Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Bøger af Jesper Bugge Kold

Jesper Bugge Kold er en forfatter med stor interesse indenfor verdenshistorien, specielt 2. Verdenskrig og besættelsen. Kold er født 1972 og har tidligere arbejdet som journalist. På nuværende tidspunkt er han bibliotekar på Svendborg bibliotek.

Som forfatter har Jesper Bugge Kold udgivet i 5 bøger. Han debuterede med den historiske roman Vintermænd som blev nomineret til BogForums Debutantpris 2014. I 2016 blev bogen udgivet på engelsk hvor den indtog en tredjeplads på Amazons bestsellerliste som den højest placerede danske udgivelse nogensinde.

Alle Kolds bøger omhandler gråzoner. Karaktererne i hans bøger er hverken gode eller dårlige mennesker. Der er heller ingen helte i hans bøger. Måske foretager en person en heltemodig gerning eller en “ond” handling. Dog er handlingerne fra personernes synspunkt retfærdiggjort. I de to første bøger er perspektivet set fra gerningsmændenes synspunkt hvilket er et spændende tilgang. Jesper Bugge Kold ønsker at vise hvordan verden så ud engang, da han mener der er så meget at lære af. Derfor foregår hans romaner i fortiden. Dog forsøger Kold altid at give en nutidig forståelse for at gøre budskabet i hans romaner relevant.
Show more
Filter
Filter
Genre
 • (37)
 • (17)
 • (1)
 • (4)
Type
 • (33)
 • (31)
 • (4)
Format
 • (33)
 • (31)
 • (3)
 • (1)
Sprog
 • (14)
 • (5)
 • (2)
 • (5)
 • (5)
Pris
DKK
Serie
 • (6)
 • (5)
 • (5)
 • (5)
Tag
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter
 • af Mich Vraa & Jesper Bugge Kold
  139,95 - 222,95 kr.

  23. januar 1951 lægger hospitalsskibet Jutlandia fra kaj i København. Ombord er den unge Molly Dahl, som er en af de toogfyrre sygeplejersker, der er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på skibet.Med sig har Molly erfaringer fra operationsgangen på Odense Sygehus, hvor hun på dagen for Danmarks befrielse har taget imod døende og hårdt sårede skudofre. Men befrielsen har også givet Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.I Korea har elleveårige Yun mistet bogstavelig talt alt. Mens napalmflammerne æder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre børn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.Både Molly og Yun lægger deres liv bag sig i håbet om at finde et nyt og bedre i Sydkorea. Men for begges vedkommende bliver rejsen lang og uforudsigelig.I den sydkoreanske havneby Pusan flettes deres skæbner sammen. Men kan Molly redde Yun? Og hvem skal redde Molly?  

 • af Jesper Bugge Kold
  131,95 kr.

  Ungkommunisten Elisabeth vender i 1975 hjem til Danmark fra en partiskole i DDR. I maven bærer hun østtyske Peter Körbers barn. 30 år senere rejser deres søn, Andreas, for første gang til Berlin. Han er flygtet fra sit universitetsspeciale og fra et kuldsejlet forhold med en rigtig god undskyldning: Hans far er blevet myrdet! Andreas' flugt bliver en rejse til en fremmed og ukendt by, på jagt efter den far, han aldrig har mødt, en opdagelsesrejse i fortiden – og lidt efter lidt også en jagt på hans egen identitet. Land i datid er en fortælling om et land, der ikke længere eksisterer. Det er en fortælling om Stasi, om jagten på sandheden og på sig selv – mellem forskellige sandheder. Jesper Bugge Kold debuterede i 2014 med romanen Vintermænd, der fik fantastiske anmeldelser og sikrede Bugge Kold en nominering til BogForums Debutantpris. Siden har Amazon Crossing købt verdensrettighederne til Vintermænd, der pt. er udkommet på både engelsk og tysk med stor succes.

 • af Jesper Bugge Kold
  129,95 - 173,95 kr.

  Niels er gift med Annemette og med sit job som gymnasielærer. Begge dele er begyndt at kede ham bravt. Da han en sen nattetime sidder med sin gamle ven, krigsfotografen Michael, på en bar og bliver tilbudt at tage med på en fotoopgave til Beirut, kan han derfor ikke sige nej. Beirut bliver blot en ud af mange krigsramte destinationer, som Niels siden besøger med sin gamle ven. Sammen rejser de rundt fra krig til krig i Libyen, Mali, Ukraine og Syrien og møder journalister, lokale, ekstremsportsudøvere og krigsturister, som Niels selv. Alle har de ligesom Niels en grund til at være der, alle flygter de fra noget derhjemme. Jesper Bugge Kold (f. 1972), journalist, bibliotekar, forfatter. Debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd. I 2016 udgav han DDR-romanen Land i datid, der også modtog strålende anmeldelser. Begge bøger er solgt til udlandet, hvoraf debutromanen allerede har figureret på den amerikanske og tyske bestsellerliste.

