Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Book Lab ApS

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Jacob Wendt Jensen & Christian Monggaard
  392,95 kr.

  Lise Nørgaard fik ideen. Erik Balling forløste den. Danmarks Radio udsendte den til de danske tv-seere i årene 1978-1981 – og har gjort det adskillige gange siden. Matador er ikke alene en fantastisk tv-serie. Den er også blevet en uomgængelig del af den kollektive fortælling om Danmark i tiden før og under Anden Verdenskrig. På baggrund af mere end 40 nye interview med menneskene foran og bag kameraet, avisartikler, arkivmateriale og brevvekslinger fortæller Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen nu den definitive historie om skabelsen af ’verdens bedste tv-serie’. Rigt illustreret med velkendte stillfotografier fra serien og sjældent sete billeder fra optagelserne, fotografier af rekvisitter, produktionstegninger og kostumeskitser.

 • af Daniel Rye
  342,95 kr.

  MENS VI VENTER er en visuel fortælling om klimaflygtninge. Gennem tre år har fotograf Daniel Rye fulgt bonden Mr. Mkundiza og hans familie i den lille landsby Kakoma i Malawi, der ligesom resten af Syd-Østafrika oplever, at vejret bliver stadig mere ekstremt og utilregneligt.I billeder og ord skildrer Daniel Rye familiens kamp for at overleve en hverdag, hvor ekstrem tørke og altødelæggende oversvømmelser stiller store krav til evnen til at omstille sig.Flugt er ikke på tale. Tværtimod. Mr. Mkundiza og hans familie bruger al deres energi på at blive i deres hjem. Blandt deres naboer og venner i landsbyen. Og fra at spørge: hvornår flygter i? Sætter Daniel Rye sig for at undersøge, hvordan familien håndterer klimaforandringerne og tiden, der dag for dag tvinger dem et skridt nærmere katastrofen.På trods af bogens personlige udgangspunkt er den et indspark i en langt større debat om det vakuum, der eksisterer lige nu.Mens forskerne diskuterer konsekvenserne af klimakrisen, og vi, der befinder os på afstand, forsøger at begribe den, kæmper de mennesker, der bebor de ramte områder, for at overkomme den. Og vi bliver nødt til at spørge os selv: hvad er det egentlig, vi venter på?

 • af Mathias Svold & Ulrik Hasemann
  392,95 kr.

  De sidste to år har de prisvindende fotografer, Mathias Svold og Ulrik Hasemann, rejst land og rige rundt for at portrættere livet langs de danske kyster anno 2019. Det er endt ud i et unikt portræt og indblik i den natur, der om noget har været med til at forme den danske nation, og de mennesker, der bor i den. Med bogen KYSTLAND giver fotograferne en tiltrængt stemme til den danske kystlinje og portrætterer livet, mens det sker. Hverdagen og de spektakulære begivenheder blandes med landskaber, og tilsammen minder det om, at kysten på én gang er foranderlig, truet og malerisk flot. Sammen med de 72 unikke billeder med tilhørende dybdegående billedtekster får man et længere essay af forfatter Josefine Klougart. Al tekst er på både dansk og engelsk. Bogen udgives af BOOK LAB, der forener unikt indhold med et ligeså enestående boghåndværk. KYSTLAND er sat med hardcover, 285 mm x 350 mm, 176 sider, indholdet er printet på 120 gr Munken Polar Rough, 140 gr. Sirio Sabbia og 170 gr. Galerie Art Silk.

 • - Tekster og billeder 2012-2019
  af Ide, koncept: Danni Riddertoft, Ole Nørup & mfl.
  392,95 kr.

  The Minds Of 99 er en visuel rejse fra bandets spæde start i 2012 frem til i dag. Bogen fører fans og andre dedikerede musikelskere ind i bandets univers. Den samler tekster fra udgivelserne The Minds Of 99, Liber og Solkongen, en masse nye billeder, notater og kruseduller, der giver et indblik i, hvorfor barndomsvennerne fra København, Louis Clausen (trommer), Anders Folke Larsen (guitar), Asger Møller Wissing (bas), Jacob Bech (synth) og Niels Brandt (forsanger), tilsammen The Minds Of 99, er blevet et af Danmarks største rocknavne.Bogen er 288 sider, 245 x 330 mm. Hardcover med geltex-overtræk og foliepræg. Trykt på 150 gr. Munken Polar Rough.

