Udvidet returret til d. 31. januar 2024
J.R.R. Tolkien

Bøger af J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien, bedre kendt som J.R.R Tolkien, var en britisk forfatter, poet og akademiker. Han er manden bag den fantastiske historie om Hobitten og Ringenes Herre. J.R.R Tolkien gav folket den fantastiske og fantasifulde verden liv, for første gang i 1932, hvor Hobitten blev skrevet. Det er forgængeren til Ringenes Herre som udkom i 1954 og en nyere version i 1955. John Ronald Reuel Tolkien blev født d. 3. januar 1892 i Bloemfontein, Oranjiefristaten (Sydafrika). Vi mistede J.R.R Tolkien for lang tid siden, d. 2. september 1973 hvor han blev 81 år gammel. Han gik bort i Bournemouth, England og er i dag begravet ved Wolvercote Cemetery, Oxford. Samme by hvor han faktisk arbejdede engang på Oxford University som professor i oldengelsk. Samme sted hvor han også skrev historien om ringenes herre. J.R.R Tolkien var 45 år gammel da han i 1937 debuterede med “The Hobbit” og har efterfølgende i de resterende 37 år af hans liv, udgivet en roman og få småhistorier. J.R.R Tolkiens historier er typisk af genre som fantasy, mythopoeia og litteray critisim. Han er derudover rangeret nr 6 over listen af 50 bedste britiske forfatter siden 1945. Endvidere har Forbes rangeret ham som den femte bedste “top tjenende kendte blandt dem der er gået bort” i 2009. J.R.R Tolkien har en meget rig livshistorie fyldt med tumulter og det var også en hård tid han levede i. Han var i sine tidlige år en del af den britiske hær 1915-1920 hvor han var Lieutenant i Lancashire Fusiliers. I hans aktive militær år var han en del af slaget ved Sommen.

Der er lavet utrolig mange film omkring ringenes herre som er instrueret af Peter Jackson, samt trilogien omkring Hobbitten.

Foto af Connie Evans
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af J. R. R. Tolkien
  213,95 kr.

  3 Book Box set

 • - De to tårne
  af J.R.R. Tolkien
  72,95 - 207,95 kr.

  Ondskabens fyrste, Sauron, kan gøre sin magt fuldkommen, hvis Ringen kommer i hans besiddelse. Det skal hobbitten Frodo forhindre, men Ringen kan ikke skjules, den vil let kunne spores af Sauron såvel i jord som i vand. Der er kun én ting at stille op - den må tilintetgøres. Den opgave påtager Frodo sig og drager ud for at kaste Ringen på den ild, hvor den blev støbt - i Dommedagsbjerget, der ligger i Saurons rige. Bøgerne om Ringenes Herre blev kultbøger i 1960’erne og ved årtusindskiftet ses igen en opblomstring i Tolkieninteressen. Hør 2. del af trilogien - indlæst af Torben Sekov.

 • - Eventyret om Ringen
  af J.R.R. Tolkien
  72,95 - 207,95 kr.

  Første bind af Tolkiens udødelige klassiker om hobbitten Frodo, der arver en mystisk ring af sin onkel Bilbo. Men Ringen tilhører den onde fyrst Sauron, der vil bruge den på at underlægge sig verden. Frodo må forlade sit elskede Herred for at rejse til Dommedagsbjerget og tilintetgøre Ringen. Med sig på rejsen har han troldmanden Gandalf, elveren Legolas, dværgen Gimli, mennesket Boromir, tre af sine nærmeste hobbitvenner samt ikke mindst den hemmelighedsfulde Traver.Teksten er gennemrevideret af Jakob Levinsen, og alle appendikser er med. Derved udkommer værket for første gang på dansk i komplet version.

 • - Kongen vender tilbage
  af J.R.R. Tolkien
  72,95 - 207,95 kr.

  Saurons styrker har belejret Minas Tirith, Gondors hovedstad, i bestræbelsen på at udslette menneskeracen. Det før så store kongedømme har aldrig været i større bekneb for en konge. Men kan Aragorn leve op til sit navn og blive det, han er født til?Det sidste store slag nærmer sig, og de mørke styrker rykker tættere og tættere på, og selv med opbydelsen af al deres mod og loyalitet er menneskenes styrker ikke en reel trussel mod Saurons mægtige hær.Hør om det lykkes Ringbæreren Frodo at fuldføre sin mission.Bøgerne om Ringenes Herre blev kultbøger i 1960’erne og ved årtusindskiftet ses igen en opblomstring i Tolkieninteressen. Hør 3. og sidste del af trilogien - indlæst af Torben Sekov.

 • af J.R.R. Tolkien
  72,95 - 207,95 kr.