 • af Jesper Bugge Kold
  191,95 - 933,95 kr.

  Tiden før døden er fortællingen om en dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat, som bindes sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Alle kæmper de en brav kamp for at komme levende igennem krigen, men i sidste ende er det tilfældigheder, som bestemmer deres skæbne. Jesper Bugge Kold er en dansk forfatter, journalist og bibliotekar. Han debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd og har sidenhen udgivet værkerne Land i datid og Krigsturisten.Udgivelsen er en storskrift-udgave i et bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Mich Vraa & Jesper Bugge Kold
  1.393,95 kr.

  I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre børn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Jesper Bugge Kold
  119,95 kr.

  De to brødre Karl og Gerhard fører en fredelig tilværelse i hjembyen Hamburg. Karl driver familiefirmaet Strangl Kleidenfabrik videre efter faderens død. Han er lykkeligt gift med Ingrid og far til fire. Gerhard er professor i matematik på universitetet. Efter tabet af hustruen Emma og deres lille datter, som begge døde af sygdom, helliger han sig sit arbejde og skriver bøger. Efterhånden som Hitler strammer grebet om landet, begynder jorden dog at skride under brødrene. De bliver begge ufrivilligt involveret i nazistbevægelsen og kastet rundt i et spil, som de hverken kan acceptere eller kæmpe imod. Karl bliver forsyningsofficer ved fronten i både Frankrig og Rusland, mens Gerhard bliver medansvarlig for jødetransporter og senere kommandant i en koncentrationslejr. Begge tvinges de derud, hvor grænsen mellem godt og ondt bliver diffus, og sindet slår dybe revner.Der fortælles både fra familielivet i hjembyen Hamborg, fra fronten i Rusland, fra Frankrig og fra koncentrationslejren. Således tegnes bevægelsen fra det normale, civiliserede liv før krigen, til den absurde, sprængte virkelighed under og efter. Vintermænd er en roman om krigens gru. En historie om grænsen mellem det gode og det onde, om livet, om døden, om samvittigheden og om at tage uniformen af igen for at forsøge at blive den, man var.Jesper Bugge Kold (f. 1972) og har arbejdet som journalist og arbejder nu som bibliotekar. Bag tilblivelsen af nærværende roman ligger en mangeårig interesse for 2. Verdenskrig og et enormt researcharbejde, der har sat forfatteren i forbindelse med blandt andre en læge, en lektor på Arkitektskolen samt ansatte på Tøjhusmuseet og i Neuengamme Koncentrationslejr. Vintermænd er hans første roman, men flere er i støbeskeen.Jesper Bugge Kold er født og opvokset i København, men bor i dag Svanninge med sin kone og børn.

 • af Jesper Bugge Kold
  28,95 kr.

  En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder. Vasilij er blandt de første russere, der indtager Berlin. Efter tyskerne har kapituleret, oplever han byen som et stort kaos, og han ser sine egne landsmænd fra deres værste side – stærkt berusede og opsatte på at hævne sig på alle tyskere.Kort efter sendes Vasilij til Bornholm, da russerne befrier øen fra den tyske besættelse. Han er lykkelig over ledelsens beslutning, for det betyder, at han overlever krigen.På Bornholm lever soldaterne side om side med lokalbefolkningen, og på torvet i Rønne får Vasilij øje på en ung, smuk pige, som han aldrig kommer til at glemme.Tiden før døden er en krigsserie på fem afsnit.En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder.★★★★★★– Fyens Stiftstidende Jesper Bugge Kold (f. 1972) er en dansk forfatter, journalist og bibliotekar. Han debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd og har sidenhen udgivet værkerne Land i datid og Krigsturisten. Tiden før døden er hans første digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  28,95 kr.