 • af Jacob Wendt Jensen & Christian Monggaard
  447,95 kr.

  Næsten tre millioner mennesker kiggede med hver uge når beboerne i Amagergade 7-9 - Flyttemand Olsen og frue, dyrehandler Clausen og fru Clausen, Larsen, Tue, Rikke, Egon, Karla, Meyer og Emma fra Rottehullet overfor - sloges med tilværelsens og tidens store og små problemer i komedieserien Huset på Christianshavn.I alt 14 sæsoner og 84 afsnit blev der produceret af den populære serie i årene 1970-77.Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard dykker ned i historien om Danmarks første sitcom. De har endevendt arkiverne og talt med mere end 40 mennesker, der arbejdede på Huset på Christianshavn. Resultatet er en unik fortælling om det første store samarbejde mellem tv- og filmbranchen - spækket med fyldige portrætter af skuespillerne, instruktørerne og forfatterne, sjældne fotos fra tilblivelsen af serien samt aldrig før offentliggjorte breve, kontrakter og skitser.Indbinding: Hardcover med stofryg og folieprægPapir: 140 gr. amber graphic

 • af HuskMitNavn
  292,95 kr.

  HuskMitNavn har skabt den perfekte gave til hele familien. En æske med 40 sjove og finurlige motiver, der skal tegnes færdige og farvelægges. Grib farveladen og lad børn og voksne samle sig ved bordet og tegne videre på alt fra spåkoner til rummænd og tatovører med HuskMitNavns nye tegnesæt ”Out of the box drawings”. Ud over at tegningerne, som titlen antyder, kommer i en boks, sætter de skæve og humoristiske motiver fantasien i gang hos store og små. Og det er netop, hvad vi har brug for i en tid, hvor Corona sætter en kæp i hjulet på mange af de aktiviteter, vi plejer at lave sammen, mener kunstneren, HuskMitNavn.”Jeg begyndte projektet i foråret under lock down, hvor alle sad derhjemme. Nogle gange er det jo svært at finde på, hvad man skal give sig til sammen med ungerne. At tegne er fedt for både voksne og børn,” siger han og påpeger, at motiverne også godt må have lidt kant.”Det gør jo ikke noget, at onklerne og tanterne eller far og mor også synes, det er sjovt at tegne med, og hvis de så samtidig bliver glade for de motiver, de får af ungerne, når de er færdige, så er det jo helt perfekt,” siger han. Motiverne er trykt på lækkert, tykt papir, så de kan sættes i rammer, når de er færdigtegnede.

 • af Søren Vadstrup
  492,95 kr.

  Engang var husene på Mors rødkalkede, på Østbornholm var de gule, mens fugerne på Vestfyen var blå, og bindingsværket på Sjælland var kalket over med hvidt. Hver dansk egn sine farver. Generation efter generation. I dag skeler de færreste til vores kulturhistorie, når de skal male nye eller renovere gamle huse. Men der er mange fordele ved at kende til de klassiske pigmenter og den historiske brug af dem i både land og by. Dels har de klassiske pigmenter gennem 200 år vist sig mere bæredygtige og langtidsholdbare som overfladebehandling på murværk, puds og træ end de fleste moderne malingtyper. Dels stammer de klassiske pigmenter fra naturen. De harmonerer smukt med omgivelsernes farver, med hinanden indbyrdes, og ikke mindst ældes de med ynde. Æstetiske kvaliteter som har stor betydning for husenes og også landskabets fremtræden. Med denne bog i hånden bliver du klædt på til at forholde dig til farven på dit hus ud fra dets alder, arkitektur, materialer og ikke mindst geografiske placering. Men du vil også blive i stand til at arbejde med de klassiske pigmenter i praksis og genetablere den immaterielle kulturhistorie ved netop dit hus. For hvad enten den oprindelige maling er bevaret, ligger skjult under nyere farvelag eller helt er forsvundet, indeholder arbejdet med de klassiske pigmenter et yderst interessant historisk og bæredygtigt potentiale, og et håb om flere huse i farver.

