Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Pia Viscor

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Øens historie indtil år 1900
  af Pia Viscor
  161,95 - 240,95 kr.

  Denne bog om Brandsøs historie starter i istiden og slutter ved år 1900. Gennem beretninger skrevet i en let stil og med mange illustrationer føres læseren gennem øens historie. Der fortælles om flint og fortidsminder, gods og grevskab, bebyggelse og beboere, jord og jagt, mose og mågeæg, skov og skole, krig og kærlighed, pest og post, skatte og smuglere, færge og fæstere, stormflod og sømænd, død og drukning, kirke og kunst, alderdom og afvikling samt meget mere. Emnerne er mangfoldige, og via beretningerne kommer øens samlede historie til at fremstå som et hele.

 • af Pia Viscor
  106,95 kr.

 • - En lokalhistorisk beretning
  af Pia Viscor
  30,95 - 63,95 kr.

  Jystrups storke er en lokalhistorisk beretning om de storke, som i tidens løb har bygget og boet i Jystrup.De tidligste omtaler af storke i Jystrup stammer fra slutningen af 1800-tallet. Herfra følges historien om storkene i Jystrup frem til 1941, hvor det sidste storkepar ynglede i landsbyen. I sommeren 1942, opholdt en enlig stork sig ved Jystrups storkerede, og den blev Jystrups allersidste stork.Sideløbende med beretningen om Jystrups storke, fortælles der gennem lokalhistoriske fakta-ark om personer og lokaliteter, der er nævnt i teksten.

 • - Beretningen om tre brodre Nielsens udvandring til Amerika
  af Pia Viscor
  180,95 kr.

 • - Beretningen om tre brødre Nielsens udvandring til Amerika
  af Pia Viscor
  53,95 - 98,95 kr.

  I 1874, 1875 og 1884 udvandrede tre brødre Nielsen med familier til Amerika. De rejste fra deres hjemby Jystrup, som hørte under Skjoldenæsholm Gods på Midtsjælland, og de var en del af de omkring 500 emigranter, som i 1800-tallets sidste halvdel forlod godset i håb om en bedre fremtid i Amerika.Gennem bogen berettes om de tre brødres baggrund og årsager til udvandring, om rejsen over Atlanten samt om deres nye liv i Amerika i forsøg på at besvare spørgsmålet: Var det rejsen værd?

 • af Pia Viscor & Anette Canzella
  35,95 - 117,95 kr.

  Bogen beretter om tilblivelsen af Danmarks Riges Grundlov af 1849 og de senere ændringer op til 1915, hvor kvindernes ret til at stemme og blive valgt ind i Rigsdagens to kamre var det altovervejende tema til diskussion og debat. Kvindernes kamp følges og siden reaktionerne på deres sejr. Emnerne bevæger sig fra det nationale niveau til det helt lokale for at ende i Jystrup, der kan fremvise både en kvindeeg og en Grundlovssten til minde om den skelsættende dag, hvor fundamentet i det danske demokrati blev udvidet med bl.a. en stor kvindeskare. Det sidste afsnit fortæller om kvinden bag egen, den politisk engagerede lægefrue Clara Tvedegaard.

 • - Oens historie indtil ar 1900
  af Pia Viscor
  514,95 kr.

 • - En rejsedagbog og en samling udvandrerbreve fra Racine, Wisconsin, USA
  af Pia Viscor
  118,95 kr.

  Bogen fortæller om tjenestekarlen Jens Christian Andersens rejse til byen Racine, Wisconsin i Amerika.

 • - Den danske indvandring til Racine County, Wisconsin, USA - et detailstudie af pull-effekten som den udfoldede sig i 1800-tallet
  af Pia Viscor
  84,95 kr.

  Før år 1900 udvandrede flere hundredetusinde danskere til Amerika. Over 6000 valgte at bosætte sig i Racine County, Wisconsin. Bogen redegør for betydningen af de allerførste danske emigranters rolle for den efterfølgende indvandring. Endvidere påpeges det, at religion havde en vigtig betydning for indvandringen til Racine.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.