brogede familieliv i et arbejdermiljø i Ovengaden oven Vandet på Christianshavn i 1880’erne. Jane Aamunds skildring af den skrappe, men gæve Juliane blev folkeeje med filmatiseringen af Klinkevalstrilogien i 1999.Oven vande, trilogiens tredje del, følger Julianes søn, Joseph, gennem en turbulent karriere som sanger på Det kongelige Teater, som ægtemand og som succesfuld ejendomsmægler.
Jane Aamunds debut som forfatter er historisk fiktion, som bygger på grundig research og tegner en række uhøjtidelige portrætter af kongerækkens Christianer og de kvinder, de levede sammen med. Aamund fortæller åbenhjertige historier fra kongernes og ikke mindst dronningernes privatliv, som begynder der hvor eventyret holder op med "og de levede lykkeligt til deres dages ende" - fra bryllupsnatten og frem. På en gang historiebog baseret på sande hændelser og en skildring af ægteskabet som institution. En morsom og medrivende introduktion til den danske kongerække og livet ved hoffet, som både giver anledning til eftertanke og samtidig er særdeles underholdende læsning.
Charmerende og humoristisk portræt af københavnerkvinden Juliane, hendes ægteskab og det brogede familieliv i et arbejdermiljø i Ovengaden oven Vandet på Christianshavn i 1880’erne. Jane Aamunds skildring af den skrappe, men gæve Juliane blev folkeeje med filmatiseringen af Klinkevalstrilogien i 1999. I denne trilogiens anden del mister Juliane Jensen sin mand og må klare tilværelsen alene med sine fire drenge.
Charmerende og humoristisk portræt af københavnerkvinden Juliane, hendes ægteskab og det brogede familieliv i et arbejdermiljø i Ovengaden oven Vandet på Christianshavn i 1880’erne. Jane Aamunds skildring af den skrappe, men gæve Juliane blev folkeeje med filmatiseringen af Klinkevalstrilogien i 1999. Klinkevals er første del af trilogien.
En samling af Jane Aamunds livsnære bidrag til Berlingske Tidende igennem årene 1970-1997. Om de smukke og de sjove og de sunde, tryghed og tradition og ”Ska' vi ikke lige ha' en bajer?”Fra succesfamiliens supermarked, håndbog i køb af drømmehus og til det daglige sidespring. Når mor er den værste i verden og om rejsen til kræftland. Jane Aamund kigger om bag masken og lader den falde.
Jane Aamunds dramatiske beretning om sin vestjyske familie, om troen på kærligheden og på Guds magt og om livet i limfjordsbyen Lemvig. Ane og Margrethe vokser op på gården Nørre Vinkel, deres far er alene om opdragelsen og har store planer for døtrene. Men Margrethe forelsker sig i en københavnerjournalist, og Ane, der som den ældste skal overtage gården, gifter sig med Johannes Weibel, en mild drømmer og fantast.Romanen Udlængsel følger familien i tiden efter Vesten for måne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.