Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Bøger af J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien, bedre kendt som J.R.R Tolkien, var en britisk forfatter, poet og akademiker. Han er manden bag den fantastiske historie om Hobitten og Ringenes Herre. J.R.R Tolkien gav folket den fantastiske og fantasifulde verden liv, for første gang i 1932, hvor Hobitten blev skrevet. Det er forgængeren til Ringenes Herre som udkom i 1954 og en nyere version i 1955. John Ronald Reuel Tolkien blev født d. 3. januar 1892 i Bloemfontein, Oranjiefristaten (Sydafrika). Vi mistede J.R.R Tolkien for lang tid siden, d. 2. september 1973 hvor han blev 81 år gammel. Han gik bort i Bournemouth, England og er i dag begravet ved Wolvercote Cemetery, Oxford. Samme by hvor han faktisk arbejdede engang på Oxford University som professor i oldengelsk. Samme sted hvor han også skrev historien om ringenes herre. J.R.R Tolkien var 45 år gammel da han i 1937 debuterede med “The Hobbit” og har efterfølgende i de resterende 37 år af hans liv, udgivet en roman og få småhistorier. J.R.R Tolkiens historier er typisk af genre som fantasy, mythopoeia og litteray critisim. Han er derudover rangeret nr 6 over listen af 50 bedste britiske forfatter siden 1945. Endvidere har Forbes rangeret ham som den femte bedste “top tjenende kendte blandt dem der er gået bort” i 2009. J.R.R Tolkien har en meget rig livshistorie fyldt med tumulter og det var også en hård tid han levede i. Han var i sine tidlige år en del af den britiske hær 1915-1920 hvor han var Lieutenant i Lancashire Fusiliers. I hans aktive militær år var han en del af slaget ved Sommen.

Der er lavet utrolig mange film omkring ringenes herre som er instrueret af Peter Jackson, samt trilogien omkring Hobbitten.
Show more
Filter
Filter
Genre
 • (16)
 • (2)
Type
 • (11)
 • (10)
 • (7)
Format
 • (9)
 • (7)
 • (6)
 • (4)
 • (3)
 • (3)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (10)
 • (9)
 • (2)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (5)
 • (5)
 • (5)
 • (5)
 • (5)
Serie
 • (5)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Tag
 • (1)
Sorter efterSorter Populære
 • - Eventyret om Ringen
  af J.R.R. Tolkien
  73,95 - 185,95 kr.

  Første bind af Tolkiens udødelige klassiker om hobbitten Frodo, der arver en mystisk ring af sin onkel Bilbo. Men Ringen tilhører den onde fyrst Sauron, der vil bruge den på at underlægge sig verden. Frodo må forlade sit elskede Herred for at rejse til Dommedagsbjerget og tilintetgøre Ringen. Med sig på rejsen har han troldmanden Gandalf, elveren Legolas, dværgen Gimli, mennesket Boromir, tre af sine nærmeste hobbitvenner samt ikke mindst den hemmelighedsfulde Traver.Teksten er gennemrevideret af Jakob Levinsen, og alle appendikser er med. Derved udkommer værket for første gang på dansk i komplet version.

 • - Kongen vender tilbage
  af J.R.R. Tolkien
  45,95 - 188,95 kr.

  Saurons styrker har belejret Minas Tirith, Gondors hovedstad, i bestræbelsen på at udslette menneskeracen. Det før så store kongedømme har aldrig været i større bekneb for en konge. Men kan Aragorn leve op til sit navn og blive det, han er født til?Det sidste store slag nærmer sig, og de mørke styrker rykker tættere og tættere på, og selv med opbydelsen af al deres mod og loyalitet er menneskenes styrker ikke en reel trussel mod Saurons mægtige hær.Hør om det lykkes Ringbæreren Frodo at fuldføre sin mission.Bøgerne om Ringenes Herre blev kultbøger i 1960’erne og ved årtusindskiftet ses igen en opblomstring i Tolkieninteressen. Hør 3. og sidste del af trilogien - indlæst af Torben Sekov.

 • - De to tårne
  af J.R.R. Tolkien
  45,95 - 185,95 kr.

  Ondskabens fyrste, Sauron, kan gøre sin magt fuldkommen, hvis Ringen kommer i hans besiddelse. Det skal hobbitten Frodo forhindre, men Ringen kan ikke skjules, den vil let kunne spores af Sauron såvel i jord som i vand. Der er kun én ting at stille op - den må tilintetgøres. Den opgave påtager Frodo sig og drager ud for at kaste Ringen på den ild, hvor den blev støbt - i Dommedagsbjerget, der ligger i Saurons rige. Bøgerne om Ringenes Herre blev kultbøger i 1960’erne og ved årtusindskiftet ses igen en opblomstring i Tolkieninteressen. Hør 2. del af trilogien - indlæst af Torben Sekov.