 • af Sergej Lebedev & Stig Stasig
  357,95 kr.

  Fotograf Stig Stasig dokumenterede fra 1988-1993 livet før, under og efter Sovjetunionens opløsning. Nu udkommer fotografierne i værket Retrograd. Fra de baltiske lande og Ukraine i vest, til Sibirien langt mod øst, Georgien, Armenien og Kaukasus i syd. I årene fra 1988 og 1993 rejste fotograf Stig Stasig rundt i Sovjetunionens kerneområder og periferi og fotograferede livet på gader og stræder med sit Leica-kamera. Selvom motiverne er 30 år gamle, er bogen en kommentar til Ruslands invasion af Ukraine, forklarer fotografen. ”Nutidens Rusland er et produkt af sin fortid: zartiden, revolutionen og Sovjet-regimet samt ikke mindst den kaotiske opbrudstid omkring 1990. Den eneste måde, vi kan gøre os håb om at forstå Ruslands handlemåde i dag, er ved at sætte os ind i historien og den helt anderledes virkelighed, det russiske folk er og har været underlagt,” siger Stig Stasig og fortsætter: ”Vi har en tendens til at prøve at forstå Ruslands og Putins ageren ud fra vores egen opfattelse af frihed og demokrati. Hvad der virker absurd set fra vores synsvinkel, kan ofte forstås meget anderledes, når man anskuer samme problematik fra russisk side”. Gemt væk i arkivet Mens nogle af Stig Stasigs fotografier fra Sovjet blev udgivet i 1990 i bogen Eksperimentet: billeder fra Sovjetunionen, har hovedparten, flere end 100 af de 129 sort/hvide fotografier, samlet støv i arkivet. ”Ligesom vi i dag ikke må sætte lighedstegn mellem den almene russer og Vladimir Putins håndlangere, var de mennesker, der beboede Sovjetunionen, ikke lig med agenterne i det kommunistiske Politburo og KGB. De levede deres liv under betingelser, der ofte var barske og vanskelige, og som formede deres adfærd og forståelse af verden,” siger Stig Stasig, der håber Retrograd vil give læseren et nyt blik på den gamle – og nye – koldkrigsmodstander. Udover fotografierne indeholder bogen tekst af Sergej Lebedev, en af de unge lovende eksilrussiske forfattere, der i sine fortællinger om nutiden trækker tråde til fortiden. Om forfatteren:Stig Stasig (f. 1961) er indehaver af kunsttrykkeriet og galleriet The Stasig Archives i København. Han har tidligere udgivet fotobøgerne Forštate (2022), Eksperimentet: billeder fra Sovjetunionen (1990). Stig Stasigs fotografier indgår i de faste samlinger på Museet for Fotokunst og Det Kongelige Bibliotek samt i private samlinger i Danmark, Sverige, Norge, Holland, Tyskland, Schweiz og USA. Sergej Lebedev (f. 1981), behandler i sit forfatterskab arven fra Sovjetunionen og bidrager med tekster til Stig Stasigs fotos. Lebedev har udgivet tre romaner på dansk: Augustmennesker, Ved glemslens rand og En perfekt gift. Papir: 150 gr. Arctic Vol. Ivory Indbinding: Softcover med syet / åben ryg

 • af Brian Iskov
  337,95 kr.

  Fra 1970 til 1978 trak sengekant- og stjernetegnserierne fulde huse i biograferne, både herhjemme og i udlandet. De i alt 14 film parrede folkekomedie og sex i et blandingsforhold, man hverken har set før eller siden. Mange kendte navne arbejdede på de erotiske lystspil, og nye stjerner som Ole Søltoft og Birte Tove opnåede idolstatus. Men succesen havde sin pris, for danskernes frisind kendte sine grænser. Danmark på sengekanten dykker ned i den unikke filmgenre, der opstod i kølvandet på pornoens frigivelse i 1969. Gennem nye interviews, hidtil uset arkivmateriale og mere end 100 udvalgte illlustrationer går bogen tæt på tiden og de medvirkende: Hvem var de, hvad motiverede dem, og hvilke følger fik filmene for deres liv og karriere?

