dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Bøger af Rikke Lund

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - - sociale faktorers betydning for befolkningens helbred
    af Rikke Lund, Ulla Christensen, Lone Schmidt, mfl.
    387,95 kr.

    Medicinsk sociologi introducerer læseren til den nyeste forskningsbaserede viden om, hvorledes det sociale miljø påvirker befolkningens helbredstilstand.Bogen indledes med en beskrivelse af sygdomsmodeller og helbredsmål, samt en gennemgang af ændringer i sygdomsmønstre, middellevetid og reproduktion.Bogen beskriver derefter de overordnede sociale strukturer, social position og etnicitet, der sætter rammerne for individets muligheder og handlen. Dernæst behandles det liv, den enkelte udfolder inden for disse rammer, og temaer som f.eks. arbejdsliv, stress, og sociale relationer. I bogens sidste del anskues sygdom og sundhed i et livsforløbsperspektiv, hvor påvirkninger i forskellige livsfaser kan påvirke helbredet i andre og senere faser i livet, blandt andet igennem sundhedsadfærd.    Indsigten i sociale determinanters betydning for befolkningens helbred har ikke kun teoretisk interesse, men også praktisk. Den kan vise os, hvor vi skal sætte ind for at forebygge sygdomme, og hvorledes vi skal udvikle vores sundhedsvæsen, så det bedst muligt dækker befolkningens behov.Denne 3. udgave er gennemgribende revideret med bidrag fra en række nye forfattere; der er bl.a. tilføjet et kapitel om sygdomsmodeller og helbredsmål og om forebyggelse og sundhedsfremme.  Ligeledes indeholder bogen et kapitel, der diskuterer hvordan begreberne sundhedsadfærd og livsstil kan forstås teoretisk og anvendes forskelligt i praksis i det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde på både befolkningsniveau og i det individuelle kliniske møde.  Bogen er velillustreret med mange modeller og figurer for at fremme formidlingen af stoffet.Medicinsk sociologi er relevant for alle faggrupper inden for sundheds- og socialsektoren.

  • - FInd motivationen og styrk dine muskler med træning og proteinrig kost
    af Rikke Lund, Lars Holm, Astrid Pernille Jespersen & mfl.
    17,95 kr.

    Det gode seniorliv handler om vores muligheder for at leve et aktivt liv – både fysisk og socialt. Selvom det er et faktum, at vores krop ændrer sig med alderen, viser den nyeste forskning, at vi kan gøre meget for at befinde os godt i vores krop i mange flere år.Vores hverdagsliv og sociale relationer har nemlig stor indflydelse på, hvordan vi håndterer vores liv og helbred. Bogen præsenterer en række muligheder, som vi kan gøre brug af, når vi runder de 50-60 år. På det tidspunkt skal vi gøre en indsats for at opretholde muskelmassen og bevare vores styrke. Det gode seniorliv forklarer hvorfor det er sådan, og giver forslag til, hvordan du ved at spise nok proteiner og træne dine muskler kan blive ved med at dyrke dine interesser, leve et socialt liv – eller bare gøre, hvad du har lyst til! Bogen indeholder øvelser til styrketræning hjemme eller i træningscenter, forslag til proteinrige måltider og inspiration til at få gode vaner.Det gode seniorliv er baseret på den nyeste forskning inden for aldring, og den præsenterer råd fra Danmarks førende aldringsforskere fra Center for Sund Aldring og CALM-projektet på Københavns Universitet. Udgivet i samarbejde med Center for Sund Aldring.

  • af Grit Niklasson
    262,95 - 347,95 kr.

    Denne bog henvender sig til alle sundhedsbachelorer. Især vil kommende bioanalytikere, fysioterapeuter, sygeplejersker, jordemødre, radiografer og ergoterapeuter have udbytte af bogen, da den er skrevet tæt op ad gældende bekendtgørelser og studieordninger. Forfatterne viser, hvordan samfundet sætter rammerne for den sundhedsprofessionelles møde med borgeren. Disse rammer udgøres ikke mindst af konkrete politiske tiltag og lovgivning. Men også folkesundhedsprogrammer og aktuelle forebyggelses-, sundhedsfremme- og behandlingstilbud fra kommuner og regioner spiller ind, da det er den sundhedsprofessionelles opgave at udmønte dem i forhold til den specifikke borger. Samtidig indvirker forskellige strømninger og strukturer på mødet. Det kan være samfundets formelle og uformelle magtrelationer, den ulige fordeling af muligheder og ressourcer samt forskellige opfattelser af væsentlige begreber som risiko, livsstil og ’det gode liv’.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.