  En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder. Astrid og hendes lillesøster Marta har intet at gøre midt i en krig. Alligevel bliver de to piger nødt til at flygte gennem Tyskland for at komme hen til deres bedsteforældre i Koblenz.Turen gennem et krigshærget land er farefuld for to små piger, og de har kun hinanden at stole på.Tiden før døden er en krigsserie på fem afsnit.En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder.★★★★★★– Fyens Stiftstidende Jesper Bugge Kold (f. 1972) er en dansk forfatter, journalist og bibliotekar. Han debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd og har sidenhen udgivet værkerne Land i datid og Krigsturisten. Tiden før døden er hans første digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  28,95 kr.

  En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder. Politibetjenten Aksel arresteres sammen med tusinder af andre betjente i september 1944 og sendes ned over grænsen til Tyskland, hvor han havner i en koncentrationslejr.Aksel må overbevise nazisterne om, at der er sket en fejl. Han skulle slet ikke have været på arbejde, da de blev anholdt. Han tog bare en andens vagt.Tanken om, at Aksel ikke vil komme hjem fra arbejde, svier som et ubehag i mellemgulvet. Hvornår vil han mon se sin hustru igen? Vil hun få at vide, hvad der er sket med ham? Og hvad vil der ske med ham?Aldrig har Aksel været mere overbevist om noget: Han må og skal hjem.Tiden før døden er en krigsserie på fem afsnit.★★★★★★– Fyens Stiftstidende En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder. Jesper Bugge Kold (f. 1972) er en dansk forfatter, journalist og bibliotekar. Han debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd og har sidenhen udgivet værkerne Land i datid og Krigsturisten. rnrnTiden før døden er hans første digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  28,95 kr.

  En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder. James er bombenavigatør på en engelsk Avro Lancaster. Under et natligt angreb på den tyske by Ulm går det galt. "Under ham bryder endnu en Lancaster i brand. Skroget knækker og vragdelene drysser ned mod jorden. I det samme splintrer glasset. Det knuses med en voldsomhed, der slår luften ud af James."James når ud i tide, men pludselig befinder han sig i hjertet af Tyskland med kun en tanke i hovedet: at overleve.Tiden før døden er en krigsserie på fem afsnit.En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder.★★★★★★– Fyens Stiftstidende Jesper Bugge Kold (f. 1972) er en dansk forfatter, journalist og bibliotekar. Han debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd og har sidenhen udgivet værkerne Land i datid og Krigsturisten. Tiden før døden er hans første digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  28,95 kr.

  En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder. Den unge tyske soldat Harald bliver i 1945 overført til forsvaret af Berlin. Sammen med resterne af den tyske hær, der består af gamle, skamskudte og store drenge, skal han forsvare hovedstaden mod de indtrængende russere.Og Harald har meget at kæmpe for, for hans familie opholder sig stadig i Berlin."Harald er ingen mesterskytte og har aldrig været det. Han har altid været blandt de dårligste skytter i kompagniet. De andres ord runger i hans hoved: Harald kan ikke ramme en ko på fem meters afstand, om den så stod med siden til ham. Derfor mærker han stoltheden som en varme, der breder sig fra brystet og ud i armene, for han har netop affyret to mesterskud. Og det var ikke bare ét men to. Ét ville kunne beskrives som held, men to kræver dygtighed."Tiden før døden er en krigsserie på fem afsnit.En dansk politimand, en engelsk bombenavigatør, en 12-årig tysk pige og en tysk og russisk soldat bliver uløseligt bundet sammen af 2. Verdenskrigs uforudsigelige væsen. Ingen af dem er herre over deres egen skæbne, som dikteres af tilfældigheder.★★★★★★– Fyens Stiftstidende Jesper Bugge Kold (f. 1972) er en dansk forfatter, journalist og bibliotekar. Han debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd og har sidenhen udgivet værkerne Land i datid og Krigsturisten. Tiden før døden er hans første digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  139,95 kr.

  Ungkommunisten Elisabeth vender i 1975 hjem til Danmark fra en partiskole i DDR. I maven bærer hun østtyske Peter Körbers barn. 30 år senere rejser deres søn, Andreas, for første gang til Berlin. Han er flygtet fra sit universitetsspeciale og fra et kuldsejlet forhold med en rigtig god undskyldning: Hans far er blevet myrdet!Andreas' flugt bliver en rejse til en fremmed og ukendt by, på jagt efter den far, han aldrig har mødt, en opdagelsesrejse i fortiden - og lidt efter lidt også en jagt på hans egen identitet.Land i datid er en fortælling om et land, der ikke længere eksisterer. Det er en fortælling om Stasi, om jagten på sandheden og på sig selv - mellem forskellige sandheder.Jesper Bugge Kold debuterede i 2014 med romanen Vintermænd, der fik fantastiske anmeldelser og sikrede Bugge Kold en nominering til BogForums Debutantpris. Siden har Amazon Crossing købt verdensrettighederne til Vintermænd, der pt. er udkommet på både engelsk og tysk med stor succes.

