Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den neuroaffektive billedbog er en fagbog i tekst og billeder. Den giver en enkel og visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjerne og personlighed, der danner grundlag for menneskets fortsatte udvikling livet igennem. Desuden præsenteres de neuroaffektive kompasser, der kan bruges som et udviklingsmæssigt evalueringsredskab til personligheden og til at finde ”læringszonen” hos voksne eller større børn.Kombinationen af fagtekst og Kim Hagens og Jakob Fogeds lune illustrationer forbinder teorien om neuroaffektiv personlighedsudvikling med den ikke-sproglige ”fingerspidsfornemmelse”, der indgår i al psykoterapeutisk arbejde. Bogen henvender sig til blandt andet behandlere, psykologer, psykoterapeuter og pædagoger.
Morgendagens krav til ledelse kræver, at lederen i højere grad bringer sine personlige kompetencer ind i samspillet med andre mennesker og formår at anvende og regulere sine følelser og emotioner optimalt. Inddragelse af emotionelle og mentale ressourcer gør den enkelte leder til en bedre chef, både for sig selv og for sine medarbejdere.Ledelse mellem hjerne og hjerte er en nyskabende bog, der kobler den seneste ledelsesteori, herunder neuroledelse, sammen med udviklingspsykologi og bygger bro mellem de krav og den hverdag, lederen møder. Bogen har samlet danske og udenlandske bidrag til, hvordan vi kan opnå bedre ledelse og velfungerende organisationer og virksomheder gennem bl.a. mentalisering, empati og neuroaffektivt lederskab. Bogen består af fem dele: 1. Introduktion til neuroaffektivt lederskab, 2. Emotionel intelligens og empatisk ledelse, 3. Arbejdspladsen som tryg base, 4. Prosocial ledelse i offentlige og omsorgsgivende organisationer, 5. Introduktion til lederens udvikling af social kapacitet. Bogen henvender sig til ledere og konsulenter i private og offentlige virksomheder og organisationer, som identificerer sig med den moderne og selvudviklende leder, der ønsker at skabe bedre udvikling for sig selv, sine medarbejdere og i hele organisationen. Endvidere kan bogen indgå i videre- og efteruddannelsesforløb, hvor ledelsesudvikling er en del af studiet. Besøg ogsåhttp://susanhart.hansreitzel.dk
Neuroaffektiv udviklingspsykologi er en brobygning mellem den nyeste hjerneforskning, tilknytningsteori og udviklingspsykologi. Neuroaffektiv psykoterapi med voksne omsætter teorien til det psykoterapeutiske arbejde og præsenterer ideer til, hvordan man kan skabe personlighedsmæssige udviklingsprocesser i det udviklede nervesystem. Alle bogens bidrag bygger på den grundlæggende udviklingspsykologiske forståelse, at det er andres anerkendelse, som former selvet, og det er gennem andres anerkendelse, at man etablerer en bevidsthed om sig selv. Neuroaffektiv psykoterapi med voksne er ikke en ny behandlingsmetode, men et ”landkort”, der kan vise vej i forhold til mange forskellige hensigtsmæssige psykoterapeutiske metoder: Hvilken metode er anvendelig til hvem, til hvad og hvornår?Bogen samler udenlandske og danske forfatteres bidrag, der alle forholder sig til psykoterapi ud fra en kompleks forståelse af personlighedsudvikling som en gensidig proces mellem neurobiologi og relationel regulering. Bogen er inddelt i fem dele:1. Integration af neuroaffektiv viden i det psykoterapeutiske felt2. Neuroaffektiv udviklingspsykologi som grundlag for at forstå den psykoterapeutiske proces3. Afstemningsprocesser i psykoterapi4. Psykoterapeutisk intervention i forhold til alvorlige relationsforstyrrelser, traumer og dissociative lidelser5. Mentaliseringsprocesser og psykoterapi.Bogen henvender sig til psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, pædagoger og andre fagpersoner, der indgår i psykoterapi og miljøbehandling med voksne, heriblandt også familiebehandling.Susan Hart er psykolog og har tidligere udgivet bøgerne Neuroaffektiv psykoterapi med børn (2011), Dissociationsfænomener (2011), Den følsomme hjerne (2009), Hjerne, samhørighed, personlighed (2006), Betydningen af samhørighed (2006) og sammen med Rikke Schwartz Fra interaktion til relation (2008). Susan Hart har derudover skrevet artikler om neuroaffektiv udviklingspsykologi og afholder kurser i emnet.
