Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Mads Holger

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Mads Holger
    218,95 kr.

    Bladguld er fortællingen om det forgangne tiårs udvikling. Omkring årtusindskiftet blev globaliseringen en realitet. Tidligere havde globalisering været en slags modeord, men mest af alt var det en abstrakt størrelse, som efter al sandsynlighed ville tegne fremtidens verden. Mads Holger fortæller her sin egen historie som repræsentant for den første generation, for hvilken globaliseringen blev virkelighed. Således foregår hovedparten af bogens handling i udlandet, eksempelvis i Moskva, Sydafrika, Dubai, Bahrain, Syrien og Istanbul, for blot at nævne nogle få steder. Et væsentligt tema er således forskellene mellem det store udland og Danmark. Et andet tema angår tiden, for mens dette århundredes første årti bød på en kolossal økonomisk velstand, så fulgte kulturen aldrig med. Derfor blev 00’erne med rette betegnet som kulturløse. En polarisering består derfor i dagens Danmark mellem typisk borgerligt sindede med præference for 00’erne og mere venstreorienteret sindede med kulturel præference for de foregående årtier. Det blev altså et valg mellem en forældet kultur eller ingen kultur. Løsningen blev for de flestes vedkommende enten at hænge fast i fortidens modkultur eller at overgive sig til nutidens åndløshed. Sidst, men ikke mindst, er der fokus på dansk presse, rampelys, smukke kvinder, røverhistorier og vellevned. Der optræder også indtil flere zigeunere i handlingen. Uddrag af bogen ”En ny klasse var opstået dengang, folk var kommet til penge, for hvilke de var gået ud og havde købt sig et klaver, på hvis tangenter de havde lært deres døtre at spille. Således var Chopin,- Hegel og Goethe dukket op i Europa, men herhjemme også Oehlenschläger, Eckersberg, Kierkegaard, H.C. Andersen og B.S. Ingemann. I denne omgang var det indtil videre kun blevet til Puff Daddy, silikonepatter og fladskærme. Det havde ikke omsat sig kulturelt. Fra politisk side havde man kun været ambitiøs med svampen ikke med kridtet, og der var noget næsten tragikomisk over folk som Jürgen Habermas, der havde udtalt, at vi nu ikke længere levede i postmodernismens periode, men i efterpostmodernismens. Noget kunne vel vanskeligt være slut, før noget andet var begyndt. Det var problemet: En umådelig vilje til at lægge afstand til fortiden, men absolut ingen interesse i at risikere noget nyt, hvorfor vi ikke kom nogen vegne.” 314 sider, omslag med flapper. Om forfatteren: MADS HOLGER er født i efteråret 1977 i København. Han er uddannet BA i teologi fra Københavns Universitet og har siden 1996 arbejdet som skribent på flere aviser og magasiner. I dag arbejder han som fast skribent på Berlingske Tidende, samt som studievært på Radio24syvs eksistentialistiske debatprogram ”Skriftestolen”. Han har tilbragt en stor del af sit voksenliv i udlandet, navnligt i den arabiske verden og i Rusland. Dette er hans tredje roman.

  • af Mads Holger
    127,95 kr.

    Vorherre bevares er fortællingen om drengen Hektor, der vokser op og bliver en mand i Danmark. Det er også en historie om en god foldekniv, en svævende fjerbold, en gammel general, en heltemodig pilot, hele to biskopper, en tapper skrædder, forelskelse, en vigtig fodboldkamp, kammeratskab, konfirmationsfester, fisketure, et smukt og meget værdifuldt kunstværk, en lyshåret fotomodel, en stor forretning i Paris, en glad fisker fra Portugal og hans veninde Miranda. Det er en fortælling om dronningens fødselsdag, en spændende konkurrence med store præmier, en god gammel præst i Lundeborg, en smuk pige ved navn Julie på en slotsbalkon, en mariehøne, en sort enke, Tivoli og den sorte dreng Ikeno fra Afrika, Sølvpilen, et sommerhus i Skagen, en mystisk og usynlig hånd, en værdifuld ring, en hemmelig våbensamling samt nogle kanoner, der sjældent skyder. Det er fortællingen om landevejsridderen Perikles, to unge søstre, hunden Max, en kaffekonge og nogle skøre kugler. Ud over at skildre Hektors omtumlede livsløb er romanen også en tragisk og stærkt samfundskritisk beretning om et afmaskuliniseret fædreland og en verden, der er ophørt at give mening for raske drenge som Hektor, der ud over ovenstående også stifter bekendtskab med Danmarks provins, medieliv, kunstverden, modebranche og navnlig folkekirke. Uddrag af bogen ”Nu tager vi de smukkeste roser herude i naturen, og så går vi ind og sætter dem på vores middagsbord, hvor de kan stå i vores lille kulturelle og domestiske idyl, og vi giver dem en smuk vase fuld af vand for at kompensere det princip, som naturen ellers ville have benyttet. Vores kultur baserer sig nemlig helt og aldeles på naturens principper, vi tager kun de smukkeste roser med indenfor på bordet, vi klipper ikke de grene eller stilke, der endnu har til gode at skyde blomst, og alt, hvad vi i vores kultur gør, er i det hele taget at selektere det stærkeste og smukkeste liv, nøjagtig som naturen gør det selv. Gå ned på stranden og se, hvordan svanerne fodrer deres egne ællinger, eller hvordan trækfuglene på himlen af sig selv flyver derhen, hvor der er lunest for dem. Naturen er bare liv, og vores kultur står oven på dens principper som en videreførelse af samme, det er da så himmelråbende banalt!” Om forfatteren Mads Holger er en af landets mest læste skribenter og debattører på bl.a. Berlingske og Euroman samt mangeårig eksistens- og kirkeekspert på Radio24syv. Han er født i København 1977 og har en BA i teologi. Vorherre bevares er hans tredje roman.