 • af Jesper Bugge Kold
  93,95 kr.

  De to brødre Karl og Gerhard fører en fredelig tilværelse i hjembyen Hamburg. Karl driver familiefirmaet Strangl Kleidenfabrik videre efter faderens død. Han er lykkeligt gift med Ingrid og far til fire. Gerhard er professor i matematik på universitetet. Efter tabet af hustruen Emma og deres lille datter, som begge døde af sygdom, helliger han sig sit arbejde og skriver bøger.Efterhånden som Hitler strammer grebet om landet, begynder jorden dog at skride under brødrene. De bliver begge ufrivilligt involveret i nazistbevægelsen og kastet rundt i et spil, som de hverken kan acceptere eller kæmpe imod. Karl bliver forsyningsofficer ved fronten i både Frankrig og Rusland, mens Gerhard bliver medansvarlig for jødetransporter og senere kommandant i en koncentrationslejr.Begge tvinges de derud, hvor grænsen mellem godt og ondt bliver diffus, og sindet slår dybe revner. Der fortælles både fra familielivet i hjembyen Hamborg, fra fronten i Rusland, fra Frankrig og fra koncentrationslejren. Således tegnes bevægelsen fra det normale, civiliserede liv før krigen, til den absurde, sprængte virkelighed under og efter.Vintermænd er en roman om krigens gru. En historie om grænsen mellem det gode og det onde, om livet, om døden, om samvittigheden og om at tage uniformen af igen for at forsøge at blive den, man var."En meget stærk og anbefalelsesværdig roman om naziregimets forråelse af gode og ansvarsfulde mennesker."Poul Flou Pedersen, lektør"Med et imponerende researcharbejde bag sig søger romandebutanten Jesper Bugge Kold ind bag nazismens mekanismer og uhyrligheder (...) Rigtig god er den, når den tilrettelægger handlingen og lader den følge de spor, som i forvejen er udstukket. Med nazismens egen uundgåelige og ubønhørlige konsekvens."- 4 stjerner, BerlingskeJesper Bugge Kold er en dansk forfatter, journalist og bibliotekar. Han debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman "Vintermænd" og har sidenhen udgivet værkerne "Land i datid" og "Krigsturisten".

 • af Jesper Bugge Kold
  22,95 - 43,95 kr.

  Een Deense politieagent, een Engelse bommenwerper, een twaalfjarig Duits meisje, een Duitse en een Russische soldaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de onvoorspelbaarheid van de Tweede Wereldoorlog. Ze voeren ieder een dappere strijd om te overleven in de chaos van de oorlog, maar uiteindelijk zijn het simpele toevalligheden die hun lot bepalen.Jesper Bugge Kold (1972) is een Deense schrijver, journalist en bibliothecaris. Hij debuteerde in 2014 met de veelgeroemde historische roman Vintermænd (Winter Men) en heeft sindsdien Land I datid en Krigsturisten gepubliceerd. De tijd voor de dood is zijn eerste digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  15,95 - 29,95 kr.

  Een Deense politieagent, een Engelse bommenwerper, een twaalfjarig Duits meisje, een Duitse en een Russische soldaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de onvoorspelbaarheid van de Tweede Wereldoorlog. Geen van hen heeft de macht over hun lot, dat door willekeur bepaald wordt. Politieagent Axel wordt samen met duizenden andere politiemensen in september 1944 gearresteerd en naar Duitsland gestuurd, waar hij in een concentratiekamp belandt. Axel moet de nazi's ervan overtuigen dat dit een vergissing is. Hij had niet aan het werk moeten zijn toen ze gearresteerd werden. Hij verving alleen maar de dienst van iemand anders. Het idee dat Axel niet thuis zal komen van zijn werk ligt als een steen op zijn maag. Wanneer zal hij zijn zwangere vrouw terugzien? Weet zij wat er met hem gebeurd is? En wat gaat er met hem gebeuren? Axel is nog nooit van iets meer overtuigd geweest: hij moet en zal naar huis. De tijd voor de dood is een oorlogsserie in vijf delen.Jesper Bugge Kold (1972) is een Deense schrijver, journalist en bibliothecaris. Hij debuteerde in 2014 met de veelgeroemde historische roman Vintermænd (Winter Men) en heeft sindsdien Land I datid en Krigsturisten gepubliceerd. De tijd voor de dood is zijn eerste digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  15,95 - 29,95 kr.

