Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sygepleje til den akut syge patient – et curologisk perspektiv har ABCDE-princippet som udgangspunkt for sygeplejeinterventionerAt være akut syg er ikke knyttet til en bestemt medicinsk diagnose. Situationen kan opstå uden forudgående sygdom eller som en forværring af kronisk sygdom Uanset hvor den akutte sygdom opstår, er der sygeplejersker involveret i plejen og behandlingen. Så godt som alle sygeplejersker møder den akutte patient og skal derfor have grundlæggende viden om og færdigheder i at kunne akut syge mennesker. Synsvinklen er sygeplejerskens, dvs. et curologisk perspektiv, hvis arbejde dog ikke kan ses isoleret. Mange faggrupper er involveret i pleje og behandling af den akutte patient, hvorfor det tværfaglige samarbejde også beskrives i bogen. Sygepleje til den akut syge patient – et curologisk perspektiv har fokus på den voksne patient med en akut sygdom inklusive den kritiske fase af den akutte sygdom. Den omhandler såvel den medicinske som den kirurgiske patient, mens den rent intensive behandling og pleje er ikke denne bogs ærinde. Målgruppen er sygeplejestuderende på modul 10-14 samt nyuddannede sygeplejersker. Bogen er således både en lærebog til studiet og en opslagsbog, som kan anvendes efter endt uddannelse.
Hverdagssproget forvandles i det dybe vand under himlen, lander til tiden med alle sanser åbne. Høresansen vil jeg mindst af alt undvære. Livet ville være for besværligt og uden pift og dunken i arterierne. Rummets skønhed ville fremstå tomt uden afstand til alle systemerne, vi forsøger at opretholde. Selv mørke pletter på huden kan mærkes på stemmens energiniveau i en vejrtrækning, når luften slippes ud. Jeg kan synke ind i livets fine tråde, der filtres og flettes ind i min hørelse – helt ind i hjernehavets hukommelse bag pigtrådshegn med undslupne flygtningebørn og frugtbare æg. Når havet med tiden udtørrer, ringer ørerne, indtil da synges på udåndingsluften. Uddrag af bogen I den seneste tid har jeg kun hørt vingeslagfra usynlige fugle der huserer i nedlagte fodercentraler på gamle frihavnsområder hvor man kan finde vild kamille og pludrende plørehuller med rester af soda Om forfatteren Mona Larsen (f. 1948) er anerkendt som en af Danmarks førende jazzsangerinder. Karrieren spænder vidt fra det pop-rockede firserband, Halberg Larsen, til samarbejdet med jazzens mest anerkendte komponister og pianister i ind- og udland. Hendes sidste cd, Grains of Sand, udkom i 2009. Mona Larsen har gennem mange år skrevet digte. Hun optræder i flere antologier og skriver hovedsageligt på internetportaler. I 2007 udkom haikusamlingen Bladene Drypper. Desuden har hun selvudgivet 25 bilingual haiku in English and Danish (2014) og Peace in Ghent (2015).
Der er ikke noget opmærksomhedsøkonomi over denne bog. Og mens Meta, Google, TikTok og resten af industrien øger profitten, har den taget sine egne skridt og dømmer ingen.Tågen, vinden bærer bort, er så måske nok en tech-tåge, men også tågen, der indhyller en forårssol med en elg i en svensk skov, nogle blade, der drypper. Men aldrig med en haijin, der på traditionel vis kun tæller stavelser om ”natur-naturen”, som om der findes noget, der ikke er natur?Vor tid er en polariseret, fremmedgjort tid, og haikuets mange relaterede former beskæftiger sig med samfundet her og nu, iblandet et bevidst kritisk blik. Tag ikke fejl, kære læsere, det behøver ikke være ensformigt og kedeligt. Her dissekeres ikke frøer med stavelser.
En overlever. Sådan beskriver sangerinden Mona Larsen sig selv i ’Magi i luften’, hvor hun fortæller om en alsidig musikkarriere, der startede i slutningen af 1960’erne. Bogens titel hentyder selvfølgelig til, at hun især blev kendt som en del af bandet Halberg Larsen, der i 1983 slog deres navn eftertrykkeligt fast med hittet ’Magi i luften’. Dog er det jazzen i dens forskellige afskygninger, der har fulgt Mona Larsen længst og ført til en optræden med ikonet Herbie Hancock, turnéer i ind- og udland samt resulteret i flere priser og rosende anmeldelser. Dette har sikret hendes status som en af de absolut bedste inden for sit fag. ’Magi i luften’ er en personlig fortælling om opvæksten i en hårdt belastet familie i 1950’ernes København. En stærk fortælling, også om musikbranchens skiftende vilkår, om personlig udvikling, brud, nederlag og sejre.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.