Neuroaffektiv udviklingspsykologi er en brobygning mellem den nyeste hjerneforskning, tilknytningsteori og udviklingspsykologi. Neuroaffektiv psykoterapi med børn omsætter teorien til det psykoterapeutiske arbejde med spædbørn, børn og familier og præsenterer en variation af metoder, som alle har betydning for udvikling på forskellige niveauer i barnets nervesystem. Bogens røde tråd er at beskrive forskellige systematiserede metoder til børne- og familiebehandling ud fra den grundlæggende udviklingspsykologiske forståelse, at det er andres anerkendelse, som former selvet, og det er gennem andres anerkendelse, at man etablerer en bevidsthed om sig selv. Forskellige psykologiske behandlingsmetoder kan føre til psykisk udvikling hos barnet. Barnets udvikling skal stimuleres netop dér, hvor den nærmeste udviklingszone er, og det er vigtigt at vide, om barnets primære omsorgspersoner er i stand til at støtte udviklingen derfra. Udvikling af en moden personlighedsstruktur skabes i første omgang gennem samspillet med de nære tilknytningspersoner. Bogen samler udenlandske og danske forfatteres bidrag, der alle forholder sig til psykoterapi med børn og familier ud fra en kompleks forståelse af personlighedsudvikling som en gensidig proces mellem neurobiologi og relationel regulering. Bogen er inddelt i fire dele, Generelle principper for neuroaffektiv psykoterapi, Spædbarnsterapi, Børneterapi og Familiebehandling, og henvender sig til psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, pædagoger og andre fagpersoner, der indgår i familiebehandling og relations- og miljøbehandling med børn. Susan Hart er psykolog og har tidligere udgivet bøgerne Dissociationsfænomener (2011), Den følsomme hjerne (2009), Hjerne, samhørighed, personlighed (2006), Betydningen af samhørighed (2006) og sammen med Rikke Schwartz Fra interaktion til relation (2008). Susan Hart har derudover skrevet artikler om neuroaffektiv udviklingspsykologi og afholder kurser i emnet. Bogens udenlandske bidrag er oversat fra engelsk og norsk af Dorte Herholdt Silver.
Gå på opdagelse i voksenlivets udviklingsfaser med Den Neuroaffektive Billedbog 3. Bogen tager i tekst og billeder læseren med på en spændende og lærerig rejse gennem voksenlivets forskellige stadier og beskriver, hvordan vores personlighed og kompetencer udvikler sig og tilpasser sig vores unikke liv og kultur. De fantasifulde billeder i bogen hjælper med at bringe teksten til live og giver læseren en dybere forståelse for processerne, der beskrives.Forskning i hjernens udvikling viser, at alle vores vigtige personlighedsmæssige kompetencer fortsætter med at udvikle sig igennem hele livet på baggrund af erfaring. Bogen beskriver, hvordan disse processer udfolder sig, uanset om vi lever alene, med partner og børn eller i andre familiære og sociale sammenhænge.Den Neuroaffektive Billedbog 3 er skrevet til alle, der ønsker at forstå voksenlivets modningsprocesser ud fra hjernens udvikling og livet i vores egen kulturelle sammenhæng. Bogen giver en enkel og kropsfunderet forklaring på voksenlivets modningsniveauer og viser, hvordan mønstre, der først udvikles, når vi er børn og unge, kan blive til enten ressourcer, opgivelse eller fastlåsninger i voksenalderen.Den Neuroaffektive Billedbog 3 er en selvstændig fortsættelse af Den Neuroaffektive Billedbog og Den Neuroaffektive Billedbog 2. Den er velegnet til behandlere, psykologer, psykoterapeuter og pædagoger, såvel som til alle, der ønsker at forstå mere af deres eget og andre voksnes liv.