 • af J.R.R. Tolkien
  113,95 kr.

  Ny pragtudgave af Tolkiens klassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt af dværgekongens herredømme og enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Det bliver en farefuld færd. Smukt illustreret med helsides farveillustrationer og sort-hvide stregtegninger af Alan Lee. "Det er vitterligt et eventyrenes eventyr." - Klaus Rothstein, Berlingske Tidende. Besøg Gyldendals hjemmeside for Tolkiens forfatterskab. Her kan du læse mere om bøgerne samt uddrag, læse om Tolkien selv, se nyheder, deltage i konkurrencer og debatforum m.m. www.tolkien.gyldendal.dk

 • - eller Ud og hjem igen
  af J.R.R. Tolkien
  74,95 - 148,95 kr.

  Læn dig tilbage og nyd den udødelige romanklassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt efter den enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Og som undervejs tilfældigt render ind i mørkevæsenet Gollum og vinder hans mærkelige ring fra ham i en dyst om ordspil og gåder.Tolkiens klassiker "Hobbitten" er højaktuel pga Peter Jacksons filmatiseringer. Her på Gyldendal fejrer vi Tolkien og "Hobbitten" på mange planer, bla. med denne flotte udgave med filmomslag. Desuden er romanen blevet nyoversat af en af Danmark største Tolkien-kendere, Jakob Levinsen.Udgave med filmforside og i nyoversættelse. 

 • af J.R.R. Tolkien
  152,95 kr.

 • af J.R.R. Tolkien
  152,95 kr.

  Fortællingen om Húrins børn opstod i sin første form i 1918 som en af de tre Store Fortællinger, som Tolkien arbejdede på hele sit liv, men aldrig udgav. Fortællingerne var en del af hans livslange projekt om at skabe et stort, sammenhængende mytisk univers, der kulminerede med skabelsen af Ringenes herre i 50'erne. Fortællingen om Húrins børn finder sted længe før Frodos kamp mod Sauron - i Tolkiens tidsregning ca. 6.500 år før. Elementer i historien har optrådt her og der i de kendte romaner - f.eks. er Aragorns natlige beretning om Beren og Lúthien til hobbitterne på Vejrhøj i Ringenes herre bd. 1, en af de oprindelige tre Store Fortællinger - men en samlet fremstilling nåede Tolkien ikke at skabe. Det er nu lykkedes hans søn Christopher at samle faderens mange skitser til en fortløbende beretning om den legendariske Húrins to børn Túrin og Niënor, deres kamp mod Den Store Fjende Melkor Morgoth, og ikke mindst den forfærdelige forbandelse, der hviler over dem. Bogen er meget smukt illustreret af Alan Lee, som har illustreret adskillige Tolkien-udgivelser og vandt en Oscar for bedste filmdesign i filmatiseringen af Ringenes herre-trilogien.

 • af J.R.R. Tolkien
  152,95 kr.

  Tolkiens søn, Christopher Tolkien, har samlet og kommenteret en række fortællinger, som Tolkien efterlod og aldrig nåede at skrive færdig til en helhed. Der er tale om enkeltstående, længere og episke historier, som relaterer sig til Tolkiens øvrige univers. Efter hver historie er der et notesæt, og bagest i bogen er der et fyldigt indeks med mulighed for at slå alle navne og steder efter. Derudover indledning af Christopher Tolkien.

 • af J.R.R. Tolkien
  236,95 kr.

  J.R.R. Tolkien, kendt og elsket for Hobbitten og Ringenes herre, virkede hele sit liv som professor i filologi og middelalderlitteratur i Oxford. Her genskabte han digterisk en af middelalderens prægtigste overleverede tekster, historien om Kong Arthur og hans riddere af Det Runde Bord. Værket, som forblev ufærdigt, udgives her af Tolkiens søn Christopher, som i tilgift giver læseren en unik indsigt i Tolkiens arbejde med værket og i dets forbindelse til det univers, Tolkien skabte i Silmarillion.

 • af J.R.R. Tolkien
  241,95 kr.

 • - The Complete Collection Of The Classic BBC Radio Production
  af J.R.R. Tolkien
  773,95 kr.

  Widely regarded as a broadcasting classic, the 1981 BBC Radio dramatisation of The Lord of the Rings stars Ian Holm, Michael Hordern, Robert Stephens, John Le Mesurier and Peter Woodthorpe. This box set contains all three parts of the epic tale - The Fellowship of the Ring, The Two Towers and The Return of the King.

 • af J.R.R. Tolkien
  73,95 kr.

  "Tolkiens klassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt af dværgkongens herredømme og enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Besøg Gyldendals hjemmeside for Tolkiens forfatterskab. Her kan du læse mere om bøgerne samt uddrag, læse om Tolkien selv, se nyheder, deltage i konkurrencer og debatforum m.m. Indlæst af Torben Sekov i 2002Læs mere på www.tolkien.gyldendal.dk"

 • af J.R.R. Tolkien
  60,95 kr.

