Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Forlaget EMERITUS

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Elisabeth Neimanas
  175,95 kr.

  ElisabethNeimanas' værk DEN FORTABTE DATTER er en stærk og personlig fortælling af, og om, en ung kvinde, der gennem digte og illustrationer beskriver sin nærmest kierkegaardske kamp og krise medtilværelsen – eksistentielt og religiøst. Elisabeth Neimanas (f.1994) er opvokset i Storkøbenhavn i en kristen og kærlig familie. Overhalvdelen af hendes liv har været præget af psykisk sygdom, men hun har formåetat opretholde en nogenlunde normal hverdag, dog med en skyggeside, som defærreste bemærker, før de rigtig lærer hende at kende.Disse skygger åbner hun en smule op for i denne illustrerede digtsamling. Med en rød tråd omkring hendes religiøse arv, og hvordan den har effekt på hendes følelser, hendes tænkning og hendes handlinger – på godt og ondt.DEN FORTABTE DATTER er Elisabeth Neimanas' debutudgivelse.

 • af Martin Knabe
  132,95 kr.

 • af Charlot Roslev
  140,95 - 175,95 kr.

  Charlot Roslevs nyeste værk Jeg har dig har moderskabet som sit primære tema og undersøgermoderskabets yderpunkter. Digtsamlingens episke forløb er opsat i afsnit og forløber over et år, hvor man følger moder-jegets indre og ydre liv med start fra barnets fødsel. Årstiderne bliver brugt poetisk til at beskrive den fysiske verdensamt jegets indre liv.Udover moderskabet berører digtsamlingen også temaer som psykisk sygdom, misbrug, fremmedgjorthed og momentvis svimlende lykke. Selvom Jeg har dig åbenlyst henvender sig til mødre og kommende mødre, omhandler bogen eksistentielt almen-menneskelige vilkår, der taler til alle køn.Charlot Roslev ønsker også med bogen at aftabuiserepsykisk sårbarhed og kontroltab.Digtene i Jeg har dig underbygges og illustreres smukt af den legendariske bladtegner Klaus Albrectsens nærværende streg. Charlot Roslev (f. 1983)Født og opvokset i Brædstrup. Sproglig student fra Tørring Amtsgymnasium, 2002. Læreruddannet på Den Frie Lærerskole, 2010. Arbejder i dag som forfatter og - gennem sit eget firma Ordkløveriet -som redaktør og danskunderviser. Hun er bosat i København på 13. år med sin mand og deres to børn.Charlot Roslev debuterede i 2009 i antologien Begyndelser med novellen Fangen på fortet på forlaget Valeta. Både fortiden i provinsen og nutiden i byen spiller en afgørende rolle i Roslevsforfatterskab. Af tidligere udgivelser bør nævnes digtsamlingen Fri mig fra provinsen fra 2017 samt den anmelderroste digtsamling Rift fra 2019, som netop er på vej i 3. oplag.

 • af Sarah K. Frederiksen
  175,95 kr.

  NÅR SYRENER SPRINGER UD er en barsk og hudløs roman om barndom med alkoholisme, psykisk og fysisk vold, søsterkærlighed og overlevelse.Igennem romanen følger vi Sarah og lillesøsteren Nanna, der lever med en alkoholisk far i Slagelse. Deres barndom handler mere om overlevelse end om at være barn. Vi følger den kamp sideløbende med de udfordringer Sarah står overfor som voksen. Efter syv år med minimal kontakt til deres far, får han konstateret kræft og de to søstre skal nu forholde sig til faderens sygdom og død. Romanen giver en stemme til barnet af alkoholikeren og en indsigt i, hvordan det er at vokse op med alkoholisme samt hvilke konsekvenser dette kan have. Samtidig giver den unge og voksne med lignende oplevelser en mulighed for at få sat ord på nogle af de ting, de har oplevet og følt i et sådant miljø.NÅR SYRENER SPRINGER UD er først og fremmest en fortælling om overlevelse og vrede, men også om håb, og om hvordan mennesker kan komme fra det grummeste hul og stadig være i stand til at elske. Sarah K. Frederiksen er født 1995 på Vestsjælland. Danskstudier ved Syddansk Universitet. Tidligere udgivet i poetiske antologier i Danmark og Indien. NÅR SYRENER SPRINGER UD er hendes romandebut, som hun har skrevet kort efter sin fars død.

 • af Jan Beck
  144,95 kr.