Neuroaffektive kompaskort præsenterer essensen i neuroaffektiv udviklingspsykologi. Det første kort giver et forenklet overblik over modellen omkring de neuroffektive kompasser.På de følgende tre kort gengives de neuroaffektive kompasser, nemlig det autonome, det limbiske og det præfrontale.Det sidste kort giver et overblik over udviklingen af de mentale organiseringsniveauer fra fødslen til ca. 23-årsalderen.På bagsiden af kortene er der en kort tekstforklaring til kompasserne og tips til interventioner. Neuroaffektive kompaskort giver overblik over personlig, emotionel og social udvikling fra fødslen til midt i 20’erne og kan med fordel bruges af alle, der har stiftet bekendtskab med neuroaffektiv udviklingspsykologi og gerne vil bruge teorien i praksis med børn, unge og voksne.
Mødeøjeblikke i psykoterapi med børn undersøger de forandringsskabende øjeblikke i børneterapi. Bogen er vokset ud af mødet mellem bogens forfattere og fire terapeuter: Peter Levine fra USA, Jukka Mäkelä fra Finland, Haldor Øvreeide fra Norge og Eia Asen fra England, der alle præsenterer deres terapeutiske perspektiv. På baggrund af transkriptioner af børneterapierne samler Susan Hart og Marianne Bentzen beskrivelser og refleksioner fra de fire terapeuter. De formidler gennem den neuroaffektive teori deres bud på, hvordan mødeøjeblikke i det fællesmenneskelige potentiale kan identificeres på tværs af forskellige terapeutiske retninger. Bogen er revideret i sin gennemgang af den neuroaffektive udviklingspsykologi og drøftelser om forandringsskabende møder i psykoterapi og indeholder også nye versioner af de neuroaffektive kompasser. Mødeøjeblikke i psykoterapi med børn kan med stor fordel også læses af psykologer og psykoterapeuter som arbejder med voksenterapi.Bogen er en revideret udgave af ’Jagten på de nonspecifikke faktorer i psykoterapi med børn’. ”Denne bog er en meget værdifuld praktisk implementering af min årtierlange forskning i den psykobiologiske forvandling af mening fra kropslige processer i barndommen til kortikale processer i teenagealderen. Hart og Bentzen viser, hvordan terapeuten hvert eneste øjeblik opererer på flere niveauer af psykobiologiske meningsskabelse, der kan overføres til børns polymorfe meningsskabelse og dermed bidrage til samskabelsen af nye meninger og transformationer.”Ed TronickProfessor ved University of Massachusetts, Boston, og forskningsassistent ved Harvard Medical School. ”Denne fængslende og originale bog markerer den første udforskning af det paradigme om “mødeøjeblikke”, som afdøde Daniel Stern ville have været begejstret for, og som alle vi andre kan tage ved lære af. Forfatterne har integreret den neuroaffektive udviklingspsykologi for at kaste nye lys over psykoterapi med børn. Bogen er bestemt værd at læse - mere end én gang.”Peter FonagyProfessor, ph.d, FBA, OBE, Freud Memorial Professor of Psychoanalysis og leder af fakultetet for forskning i klinisk pædagogik og sundhedspsykologi ved University of London samt direktør for The Anna Freud Centre i London.
Vores følelsesmæssige, personlighedsmæssige og sociale kompetencer udvikles gennem vores relationer med andre, og fællesskabet er rammen omkring denne udvikling. Leg har en overordentlig stor betydning for denne udvikling og det er gennem leg, at mennesker i sidste ende udvikler evnen til at indgå i kreative og innovative arbejdsfællesskaber. Denne bog er skrevet til lærere, pædagoger, psykologer og andre, der arbejder med børn i børnehaver, børnehaveklasser og skoler, og som gerne vil etablere følelsesmæssigt modnende gruppefællesskaber med 4-12-årige børn. Bogens forfattere er alle fagpersoner, som har støttet børns udviklingsproces gennem kreative tilgange, så disse børn har fået mulighed for at udvikle sig til personer, der kan indgå i konstruktive fællesskaber med en høj mentaliseringskapacitet.
The basic argument of Through Windows of Opportunity is that skilled psychotherapists do similar things while describing them differently, and that psychological healing is created in the context of relationship.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.