Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.I-bogen kan læses på pc og tablets.Kvalitetsudvikling i praksis giver en samlet, opdateret beskrivelse af centrale emner og temaer i forhold til kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet, baseret på national og international viden og erfaring. Bogen beskriver relevante begreber og terminologi, metoder, redskaber, strategier og erfaringer, der kan anvendes, når man planlægger og udfører kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Den kan også anvendes på universiteter, på professionshøjskoler og ved kursusaktiviteter i faglige organisationer og videnskabelige sammenslutninger.
Når der sker store forandringer, og når fokus er rettet på høj effektivitet og løbende tilpasning til samfundets krav, er der et særligt behov for virkningsfuld ledelse. Flere og flere medarbejdere på sundhedsområdet ønsker at dygtiggøre sig netop på det område. Denne bog er skrevet til alle dem. Bogen kommer rundt om hele ledelsesfeltet. Den giver læseren et overblik over sundhedsvæsenets særlige vilkår og forskellige former for ledelse – herunder et indblik i det magtmæssige samspil mellem de primære grupperinger og i personaleledelse og -udvikling. Forfatterne gennemgår de overordnede og tværgående udfordringer, som møder en leder i sundhedsverdenen såsom styring, kvalitetsudvikling, innovation og brug af ny teknologi. Ledelse i sundhedsvæsenet er en opdateret og revideret udgave af Hospitalsledelse fra 2012, og favner ikke blot hospitalsverdenen, men hele sundhedsområdet. Den voksende opmærksomhed på sammenhængende patientforløb og tværsektorielt samarbejde kræver, at alle aktører i sundhedssektoren kender ikke bare ledelsesforholdene i egen fold, men også de særlige forhold, der hersker i de andre dele af sektoren.
Sundhedsøkonomi beskriver centrale sundhedsøkonomiske emner, og det er den mest omfattende fremstilling på dansk. Bogen fokuserer på tre hovedområder: Sundhedsvæsenets økonomiske mekanismer, økonomisk evaluering og generelle kapitler om forebyggelsesøkonomi, markedet for medicin og måling af produktivitet. Mere konkret beskrives emner såsom brugerbetaling, betaling af sygehuse og praktiserende læger samt finansiering af sundhedsvæsenet. Emner som forebyggelsesøkonomi, markedet for medicin og måling af produktivitet behandles ligeledes indgående. Bogen henvender sig til masterstuderende, studerende på professionsuddannelser og for en række kapitlers vedkommende også til studerende med en økonomisk baggrund og uddannelse.
Ledelse i sundhedsvæsenet giver læseren et overblik over sundhedsvæsenets særlige vilkår og forskellige former for ledelse, herunder indblik i personaleledelse og -udvikling.
Prioritering i sundhedsvæsenet er et helt uundgåeligt tema. Det danske sundhedsvæsen står overfor komplekse udfordringer: en aldrende befolkning, stærkt stigende udgifter til sygehusmedicin og lavere vækstrater i samfundet. Dette kræver valg og fravalg – prioritering på et oplyst grundlag!Men den danske debat om prioritering i sundhedsvæsenet savner substans. Debatten er fattig på analyse, fattig på begreber og fattig på vilje til at imødegå situationens alvor. I vores nabolande behandles prioritering mere seriøst og frugtbart. Det kunne Danmark lære meget af.I denne bog argumenteres for, at vi i langt højere grad bør se systematisk på forholdet mellem sundhedsmæssig gevinst og omkostninger, end det er tilfældet i dag. Det vil være passende at indføre en prioriteringsmodel som den norske eller engelske, hvor man anvender internationalt anerkendte metoder.Mere konkret bør der oprettes et nationalt prioriteringsråd, der især skal diskutere de værdimæssige spørgsmål ved prioritering. Der bør også oprettes et institut, der gennemfører medicinske teknologivurderinger, som bl.a. anslår, hvor omkostningseffektive nye behandlingsformer er.
Hvordan tager man økonomisk stilling til nye behandlingsformer? I et letlæst sprog beskriver bogen de økonomiske mekanismer i sundhedsvæsnet, fx emner som brugerbetaling, betaling af sygehusene, hvordan sundhedsudgifterne har udviklet sig, og hvorfor det er et centralt tema. Alle kapitler tager afsæt i de nyeste tal og statistikker. Bogen giver et godt fundament for videre arbejde med sundhedsøkonomi.
Hospitalsledelse er en grundbog til alle ledere i sygehusvæsenet. Bogen dækker, hvad en driftsleder i hospitalsvæsenet bør vide om ledelse. Både det store samfundsmæssige billede som hospitalerne indgår i, ledelse i og på tværs af hospitalet samt de personlige aspekter af at lede i en overvejende offentlig virksomhed. Bogen er en opdateret og udvidet udgave af Hospitalsledelse (2008).Bogens første del giver bl.a. et overblik over udfordringerne og vilkårene for ledelse i hospitalsvæsenet. Mens anden del af bogen gennemgår en række aspekter af at lede i et sundhedssystem.Bogen er en udgivelse i serien Gyldendal Public, der henvender sig til ledere og medarbejdere i det offentlige.
Sår giver en samlet og opdateret beskrivelse af baggrund, diagnose og behandling af alle typer af sår. Bogen er pædagogisk opbygget i en almen og en speciel del. Den almene del beskriver de generelle problemer, der opstår for sårpatienter, og den specielle del består af standardiserede kapitler, der omhandler de enkelte sårtyper.I denne tredje udgave af bogen er alle kapitler omarbejdet og opdateret, ligesom der er kommet nye kapitler til. Billedmaterialet er blevet væsentligt udvidet, og der er beskrevet eksempler på sygehistorier med forslag til behandling.Sår henvender sig primært til det klinisk arbejdende personale, men kan anvendes af alle, der arbejder med og har interesse for patienter med problemsår.
Sundhedsvæsenets økonomi, organisation og ledelse beskriver grundstrukturen og udviklingstendenserne i det danske sundhedsvæsen, herunder de økonomiske rammer og lovgivningen med den retslige regulering af området. Bogen diskuterer forskellige ledelsesteorier i forhold til de ændringer, sygehusvæsenet har gennemgået de sidste 30 år, og anskuer ændringsstrategierne såvel ud fra organisationens som fra den enkelte medarbejders perspektiv. I den sammenhæng er magtforholdet mellem de sundhedsprofessionelle et vigtigt emne.Den sidste del af bogen handler om sygeplejersken som leder med særligt fokus på ændringsledelse. Væsentlige omdrejningspunkter er organisering af sygeplejen, evidens i sygeplejen, dokumentation, kvalitetssikring og kompetenceudvikling. Endelig ser bogen på lederens opgaver og ansvar i forbindelse med uddannelse af sygeplejestuderende i den kliniske praksis.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.