  MAN MÅ IKKE RÅBE HAJ I SWIMMINGPOOLEN er nyeste værk af digteren Jan Beck og en poetisk demonstration af sprog - i et univers, hvor intet er helt, som det plejer.En vild strøm af udsagn brager forbi og associerer til det næste eller overfaldes bagfra af et nyt, som ændrer sprogbilledet fuldstændig. Alle mulige områder af den menneskelige eksistens afdækkes og blandes med vidt forskellige miljøer og sproglige landskaber i et hæsblæsende tempo. En søgen efter mening udfoldes i en konstant bevægelse gennem en fragmenteret og krakeleret virkelighed af krig, overforbrug og ubestemmelig længsel.Jan Beck (f. 1986) arbejder som bibliotekar og poet og er bosiddende på Frederiksberg. MAN MÅ IKKE RÅBE HAJ I SWIMMINGPOOLEN er hans tredje udgivelse.

 • af Cecilie Sund
  140,95 kr.

  Omsvøbt er en digtsamling, der kredser omnaturen, samfundet, kulturen, vores mådeat være sammen på og angsten for denødelæggelse, menneskeheden er skyld i.Det er et stærkt, socialkritisk værk, hvoriforfatteren ønsker at italesætte nogle af deudfordringer, vi, som mennesker, ståroverfor netop nu, samt de følelser, derfølger i kølvandet heraf. Hun rammer ogsåemner som isolation, ensomhed, sygdom ogafmagt.Omsvøbt er Cecilie Sunds femte digtsamlingog er støttet af Statens Kunstfond.Cecilie Sund (f. 1993)Digter, grafiker, fotograf samt redaktør påtidsskriftet Plenum. Læser litteraturvidenskab påKøbenhavns Universitet.Sund debuterede i 2013 med digtsamlingenBlandet slik. Senere fulgte Blå Nætter (2015).Emeritus har udgivet to af hendes andre titler:Skambidt (2018) og Jeg drømmer tit (2019), derbegge har fokus på psykisk vold. Hendes værkerhar gjort hende til en af de stærkeste stemmer i nydansk poesi.

 • af Steffen Baunbæk
  140,95 kr.

 • af D.A.Hagelund
  140,95 kr.

 • af Denni Ian
  144,95 kr.

  Med sin litterære debut retter Denni Ian blikket mod afmægtige temaer som det økologiske kollaps og selvmord.SALTSUITEN skildrer det private mørke som konstant invaderes af den omkringliggende verdens kaos og skønhed, og kredser om, hvad det vil sige at eksistere i vekselvirkningen mellem den partikulære og den planetære undergang.SALTSUITEN er et konceptuelt poesiværk, der lægger sig i krydsfeltet, hvor mørk økologi smelter sammen med psykiatrisk bekendelseslitteratur. Det er et insisterende og til tider rablende værk om eksistens og skæbne, om kroppens og naturens materie, og om den indre og ydre verdens opløsning.Værket baserer sig på bearbejdelsen af skammen, som fulgte efter overlevelsen af et suicidalt forsøg og den efterfølgende tvangsindlæggelse det førte til.Denni Ian beskriver selv SALTSUITEN som at sable sig gennem et barnligt had til et tætbevokset fundament af barndomstraumer og social arv, gennem fraværet af viljen til livet for at nå til accept af jeg'et.

 • af Poul Lynggaard Damgaard
  159,95 kr.

 • af Steffen Baunbæk
  99,95 kr.

 • af Jan Beck
  62,95 kr.

 • af Harald Toksværd
  175,95 kr.

  Noget giver genlyd over hustagene. Stilheden flænges i to. Det lyder som geværild. Rytmisk, i korte, afmålte stød. I et øjeblik drives jeg mod revolutionen. Blodet, der flyder i gaderne. Gnisnende tænder. Følelsernes opdragelse. Harald Toksværds nye roman VENI VENI VENI kunne kaldes en postmoderne parisisk dannelsesroman. Den unge H finder sig selv i Paris, i hale-enden af en lang og formålsløs rejse-for-rejsens-skyld gennem Europa. Han har undgået Paris, fordi byen står for alt det, han frygter og foragter. Alligevel ender rejsen her; måske fordi han vil bevise, at han har ret, eller måske fordi han ville ønske, at han ikke havde. Måske er det blot motorvejens løb, der uomgængeligt ender der. Selvom H befinder sig midt i både personlige og samfundsmæssige kriser, er han kun tilskuer. Han kan kun følge med slipstrømmen fra de mennesker, han møder, eller følge flodens løb, ligesom han tidligere var prisgivet de mennesker som samlede ham op på motorvejen og måtte følge med på deres bane.I ni dage søger han, på jagt efter ingenting, og finder det til sidst. Den parisiske dannelsesroman er én af de forrige århundreders grundmyter – den unge, pengeløse digter rejser til Paris, Europas bankende hjerte, for at finde kærligheden, sin kunst og sig selv. VENI VENI VENI er, som rejseroman, generationsroman og psykologisk roman, ment som genrens nådestød. Formmæssigt arbejder VENI VENI VENI med et intrinsisk kollaps af grænserne mellem hovedperson, fortæller og forfatter. Hovedpersonen, H, spejler og parodierer ondsindet forfatteren og fortællerens sprog kollapser sammen med H’s virkelighedsopfattelse. Alle tre instanser smelter i øjeblikke sammen, for at skilles igen som et flodløb der forgrener sig. Romanen bryder på denne måde eksperimentalt med den moderne autofiktion som genre. OM FORFATTEREN:Harald Toksværd (f. 1997) er fra København og har begået sig som folk-musiker, post-punk-forsanger, offentlig provokatør, aktivist og beskidt blaffer. Han har været tovholder og redaktør på antologien HAMLØS (2016); bidraget til digterantologien AFLØBSRENS (2017); og med poet Valdemar Kjærulff udgivet rejsedigtsamlingen AMERIKA18 (2018). Han læser desuden Religionsvidenskab ved Københavns Universitet. VENI VENI VENI er hans debutroman.