 • af Rose Eken
  357,95 kr.

  Mørke og død spiller en central rolle i Rose Ekens nye kunstmonografi Shrine, der samler hendes arbejde fra de seneste fem år. En smadret lysekrone, glaserede urner, dildoer, tarotkort og visne blomster. De seneste fem år har kunstner Rose Ekens motiver ændret karakter. De farverige, keramiske installationer er erstattet af sorte elementer og en stemning af forfald. En udvikling der er tæt forbundet med de globale kriser og begivenheder i Ekens eget liv.“Vi bærer alle sammen på et mørke, hvad enten det er personligt funderet eller en konsekvens at ydre omstændigheder. Men de mørke tanker er et tabu, der bliver gemt væk og undertrykt. På et tidspunkt bliver vi nødt til at vælge mellem at fare vild i smerten eller få styrke fra såret,” siger Rose Eken.Heavy metal og heksekunstRose Ekens arbejde med de mørke hjørner af kulturen - fra smukke, giftige planter til buster med heavy metal-hoveder, heksekunst og sort magi - tager afsæt i Ekens egen forbindelse til musik som goth og black metal.”I en tid med internetdrevet monokultur er det vigtigt at åbne op for mørket – ar, traumer, sorg, frygt, død og endda ondskab. Temaer der er vigtige, hvis vi vil erkende os selv. Jeg har forsøgt at skabe et rum for mørket og døden,” siger Rose Eken.Kunstnermonografien Shrine er en gennemgang af Rose Ekens værker fra 2018 til 2022 suppleret af essays af kunstkritiker og kunsthistoriker Maria Kjær Themsen samt den britiske kunstkritiker og forfatter Jonathan Griffin og PhD i filosofi Heine Hansen.Om Rose EkenKunstner Rose Eken (f. 1976) har udstillet flere steder i USA, Europa og Danmark. Hun er uddannet fra Royal College of Art i London i 2003, og er i dag repræsenteret af V1 Gallery i København og Charlotte Fogh Gallery i Aarhus. Fere af Rose Ekens hovedværker indgår i samlinger på bl.a. Vejen Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Museum CLAY og ARoS Kunstmuseum.Papir: 170 gr. Galerie Art Gloss, 120 g. Munken Polar Rough

 • af Jens Juul
  457,95 kr.

  Six Degrees of Copenhagen er en fotografisk portrætserie, som fotograf Jens Juul har arbejdet på de seneste 10 år. Projektets og bogens titel refererer til Six Degrees of Separation, som er teorien om, at alle mennesker er forbundet med hinanden gennem deres netværk og aldrig er mere end seks led væk fra nogen her på jorden. Og med det menneskelige netværk som arbejdsmetode, har ideen været at trække menneskelige forbindelseslinjer gennem København. De portrætterede var for fotografen ukendte personer. Efterfølgende har den portrætterede anbefalet en person fra egen bekendtskabskreds, hvorved portrætstafetten er blevet givet videre. Ved at lade de portrætterede overdrage stafetten er processen og resultatet blevet manipuleret så lidt som muligt. Projektet viser, at du ikke behøver rejse for at skildre dramaet og det ukendte. Det er lige her – ved siden af dig og inde hos naboen. Det stille drama, det svære liv, den ufattelige lykke. Hvor fortroligheden i det anonyme giver plads til at være usikker og sårbar. Alle portrætterne er et privat møde, et møde med et menneske, hvor vi som beskuer bliver lukket ind hos mennesker fra forskellige samfundslag i deres private hjem, alle med forskellige værdisæt og livsforståelser og derigennem viser den mangfoldighed, som er en del af alle indbyggernes omgangskreds. Projektet har vundet store internationale Priser, som fx Magnum Photography Awards, Sony Photography Award og International Photographer of the Year (IPOTY). Senest har værker fra serien vundet hovedprisen i BBA Photography Prize.Papir: 150 gr. arctic volume white

 • af Ole Christiansen
  457,95 kr.

