Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Kent Kristensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erik Jylling, Kent Kristensen, Lisbeth Nielsen, mfl.
    485,95 kr.

    Hvordan sikrer vi et systematisk arbejde med kvalitet og patientsikkerhed i det danske sundhedsvæsen? Der er en stigende ulighed i sundhed og en øget sygdomsbyrde med især kroniske sygdomme og en stigende ældrebefolkning, ligesom 10% af alle patienter udsættes for en alvorlig utilsigtet hændelse. Samtidig tabes mange økonomiske ressourcer på gulvet på grund af dårlig kvalitet og svigtende patientsikkerhed. Disse udfordringer kan afhjælpes med systematisk arbejde med kvalitet og patientsikkerhed som i bogen er beskrevet af førende danske forskere og klinikere.Bogen henvender sig til alle sundhedsfaglige uddannelser på både universiteterne og på professionshøjskolerne, og den er i høj grad også relevant til kurser i faglige organisationer og videnskabelige sammenslutninger. Konkret er bogen især henvendt til læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, bioanalytikere, radiografer, jordemødre, psykologer og social- og sundhedsassistenter. Den kan også læses med stort udbytte af politikere og ledere på alle niveauer.Kvalitet og patientsikkerhed dækker alle relevante begreber, metoder og gældende terminologi i det samlede sundhedsvæsen – fra kommunerne over praksissektoren til hospitalerne. Der er fokus på: Det patientcentrerede sundhedsvæsen - fra retlige rammer til tilrettelæggelse af patientforløb Kvalitetsmåling Kvalitetsforbedring Statistisk proceskontrol Ledelse af kvalitet Oversættelse og implementering af kvalitetsstrategier Kvalitet og økonomi - herunder prisen for god kvalitet og de økonomiske konsekvenser af dårlig kvalitet.

  • af Kent Kristensen, Vibeke Krøll, Toke Bek, mfl.
    337,95 kr.

    En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.I-bogen kan læses på pc og tablets.Kvalitetsudvikling i praksis giver en samlet, opdateret beskrivelse af centrale emner og temaer i forhold til kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet, baseret på national og international viden og erfaring. Bogen beskriver relevante begreber og terminologi, metoder, redskaber, strategier og erfaringer, der kan anvendes, når man planlægger og udfører kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Den kan også anvendes på universiteter, på professionshøjskoler og ved kursusaktiviteter i faglige organisationer og videnskabelige sammenslutninger.

  • - Patienters retsstilling - Sundhedspersoners ansvar - Myndigheders tilsyn
    af Kent Kristensen
    207,95 kr.

    Den klassiske bog "Sundhedsjura" foreligger nu i 5. udgave med revisioner i forhold til lovændringer og lovpraksis og udvikling i lovpraksis.Der kan bl.a. nævnes den administrative praksis for sundhedspersoners pligt til at inddrage forældremyndigheden til mindreårige børn og unge i beslutning om behandling og servicelovens regler om behandling af mindreårige uden forældrenes samtykke. Desuden er der ændringer i offentlighedslovens aktindsigtsregler i og ændrede regler om videredelegation.Den juriske fremstilling af reglerne relaterer sig til den kliniske hverdag for det udøvende sundhedspersonale. Der er bl.a. refereret en lang række sager, som har været behandlet i Patientklagenævnet. Bogen er således både en lærebog for studerende i de sundhedsfaglige professionsuddannelser og en opslagsbog for det uddannede personale.

  • - for læger og sygeplejersker
    af Kent Kristensen, Helle Hedegaard Hein, Flemming Hansen, mfl.
    457,95 kr.

    Akutbogen – for læger og sygeplejersker beskriver modtagelsen, plejen og behandlingen af patienter med akut sygdom. I kraft af den nyeste udvikling er akutmedicin blevet et kerneområde med en klar tværfaglig profil. Landets akutafdelinger er blevet den primære indgang i sundhedsvæsenet for et stort antal patienter, ligesom stadig flere patientforløb grundlægges her.Denne bog retter sig primært til læger og sygeplejersker, som beskæftiger sig med akut og kritisk syge patienter. Den kan anvendes på de postgraduate uddannelser inden for det lægefaglige og sygeplejefaglige speciale, og studerende på grunduddannelsesniveau og nyuddannet personale kan også have glæde af bogen. Det samme gælder bioanalytikere, fysioterapeuter og ergoterapeuter, som også indgår i teamsamarbejdet i en akutafdeling.Akutbogen – for læger og sygeplejersker er skrevet af erfarne eksperter, som alle har en stor indsigt i det akutmedicinske område. Den er opdelt i tre hovedele, og på tværs af bogens kapitler er der især fokus på det tværfaglige teamsamarbejde. Mange faggrupper er involveret i modtagelsen, plejen og behandlingen af den akutte patient, og det er afgørende for kvaliteten af de enkelte patientforløb på tværs af professioner, afdelinger og sektorer i sundhedsvæsenet.

