Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Peter Solberg Dirksen

Peter Solberg Dirksen er en dansk forfatter, født i 1970 bor til daglig i Smørumnedre nord for København og er far til tre børn.
Peters nyeste roman, Cutter, er en medrivende ungdomsroman om selvskade, psykiske udfordringer og kærlighed i det bittersøde teenageliv. Den udspiller sig i slutningen af 80’erne og er en historie om at blive i troen på, at det fine, skrøbelige og sårbare en lysende dag vil sejre over det onde og selvdestruktive. Romanen er baseret på virkelige hændelser og er derfor utrolig nærværende og kryber helt ind under huden på læseren og lytteren. Det er en bog som forevigt sætter spor i læseren og videregiver empati, forståelse og indblik i de voldsomme udfordringer det kan være at være ung og skrøbelig.
Bogen har modtaget stor ros og anderkendelse for netop sin virkelighedstro og meget stærke og lærerige opbygning og gennemarbejdede historie, og danner i dag også baggrund for at særligt undervisningsmateriale som Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og selvskade har udviklet i samarbejde med folkeskole - og gymnasielærer med speciale indenfor utilpassede unge.
Vi som enten har læst eller hørt bogen, krydser også fingre for at bogen en dag bliver filmatiseret og når endnu bredere ud. For Peter Solbergs roman fortjener det størst mulige publikum.

Peters debutroman er den anmelderroste børnebog i fantasygenren. Bogen "Den usædvanlige lillesøster" er en lille velskrevet roman om døden og sorgbearbejdelse efter at have mistet et familiemedlem, og hvordan man som familie overlever den gennemgribende sorg. Forfatteren og hans kone har selv mistet et barn ved fødslen og det er denne oplevelse, som har været inspiration for bogen og som giver bogen så meget dybe, at den efterlader læseren med et væld af vigtige følelser. Den inspiration og store sorg, og sorgbearbejdelse som bogen er blevet til med, har Peter Dirksen tidligere også formidlet i TV2 dokumentarserie "Kærlighed i medgang og modgang"

Peters romaner, En længsel efter noget og Et glimt af gensynsglæde er to underholdende, inspirerende og autentiske 80’er romaner skrevet i to omgange. Nutidshistorien er en videreskrivning på et romanudkast, Peter Dirksen selv skrev, da han selv gik i gymnasiet i sidste halvdel af 80’erne på Europaskolen i Uccle, Belgien. En længsel efter noget har over flere omgange været på tale til filmatisering som en "coming age" film.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Peter Solberg Dirksen
  117,95 - 162,95 kr.

  Mila hader sig selv og sin krop. Ofte låser hun sig inde på sit værelse og lever sin smerte ud ved at græde, skære i sig selv og skrive triste sange. Da Marty kommer på udveksling, bliver hun skræmt ved tanken om, at der skal bo en dreng på hendes storesøsters værelse. Men også lidt nysgerrig. Marty har sine egne dæmoner at slås med. Han er flygtet fra sine forældre og sit barndomshjem ved det forbandede gadekær. Med sig i bagagen medbringer han et skateboard, en ganske særlig æske af træ og et ønske om at finde den ægte kærlighed. I de søvnløse nætter mødes Mila og Marty i tv-stuen og ser musikvideoer på MTV fra hvert deres hjørne af sofaen. Men snart begynder de at betro hinanden dystre hemmeligheder, de hver især længe har gemt på. Cutter er en medrivende ungdomsroman om selvskade og kærlighed i det bittersøde teenageliv. Den udspiller sig i slutningen af 80’erne og er en historie om at blive i troen på, at det fine, skrøbelige og sårbare en lysende dag vil sejre over det onde og selvdestruktive.

 • af Peter Solberg Dirksen
  57,95 kr.

  Thomas, der er midt i 40’erne, har levet det meste af sit voksne liv som familiefar i en forstad til København. Det er alt, hvad han har drømt om. Men drengerøven og den barnlige sjæl holdes i kort snor af de ægteskabelige bånd og forsørgerens forpligtelser og mangel på frihed. Børnene, som var med til at holde ham ung, minder ham nu om, at han er gammel. Thomas føler sig krumrygget. Har han fået opfyldt sine drømme og udlevet sine fantasier? Fået realiseret sig selv? Og hvorfor føler han sig fristet af en ung piges kunstige bryster i fitnesscentret? Hvad er det, han længes efter?En flyttekasse med kærestebreve fra Horsens og en walkman med TV-2’s Rigtige Mænd sender Thomas tilbage til sin første kæreste, der vil ”gi’ den hele armen” og til kliken fra Europaskolen i Bruxelles, hvor alt kan ske og sker."En længsel efter noget" er romanen om ungdomslivet i 80’erne og overgangen mellem barn og voksen i en tid, hvor AIDS var noget, man døde af, og den kolde krig rasede. Og romanen om, hvorfor det er så svært at blive en voksen mand i dagens Danmark, selvom slipset sidder lige, og der er mere end fire årtiers erfaringer at trække på.

 • af Peter Solberg Dirksen
  92,95 kr.

  Mila har det meget svært. Hun har et kæmpestort selvhad, og det hele gør ondt. For at dulme smerten er hun begyndt at skære i sig selv, og netop som hun ikke længere kan se nogen god udvej på livet, sker der noget uventet, der vender op og ned på alting."Cutter" er skrevet af Peter Solbjerg Dirksen. Marty flytter ind som udvekslingsstudent hos Milas familie, og da de lærer hinanden at kende, finder de ud af, at de har mange ting tilfælles. Kan de måske blive venner?I "Cutter" får du historien om teenagelivet, når det gør mest ondt, men også om kærlighed og livet, der kan bekæmpe alting.Peter Solberg Dirksen (1970) bor i Smørumnedre nord for København og er far til tre børn.Peters nye roman, Cutter (Egolibris 2017) er en medrivende ungdomsroman om selvskade og kærlighed i det bittersøde teenageliv. Den udspiller sig i slutningen af 80‘erne og er en historie om at blive i troen på, at det fine, skrøbelige og sårbare en lysende dag vil sejre over det onde og selvdestruktive. Romanen er baseret på virkelige hændelser.

 • af Peter Solberg Dirksen
  93,95 kr.

  Christian bor med sin far, mor og sin helt almindelige lillesøster i et lille hus ved havet. Men Christian har også en ualmindelig lillesøster. Christians lillesøster Nanna er nemlig en engel. En usædvanlig, ualmindelig engel, der hverken spiller på harpe eller sidder pænt på sin sky. Hende møder Christian for første gang, da han en morgen falder og slår sit hoved mod klipperne nede ved havet. Christian bliver nødt til at forlade sin krop nede på jorden og flyve med sin lillesøster-engel op til Himlen for at høre den store engel, Onkel Michael, om han må få lov til at tage tilbage til sin almindelige familie. Men Onkel Michael har en opgave til dem, og kun hvis Christian og Nanna kan besejre den onde Drage, må Christian få lov til at tage tilbage…Peter Solberg Dirksen (f. 1970). Debuterede med den anmelderroste børnebog "Den usædvanlige lillesøster" i 2005. Bogen er en lille, velskreven roman til både børn og voksne om at miste, og om hvordan vi bearbejder sorgen ved efter et dødsfald. Hans anden roman, "En længsel efter noget" (udk. 2014), er en underholdende og autentisk roman om at være ung i 80’erne.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.