Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Michael Falch spoler ved hjælp af gamle dagbøger og hundredevis af gemte breve tilbage til sin ungdomstid i grænsebyen Tønder. Han inviterer åbenhjertigt inden for i teenageværelsets kombination af lyst- og tugthus, vi hører om kæresterne og den første erotik, om venskabet med den uvorne præstesøn, om forældrenes misbrug og hjerteskærende kriser, og vi hører ikke mindst om den svære relation til faren. I samme bevægelse skildrer han Tønder som et mentalt landskab og illustrerer, hvordan 70’ernes oprørske ungdomsdrømme prægede tilværelsen i en fjern provins.
Michael Falch bliver skilt og flytter fra landet tilbage til hovedstaden. Han bor alene på 4. sal, har sin musik, sine døtre og børnebørn, men han savner en kvinde. Han er stadig nysgerrig og sanselig, søger kærligheden - og brænder sig et par gange. Samtidig arbejder han intenst med MALURTs gendannelse. De fem rockmusikere kommer i form og på scenen, men de når kun få koncerter, så lukker coronaen for alt.
I Michael Falchs tre dagbøger skriver han om turnéliv og musikalske koryfæer, om litterære forbilleder og tvangsprægede mønstre, om faderopgør og forsoning, om det svære parforhold, om alkoholiserede helte, skilsmisse og vejen til et ædru liv, om kristendom, fugle og fodbold og om en ny overraskende kærlighed. De tre bøger, der her udgives samlet i en let redigeret form, er erindringsglimt, øjebliksbilleder og eksistentielle refleksioner.Læs mere om forfatteren, Michael Falch.
Under månen skildrer et overraskende kærlighedseventyr, hvor Michael Falch kæmper for at gense sin asiatiske kæreste, der er udvist af Danmark. Det er eventyret om det genopståede MALURT og deres sidste, rørende turné. Det er beretningen om tungsind og livsglæde, fortidens spøgelser, truende alderdom, dyb passion til rockmusik og fodbold - alt skildret med den selvironiske åbenhed, man kender Michael Falch på.
I episode 4 af Historien om Malurt skal du høre om, hvordan Malurt så småt bliver et etableret undergrundsband, og om da de indspiller deres første plade Kold krig i det legendariske Sweet Silence studie på Christianshavn i København.Hvordan blev Malurt til et af 1980’ernes mest toneangivende danske rockbands? Fortællingen begynder i den sønderjyske by Tønder, hvor de to knægte Michael Falch og Christian Arendt møder hinanden. Det bliver de to, der sammen med guitaristen Peter Mors i 1977 i et øvelokale i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København danner Malurt. I Historien om Malurt kan du høre de tidlige Malurt-medlemmer fortælle om rockscenen i København i 1980’erne. Du hører om, hvordan bandets sange blev til, om koncerten på Orange Scene på Roskilde Festival i 1981, og om da Bruce Springsteen kom uanmeldt på besøg til en Malurt-koncert i Forum. Men du hører også om udmattelsen, og om hvorfor medlemmerne i 1984 valgte at langtidsparkere Malurt.
I episode 1 af Historien om Malurt skal du høre om, da fem tidligere medlemmer i Malurt beslutter sig for at tage på gendannelsesturné i 2020.Hvordan blev Malurt til et af 1980’ernes mest toneangivende danske rockbands? Fortællingen begynder i den sønderjyske by Tønder, hvor de to knægte Michael Falch og Christian Arendt møder hinanden. Det bliver de to, der sammen med guitaristen Peter Mors i 1977 i et øvelokale i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København danner Malurt. I Historien om Malurt kan du høre de tidlige Malurt-medlemmer fortælle om rockscenen i København i 1980’erne. Du hører om, hvordan bandets sange blev til, om koncerten på Orange Scene på Roskilde Festival i 1981, og om da Bruce Springsteen kom uanmeldt på besøg til en Malurt-koncert i Forum. Men du hører også om udmattelsen, og om hvorfor medlemmerne i 1984 valgte at langtidsparkere Malurt.
I episode 5 af Historien om Malurt skal du høre om, da Malurt for alvor bliver et af Danmarks største rockbands.Hvordan blev Malurt til et af 1980’ernes mest toneangivende danske rockbands? Fortællingen begynder i den sønderjyske by Tønder, hvor de to knægte Michael Falch og Christian Arendt møder hinanden. Det bliver de to, der sammen med guitaristen Peter Mors i 1977 i et øvelokale i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København danner Malurt. I Historien om Malurt kan du høre de tidlige Malurt-medlemmer fortælle om rockscenen i København i 1980’erne. Du hører om, hvordan bandets sange blev til, om koncerten på Orange Scene på Roskilde Festival i 1981, og om da Bruce Springsteen kom uanmeldt på besøg til en Malurt-koncert i Forum. Men du hører også om udmattelsen, og om hvorfor medlemmerne i 1984 valgte at langtidsparkere Malurt.