  • af Nina Beyer, Hans Lund, Bente Hovmand, mfl.
    727,95 kr.

    BASISBOG I FYSIOTERAPI er den første samlede danske fremstilling af de temaer, der tegner fysioterapi som fag og profession. Bogen er skrevet af en bred vifte af forfattere, og den er inddelt i fire hovedtemaer: grundlag for fysioterapifaget, grundlag for kvalitet i klinisk praksis, den fysioterapeutiske arbejdsproces og samfund og perspektiver. Inden for hvert af de fire områder præsenteres de nødvendige teorier og kundskaber, som ligger til grund for udøvelsen af fysioterapi. Den primære målgruppe er studerende på fysioterapeutuddannelsen, men også fysioterapeuter i efter- og videreuddannelsesforløb vil have stor glæde af en samlet fremstilling af fysioterapiens teoretiske og praktiske grundlag. Alle andre fysioterapeuter, som ønsker en opdateret gennemgang af fagets redskaber og udvikling, kan også have god gavn af bogen. Gennem beskrivelser af både det praktiske, det teoretiske og det videnskabelige grundlag præsenterer BASISBOG I FYSIOTERAPI en sammenhængende ramme for fysioterapiprofessions virke og understøtter således udviklingen af den faglige identitet.

  • - Patienters retsstilling - sundhedspersoners ansvar - Myndighedernes tilsyn
    af Kent Kristensen
    287,95 kr.

    Den klassiske bog Sundhedsjura foreligger nu i 5. udgave medrevisioner i forhold til lovændringer og lovpraksis og udvikling i lovpraksis.Der kan bl.a. nævnes den administrative praksis for sundhedspersoners pligt tilat inddrage forældremyndigheden til mindreårige børn og unge i beslutning ombehandling og servicelovens regler om behandling af mindreårige udenforældrenes samtykke. Desuden er der ændringer ij offentlighedslovensaktindsigtsregler i og ændrede regler om videredelegation.

  • af Torben Mogensen, Mads Koch Hansen, Klaus Witt, mfl.
    464,95 - 747,95 kr.

    Den akutte patient er en lærebog til medicinstudiets kurser af samme navn. Bogen er tænkt som en vejledning i praktisk og rationel håndtering af akutte patienter, og kapitlerne tager udgangspunkt i symptomer og symptombilleder frem for i en traditionel gennemgang af organsystemer. Med ABC-princippet som basis lægges op til en objektiv systematik med fokus på tidsfaktorens betydning. I 2. udgave er teksten opdateret, der er tilføjet et nyt kapitel om akutte patienter i almen praksis og den generelle kapitelopbygning er forbedret med f.eks. resuméer og flere figurer.

  • - Sundhedslovens § 74 stk. 1
    af Kent Kristensen
    489,95 kr.

    Regionsrådene har efter sundhedslovens § 74, stk. 1 ansvar for at varetage sygehusvæsenets opgaver. Reglen overlader regionerne et skøn og forpligter regionerne til at fastsætte og prioritere sygehusvæsenets opgaver.Det er i en situation med begrænsede ressourcer ikke muligt at tilbyde alle behandling straks behovet opstår. Det betyder, at regionerne skal tage stilling til, hvem der skal have hvilken behandling og hvornår. Omvendt betyder reglen ikke, at regionsrådene frit kan prioritere opgavernes indhold og omfang.I bogen undersøges, om professionsnormerne udgør en nedre grænse for det ansvar, den enkelte region har for at varetage sygehusvæsenets opgaver. Undersøgelsen omfatter regionsrådenes ansvar for den faktisk udførte behandling.Endvidere vurderes rækkevidden af regionsrådenes beføjelser, når sygehusvæsenets opgaver skal fastlægges. Bogen indeholder en udførlig gennemgang af retspraksis på området. Med udgangspunkt i trykt og utrykt domspraksis belyses de retlige - herunder de erstatningsretlige - konsekvenser af, at grænserne for disse skønsmæssige beføjelser overskrides.Bogen henvender sig til alle, der arbejder med planlægning og prioritering indenfor sundhedsvæsenet. Endvidere henvender bogen sig til advokater og andre, der arbejder med ansvars- og erstatningsspørgsmål, derrelaterer sig til sundhedsvæsenet.

