Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Troels V. Østergaard

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - En guide
  af Troels V. Østergaard
  123,95 kr.

  En rigt illustreret guide til de sten, du finder på stranden.DANSKE STRANDSTEN giver dig en let tilgængelig bestemmelsesnøgle, så du nemt kan finde frem til, hvor netop den sten, du står med i hånden, er beskrevet i bogen. Herefter guider Geolog Troels V. Østergaard dig gennem de forskellige typer af sten: sedimentsten, metamorfe (omdannede) bjergarter og vulkanske bjergarter. Og så giver han svar på en række interessante spørgsmål om de danske sten:  Hvor kommer de fra? Hvordan er de transporteret hertil? Hvad er vandreblokke? Hvor gamle er stenene? Hvorfor er der kun sten ved nogle af de danske strande? Og hvorfor er ikke alle sten runde?

 • - Hvad er det, du drikker?
  af Ane Bodil Søgaard, Troels V. Østergaard & Karen Østergaard
  160,95 - 165,95 kr.

  Forfatterne har trawlet den videnskabelige litteratur om mælk og sundhed igennem, og vel at mærke artikler skrevet af uafhængige forskere. I et sprog, der kan læses af alle, forklarer de, hvordan den nyeste forskning viser, at mælk er meget mere involveret i de almindelige folkesygdomme, end de fleste aner.

 • af Troels V. Østergaard & Ib Marcussen
  73,95 kr.

  Otte gravemaskiner og to ihærdige forskere har i bogstaveligste forstand gravet ny viden frem. Ny viden der betyder, at hele historien om, hvad der skete i Danmark under sidste istid, må skrives om. Bogens forfattere er fulgt i hælene på gravemaskinerne, da man skulle forlænge Holbækmotorvejen (Rute 21) til Vig, hvor man gravede gennem den ikoniske Vejrhøjbue mellem Lammefjorden og Sidinge Fjord. De vigtigst fund: – Bakken er ikke blevet hverken presset, skubbet eller stablet op. Ellers har man ment, at bakken er skubbet op af en gletscher. – Bakken består af lag af grus, sand og ler, der er afsat af smeltevand i en stor spalte i isen. Lagene står tilbage som en bakke, efter at isen er smeltet. Læs om: – hvad bakken gemte. Og se de mange fotos fra den 3,6 km lange udgravning, der dokumenterer, at bakken ikke er blevet skubbet op. – dannelsen af Odsherreds bakker har en forklaring, som rækker helt tilbage til for 65 millioner år siden. – Danmark i sidste istid. Mammutsteppen der sneede til og endte begravet under flere hundrede meter tyk is. Da den smeltede opstod de nuværende landskaber.

 • - økologi, mad og sundhed
  af Ane Bodil Søgaard & Troels V. Østergaard
  147,95 kr.

  Hvor mange kender du, som har fået kræft? Dårligt hjerte? Er overvægtige? Forfatterne til Hvad er det du spiser? viser, hvilken rolle vores kostvaner og den moderne livsstil spiller i denne udvikling. Samtidig peger de på, at økologiske eller biodynamiske fødevarer er en af de nødvendige veje til en sundere og mere bæredygtig livsstil, der som sit grundlag har en kortere vej mellem produktion og forbrug, mellem jord og bord.Man behøver ikke blive vegetar for at leve økologisk. Med nogle få ændringer i indkøbsvaner og øvrige livsvalg, kan man opnå en sundere livsstil. For den enkelte handler det om de små valg i hverdagen, og for politikerne handler det om at justere på samfundsstrukturen.Bogen henvender sig til alle, der er interesseret i at lave sund mad. På mange institutioner og i mange virksomheder går man for tiden over til økologiske mad i kantinerne, bogen henvender sig også til personalet i storkøkkener med informative kapitler om tilsætningsstoffer og kemi i fødevarerne. Desuden oplyser forfatterne om økologisk og biodynamisk jordbrug og om hvilken behandling, der gør kosten sundere.»Dejligt befriende at få uforfalskede synspunkter fra personer, som ved hvad de taler om, og som ikke behøver tage politiske og finansielle hensyn, når de fremfører dem.«- Michael Borgen, ØkoWeb.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.