  Ny pragtudgave af Tolkiens klassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt af dværgekongens herredømme og enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Det bliver en farefuld færd. Smukt illustreret med helsides farveillustrationer og sort-hvide stregtegninger af Alan Lee. "Det er vitterligt et eventyrenes eventyr." - Klaus Rothstein, Berlingske Tidende. Besøg Gyldendals hjemmeside for Tolkiens forfatterskab. Her kan du læse mere om bøgerne samt uddrag, læse om Tolkien selv, se nyheder, deltage i konkurrencer og debatforum m.m. www.tolkien.gyldendal.dk

 • - eller Ud og hjem igen
  af J.R.R. Tolkien
  72,95 kr.

  Læn dig tilbage og nyd den udødelige romanklassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt efter den enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Og som undervejs tilfældigt render ind i mørkevæsenet Gollum og vinder hans mærkelige ring fra ham i en dyst om ordspil og gåder.Tolkiens klassiker "Hobbitten" er højaktuel pga Peter Jacksons filmatiseringer. Her på Gyldendal fejrer vi Tolkien og "Hobbitten" på mange planer, bla. med denne flotte udgave med filmomslag. Desuden er romanen blevet nyoversat af en af Danmark største Tolkien-kendere, Jakob Levinsen.Udgave med filmforside og i nyoversættelse. 

 • af J.R.R. Tolkien
  151,95 kr.

 • af J.R.R. Tolkien
  151,95 kr.

  Tolkiens søn, Christopher Tolkien, har samlet og kommenteret en række fortællinger, som Tolkien efterlod og aldrig nåede at skrive færdig til en helhed. Der er tale om enkeltstående, længere og episke historier, som relaterer sig til Tolkiens øvrige univers. Efter hver historie er der et notesæt, og bagest i bogen er der et fyldigt indeks med mulighed for at slå alle navne og steder efter. Derudover indledning af Christopher Tolkien.

 • af J.R.R. Tolkien
  115,95 - 151,95 kr.

  Fortællingen om Húrins børn opstod i sin første form i 1918 som en af de tre Store Fortællinger, som Tolkien arbejdede på hele sit liv, men aldrig udgav. Fortællingerne var en del af hans livslange projekt om at skabe et stort, sammenhængende mytisk univers, der kulminerede med skabelsen af Ringenes herre i 50'erne. Fortællingen om Húrins børn finder sted længe før Frodos kamp mod Sauron - i Tolkiens tidsregning ca. 6.500 år før. Elementer i historien har optrådt her og der i de kendte romaner - f.eks. er Aragorns natlige beretning om Beren og Lúthien til hobbitterne på Vejrhøj i Ringenes herre bd. 1, en af de oprindelige tre Store Fortællinger - men en samlet fremstilling nåede Tolkien ikke at skabe. Det er nu lykkedes hans søn Christopher at samle faderens mange skitser til en fortløbende beretning om den legendariske Húrins to børn Túrin og Niënor, deres kamp mod Den Store Fjende Melkor Morgoth, og ikke mindst den forfærdelige forbandelse, der hviler over dem. Bogen er meget smukt illustreret af Alan Lee, som har illustreret adskillige Tolkien-udgivelser og vandt en Oscar for bedste filmdesign i filmatiseringen af Ringenes herre-trilogien.

 • af J.R.R. Tolkien
  168,95 - 742,95 kr.

 • af J.R.R. Tolkien
  235,95 kr.

  J.R.R. Tolkien, kendt og elsket for Hobbitten og Ringenes herre, virkede hele sit liv som professor i filologi og middelalderlitteratur i Oxford. Her genskabte han digterisk en af middelalderens prægtigste overleverede tekster, historien om Kong Arthur og hans riddere af Det Runde Bord. Værket, som forblev ufærdigt, udgives her af Tolkiens søn Christopher, som i tilgift giver læseren en unik indsigt i Tolkiens arbejde med værket og i dets forbindelse til det univers, Tolkien skabte i Silmarillion.

 • af J.R.R. Tolkien
  411,95 kr.

 • af J.R.R. Tolkien
  122,95 kr.

  • 122,95 kr.
 • af J.R.R. Tolkien
  302,95 kr.

 • af J.R.R. Tolkien
  112,95 kr.

  Broadcast to mark the 3000th programme of the much-loved children's series Jackanory, The Hobbit was transmitted over two weeks and 10 episodes in 1979. Read by Bernard Cribbins, Jan Francis, Maurice Denham and David Wood, this rare audio soundtrack is sure to offer a treat for all fans of J.

 • af J. R. R. Tolkien
  182,95 - 187,95 kr.

  Dwarves, elves, goblins, trolls, dragons and wizards - these are the ingredients of J.R.R. Guided by Gandalf the wizard, Bilbo and a company of dwarves set out to destroy Smaug the Magnificent, a ferocious dragon who guards a treasure hoard.

 • - The Complete Collection Of The Classic BBC Radio Production
  af J.R.R. Tolkien
  659,95 kr.

  Widely regarded as a broadcasting classic, the 1981 BBC Radio dramatisation of The Lord of the Rings stars Ian Holm, Michael Hordern, Robert Stephens, John Le Mesurier and Peter Woodthorpe. This box set contains all three parts of the epic tale - The Fellowship of the Ring, The Two Towers and The Return of the King.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.