Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Sebastian Simonsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Nana Lund Nørgaard & Sebastian Simonsen
    270,95 kr.

    Hvad vil det sige at have en ængstelig personlighed? Og hvordan kan man psykoterapeutisk arbejde målrettet med denne gruppe?Den ængstelige personlighed har længe været underbelyst i både forskning og teori, ligesom der har manglet specifikke og målrettede psykologiske behandlingsmetoder til mennesker med denne type personlighed. Denne bog belyser den ængstelige personlighed både ud fra et forskningsmæssigt og et klinisk perspektiv.Med afsæt i såvel mentaliseringsteori som metakognitiv interpersonel teori formuleres en psykologisk forståelse af de karakteristiske vanskeligheder og de psykoterapeutiske behandlingsprincipper til denne målgruppe. Dette samles i en række konkrete redskaber til at arbejde psykoterapeutisk med mennesker med denne personlighedstype i både individuel terapi og i gruppeterapi. Nana Lund Nørgaard er autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi med voksne. Hun har arbejdet med udredning og behandling af personlighedsforstyrrelser i en årrække i psykiatrien og har i dag selvstændig praksis.Sebastian Simonsen er autoriseret psykolog og ph.d. Han har arbejdet som både forsker og behandler de seneste ti år med fokus på personlighedsforstyrrelser, mentalisering og psykoterapi.

  • - En grundbog
    af Erik Lykke Mortensen, Bo Møhl, Torben Heinskou, mfl.
    627,95 kr.

    12-15 % af befolkningen har en personlighedsforstyrrelse. De sociale og personlige omkostninger er betydelige for personerne selv og for deres omgivelser. Gruppen har høj selvmordsrisiko, forkortet levetid, svære problemer i forhold til uddannelse og arbejdsmarkedet og ender ofte på varige offentlige ydelser.Baggrund for bogenVores personlighed har stor betydning for vores risiko for at udvikle psykisk sygdom, hvad enten det drejer sig om vanskeligheder med følelsesregulering, impulsivitet, overdreven perfektionisme, udtalt bekymringstendens, mangelfuld evne til at indgå i tillidsfulde relationer og til at leve sig ind i andre andres følelser, svære aggressioner eller manglende målrettethed. Sådanne utilpassede personlighedstræk vil i kombination med ydre belastninger føre til depression, angsttilstande, spiseforstyrrelser, misbrug, psykoser og andre psykiske lidelser.Bogens indholdBogen samler den viden, vi har opnået om området gennem de seneste 25 års forskning. I bogen tages læseren med bag kulisserne i forståelsen af menneskets personlighed og sårbarhed, som skyldes evolutionen. Evolutionen har ført til udviklingen af det avancerede og komplicerede væsen, mennesket er på godt og ondt, og bogen gengiver bidrag fra alle relevante videnskabelige retninger, fra neurovidenskab til psykodynamik. Læseren får et indgående kendskab til sammenhængene mellem personlighed og psykisk sygdom, til klassifikation og differentialdiagnostik, og læseren bliver opdateret om de aktuelle behandlingsmuligheder for mennesker med personlighedsforstyrrelser.Hvem kan have glæde af at læse bogen?Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for eller arbejder med personlighedsforstyrrelser, både teoretikere, praktikere og studerende.Om bogens redaktørerBogens redaktører er professor ved Institut for Klinisk Medicin, København Universitet og forskningschef, ledende overlæge, Psykiatrien Region Sjælland Erik Simonsen og lektor Birgit Bork Mathiesen, Institut for Psykologi, Københavns Universitet. Redaktørerne er henholdsvis formand og næstformand for IPTP (Institut for PersonlighedsTeori og Psykopatologi), og begge har gennem forskning, undervisning, vejledning af ph.d.-studerende og klinisk arbejde betydelig erfaring i diagnostik og behandling af patienter, hvis personlighed udgør en væsentlig hindring for deres sociale funktionsevne og livskvalitet.

  • - Teorier og metoder
    af Susanne Lunn, Peter Elsass, Bo Møhl, mfl.
    597,95 kr.

    Moderne psykoterapi – teorier og metoder er den første samlede og opdaterede beskrivelse af de dominerende psykoterapeutiske retninger og deres anvendelse i psykiatrisk og psykoterapeutisk praksis i en dansk sammenhæng.Bogen er skrevet af en lang række erfarne psykiatere og psykologer. I den første del omtales de mest udbredte psykoterapeutiske retninger, herunder psykodynamisk psykoterapi, kognitiv adfærdsterapi, systemisk terapi, interpersonel psykoterapi og gruppeterapi. Første del afsluttes med to kapitler om psykoterapiens diversitet og integration.I anden del gennemgås den psykoterapeutiske behandling af forskellige psykiatriske lidelser som f.eks. psykoser, angsttilstande, depressioner, personlighedsforstyrrelser, belastningsreaktioner, somatiseringstilstande og spiseforstyrrelser.Tredje del af bogen beskriver behandlingen af særlige tilstande og problemstillinger som f.eks. selvmordsforsøg, traumer, transkulturelle spørgsmål og seksuelle problemer. Bogen afsluttes med kapitler om evidens i psykoterapi, supervision, uddannelse og identitet samt etiske spørgsmål i psykoterapien.

  • af Sigmund Karterud, Sebastian Simonsen & Sophie Merrild Juul
    147,95 - 205,95 kr.