  Gennem 40 år har Ole Christiansen eksperimenteret med fotomediets muligheder og har flere gange skabt nye udtryksformer. Det fotografiske håndværk, som kommer til udtryk i Ole Christiansens portrætter, er et møde med en særlig æstetisk dimension i portrætfotografiet. Det er ekspressionistisk portrætfotografi med et strejf af surrealisme, hvor fotografierne er udført med en reduceret farveskala og er rige på skarpe modstillinger af lys og skygge. Porer, rynker, pletter, blodårer og hår vidner om levet liv, og øjne spiller en central rolle i det ekspressive udtryk, der kendetegner Ole Christiansens portrætter. I bogen kan man se portrætter af mennesker fra den danske og internationale kulturscene, men også politikere og mediefolk. Portrætterne er først og fremmest billeder, hvis motiver tager afsæt i det menneskelige. Med portrætter af Leonard Cohen, Yoko Ono og Iggy Pop, og blandt fremtrædende personer fra den hjemlige, danske offentlighed ses også Suzanne Brøgger, Poul Schlüter og Medina.Indbinding: hardcover med nedsænket billede på forsiden og foliepræg Papir: 150 gr. arctic volume white

 • af Helga Theilgaard
  392,95 kr.

  Hvordan portrætterer man mennesker, der ikke længere er blandt os? Den udfordring kaster fotograf Helga Theilgaard sig over med værket De Rodløse – vi der er tilbage, hvor hun stiller skarpt på livet og ikke mindst overdødeligheden blandt hjemløse. Sløret af sorthvide plamager fremstår de opløste ansigter ugenkendelige. Som et vidnesbyrd om de mennesker som i 2008 stod foran Helga Theilgaards kamera i atelieret i København og fortalte deres historier. Men som i 2021 ikke længere var, da hun forsøgte at genfinde dem. Det barske liv på gaden havde overhalet både dem og hende inden om. Efter at have opsøgt byens væresteder, herberger og gadens netværk var Helga Theilgaard rystet. Tretten ud af de tredive hjemløse, hun havde portrætteret i 2008, var døde af sygdom, selvmord eller misbrug. Flere var forsvundet. Og andre var så syge, at de ikke har haft mulighed for at mødes med hende igen. Erkendelsen af, at næsten halvdelen af de mennesker, hun tidligere havde portrætteret, nu var døde - de fleste alt for tidligt – fik Helga Theilgaard til at ændre projektets karakter. Mens de tilbageværende hjemløse blev genfotograferet, blev portrætterne af de afdøde først gravet ned og senere udsat for en kemisk proces og indscannet på ny. På den måde er værket en visuel fortælling om overdødeligheden blandt hjemløse mennesker, der kan forvente at leve knap 19 år kortere end mennesker med fast bopæl. En fortælling om, at de vægge, de fleste af os kalder hjem, ikke kun beskytter mod fordømmende blikke, men også skærmer vores krop, når livet slår fra sig. Og ikke mindst en påmindelse om den enorme ulighed, der stadig hersker i Danmark.

 • af Jens Honoré
  392,95 kr.

  I fotoudstillingen JunkFood – ALLES RET har fotografen Jens Honoré portrætteret gadens folk og optaget deres fortællinger om, hvad mad betyder for netop dem.JunkFood er stiftet af Rasmus Munk, køkkenchef og medejer af restaurant Alchemist i København. Projektet er baseret på den simple idé, at alle har ret til mindst ét næringsrigt måltid om dagen. JunkFood lanceredes under den første coronanedlukning i marts 2020 og har siden leveret mere end 500 gratis varme næringsrige måltider ud til gadens folk hver dag. JunkFood – Alles Ret? Er en fotobog om gadens folk, som giver mulighed for at reflektere over rørende fortællinger, om hvor stor en forskel et måltid mad gør!

 • af Christian Monggaard
  491,95 kr.

