Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Ole Lauridsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Ole Lauridsen
    356,95 kr.

    Hjernen og læring af Ole Lauridsen bygger på de seneste 15-20 års forskningsresultater i spændingsfeltet mellem neurovidenskab, psykologi og pædagogik. På baggrund af denne viden om, hvordan hjernen arbejder, får læseren praktiske redskaber til at planlægge undervisning og egen læring så effektivt som muligt.Del I giver læseren en overskuelig introduktion til de dele af hjernens anatomi, der er vigtige i forbindelse med læring, og det bliver vist, hvordan hjernen omsætter sanseindtryk til viden.I del II får læseren indsigt i 26 forhold, der har indflydelse på læringsprocesser, for eksempel hjernens plasticitet, følelser, metarefleksion, feedback og motivation. Hvert forhold bliver beskrevet ud fra dets betydning for underviserens tilrettelægning af undervisningen og for den studerendes udbytte af undervisningen.Hjernen og læring henvender sig til undervisere og studerende på videregående uddannelser på professionshøjskoler og universiteter og kan også bruges af lærere på gymnasier og andre ungdomsuddannelser.?

  • af Ole Lauridsen
    70,95 - 127,95 kr.

    Vi lærer alle sammen hele tiden. Det sker helt af sig selv, også for vores børn henne i skolen. Alligevel kan de ikke undvære deres lærere. Elever lærer nemlig bedst, når deres lærere leder dem på rette vej. Det bekræfter de forskere, der ved, hvordan hjernen fungerer. Og deres forskning er guld værd, når viden om læring skal blive til undervisning i praksis.

  • - om læringsstile i dagligdagen
    af Ole Lauridsen
    242,95 kr.

    Langt de fleste ved faktisk ikke hvordan de lærer og arbejder bedst, og alt for mange følger blindt en bunke uskrevne regler: Sid ordentligt ved dit skrivebord! Lad være med at høre musik mens du arbejder – koncentrér dig! Hør efter hvad der bliver sagt! Gå frem skridt for skridt – logisk og ordentligt! Følg den struktur for stoffet du har fået stukket ud! Men vi lærer og arbejder alle sammen forskelligt, og selvom de uskrevne regler er udmærkede for nogle, er de gift for andre – ikke så få andre. Fokus på læring 3.0 beskæftiger sig med læringsstile, et værktøj som kan anvendes til undervisningsplanlægning og -afvikling, og som kan bruges på enhver arbejdsplads til at styrke og støtte de ansattes arbejde og samarbejde. I HR-sammenhæng og i ledelse er læringsstile ligeledes et stærkt redskab , og også studerende kan også få stor glæde af bruge læringsstilstankegangen i deres daglige arbejde. Læringsstile kan kort sagt bruges af alle overalt.

  • - En antologi om stilteorier
    af Christian Dalsgaard, Jan Tønnesvang, Mads Hermansen, mfl.
    162,95 kr.

    Hvordan ved vi, at de elever eller studerende, der klarer sig bedst i uddannelsessystemet, har de bedste evner? Måske er det snarere dem, hvis måde at lære på bedst passer med den konkrete skoles eller den konkrete lærers måde at undervise på? Måske belønner lærere ubevidst de elever og studerende, der lærer og tænker som dem selv? Stilen har traditionelt været overset i skolen, men måske kan vi skabe flere succeser i uddannelsessystemet ved at fokusere mere på stile og præferencer end på evner?I de senere år har der været en stigende interesse for, at vi hver især har vores egen læringsstil - vores egen unikke måde at lære på. Hvis vi vil sikre, at den enkelte elev eller studerende får den optimale undervisning, må vi derfor tilrettelægge undervisningen med hensyntagen til den enkeltes særlige måde at lære på. I denne antologi vil der blive givet et overblik over de forskellige "familier" af læringsstile samt et historisk rids over stilforskningen. Antologien vil give et indblik i forskellige stilteorier (med særligt fokus på Sternberg, Kolb samt Dunn og Dunn) og de deraf følgende pædagogiske implikationer med hensyn til bl.a. undervisningsdifferentiering, undervisningens planlægning, lærerens rolle, lærings- og undervisningsstrategier, at kombinere læringsstile med andre teorier i konkrete pædagogiske udviklingsprojekter mm. Stilteoriernes muligheder og begrænsninger vil desuden nøgternt blive diskuteret og perspektiveret.Bogen indeholder bidrag fra: Knud Illeris, Tine Nielsen, Lena Bostrøm, Peter Andersen, Mette Bunting, Claus Madsen, Jan Tønnesvang, Christian Dalsgaard, Mads Hermansen og Ole T. Lauridsen.Den trykte bog hos forlaget.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.