Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Pave Frans har udråbt 2016 til Barmhjertighedens jubelår. Han går forrest ved at udgive sin første egentlige bog, der viser en udadvendt, modig og reformivrig pave, som taler direkte til det enkelte menneske. Paven skriver i bogen: ”Kirken er ikke sat i verden for at fordømme mennesket, men for at lade det møde den inderlige kærlighed, som Guds barmhjertighed er. For at det kan ske, er det bydende nødvendigt, at vi kommer ud. Vi skal ud af vores kirker og sogne og opsøge fok dér, hvor de lever, lider og håber.” Med pave Frans har verden fået en åndelig leder, hvis position, karisma og indflydelse når langt ud over det snævert kirkelige. Om forfatteren Pave Frans, født 1936 i Argentina af italienske forældre. Pave siden marts 2013.
En veloplagt og populær pave med et stærkt og aktuelt budskab til verdens ledere, til kristne og ikke-kristne; til en planet, der har brug for at blive rusket op til en radikal ”økologisk omvendelse”. Pave Frans’ budskab er mere end bare en økologisk dagsorden. Det er en vision for menneskeheden, for den fremtid, vi alle skal dele. ”Det påtrængende behov for at beskytte vort fælles hjem indebærer, at menneskefamilien skal samles om at søge en bæredygtig og integreret udvikling, for vi ved, at der kan ske ændringer. Jeg opfordrer derfor indtrængende til en ny dialog om, hvordan vi skal forme fremtiden for vor planet. Vi har brug for en diskussion, som inddrager alle, for miljøproblemerne og deres menneskelige årsager vedrører og påvirker os alle. Vi har brug for en ny og universel solidaritet. Vi kan alle som Guds redskaber arbejde sammen om at værne om skaberværket, hver enkelt ud fra sin kulturelle baggrund og sine evner og erfaringer.” (Pave Frans)
Evangeliets Glæde (Evangelii Gaudium) er Pave Frans’ vision om kirken og om hvordan den må udvikle sig til at være en åben og inkluderende kirke, der rækker ud til dem, der er i nød. Med skrivelsen råber paven Kirken og verden op, og han opfordrer de troende til at blive mere engagerede og udadvendte. Evangeliets Glæde er skrevet i Pave Frans’ velkendte ligefremme og hverdagsagtige tone.
Under coronakrisen var pave Frans vidne til, hvordan grusomheden og uligheden i vores samfund blev tydeligere end nogensinde før. Hos utallige mennesker så han imidlertid også modstandskraft, generøsitet og kreativitet, som alle er egenskaber, der kan være med til at redde vores samfund, vores økonomi og vores planet.Pave Frans reflekterer indledningsvis over, hvad vi kan lære af kriser – både de personlige og de verdensopspændende – og konkluderer, at de giver os en unik mulighed for at skabe forandring, hvis vi tør.Dernæst leverer han en skånselsløs kritik af de systemer og ideologier, der har skabt den nuværende krise, herunder den globale økonomis profitgrådighed og ligegyldighed over for mennesker og miljø. Han minder os om, at den kristnes første pligt er at tjene andre, særligt de fattige og marginaliserede, som Jesus gjorde.Endelig præsenterer han en handlingsplan til, hvordan vi kan opbygge en bedre verden ved at sætte fokus på de fattige og på vores planet.Lad os drømme er en opfordring til at handle. Med denne bog og med et åbent sind kan vi sammen ændre verden. Uddrag af bogenGud beder os om at turde skabe noget nyt. Vi kan ikke vende tilbage til den flaske tryghed ved de politiske og økonomiske systemer, vi havde før krisen. Vi har brug for økonomier, der giver adgang til skabelsens frugt, til de basale livsnødvendigheder: til landjord, husly, og arbejde. Vi har brug for politik, der kan integrere og kommunikere med de fattige, de ekskluderede og de sårbare, så de kan få indflydelse på beslutninger, der har indvirkning på deres liv. Vi er nødt til at sætte farten ned, gøre status og finde på bedre måder at leve sammen på denne jord.Det er en opgave for os alle, og som vi alle er inviteret til at deltage i. Men det er i særlig grad en opgave for de rastløse; den rastløshed, der tvinger os ud i handling. Nu, mere end nogensinde, afsløres den forkerte antagelse, at individualisme skulle være grundprincippet i samfundet. Hvad bliver vores nye princip? Om forfatterenJorge Mario Bergoglio blev født 1936 i Buenos Aires, Argentina, som søn af italienske immigranter. Bergoglio blev ordineret som præst i 1969, og fra 1973 til 1979 var han leder af jesuiterordenen i Argentina. Han var ærkebiskop for Buenos Aires 1998-2013 og blev udnævnt som kardinal i 2001. I marts 2013 blev han valgt som biskop af Rom, den katolske kirkes 266. pave. Dr. Austen Ivereigh er britisk forfatter og journalist. Han er forfatter til to biografier om pave Frans: The Great Reformer (2014) og Wounded Shepherd (2019).
Under coronakrisen var pave Frans vidne til, hvordan grusomheden og uligheden i vores samfund blev tydeligere end nogensinde før. Hos utallige mennesker så han imidlertid også modstandskraft, generøsitet og kreativitet, som alle er egenskaber, der kan være med til at redde vores samfund, vores økonomi og vores planet.Pave Frans reflekterer indledningsvis over, hvad vi kan lære af kriser – både de personlige og de verdensopspændende – og konkluderer, at de giver os en unik mulighed for at skabe forandring, hvis vi tør.Dernæst leverer han en skånselsløs kritik af de systemer og ideologier, der har skabt den nuværende krise, herunder den globale økonomis profitgrådighed og ligegyldighed over for mennesker og miljø. Han minder os om, at den kristnes første pligt er at tjene andre, særligt de fattige og marginaliserede, som Jesus gjorde.Endelig præsenterer han en handlingsplan til, hvordan vi kan opbygge en bedre verden ved at sætte fokus på de fattige og på vores planet.Lad os drømme er en opfordring til at handle. Med denne bog og med et åbent sind kan vi sammen ændre verden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.