  Tegneserieskaberen og bladtegneren Claus Deleurans enkle og alligevel dybt originale streg har opnået klassikerstatus med værker som Rejsen til Saturn, Thorfinn, Pirelli & Firestone og Illustreret Danmarkshistorie for Folket. Takket være en unik sans for detaljer og hverdagsliv og en på én gang sofistikeret, skæv og jordbunden humor udgør Deleurans tegneserier – og hundredvis af bladtegninger og øvrige illustrationer – et kærligt-satirisk portræt af et folk og et land. Forfatter og Deleuran-fan Christian Monggaard er gået i arkiverne og fortæller med hjælp fra tegnerens familie, venner og kolleger historien om en mand, der ville være opdagelsesrejsende, og som endte med at gå på opdagelse i verden gennem sine tegninger.Papir: 120 gr. Munken Lynx Rough /130 gr. Arctic Volume WhiteIndbinding: hardcover bog med foliepræg og partiel UV-lak relief

 • - Ti år der forandrede dansk film
  af Per Juul Carlsen
  411,95 kr.

  De fleste troede knap deres egne øjne, da Nattevagten ramte biograferne i 1994. Kunne en dansk film se sådan ud? Senere blev publikum tryllebundet af blandt andet Breaking the Waves, Pusher, Festen, Den eneste ene, Blinkende lygter, Italiensk for begyndere og Bænken. Hvad var det, der skete med dansk film i midten af 1990’erne? Det forsøger denne bog at komme til bunds i.Få år inden miraklet i dansk film havde biografgæsterne været vidner til folkekomedier og historiske dramaer, hvor alle talte, som om de stod på en teaterscene. Pludselig skiftede tempoet. Der kom gysere, pistoler, håndholdte kameraer, mumlende og bandende skuespillere og filmproducenter uden tøj på. Det var, som om alt kunne ske. Bølgen opstod som et rent dansk fænomen. Der var ydre påvirkninger, især Murens fald i 1989 og den digitale teknologi, men det var kreative filmfolk, oprørske skuespillere, nytænkende manuskriptforfattere og visionære købmænd, der sammen skabte dansk films Mirakel. Per Juul Carlsen har genset filmene, gransket arkiverne, talt med alle de centrale aktører og giver her den forunderlige beretning om Dogme 95, Zentropa, Nimbus, Lars von Trier, Lone Scherfig, Thomas Vinterberg, Susanne Bier, Anders Thomas Jensen Mogens Rukov og mange andre af de fænomener og personligheder, der fra 1996 til 2006 gjorde dansk film til en verdensbegivenhed.Indbinding: Hollænderbind med folieprægPapir: 100 gr. Munken Print White 18 / 150 gr. Magno

 • af Jan Grarup and Adam Holm
  477,95 kr.

  The war in Ukraine is the largest war Europe has seen since 1945. War photographer Jan Grarup and journalist/historian Adam Holm have documented the bloody struggle of the Ukrainians, in both the hinterland and on the front lines of eastern Ukraine (Zaporizjza, Donbas and Kharkiv). Through photography and reportage, they paint a picture of a country where death reaps its harvest daily. A country in which the fear of impending nuclear war is real and where an entire generation of children and adolescents carry iodine tablets and receive schooling inside basements and bunkers.Paper: 150 gr. fedrigoni tatami white, 100 gr. Tauro offsetBinding: clothbound and foil stamped hardback

 • af Jan Grarup & Adam Holm
  497,95 kr.