  With its first broadcast on BBC Radio 4 on March 8, 1981, this dramatised tale of Middle Earth became an instant global classic. It boasts a truly outstanding cast including Ian Holm (as Frodo), Sir Michael Hordern (as Gandalf), Robert Stephens (as Aragorn), Bill Nighy (as Sam Gamgee) and John Le Mesurier (as Bilbo). Brian Sibley's famous adaptation has been divided into three corresponding parts, with newly-recorded beginning and end narration by Ian Holm, who now stars as Bilbo in the feature films based on The Lord of the Rings. Part One, The Fellowship of the Ring, introduces us to Frodo Baggins. With his uncle Bilbo having mysteriously disappeared, Frodo finds himself in possession of a simple gold ring that has great and evil power. It is the Ruling Ring, taken long ago from the Dark Lord, Sauron, who now seeks to possess it again. Frodo must do everything he can to prevent this, and with the help of Gandalf the wizard and a band of loyal companions he begins a perilous journey across Middle-earth. Sauron's Black Riders are on their trail as they travel to Rivendell, attempt to cross the snow-swept Misty Mountains and, in desperation, enter the terrifying Mines of Moria.

 • af J.R.R. Tolkien
  213,59 kr.

  Der Schauplatz des Herrn der Ringe ist Mittelerde, eine alternative Welt, und erzahlt wird von der gefahrvollen Quest einiger Gefahrten, die in einem dramatischen Kampf gegen das Bose endet. Der Schauplatz des Herrn der Ringe ist Mittelerde, eine alternative Welt, und erzahlt wird von der gefahrvollen Quest einiger Gefahrten, die in einem dramatischen Kampf gegen das Bose endet. Durch einen merkwurdigen Zufall fallt dem Hobbit Bilbo Beutlin ein Zauberring zu, dessen Kraft, kame er in die falschen Hande, zu einer absoluten Herrschaft des Bosen fuhren wurde. Bilbo ubergibt den Ring an seinen Neffen Frodo, der den Ring in der Schicksalskluft zerstoren soll. Hobbits sind kleine, gemutliche Leute, dabei aber erstaunlich zah. Sie leben in einem landlichen Idyll, dem Auenland. Der Ubersetzer Wolfgang Krege ist einer der profundesten Kenner Mittelerdes. Er hat die wichtigsten Bucher J. R. R. Tolkiens ubersetzt ("e;Das Silmarillion"e;, den "e;Hobbit"e;), sowie Tolkiens Essays und den von Humphrey Carpenter herausgegebenen umfangreichen Briefwechsel Tolkiens, und er ist der Autor der Tolkien-Enzyklopadie "e;Handbuch der Weisen von Mittelerde"e;, dem Standardwerk, in dem alle Fragen zu Tolkien beantwortet werden, sowie eines elbischen Worterbuchs. Der Registerband zur Printausgabe von "e;Der Herr der Ringe"e; mit Zeittafeln, Kalendern, Konigslisten uvm. ist einzeln erhaltlich. In der E-Book-Gesamtausgabe von "e;Der Herr der Ringe"e; ist dieser vierte Band integriert.

 • af J.R.R. Tolkien
  264,87 kr.

