Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Sara Omar

Bøger af Sara Omar

Sara Omar - vinder af De Gyldne Laurbær 2019 med sin roman fra december 2019, Skyggedanseren. Se alle Sara Omars bøger nedenfor.

Sara Omar (f. 1986) er en dansk-kurdisk forfatter. Sara Omar, der har armenske rødder, stammer oprindelig fra Kurdistan, og hun er i dag den første internationalt anerkendte kvindelige forfatter derfra.

Familien flygtede fra krigen i Kurdistan i slutningen af 1990’erne, og hun har boet i Danmark siden 2001. Sara Omar har studeret jura ved Aarhus Universitet og er kandidatstuderende på statskundskab. Hun er også en del af en række bestyrelser for kvindeorganisationer både herhjemme i Danmark samt i udlandet.

Sara Omar har siden 2004 skrevet digte og debatindlæg til mellemøstlige medier. Hendes indlæg og digte er som oftest af kritisk natur og behandler emne som æresforbrydelser, æresdrab, omskæring, seksuelle overgreb, incest, kvindeundertrykkelse og rettigheder for en række undertrykte befolkningsgrupper som kvinder, børn, handicappede og homoseksuelle i et patriarkalsk samfund. Sara Omars indlæg og digte har vakt opsigt – ikke mindst i hjemlandet Kurdistan.

Sara Omars debutroman ’Dødevaskeren’ udkom i november 2017 har også vakt opsigt. Dødevaskeren blev en kæmpe succes og solgte hele 50.000 eksemplarer på bare en måned, og den har prydet alle landets bestsellerlister. Bogen har skabt debat og dialog på baggrund af dens kontroversielle indhold, men også for det mod som Sara Omar har vist ved ikke at lade sig afskrække fra emner som kvindesyn og et samfund præget af patriarkalske og paternalistiske holdninger. ’Dødevaskeren’ har ikke kun været populær herhjemme, da Sara Omar både har høstet roser og flotte sammenligninger i Danmark og i udlandet. Le Monde, et fransk dagblad, har grundet Sara Omars kamp for frihed, retfærdighed og ligestilling trukket parallellers til Simone de Beauvoir og Voltaire, mens hun herhjemme blandt andet er blevet sammenlignet med Karen Blixen.

Find din Sara Omar bog her.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Sara Omar
  123,95 - 147,95 kr.

  Det nyfødte pigebarn Frmesk er ikke ønsket af sin far på grund af sit køn. Hun er tilmed mærket for livet med en lille kridhvid hårtot på sin barneskaldede isse. Er det et tegn fra Allah? Er hun velsignet eller forbandet? Frmesks farmor insisterer på, at hun bliver omskåret med det samme, men Frmesks mor frygter, at hun er for lille og svag til at kunne overleve indgrebet. Endnu mere frygter hun sin mand og truslen om, at han vil skaffe den lille af vejen. Da hans voldelige adfærd intensiveres, er hendes eneste udvej at sætte barnet i pleje hos sine egne forældre. Frmesks mormor er dødevasker. Hun tager sig af de kvinder, som ingen andre vil begrave - kvinder dræbt i vanære og skam. Frmesks morfar er pensioneret oberst, og til forskel fra sin kone læser han ikke kun i Koranen, men besidder et mangfoldigt bibliotek. Det er et kærligt hjem, som dog kun for en tid er i stand til at skærme Frmesk mod den fysiske og psykiske overlast, der ubønhørligt nærmer sig fra alle sider i et Kurdistan præget af krig, folkedrab og had. DØDEVASKEREN er en voldsom roman om et ekstremt udsat pigeliv.

 • af Sara Omar
  137,95 - 197,95 kr.

  KURDISTAN, 1994. Bedsteforældrene Gawhar og Darwésh kæmper for at give Frmesk livsglæden tilbage. Gawhar søger tilflugt i sin tro og sender Frmesk til koranundervisning i byens Store Moské, hvor Frmesks onkel Muhammad er imam, uden at ane, hvad der venter hende. Morfaren tager kampen op mod kvindeundertrykkelsen, åbner en hamam kun for kvinder og håber, at det hjertevarme frirum kan bringe lyset tilbage i Frmesks liv. DANMARK, 2007. Frmesk holder sig for sig selv på universitetet. Selvom hun nødig vil udløse farens vrede, trodser hun ham ved at gå uden tørklæde og skrive kritiske artikler om kvinders rettigheder. Hjemme fører hun hus og passer sine søskende, mens moren tilbringer dagen på sofaen med mellemøstlige tv-serier. Forældrene er skilt, men faren kommer dagligt i hjemmet og fører hårdhændet justits med familien. Ifølge ham er digte skrevet af kvinder vulgære, og da han opdager, at Frmesk i smug skriver digte for at bearbejde sine dybe ar på sjælen, eskalerer volden. Hun ser ingen anden udvej end at søge friheden i endnu et fremmed land. SKYGGEDANSEREN er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord. Sara Omar er vinder af De Gyldne Laurbær 2019.Yderligere har hun vundet Læsernes bogpris 2018 for Dødevaskeren og er blevet tildelt Ekstra Bladets hæderpris ’Årets Victor’, der siden 1980 er blevet givet til en journalist, forfatter, fotograf eller tegner, hvis virke i særlig grad lever op til den kritiske journalistik avisen står for. Ligeledes var hun shortlistet til BogForums Debutantpris 2018, og i 2019 modtog hun Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris såvel som Menneskerettighedsprisen.

 • af Sara Omar
  8,95 kr.

  Sara Omar har oplevet meget. Hun skriver om det, hun kender til, og serverer det en bid ad gangen for at sikre, at hendes læsere ikke får for store doser af den lidelse og de oplevelser, hun baserer sin nye roman 'Skyggedanseren' på. Tid til bøger møder Sara Omar i en hemmelig lejlighed ganske få dage før opfølgeren til kæmpesuccesen 'Dødevaskeren' udkommer.Vært: Janus CamaraUdgivet af Politikens Forlag

 • af Sara Omar
  177,95 kr.

  Of Roses & Storms is a collection of 154 poems written over my adolescent years that express my views on love, the world, and everything in between.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.