  In 1945 wordt de jonge Duitse soldaat Harald overgeplaatst naar de verdediging van Berlijn. Samen met de rest van het Duitse leger, dat bestaat uit oude mannen, verminkten en jongens, moet hij de hoofdstad verdedigen tegen de oprukkende Russen. En Harald heeft iets om voor te vechten, want zijn familie woont nog in Berlijn. "Harald is geen topschutter, nooit geweest. Hij is altijd een van de slechtste schutters van het korps geweest. Die woorden van de anderen echoden in zijn hoofd: Harald kon een koe nog niet raken vanaf anderhalve meter, al stond die naast hem. Daarom voelt hij de trots door zich heen stromen, van zijn borst naar zijn armen, want hij heeft zojuist twee meesterschoten gelost. Niet één, maar twee. Eentje zou je als geluk kunnen zien, maar voor twee moet je het echt kunnen. De tijd voor de dood is een oorlogsserie in vijf delen.Jesper Bugge Kold (1972) is een Deense schrijver, journalist en bibliothecaris. Hij debuteerde in 2014 met de veelgeroemde historische roman Vintermænd (Winter Men) en heeft sindsdien Land I datid en Krigsturisten gepubliceerd. De tijd voor de dood is zijn eerste digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  15,95 - 29,95 kr.

  James is bommenwerper op een Engels Avro Lancaster vliegtuig. Bij een nachtelijke aanval op de Duitse stad Ulm gaat het mis. "Beneden hem staat nog een Lancaster in brand. De romp breekt en de wrakstukken vallen op de grond. Tegelijkertijd breekt het glas. Dat wordt verpletterd met een kracht die James de adem afsnijdtJames springt op tijd uit het vliegtuig, maar ineens bevindt hij zich in het hart van Duitsland met maar één gedachte: hij moet overleven. De tijd voor de dood is een oorlogsserie in vijf delen.Jesper Bugge Kold (1972) is een Deense schrijver, journalist en bibliothecaris. Hij debuteerde in 2014 met de veelgeroemde historische roman Vintermænd (Winter Men) en heeft sindsdien Land I datid en Krigsturisten gepubliceerd. De tijd voor de dood is zijn eerste digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  15,95 - 29,95 kr.

  Astrid en haar zusje Marta hebben niets met de oorlog te doen. Toch moeten de twee meisjes dwars door Duitsland vluchten om hun grootouders in Koblenz te bereiken. De tocht door een door oorlog verscheurd land is gevaarlijk voor de twee meisjes en ze hebben alleen elkaar. De tijd voor de dood is een oorlogsserie in vijf delen.Jesper Bugge Kold (1972) is een Deense schrijver, journalist en bibliothecaris. Hij debuteerde in 2014 met de veelgeroemde historische roman Vintermænd (Winter Men) en heeft sindsdien Land I datid en Krigsturisten gepubliceerd. De tijd voor de dood is zijn eerste digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  15,95 - 29,95 kr.

  Wassili is een van de eerste Russische soldaten die Berlijn bezetten. Nadat de Duitsers zijn gecapituleerd belandt hij in een stad die in chaos is, en ziet hij zijn eigen landgenoten op hun slechtst - zwaar bezopen en wraaklustig naar alle Duitsers toe. Al gauw wordt Wassili naar het Deense Bornholm gestuurd, omdat de Russen het eiland hebben bevrijd van de Duitse bezetting. Hij is daar blij mee, want dat betekent dat hij de oorlog zal overleven. Op Bornholm leven de soldaten in vrede samen met de bevolking, en op het plein in Rønne ziet Wassili een mooi jong meisje dat hij nooit zal vergetenDe tijd voor de dood is een oorlogsserie in vijf delen.Jesper Bugge Kold (1972) is een Deense schrijver, journalist en bibliothecaris. Hij debuteerde in 2014 met de veelgeroemde historische roman Vintermænd (Winter Men) en heeft sindsdien Land I datid en Krigsturisten gepubliceerd. De tijd voor de dood is zijn eerste digitale serie.

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 15,95 kr.