  Die fruhesten Geschichten uber Mittelerde, die Tolkien seit 1916 aufschrieb, sind hier gesammelt. Im "e;Herrn der Ringe"e; wird standig auf sie hingewiesen, denn sie sind die Gotter- und Heldensagen der Welt Mittelerde. Die beiden Bnde sind auch einzeln erhltlich. Einst landete Eriol der Seefahrer im fernen Westen auf Tol Eressa, der Einsamen Insel, wo die Elben wohnen. Gastfreundschaft wurde ihm gern gewhrt, denn selten fand ein Sterblicher den verborgenen Weg und keiner kennt die Wunder, welche seit Anbeginn der Welt geschahen. Am abendlichen Feuer lauschte er begierig den Geschichten von Ilvatar und seinem Weltplan, von der Musik der Ainur, von der Ankunft der Valar und der Grndung ihres Segensreiches, von Melko, der sich mit der Spinnerin der Nacht verbndete und groes Leid ber die Welt gebracht hat, von der Ankunft der Elben und der Erbauung Krs, der glnzenden Stadt, von den Noldoli und ihrer Unzufriedenheit, von Aules groer Arbeit, von der Verhllung Valinors und der Ankunft der Menschen. Unzhlige Geschichten hat Tolkien erdacht, als er die Gtter- und Heldensagen von Mittelerde niederschrieb. Und oft finden sich nur Spuren von ihnen, oft nur fremdklingende Namen wie ferne Echos vergangener Zeiten im "e;Herrn der Ringe"e;, der einzigen groen Geschichte, die er vollendet hat. Es waren Geschichten, die damals, als die Hobbits auf Mittelerde lebten, bereits als verloren galten. Im legendren "e;Buch der verschollenen Geschichten"e;, dem ltesten Weltentwurf Tolkiens, lter noch als "e;das Silmarillion"e;, sind sie aufgezeichnet. Der Zugang ist schwierig, denn die Textsituation ist, da Tolkien die Geschichten hufig mehrfach berarbeitet hat, nicht immer eindeutig. Doch die Mhe, die der Herausgeber Christopher Tolkien auf die Entzifferung und Rekonstruktion verwendet hat, wird reichlich belohnt. Einige der schnsten Geschichten aus Mittelerde werden so zum erstenmal zugnglich, und zum letztenmal kann man die Stimme J.R.R. Tolkiens hren. Der Herausgeber dieses auf zwei Bnde angelegten Geschichtsbuches ist der jngste Sohn J.R.R. Tolkiens, Christopher - ein Mittelerde-Kenner, wie es keinen zweiten gibt. In jahrelanger Arbeit hat er die teilweise fragmentarischen, teilweise nur mhsam zu entziffernden handschriftlichen Notate geordnet, mit ausfhrlichen Kommentaren (vor allem zur Etymologie der Elbensprachen) versehen und nach dem Plan des Vaters zusammengestellt. Zwei ausfhrliche Register machen den Band zu einem unentbehrlichen Nachschlagewerk; zwei bisher unverffentlichte Weltskizzen illustrieren die Erzhlungen.

 • af J.R.R. Tolkien
  136,95 kr.

  Broadcast to mark the 3000th programme of the much-loved children's series Jackanory, The Hobbit was transmitted over two weeks and 10 episodes in 1979. Read by Bernard Cribbins, Jan Francis, Maurice Denham and David Wood, this rare audio soundtrack is sure to offer a treat for all fans of J.

 • af J.R.R. Tolkien
  126,95 kr.

  Widely regarded as a broadcasting classic, the 1981 BBC Radio dramatisation of The Lord of the Rings stars Ian Holm, Michael Hordern, Robert Stephens, John Le Mesurier and Peter Woodthorpe. This box set contains all three parts of the epic tale - The Fellowship of the Ring, The Two Towers and The Return of the King. Sauron, the Dark Lord, has gathered to him the Rings of Power - the means by which he will be able to rule the world. All he lacks in his plan for domination is the Ruling Ring, which has fallen into the hands of the hobbit, Frodo Baggins... Brian Sibley, one of the original dramatists, has written new opening and closing narration for the character of Frodo, played by Ian Holm. This collection also includes a bonus CD featuring Stephen Oliver's complete musical score, and a demo version of 'Bilbo's Last Song'.

 • af J.R.R. Tolkien
  48,95 kr.

  Michael Hordern stars as J.R.R. Tolkien, author of The Hobbit and The Lord of the Rings, in four BBC Radio full-cast dramatisations. Tolkien's tales of myth, mystery and rumbustious exploits have been specially adapted for radio by Brian Sibley, one of the dramatists of the highly acclaimed BBC radio production of The Lord of the Rings. In 'Farmer Giles of Ham', having accidentally shot a giant, Farmer Giles finds his brave reputation being tested by Chrysophylax the dragon. In 'Smith of Wootton Major', when young Smith eats a piece of cake containing a silver star, he is granted access to the magical land of Faerie. In 'Leaf by Niggle', a thought-provoking allegory on the theme of creativity, the painter Niggle embarks on a fateful search for perfection. In 'The Adventures of Tom Bombadil', join Tom and the Hobbits in scenes from The Lord of the Rings which were not included in the BBC Radio 4 dramatisation.

 • af J.R.R. Tolkien
  99,95 kr.

  The evil Saruman has been defeated by Gandalf, but in Mordor the battle for the Ruling Ring continues. Wounded by the giant spider, Shelob, Frodo has been captured by the dreaded orcs. Sam, alone and in possession of the Ring, must rescue his master if their mission - to find the Cracks of Doom, and there destroy the Ring - is to continue. Meanwhile, the other Fellowship members are preparing for war against the armies of the Dark Lord, Sauron... Widely regarded as a broadcasting classic, the BBC Radio dramatisation of 'The Lord of the Rings' stars Ian Holm, Michael Hordern, Robert Stephens, John Le Mesurier and Peter Woodthorpe.

 • af J.R.R. Tolkien
  48,95 kr.

  The musical soundtrack that accompanies the BBC radio full-cast dramatisation of J R R Tolkien's classic Lord of the Rings trilogy.

 • af Rudyard Kipling, Robert Louis Stevenson, J.R.R. Tolkien & mfl.
  124,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.