    Mentalisering er evnen til at forstå sin egen og andres adfærd ud fra mentale tilstande som tanker, følelser og behov. Mentalisering er et relationelt fænomen – det foregår i vores relationer. Vi mentaliserer, når vi er sammen med andre mennesker og prøver at forstå deres bevæggrunde, og vi gør det ofte uden at tænke over det. KORT & GODT OM MENTALISERING handler om, hvad mentalisering er, hvordan det udvikles, og hvad der sker, når vores mentalisering svigter. Du kan også læse om, hvordan du kan styrke din mentalisering – enten ved egen hjælp eller gennem mentaliseringsbaseret terapi. Bogen henvender sig til alle, der er interesserede i at vide mere om mentalisering, herunder fagfolk, personer, der kæmper med hyppige mentaliseringssvigt, og deres pårørende. Om forfatterne Sophie Merrild Juul er psykolog og ph.d.-studerende ved Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Region Hovedstadens og Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Sebastian Simonsen er aut. psykolog og ph.d. Han har en i årrække arbejdet som forsker og kliniker med speciale i personlighedsforstyrrelser, mentalisering og psykoterapiforskning, Sigmund Karterud er professor i psykiatri og leder af Institut for Mentalisering i Norge. Hans speciale er personlighed og personlighedsproblemer. Han har ledet et omfattende behandlingsnetværk i Norge og har publiceret en lang række artikler og bøger.

  • - Psykodynamisk gruppeterapi
    af Susanne Lunn, Randi Luggin, Francisco Alberdi, mfl.
    434,95 kr.

    Bogens ærinde er at give et opdateret signalement af moderne gruppeterapeutisk psykoterapi på dynamisk grundlag. Den henvender sig til professionelle og fagfolk, der arbejder terapeutisk med grupper, eller som gerne vil i gang med arbejdet med psykodynamiske aspekter af gruppeterapeutisk behandling. Bogen giver et nuanceret billede af, hvad gruppeterapeutisk psykoterapi er, og kan læses af både erfarne gruppeterapeuter og nybegyndere inden for feltet.

  • - En Klinisk Vejledning
    af Sebastian Simonsen & Bo Bach
    390,95 kr.

    Denne bog indfører læseren i at anvende ICD-11’s klassifikation af personlighedsforstyrrelser og relaterede træk. Ved hjælp af kliniske eksempler forklares aspekter af personlighedsfunktion, diagnosticering af sværhedsgrad og specifikation af trækdomæner.Med ICD-11 er der særlig fokus på personlighedens almenmenneskelige egenskaber, hvad angår aspekter af selvet og interpersonel funktion, som kan være mere eller mindre forstyrrede hos de fleste personer. Bogen kan således være anvendelig på tværs af de fleste kliniske sammenhænge.Der indgår konkrete vejledninger til diagnosticering og klinisk håndtering af henholdsvis let, moderat og svær personlighedsforstyrrelse såvel som subdiagnostiske personlighedsvanskeligheder. Herudover vejledes læseren i at tolke specifikke kombinationer af trækdomæner. Der indgår også vejledning til differentialdiagnostiske overvejelser, klinisk beslutningstagning, individualiseret behandlingsplanlægning, behandlingsintensitet og psykoterapeutisk fokus.Det er forfatternes mål at give læseren et overblik over alt det, man bør vide, for at komme godt i gang med at bruge denne fundamentalt nye måde at diagnosticere og forstå personlighedsforstyrrelser på. Bogen henvender sig først og fremmest til psykologer, psykiatere og beslægtede faggrupper i enten offentlig eller privat praksis, sekundært til studerende inden for de sundhedsfaglige områder.I bogens appendiks findes henvisninger til instrumenter samt inspiration til at “oversætte” de traditionelle ICD-10 og DSM-5 personlighedsforstyrrelser til ICD-11’s nye diagnostiske tilgang.

  • af Merete Nordentoft, Kim Jørgensen, Morten Kistrup, mfl.
    296,95 kr.

    Recovery er på alles læber inden for det mentale sundhedsområde. Men hvad er det egentlig? Og hvordan indgår recovery-begrebet i psykiatrien? Recovery – den individuelle proces om at komme sig – har transformeret vores forståelse af psykiske lidelser og behandling. Tiden er nu inde til, at begrebet tages ud af luftige hensigtserklæringer og idealer og ind i praksis, hvor møderne mellem professionelle og personer med psykiske lidelser foregår.Bogen giver en grundig indføring i forskningen og konkrete behandlingspraksisser i forhold til recovery, ligesom den præsenterer en bred vifte af specifikke eksempler på recovery-initiativer. Forfatterne, der er førende forskere og klinikere, viser, hvordan det at komme sig kan se ud indenfor forskellige psykiske lidelser.Tilsammen er kapitlerne med til at illustrere recovery-begrebets kompleksitet og mangfoldighed. Samtidig viser de, hvordan der kan bygges bro og udvikles nye initiativer, når idealer og ønsker om forandring mødes i den kliniske hverdag.Bogen er vigtig for alle, der vil vide noget om recovery i klinisk praksis. Den vil kunne læses af professionelle, studerende og andre med en interesse for psykiatrien og tilstødende områder.

  • af Basile Panurgias
    235,95 - 437,95 kr.

    Jean-Claude og Basile har været venner i ti år. Basile er forfatter, mens Jean-Claude er gift med et medlem af Nobelkomiteen. Han er et fremtrædende medlem afsvensk kulturliv.I november 2017 bryder skandalen ud. Atten kvinder anklager Jean-Claude for seksuelle krænkelser, og flere prominente personer bliver involveret i affæren. Forførste gang nogensinde bliver Nobelprisen i litteratur ikke uddelt.Venskabet er som udgangspunkt vigtigst for Basile, der til at starte med støtter trofast op om sin ven. Det samme gør Katarina, Jean-Claudes hustru. Som tidengår, melder tvivlen sig hos Basile, og han begynder at undersøge sagen nærmere for at komme til bunds i, hvad der er sket."Det lykkes for Panurgias at kaste lys over det mandlige mørke."- Aftonbladet

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.