Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Selma Rosenfeldt-Olsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Selma Rosenfeldt-Olsen
  186,95 kr.

  Det fælles bedste handler om Tyskland før, under og efter krigen; om grænselandet, søsterskab og kolossale planter. Vi følger søskendeparret Lora og Mannis meget forskellige livsbaner, efter de hver især forlader gården i Nübbel. Her har silkemarkerne og gunneraen dannet en mytisk ramme om deres barndoms lege, ritualer og rivaliseringer. Mens storesøster Lora stabler et familieliv på benene i Rødding, driver Manni rundt i Hamborg. Her møder vi den meningssøgende Judith, der er blevet forladt af sin mentor gudfar og nu leder efter et nyt projekt. Sammen rejser de til Berlin. Tyskland i årene 1932-69 er bagtæppet for Det fælles bedste. En roman om tre kvinders skæbner og hvordan de fletter sig ind og ud af hinanden i eftersøgningen af et muligt fællesskab.

 • af Selma Rosenfeldt-Olsen
  211,95 kr.

  Frida er udvekslingsstudent fra Kbh i Leipzig i det tidligere Østtyskland. Hun er ikke noget i sig selv, en tom beholder, som søger indhold. Hun har hang til kunsten, færdes blandt unge med lignende tilbøjeligheder, og længes usigelig efter én at holde af – eller måske, slet og ret: den store kærlighed. Men det er svært. Men hun er åben. – Alting er så alt for uforpligtende. Vi følger Frida i nogle måneder, fra vinteren bliver til forår, hvor den fremmede verden strømmer uhindret igennem hende. Og sammen bliver vi klogere på, hvad historien har at sige os med dens reminiscenser fra 2. verdenskrig og kommunisttiden, ikke bare i erindringen hos de gamle, men helt ned i gadebilledet med dets levninger af huse fra før det store bombardement side om side med DDR-plattenbau. Og ikke mindst den nye generations ironiske dyrkelse af det hengangne og opblomstringen af nynazismen. Selma Rosenfeldt-Olsens debutroman er ikke bare velturneret, den er klog. Frida laver fejl på fejl, men der er noget forsonligt over hende, måske netop fordi hun laver fejl. Der er noget klovn over hende. Hun vil være fotograf, men de fleste af hendes billeder er mislykkede, uskarpe eller taget fra for lang afstand. Hun tager MDMA, første gang med succes, anden gang går det galt, og hun får det virkelig dårligt. Ham, hun er forlibt i, vil ikke have hende, selv om hun gør sig alle mulige anstalter, mens ham, hun ikke vil have, ikke er til at være i fred for. Men udgangen er lykkelig og en ny begyndelse. – Ligesom romanen synes at være begyndelsen på et forfatterskab.

 • af Selma Rosenfeldt-Olsen
  226,95 kr.

  ”Lægger op til nydelse med sin ubetingede hyldest til børnekulturen … Universet er på samme tid nostalgisk og surrealistisk, og den flittigt citerende collagestil minder ikke om noget andet i den aktuelle børnelitteratur” Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen Bliv bagklog med ordsprog fra en klog, klog ordsprogsbilledbog! Søskendeparret Selma og Nanna Rosenfeldt-Olsen får sprogligt sprudlende og billedrigt boblende børnebogsdebut med FAMSE REMSE, der handler om et barnebarn, som husker, eller forsøger at huske, de ordsprog farmor strøede om sig med. Barnet husker brudstykker korrekt, men blander det hele sammen: "Er gærdet lavt, er barnet brændt/ så skal man ikke græde// For lige børn de spilder mælk/ i det kan fuglen bade."Bogen vil få de mindre børn til at pege på den detaljerige billedside og øve ordforråd, de lidt større børn kan selv kaste sig ud i sproglige eskapader og forstå, hvad ordsprog er for noget.Billedsiden er skabt som en collage med det ønske at sende læseren tilbage i tiden: til farmors tid!

 • af Selma Rosenfeldt-Olsen
  150,95 kr.

  Frida er ung eventyrske fra Kbh i Leipzig i det tidligere Østtyskland. Hun er ikke noget i sig selv, en tom beholder, som søger indhold. Hun har hang til kunsten, færdes blandt unge med lignende tilbøjeligheder, og længes usigelig efter én at holde af – eller måske, slet og ret: den store kærlighed. Men det er svært. Men hun er åben. – Alting er så alt for uforpligtende. Vi følger Frida i nogle måneder, fra vinteren bliver til forår, hvor den fremmede verden strømmer uhindret igennem hende. Og sammen bliver vi klogere på, hvad historien har at sige os med dens reminiscenser fra 2. verdenskrig og kommunisttiden, ikke bare i erindringen hos de gamle, men helt ned i gadebilledet med dets levninger af huse fra før det store bombardement side om side med DDR-plattenbau. Og ikke mindst den nye generations ironiske dyrkelse af det hengangne og opblomstringen af nynazismen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.