  Saksalaiset ovat käytännössä hävinneet sodan. Rintamat vuotavat ja venäläiset tunkeutuvat Berliiniin. Vasilj on nuori venäläinen sotilas, joka on selvinnyt ehjin nahoin läpi sodan. Mutta nyt nähdessään läheltä, mitä saksalaisten kanssa tapahtuu, hän ei tiedä miten reagoida. Onko tämä voitto, vai onko ihmiskunta kuilun partaalla? Voiko sekasorrosta ja kauhusta päästä koskaan eteenpäin? Sodan viimeiset päivät ovat kauheita, nöyryyttäviä ja epäinhimillisiä, ja Vasilj pelkää yhä enemmän henkensä puolesta. Kaupungit, jotka ovat nyt raunioina, ovat täynnä ansoja, hulluksi tulleita sotilaita ja kaikkea muuta hengenvaarallista...Jesper Bugge Kold on tanskalainen kirjailija. Hän on kokenut toimittaja ja hän on kirjoittanut monia palkittuja dekkareita.

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 15,95 kr.

  James istuu lentokoneessa ja näkee Leipzigin palavan. Kaupungin ylle vapautetut pommit tuhoavat suuria alueita ja tappavat lukuisia ihmisiä. Pommitukset tarjoavat myös tilaisuuden paeta – vaikka James ei sitä tiedä. Aksel irtautuu saksalaisten otteesta pommien pyyhkäistessä kaupungin läpi...Jesper Bugge Kold on tanskalainen kirjailija. Hän on kokenut toimittaja ja hän on kirjoittanut monia palkittuja dekkareita.

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 15,95 kr.

  On vuosi 1944. Tanska on miehitetty ja Akselin vaimo odottaa lasta. Kauhean väärinkäsityksen jälkeen Aksel joutuu tilanteeseen, jollaista ei pitänyt tapahtua: saksalaiset vangitsevat Akselin ja lukitsevat hänet epäinhimillisiin oloihin laivan lastiruumaan. Pian Aksel ymmärtää, että matkan lopussa odottaa jotain vielä pahempaa – häntä ollaan viemässä keskitysleirille. Akselin täytyy paeta. Jesper Bugge Kold on tanskalainen kirjailija. Hän on kokenut toimittaja ja hän on kirjoittanut monia palkittuja dekkareita.

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 15,95 kr.

  Kylmä tunkeutuu luihin ja ytimiin. Toisen maailmansodan raivotessa kaksi pientä tyttöä kulkee jalan halki Saksan: vahva Astrid ja kuumeinen pikkusisko Marta. Mutta näyttää siltä, ettei heillä ole paikkaa minne mennä, kun maailma ympärillä tuntuu tuhoutuvan. Pitkät yöt pommitusten keskellä ja kaikkialla kuolleita ihmisiä sekä hävitettyjä rakennuksia. Etäisyydessä näkyy ehjältä vaikuttava rakennus: kirkontorni osoittaa suoraan kohti taivasta. Tytöt suuntaavat nopeasti kohti kirkkoa mutta ymmärtävät pian, etteivät he ole ainoita matkalla sinne...Jesper Bugge Kold on tanskalainen kirjailija. Hän on kokenut toimittaja ja hän on kirjoittanut monia palkittuja dekkareita.

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 15,95 kr.

  Harald on nuori sotilas. Liian nuori. Sen lisäksi, että hän on komppaniansa surkein ampuja, hän on myös lempeä luonteeltaan. Sota ei sovi hänelle. Kun hän kohtaa kaksi vakavasti loukkaantunutta ja sairasta tyttöä, hän on huolissaan siitä, voiko hän auttaa heitä. Heidän sairautensa näyttävät olevan pitkällä – onko toivoa enää jäljellä? Pian käy ilmi, että tytöt tietävät sodan kauhuista paljon enemmän kuin hän olisi voinut kuvitella...Jesper Bugge Kold on tanskalainen kirjailija. Hän on kokenut toimittaja ja hän on kirjoittanut monia palkittuja dekkareita.

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 11,95 kr.