I episode 3 af Historien om Malurt skal du høre om, da Michael Falch og Christian Arendt begynder at drømme om at starte et rigtig band, og hvordan de finder en trommeslager ved at indrykke en annonce i Politiken.Hvordan blev Malurt til et af 1980’ernes mest toneangivende danske rockbands? Fortællingen begynder i den sønderjyske by Tønder, hvor de to knægte Michael Falch og Christian Arendt møder hinanden. Det bliver de to, der sammen med guitaristen Peter Mors i 1977 i et øvelokale i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København danner Malurt. I Historien om Malurt kan du høre de tidlige Malurt-medlemmer fortælle om rockscenen i København i 1980’erne. Du hører om, hvordan bandets sange blev til, om koncerten på Orange Scene på Roskilde Festival i 1981, og om da Bruce Springsteen kom uanmeldt på besøg til en Malurt-koncert i Forum. Men du hører også om udmattelsen, og om hvorfor medlemmerne i 1984 valgte at langtidsparkere Malurt.
I episode 2 af Historien om Malurt skal du høre om, da forsanger Michael Falch og guitarist Christian Arendt møder hinanden som små knægte i slutningen af 1970’erne i den lille sønderjyske by, Tønder. Hvordan blev Malurt til et af 1980’ernes mest toneangivende danske rockbands? Fortællingen begynder i den sønderjyske by Tønder, hvor de to knægte Michael Falch og Christian Arendt møder hinanden. Det bliver de to, der sammen med guitaristen Peter Mors i 1977 i et øvelokale i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København danner Malurt. I Historien om Malurt kan du høre de tidlige Malurt-medlemmer fortælle om rockscenen i København i 1980’erne. Du hører om, hvordan bandets sange blev til, om koncerten på Orange Scene på Roskilde Festival i 1981, og om da Bruce Springsteen kom uanmeldt på besøg til en Malurt-koncert i Forum. Men du hører også om udmattelsen, og om hvorfor medlemmerne i 1984 valgte at langtidsparkere Malurt.
I episode 6 af Historien om Malurt skal du høre om, da successen begynder at tærer på bandet, og om da forsanger Michael Falch beslutter sig for at langtidsparkere Malurt.Hvordan blev Malurt til et af 1980’ernes mest toneangivende danske rockbands? Fortællingen begynder i den sønderjyske by Tønder, hvor de to knægte Michael Falch og Christian Arendt møder hinanden. Det bliver de to, der sammen med guitaristen Peter Mors i 1977 i et øvelokale i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København danner Malurt. I Historien om Malurt kan du høre de tidlige Malurt-medlemmer fortælle om rockscenen i København i 1980’erne. Du hører om, hvordan bandets sange blev til, om koncerten på Orange Scene på Roskilde Festival i 1981, og om da Bruce Springsteen kom uanmeldt på besøg til en Malurt-koncert i Forum. Men du hører også om udmattelsen, og om hvorfor medlemmerne i 1984 valgte at langtidsparkere Malurt.
Hvordan blev Malurt til et af 1980’ernes mest toneangivende danske rockbands? Fortællingen begynder i den sønderjyske by Tønder, hvor de to knægte Michael Falch og Christian Arendt møder hinanden. Det bliver de to, der sammen med guitaristen Peter Mors i 1977 i et øvelokale i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København danner Malurt. I Historien om Malurt kan du høre de tidlige Malurt-medlemmer fortælle om rockscenen i København i 1980’erne. Du hører om, hvordan bandets sange blev til, om koncerten på Orange Scene på Roskilde Festival i 1981, og om da Bruce Springsteen kom uanmeldt på besøg til en Malurt-koncert i Forum. Men du hører også om udmattelsen, og om hvorfor medlemmerne i 1984 valgte at langtidsparkere Malurt. Undervejs kan du lytte til Malurts legendariske sange, demobånd fra de første øvegange og optagelser fra deres mange koncerter. Historien om Malurt er produceret direkte til lyd af radioproducer Nikolaj Kirk for Gyldendal Stereo.
En hudløs dagbogsberetning, skrevet dag for dag gennem et års tid. Det er en poetisk fortælling af sangskriveren Michael Falch, som har forladt storbyen for at slå rødder i landlig idyl. Igennem hverdagens tankestrøm forsøger han at komme overens med sig selv og sin tid efter en omflakkende barndom og tyve års rockliv, og under jagten efter nye sange og på turnéer og rejser træder hans livs temaer og hans indre dæmoner stadig skarpere frem.Michael Falch er født i 1956. Han er sangskriver, sanger og skuespiller, og han har sideløbende leveret litterære bidrag til tidsskrifter og dagblade. Helligdage er hans debut i bogform.
Efter nærved 2000 koncertoptrædener og 22 års rakkerliv på de danske veje har Michael Falch valgt at sige farvel til den rodløse turnétilværelse for at koncentrere sig om livet med familien på gården i Kalvehave. Det er den alvorlige side af Michael Falch på tærsklen til et nyt liv, der kommer til udtryk i dagbogsnotaterne, hvor han reflekterer over, om han kan undvære livet i overhalingsbanen. Men midt i alvoren er der også plads til varme skildringer af personer, han har mødt på sin vej. Michael Falch debuterede som forfatter i 2000 med bogen Helligdage.
I dagbogsformen leverer Michael Falch på en og samme gang øjebliksbilleder, erindringsglimt og eksistentielle refleksioner. Meget er sket siden de to forrige dagbøger, "Helligdage" (2000) og "Hjemveje" (2002): et sammenbrud, en svær skilsmisse, adskillige flytninger, en radikal ændret og nu ædru livsstil og ikke mindst et nyt musikalsk gennembrud og come back.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.