  Krigen i Ukraine er den største i Europa siden 1945. Krigsfotograf Jan Grarup og journalist og historiker Adam Holm har dokumenteret ukrainernes blodige kamp både i baglandet og ved frontlinjerne i det østlige Ukraine (Zaporizjzja, Donbas og Kharkiv). Gennem fotografier og reportage tegner de med bogen While we bleed et billede af krigen i et land, hvor døden dagligt gør sin høst. Et land, hvor frygten for en kommende atomkrig er reel, og hvor en generation af børn og unge udstyres med jodtabletter og modtager undervisning i kældre og bunkers. Jan Grarup (f. 1968), fotograf og forfatter. Jan har flere gange vundet såvel danske som internationale fotopriser, bl.a. Årets Pressefotograf og World Press Photo of the Year. Han har desuden udgivet en række bøger, bl.a. Hvor jernkorsene gror – en krigsfotografs erindringer (2018), And Then There Was Silence (2017) og Shadowland (2006). Jan har kontinuerligt dækket krigen i Ukraine for både Politiken og forskellige medier i Italien, Tyskland, Sverige og Norge. Han har tilbragt flere end tre måneder i de krigsramte egne af Ukraine.Adam Holm (f. 1969), forfatter, journalist, Ph.d. i historie. Adam er vært på P1 og DR2 og skriver kommentarer i Berlingske og anmeldelser i Weekendavisen. Han var i mange år vært på Deadline (2005-2016), han har lavet dokumentarfilm for DR2 fra krigene i Libyen (Generation Gadaffi, 2011) og Syrien (Rejsen tilbage, 2016). Han har skrevet flere bøger, bl.a. Endestation Europa (Gyldendal, 2017), En by i krig (Kristeligt Dagblads Forlag, 2017) og Diktatoren i Damaskus (Gyldendal, 2020). Adam har været i Ukraine tre gange siden 24. februar 2022 og har skrevet om krigen for Weekendavisen og Berlingske.Indbinding: hardcover med stofovertræk og folieprægPapir: 150 gr. fedrigoni tatami white, 100 gr. Tauro offset

 • - Morten Schelde
  af Mads Damsbo & Camilla Jalving and Lise Pennington
  411,95 kr.

  Morten Schelde is primarily known for his signature use of red coloured pencil in large scale drawings of houses and interiors, but has, throughout his 25-year career-span, created countless installations and paintings, among them a commission for The Crown Prince Couple’s Palace at Amalienborg. Now Morten Schelde’s works are presented collectively in the monograph The alphabet of drawings with words by Mads Damsbo, Camilla Jalving and Lise Pennington.Paper: 150 gr. Munken Polar Rough / 120 gr. Rainbow 16

 • - Morten Schelde
  af Mads Damsbo, Camilla Jalving & Lise Pennington
  342,95 kr.

  Morten Schelde er primært kendt for sin brug af rød farveblyant på store tegninger af huse og interiør, men han har gennem de seneste 25 år også skabt utallige installationer og malerier, blandt andet et maleri til Kronprinseparrets palæ på Amalienborg. Nu samles Morten Scheldes værker i monografien Tegningens Alfabet, der har tekst af Mads Damsbo, Camilla Jalving og Lise Pennington og udgives af bogværkstedet BOOK LAB. Papir: 150 gr. Munken Polar Rough / 120 gr. Rainbow 16

 • af Mathias Svold & Ulrik Hasemann
  331,95 kr.

  Gennem Øjetræet tager beskueren med på en poetisk rejse gennem Rold skov. Her udforsker Mathias Svold og Ulrik Hasemann den mytologi som i generationer har gjort skoven til et magisk sted. Papir: 150 gr. Munken Pure Rough

 • af Jakob Dall
  587,95 kr.

  +2°C Consequences er et værk skabt af fotograf Jakob Dall, der gennem tre årtier har dokumenteret klimaforandringernes konsekvenser og de mennesker, der lever og overlever hverdagen, hvor katastrofen rammer. Billederne fortæller respektfuldt historier med menneskelig værdighed og giver håb om nye løsninger til at overkomme klimaudfordringen. Bogen skildrer klimaforandringernes konsekvenser fra 18 af de mest udsatte lande og viser hverdagen for de mennesker, der lever med de katastrofale påvirkninger som temperatur stigningerne medfører. Temperaturen i de 18 lande der er dokumenteret i denne bog, er siden 1971 i gennemsnit steget med +1,34°C og endnu mere i nogle af de specifikke områder, som bogen omhandler er gennemsnitstemperaturen steget til over +2°C. Ved +2°C stigning af verdens gennemsnits temperatur bliver det næsten umuligt for os mennesker at tæmme de selvforstærkende destruktive kræfter af klimaændringer og det stigende antal klimakatastrofer. Derfor har næsten alle verdens landes ledere tilsluttet sig The Paris Agreement i 2015, i håbet om at bremse den globale opvarmning. Bogen er opdelt i landeafsnit, hvor billederne er suppleret med tekster til hvert land, der beskriver forholdene og fremtidige forandringer. Forord af forfatter Carsten Jensen og efterskrift af Jens Friis Lund, professor ved Københavns universitet. Papir: 150 gr. garda pat bianka

 • af Josephine Kyhn
  322,95 kr.