  Losy duńskiego policjanta, angielskiego lotnika, dwunastoletniej Niemki oraz niemieckiego i rosyjskiego żołnierza splatają się ze sobą za sprawą pogmatwanych okoliczności II wojny światowej. Życiem każdego z nich rządzi przypadek, ale jednocześnie każdy dąży do tego samego celu: chce przetrwać.Astrid i jej młodsza siostra Marta nie powinny się znaleźć w samym sercu wojny. Mimo to za wszelką cenę próbują przedrzeć się do dziadków, by znaleźć u nich schronienie. Samotna wędrówka dwóch małych dziewczynek przez ogarnięty wojną kraj jest pełna niebezpieczeństw, a one mogą liczyć tylko na siebie. Na początku Astrid jest sparaliżowana strachem. Stoi nieruchomo, oszołomiona. Są bezbronne, nie mają niczego, czym mogłyby odeprzeć atak. Rozgląda się. Jej wzrok pada na mosiężny świecznik. Unosi go w dłoni – wydaje się ciężki. Spływa po nim wosk, kilka świeczek spada na podłogę. Kropelki gorącego wosku kapią na jej dłoń, ale ona ignoruje ból.Czas przed śmiercią to powieść w pięciu częściach.Jesper Bugge Kold jest duńskim pisarzem, dziennikarzem i bibliotekarzem. Zadebiutował w roku 2014 wysoko ocenioną przez krytykę powieścią historyczną „Vintermænd" (Zimowy człowiek), w kolejnych latach opublikował książki „Land i datid" (Kraj w przeszłości) i „Krigsturisten" (Turysta wojenny).

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 11,95 kr.

  Losy duńskiego policjanta, angielskiego lotnika, dwunastoletniej Niemki oraz niemieckiego i rosyjskiego żołnierza splatają się ze sobą za sprawą pogmatwanych okoliczności II wojny światowej. Życiem każdego z nich rządzi przypadek, ale jednocześnie każdy dąży do tego samego celu: chce przetrwać.Młody niemiecki żołnierz zostaje w 1945 roku oddelegowany do Berlina. Wraz z garstką niedobitków ma bronić stolicy przed napierającymi oddziałami Armii Czerwonej. Przede wszystkim jednak musi ocalić swoich najbliższych, którzy wciąż przebywają w zbombardowanym Berlinie. Harald nigdy nie sobie wyobrażał, że jego życie będzie zależało od przygłupiego, pijanego rodaka. Głowę wypełniają mu nagle obrazy – krótkie migawki z całego życia. Przewijają się tak szybko, że nie udaje mu się ich zatrzymać choćby na chwilę. Potem nastaje pustka, która szykuje go na śmierć. W niedalekiej odległości od nich zaczyna popiskiwać pies, skomląc żałosnym tonem. W jego skowycie jest coś rozdzierającego serce, jakby wiedział, co się zaraz zdarzy... Czas przed śmiercią to powieść w pięciu częściach.Jesper Bugge Kold jest duńskim pisarzem, dziennikarzem i bibliotekarzem. Zadebiutował w roku 2014 wysoko ocenioną przez krytykę powieścią historyczną „Vintermænd" (Zimowy człowiek), w kolejnych latach opublikował książki „Land i datid" (Kraj w przeszłości) i „Krigsturisten" (Turysta wojenny).

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 11,95 kr.

  Losy duńskiego policjanta, angielskiego lotnika, dwunastoletniej Niemki oraz niemieckiego i rosyjskiego żołnierza splatają się ze sobą za sprawą pogmatwanych okoliczności II wojny światowej. Życiem każdego z nich rządzi przypadek, ale jednocześnie każdy dąży do tego samego celu: chce przetrwać.Wasilij jest wśród pierwszych żołnierzy radzieckich, którzy zdobywają Berlin. Po kapitulacji Niemiec chłopak z przerażeniem patrzy na panujący w zbombardowanym mieście chaos i bestialstwo swoich rodaków. Gdy prosto z tego piekła Wasilij trafia na duńską wyspę Bornholm, którą Rosjanie wyzwalają spod niemieckiej okupacji, odzyskuje spokój i nadzieję. W dodatku na rynku w Rønne dostrzega młodą, piękną kobietę, o której nie jest w stanie zapomnieć. Dziewczyna nie musi się go obawiać. Nie jest kimś, kogo ktokolwiek powinien się bać. Chciałby tylko z nią porozmawiać. Ale nie zna jej języka, a ona nie zna rosyjskiego. Chciałby pokazać jej to na migi, opisać jej piękno, opowiedzieć jej, jak bardzo mu się podoba. Może zdoła ją uspokoić ton jego głosu albo jego łagodne spojrzenie?Czas przed śmiercią to powieść w pięciu częściach.Jesper Bugge Kold jest duńskim pisarzem, dziennikarzem i bibliotekarzem. Zadebiutował w roku 2014 wysoko ocenioną przez krytykę powieścią historyczną „Vintermænd" (Zimowy człowiek), w kolejnych latach opublikował książki „Land i datid" (Kraj w przeszłości) i „Krigsturisten" (Turysta wojenny).

