Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Politikens svampebog kombinerer smukke farvefotos og gode historier med den klassiske og omfattende felthåndbog. Bogen har grundige beskrivelser af 230 forskellige svampe og deres forvekslingsmuligheder. Den visuelle bestemmelsesnøgle letter identifikationen af de enkelte svampe, og den fyldige indledning giver den forudsætningsløse læser – og kommende svampejæger – den nødvendige baggrundsviden.
Bogen til dig som er begynder udi at samle svampe.Svampeekspert Jens H. Petersen guider dig sikkert igennem de danske spisesvampe. Med masser af fotos og artsportrætter, lærer du at genkende spiselige svampe, og ikke mindst at genkende disses uspiselige dobbeltgængere. Og så giver Petersen et væld af gode tips til indsamling og tilberedning.
Nordeuropas svampe er med sine 1.717 sider det hidtil mest omfattende europæiske værk om svampe for den brede offentlighed. De to bind behandler over 2.800 svampearter med over 10.000 billeder og beskrivelser af de enkelte arter inkl. forvekslingsmuligheder.Med anden reviderede udgave føres værket ajour med den nyeste viden om svampenes navngivning og slægtskabsforhold. Værket er siden førsteudgivelsen blevet det nye europæiske standardværk om svampe.http://www.mycokey.com/Downloads/NordeuropasSvampeDKFolder.pdf
I „Drømmen om en lille økologisk æbleplantage“ fortæller biolog, fotograf og økologisk æbleavler Jens H. Petersen gennem tekst og masser af billeder om at plante, dyrke, høste og sælge økologiske æbler.Det er en personlig fortælling om følelsen af ansvar for de 3 hektar gammel landbrugsjord på Djursland, som han og familien overtager og om følelsen af ansvar for det stykke af kloden, der nu er kommet i deres varetægt. Og det er en beretning om praktisk økologisk jordbrug, om biodiversitet og om at invitere naturen tilbage.
Velkommen til svampenes hemmelige liv.I SVAMPENES RIGE er både en sansefest og den ideelle introduktion til svampenes utrolige verden, idet den:- afslører svampene, som de aldrig tidligere er vist- illustrerer svampenes rige variation gennem mere end 800 fotos- på let forståelig måde gennemgår svampenes biologi og økologi.Med svampeforsker Jens H. Petersens bog opnår svampene endelig den plads i vores bevidsthed, de fortjener.
Alle kender det. At når vores børn er blevet et-to år gamle, begynder de at sige ord, at snakke. Hele den synlige, fysiske verden får navne, og når den lille bliver 3-4 år, kommer vi til blomsterne. De er derude i naturen. De står langs vejene, inde i skovbrynet og på de braklagte marker. Men hvad hedder de alle sammen? Det ved bedstefar – i dette tilfælde ingen mindre en Søren Ryge Petersen. Han lærte dem nemlig i dén alder, for 70 år siden og videregiver her, som han holder af og aldrig har glemt dem. Hver blomst beskrives botanisk, men ikke mindst øser Søren Ryge af sine erindringer med blomsterne omkring og fortæller om en tid, hvor det var helt almindeligt at kende navnene og udseendet på de vilde blomster i vores alle sammens natur.En viden, der er mere relevant end nogensinde før for både store og små – ikke mindst i en tid, hvor det er nødvendigt at passe på og ikke mindst nyde naturen med dens mange forskellige smukke, sjove og nogle gange mærkelige blomster.
Der findes mange bøger om den danske natur og den landlige idyl. Denne bog er anderledes! Den handler om det virkelige land - landsbrugslandet - som dækker langt størstedelen af Danmark.Det er et landskab, der har ændret sig radikalt de seneste 70 år: Fra relativt små gårde med et par heste og en grå Ferguson traktor, til gigantiske industrier med imponerende maskinparker og mange, mange hektar jord.De to gange Petersens fotos og tekster indfanger dette nye landbrugslandskab, så vi ser det gennem øjne, som færdes her til daglig. De dokumenterer med både kærlighed og had det landbrugsland, som vi andre oftest ikke ser, når vi skynder os i ly for gyllelugten.
A richly illustrated guide to edible mushrooms by one of Europe's leading fungi expertsIn this beautifully illustrated introductory guide, Jens Petersen shows how to successfully identify and forage for edible mushrooms, and then how to prepare them for the table to ensure a delicious culinary experience, even if you're a first-time forager.Accessible and user-friendly, the book opens with a substantial introduction to fungi-what to look for, where to find them and how to collect and cook them. Other topics include edible and poisonous fungi, conserving mushrooms and other uses of fungi. The book then covers the most common major groups, including morels, wood cauliflower, polypores, boletes, tooth fungi, chanterelles, horn of plenty, brittlegills, milkcaps, agarics, puffballs and jelly fungi. For many of these groups, notable subkinds are given their own treatment. With practice, the book will enable you to identify mushrooms such as yellow chanterelles, blueing boletes with orange tube mouths, green brittlegills and milkcaps with orange milk.Featuring more than 400 stunning colour photographs and more than forty black-and-white illustrations, this book will enhance the experience of every mushroom forager and wild-table chef.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.