  Hvad legede børnene med i stenalderen? Og hvordan så husene ud i vikingetiden? Gå på opdagelse med de 0-5-årige i otte farverige kæmpeopslag om hverdagslivet i stenalderen, vikingetiden, middelalderen, under reformationen, industrialiseringen, besættelsen, i 1970’erne og ikke mindst fremtiden. Tegningerne er skabt af børnebøgsillustrator Josephine Kyhn i samarbejde med historiker Peter Yding Brunbech. Opslagene består udelukkende af billeder og lægger op til samtale mellem børn og voksne om fortid, nutid og fremtid.

 • af Henrik Vibskov
  447,95 kr.

  Bog 2-3 (2012-2020) Fra hvor Bog 1 slutter, fortsætter Bog 2 og 3 i samme grafiske struktur med arbejde frem til i dag og viser udviklingen i Vibskovs praksis som både modedesigner, kurator og udstilling- og installationskunstner. Projekterne har vokset sig flere og større og bogen afspejler den udvikling, der er sket for Vibskov gennem det seneste årti. Hvor Bog 1 beskriver en ung designer i fuld gang med at udvikle sit udtryk og etablere sig på den internationale scene, beskriver Bog 2 og 3 hvordan en etableret international designer og kunstner arbejder, uden at miste det legesyge og undersøgende aspekt i sit virke. Bog 2 og 3 er ikke opdelt kronologisk men efter gennemgående tematikker i Vibskov’s arbejde, introduceret af tekstbidrag fra blandt andet Cecilie Manz, Alexander Ekman, Olafur Eliasson og Erykah Badu.

 • af Henrik Vibskov
  447,95 kr.

  Bog 2-3 (2012-2020) Fra hvor Bog 1 slutter, fortsætter Bog 2 og 3 i samme grafiske struktur med arbejde frem til i dag og viser udviklingen i Vibskovs praksis som både modedesigner, kurator og udstilling- og installationskunstner. Projekterne har vokset sig flere og større og bogen afspejler den udvikling, der er sket for Vibskov gennem det seneste årti. Hvor Bog 1 beskriver en ung designer i fuld gang med at udvikle sit udtryk og etablere sig på den internationale scene, beskriver Bog 2 og 3 hvordan en etableret international designer og kunstner arbejder, uden at miste det legesyge og undersøgende aspekt i sit virke. Bog 2 og 3 er ikke opdelt kronologisk men efter gennemgående tematikker i Vibskov’s arbejde, introduceret af tekstbidrag fra blandt andet Cecilie Manz, Alexander Ekman, Olafur Eliasson og Erykah Badu.

 • af Henrik Vibskov
  447,95 kr.

  Bog 1 (1997-2012) er et redesign af bogen Henrik Vibskov med projekter helt fra Vibskovs studietid på Central St Martins frem til den oprindelige udgivelse i 2012. Bogen er et fragmenteret, ikke-kronologisk indblik ind i maskinrummet hos Vibskov. Man oplever som læser den holistiske tilgang til arbejdsprocessen på nært hold og f.eks. hvordan et modeshow bliver til og samtidig giver inspiration og liv til næste projekt. Bog 1 bevarer, på trods af en grafiskopstramning i designet, sin oprindelige struktur, for at være tro mod den periode i Vibskovs karriere den beskriver. Den fungerer derfor også som et tidsbillede på den danske kunst-og designscene i start og midt 00 ’erne og er et ærligt portræt af en ung, fremadstormende designer i udvikling.

 • - Mads Greve
  af Mads Greve
  251,96 kr.

  Kontrasterne står skarpt i fotograf Mads Greves nye fotobog Homesick, der er en personlig skildring af længselen efter at høre til. En følelse der har fulgt fotografen gennem store dele af livet. Billederne udgør en visuel dagbog over den længsel, som kommer til udtryk gennem Mads Greves blik på verden omkring ham og andres blik på ham.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.