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 11,95 kr.

  Losy duńskiego policjanta, angielskiego lotnika, dwunastoletniej Niemki oraz niemieckiego i rosyjskiego żołnierza splatają się ze sobą za sprawą pogmatwanych okoliczności II wojny światowej. Życiem każdego z nich rządzi przypadek, ale jednocześnie każdy dąży do tego samego celu: chce przetrwać.Duński policjant Aksel zostaje aresztowany wraz z tysiącami innych funkcjonariuszy we wrześniu 1944 roku i wywieziony do Niemiec, gdzie trafia do obozu koncentracyjnego. Usiłuje przekonać nazistów, że zaszła pomyłka. Feralnego dnia w ogóle nie powinien być w pracy, znalazł się tam tylko dlatego, że wziął za kogoś dyżur. Kiedy ponowie ujrzy swoją żonę? Czy ktoś ją powiadomi, co się z nim stało? Aksel jest gotów podjąć najbardziej desperacką próbę, by wrócić do domu.Czas przed śmiercią to powieść w pięciu częściach.Jesper Bugge Kold jest duńskim pisarzem, dziennikarzem i bibliotekarzem. Zadebiutował w roku 2014 wysoko ocenioną przez krytykę powieścią historyczną „Vintermænd" (Zimowy człowiek), w kolejnych latach opublikował książki „Land i datid" (Kraj w przeszłości) i „Krigsturisten" (Turysta wojenny).

 • af Jesper Bugge Kold
  8,95 - 11,95 kr.

  Losy duńskiego policjanta, angielskiego lotnika, dwunastoletniej Niemki oraz niemieckiego i rosyjskiego żołnierza splatają się ze sobą za sprawą pogmatwanych okoliczności II wojny światowej. Życiem każdego z nich rządzi przypadek, ale jednocześnie każdy dąży do tego samego celu: chce przetrwać.James jest lotnikiem na pokładzie angielskiego bombowca. Podczas nocnego nalotu na niemieckie miasto Ulm sprawy toczą się inaczej niż zaplanowano.Spogląda przez wielką przednią szybę. Pod nimi płonie kolejny Lancaster. Kadłub przełamuje się i w stronę ziemi sypią się części maszyny. W tym samym momencie szyba roztrzaskuje się z taką siłą, że Jamesowi na chwilę braknie tchu. Czuje na skórze mnóstwo drobnych ukłuć od odłamków szkła. Nagłe ciśnienie porywa go z miejsca. Jest brutalne, gwałtowne i z olbrzymią siłą wysysa go z samolotu prosto w czarną noc. Czas przed śmiercią to powieść w pięciu częściach.Jesper Bugge Kold jest duńskim pisarzem, dziennikarzem i bibliotekarzem. Zadebiutował w roku 2014 wysoko ocenioną przez krytykę powieścią historyczną „Vintermænd" (Zimowy człowiek), w kolejnych latach opublikował książki „Land i datid" (Kraj w przeszłości) i „Krigsturisten" (Turysta wojenny).

 • af Jesper Bugge Kold
  65,95 - 139,95 kr.

  Fünf Menschenschicksale im Zweiten Weltkrieg, spannend, tragisch und verstörend miteinander verbunden. Die Zeit vor dem Tod ist ein spannender Roman über einen dänischen Polizisten, einen englischen Fliegerbomber-Piloten, ein zwölfjähriges Mädchen und einen deutschen und einen russischen Soldaten, die schicksalhaft im Zweiten Weltkrieg miteinander verbunden sind. Alle kämpfen einen mutigen Kampf, um in den Wirren des Krieges überleben zu können – aber letzten Endes sind es simple Zufälle, die über ihr Schicksal bestimmen."Eine schreckliche, ans Herz gehende Geschichte über einen Krieg, den niemand vergessen darf." - Camilla Mader Laugesen"Ein seltenes Buch ... ein Meisterstück." - Fyens StiftstidendeJesper Bugge Kold wurde 1972 geboren. Er arbeitete zunächst als Journalist und ist heute Bibliothekar in Svendborg auf der süddänischen Insel Fünen. Die Geschehnisse des Zweiten Weltkrieges fingen schon früh sein Interesse. Sein Debütroman "Wintermänner" basiert auf jahrelangen Recherchearbeiten und war ein internationaler Erfolg. Für seinen zweiten Roman "Die Mauer zwischen uns" erhielt Jesper Bugge Kold sogar Zugang zu den Archiven der Stasi.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.