  • af Kent Kristensen
    780,95 kr.

    Bogen giver en grundig og omfattede indføring i reglerne om brug af helbredsoplysningertil forskning. Forskningsprojektet er gennemført i perioden2018-2021. Bogens kapitler er opdateret i forhold til gældende lovgivning november2021. Forfattergruppen inkluderer forskere inden for persondataret(databeskyttelsesret), sundhedsret og kontraktret. De enkelte forskeres bidraghar været igennem et review af professor, dr.jur. Peter Blume og professor JensSøndergaard, der med stor faglig indsigt har bidraget til kvaliteten af både de enkelte bidrag og det samlede forskningsprojekt. KommunikationsmedarbejderPernille Thomsen Hermansen og videnskabelig assistent Tine Hedelundhar ydet en uvurderlig indsats under hele projektforløbet.

  • af Kent Kristensen
    777,95 kr.

    Hvordan harmonerer indsamling af borgernes persondata til forskningsbrug med databeskyttelsesforordningen? Kan en forsker tilgå patientjournalerne til forskning uden borgernes samtykke, og kan udenlandske forskere tilgå de danske sundhedsregistre? Er oplysninger gemt i en overskydende blod- eller vævsprøve omfattet af reglerne i databeskyttelsesforordningen? Kan forskningsdata indsamlet til et forskningsprojekt indgå i andre forskningsprojekter, og hvor stor risiko skal patienten tåle i et sundhedsvidenskabeligt forsøg? Dette og mange andre spørgsmål søger Persondata og forskning at svare på.Brug af persondata til forskning er omfattet af regler i både EU-retten og i national ret. Indførelsen af databeskyttelsesforordningen (GDPR) samt særregler i EU-retten og national ret har samtidig øget behovet for viden om reglerne for brug af persondata til forskning. Reglerne har til formål at stille oplysninger til rådighed for forskning og samtidig at værne om beskyttelsen af personoplysninger. Dermed er det en vigtig opgave, ikke kun for den enkelte forsker, men også for samfundet at skabe klarhed omkring reglernes indhold. Persondata og forskning giver en grundlæggende introduktion til reglerne om behandling af personoplysninger til forskningsbrug med fokus på samspillet mellem databeskyttelsesforordningen og national ret, herunder de særlige regler. Her lægges der særligt vægt på reglerne for den medicinske forskning og for behandling af sundhedsdata i forskning. Bogen er inddelt i seks dele og behandler følgende emner: • Reglerne for indsamling af forskningsdata i kliniske forsøg• Databeskyttelsesforordningens og sundhedslovens regler for indhentning samt videregivelse af sundhedsdata til forskning• Forskningssamarbejder, oprettelse af forskningsdatabaser og udveksling af forskningsdata• Beskyttelses af registreredes rettigheder og reglerne for godkendelse af forskningsprojekter.Persondata og forskning henvender sig til både advokater og sagsbehandlere samt medicinske forskere. Bogen kan benyttes som opslagsbog eller som grundbog i undervisningen. Bogen er skrevet af juridiske forskere fra danske universiteter og redigeret af lektor, ph.d. Kent Kristensen.

  • - en introduktion
    af Steen Friberg Nielsen, Anders Blædel Lassen, Gunnar Gjelstrup, mfl.
    168,95 kr.

    Læge og leder er en bog, der er tænkt som en hjælp til de yngre læger, der står foran uddannelsen til speciallæge, og som gennem obligatoriske kurser forventes at tilegne sig en række ikke-kliniske kompetencer. Ledelse er aktuel i lægeverdenen af mange grunde, først og fremmest fordi sundhedsvæsenet er meget komplekst, og fordi det er nødvendigt at tænke ledelse ind i de enkelte patientforløb. At tage imod en patient i skadestuen er en ledelsesmæssig opgave og et tilsvarende ansvar, som omfatter samarbejde med andre personalegrupper og patientens egen læge. En væsentlig faktor i sundhedsvæsenet er økonomien, og det er en stor ledelsesmæssig opgave, at midlerne udnyttes bedst muligt til fordel for patienterne og samfundet. Kapitlerne er skrevet af erfarne ledere i sundhedsvæsenet og er inddelt i fire grupper: Ledelse i hverdagen, på afdelingen, sygehuset og i organisationen, Sundhedsvæsenet som system. Hierarki, videreuddannelse og økonomi, Jura, ansvar og patientens sikkerhed, ledelse og læge, læge og leder.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.