Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Poul Martin Møller

Filter
Filter
Genre
 • (8)
 • (1)
 • (1)
Type
 • (9)
 • (1)
 • (1)
Format
 • (9)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (10)
Pris
DKK
Tag
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Sorter efterSorter Populære
 • af Poul Martin Møller
  68,95 - 147,95 kr.

  Denne ufuldendte novelle omhandler den unge danske student, Frits (eller den krøllede Frits, som han kaldes af sine medstuderende), som drager ud i verden med det formål at finde sin slægt. På sin vej træffer han sin gamle amme, som muligvis kan hjælpe Frits på sin vej.Når novellen kaldes ufuldendt skyldes det på den ene side manuskriptets særlige karakter og forfatning – der mangle ganske enkelt dele af manuskriptet – og forfatterens skiftevise intention om at skrive først en historisk roman og herefter en novelle. Værket var en af den første af sin slags, og blev eksempelvis udgivet to år før Blicher udsendte sin første novelle.Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania og i 1831 blev han professor i København.

 • af Poul Martin Møller
  33,95 - 36,95 kr.

  En Dansk Students Eventyr, roman af Poul Martin Møller; den blev aldrig skrevet færdig. Romanen blev trykt i 1843, men dateres gerne til 1824, da forfatteren læste op af den i Studenterforeningen i København. Dette første danske forsøg på en dannelsesroman i Goethes ånd skildrer "den krøllede Frits'" menneskelige udvikling. Andre karaktertyper er "den jydske Bertel", "den følsomme Christian" og især Licentiaten, berømt for sin uendelige, handlingslammende selvrefleksion.(Store Danske Encyklopædi)

 • af Poul Martin Møller
  67,95 kr.

  "Sonet 1823Den Svend, som Tabet af sin elskte frister,Vildfremmed vanker om blandt Jordens Hytter;Med Haab han efter Kirkeklokken lytter,Som lover ham igen, hvad han her mister."Poul Martin Møllers digtsamling indeholder både sonetter, lyriske digte og episke digte. Mange har en sørgmodig tone og fortæller om kærlighed, døden, nostalgi og hjemve.Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk digter, forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania, og i 1831 blev han professor i København.

 • af Poul Martin Møller
  110,95 kr.

  En eventyrroman om den 18-årige student Frits Klinger, der til en koncert får et glimt af den kønne 16-årige herregårdsdatter frøken Sophie. Han drager ud for at finde den skønne. - eReolen

 • af Poul Martin Møller
  68,95 kr.

  Poul Martin Møller beskriver ud fra et filosofisk og geografisk synspunkt en gård i sit nærområde og ikke mindst dens beboere. Han fortæller om beboernes forhold til videnskab og kultur – eller mangel på samme – for, at fremtidige generationer kan få et indblik i danskernes sind i starten af 1800-tallet.Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania og i 1831 blev han professor i København.

 • af Poul Martin Møller
  69,95 kr.

  "Naar Lyset flammer rødt i dunkle Stue,Og lange Skygger rundt paa Væggen sætter,Fra Ruden flyver ud den arme Flue,Saa højt den sine Silkevinger letter.Den hvirvler sig om Glansen i en Bue,Ret aldrig den det søde Skær forgjetter,Men Farten mod sin lille Sol den retter,Indtil den aander ud i Heden Lue."Poul Martin Møllers "Udvalgte digte" viser digterens talent i dets fulde udstrækning. Samlingen består både af sonetter, studentersange, episke digte og romancer samt en række fragmenter.Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania og i 1831 blev han professor i København.

 • af Poul Martin Møller
  69,95 kr.

  I denne bog er der samlet en lang række digte og essays af den danske digter og filosof Poul Martin Møller. Samlingen indeholder både episke, lyriske og fortællende digte og er forsynet med et langt forord om digterens liv og forfatterskab.Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania og i 1831 blev han professor i København.

 • af Poul Martin Møller
  68,95 kr.

  "Eyvind Skaldaspiller" foregår i Norge i vikingetiden, hvor Harald Hårfager trods sine 70 år stadig har stor lyst til ungmøer. Hans to koner, der begge er gamle og grå, bryder sig ikke meget om denne side af deres mands karakter, så Harald beslutter, at det bedste er, at han bare tager lidt væk fra gården, så han kan muntre sig med dem, han vil, uden at hustruerne skal belastes med synet af det. På sin rejse oplever Harald Hårfager ting og sager, som konerne derhjemme ikke kunne drømme om...Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania og i 1831 blev han professor i København.

 • af Poul Martin Møller
  68,95 kr.

  Poul Martin Møller er mest kendt for sine romantiske digte og sin rolle som Søren Kierkegaards lærer og fortrolige. Men i løbet af sit korte liv skrev Poul Martin Møller også en del filosofiske strøtanker, der, hvis de havde været grundigt og systematisk gennemskrevet og udgivet, nok ville have gjort ham verdenskendt for hans filosofi."Strøtanker" indeholder essays, korte tekster og – ja, strøtanker om forskellige emner som selvbedrag, begrebet ironi, det at fortælle børn eventyr samt portrætter af Sokrates og dennes tragiske og komiske modsætning, Licentiaten.Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania og i 1831 blev han professor i København.

 • af Poul Martin Møller
  37,95 kr.

  Et udvalg af Poul Martin Møllers digte som "Scener i Rosenborg Have" med "Hans og Trine", Aprilvise (Grøn er vårens hæk) og "Glæde over Danmark" (Rosen blusser alt i Danas Have).

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.