  • - En idéhistorie
    af Mads Holger
    188,95 kr.

    Alle går rundt og forelsker sig. Ikke mindst den romantiske tølper, troløse slambert og verdensmand in spe, der er romanens hovedperson. Overalt. Hele tiden. Til alle tider.Som et oldebarn af Ole Jastrau eller en efterkommer af den unge Werther forsøger fortælleren i Mads Holgers delvist selvbiografiske roman at genskabe rammer og indhold i en verden, der efter forældregenerationens bundløse fest er tørlagt for værdier og traditioner.Samtidig er romanen et idéhistorisk stormridt fra oldtid til en nutid, der kunne være slutningen på alt. Hver forelskelse og hver pige rummer, foruden deres egne fortrin, en hel periodes dyder eller fatale mangel på samme. Således er alt i Mads Holgers roman både et billede, der ligner, og et mønster, der gentager sig selv.

  • af Mads Holger
    128,95 kr.

    Bladguld er fortællingen om det forgangne tiårs udvikling. Omkring årtusindskiftet blev globaliseringen en realitet. Tidligere havde globalisering været en slags modeord, men mest af alt var det en abstrakt størrelse, som efter al sandsynlighed ville tegne fremtidens verden. Mads Holger fortæller her sin egen historie som repræsentant for den første generation, for hvilken globaliseringen blev virkelighed. Således foregår hovedparten af bogens handling i udlandet, eksempelvis i Moskva, Sydafrika, Dubai, Bahrain, Syrien og Istanbul, for blot at nævne nogle få steder.Et væsentligt tema er således forskellene mellem det store udland og Danmark. Et andet tema angår tiden, for mens dette århundredes første årti bød på en kolossal økonomisk velstand, så fulgte kulturen aldrig med. Derfor blev 00'erne med rette betegnet som kulturløse. En polarisering består derfor i dagens Danmark mellem typisk borgerligt sindede med præference for 00'erne og mere venstreorienteret sindede med kulturel præference for de foregående årtier. Det blev altså et valg mellem en forældet kultur eller ingen kultur. Løsningen blev for de flestes vedkommende enten at hænge fast i fortidens modkultur eller at overgive sig til nutidens åndløshed.Sidst, men ikke mindst, er der fokus på dansk presse, rampelys, smukke kvinder, røverhistorier og vellevned. Der optræder også indtil flere zigeunere i handlingen.Uddrag af bogen:"En ny klasse var opstået dengang, folk var kommet til penge, for hvilke de var gået ud og havde købt sig et klaver, på hvis tangenter de havde lært deres døtre at spille. Således var Chopin,- Hegel og Goethe dukket op i Europa, men herhjemme også Oehlenschläger, Eckersberg, Kierkegaard, H.C. Andersen og B.S. Ingemann. I denne omgang var det indtil videre kun blevet til Puff Daddy, silikonepatter og fladskærme. Det havde ikke omsat sig kulturelt. Fra politisk side havde man kun været ambitiøs med svampen ikke med kridtet, og der var noget næsten tragikomisk over folk som Jürgen Habermas, der havde udtalt, at vi nu ikke længere levede i postmodernismens periode, men i efterpostmodernismens. Noget kunne vel vanskeligt være slut, før noget andet var begyndt. Det var problemet: En umådelig vilje til at lægge afstand til fortiden, men absolut ingen interesse i at risikere noget nyt, hvorfor vi ikke kom nogen vegne."315 sider.Om forfatteren:Mads Holger er født i efteråret 1977 i København. Han er uddannet BA i teologi fra Københavns Universitet og har siden 1996 arbejdet som skribent på flere aviser og magasiner.I dag arbejder han som fast skribent på Berlingske Tidende, samt som studievært på Radio24syvs eksistentialistiske debatprogram "Skriftestolen".Han har tilbragt en stor del af sit voksenliv i udlandet, navnligt i den arabiske verden og i Rusland.Dette er hans tredje roman.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.