 • af Peter Nør
  140,95 kr.

 • af Anna Krarup Jensen
  140,95 kr.

 • af Claus Andersen
  159,95 kr.

  Claus Ankersens nyeste bog DET SYNGENDE HJERTES TRIUMF er et langdigt, en magisk rite, en trolddomsbog, en grimoire. Bogen er en øjenåbner, en fødselshjælper, en vandrestav. Den er et digt som digter verden i eksistens. Et feministisk t/eks/t/periment. Den er okkult sandhed om verdens tilblivelse. Den er apokryf. Den er et øje. Ord og lys. Spis den hel. DET SYNGENDE HJERTES TRIUMF er tilgængelig i en limited edition signeret 1. udgave herfra forlaget kun. OM FORFATTEREN: Claus Ankersen (f. 1967) skriver digte, prosa og non-fiktion, oversætter, bedriver litterær aktivisme og arbejder med kunstneriske hybridformer med ordet som gennemgående tema. Ankersen er uddannet antropolog og forfatter til 12 bøger. Han har optrådt og arbejdet med sin litteratur i 21 lande verden over. Udover forfattergerningen fungerer han ligeledes som redaktør og fast skribent for POV International. Spirituelle, sproglige og systemkritiske elementer er blandt de gennemgående undersøgelsesfelter i Ankersens litteratur, og han sammenlignes også med kolleger som beatpoeten Allen Ginsberg og magikeren Aleister Crowley.

 • af Michael Dyst
  140,95 kr.

 • - At jeg voldtager dig
  af Cecilie Sund
  140,95 kr.

  Cecilie Sunds seneste digtsamling JEG DRØMMER TIT handler om at være afhængig af forestillingen om en person, og at overgive sig til denne afhængighed. Hovedpersonens psykisk selvskadende adfærd fastholder hende i et skiftende følelseskaos mellem kærlighed og angst, der langsomt begraver hendes jeg. Cecilie Sunds skrivestil har tidligere været optaget af det seksuelle og destruktive med udgangspunkt i kærligheden. JEG DRØMMER TIT bygger videre på dette univers. Hun optræder ofte på flere af de københavnske poesi-scener og hendes arbejde kan ligeledes findes på Instagram under profilen @mellemlinjerne.

 • af Martin Knabe
  98,95 kr.

 • af Enrico Liwervall
  78,95 kr.

 • af D.A. Hagelund
  98,95 kr.

  D. A. Hagelunds DUKKEHOSPITAL er præget af klinisk brutalitet og har en snert af surrealisme over sig. De 20 digte emmer af autonomi og diagnosebitterhed - en kronologisk kamp med sygdomskidnapning. På trods af Stockholmssyndrom for eget handicap, er hun fri. DUKKEHOSPITAL er D. A. Hagelunds debuterende digtsamling og med den er hun blevet indstillet til Debutantprisen på BogForum 2019. OM FORFATTEREN: D. A. Hagelund (f. 1995) - bedre kendt som Ditte Johansen, vinderen af DR2-programmet "Danmarks lækreste med et handicap" - blev af hele Danmark kendt som dværgen med ordet i sin magt. Hun er bosat i Roskilde og arbejder til daglig med PR og kommunikation. I tilgift til litteraturen arbejder hun desuden med skuespil og billedkunst.

 • af AnneO
  76,95 kr.

 • af Steffen Baunbæk
  98,95 kr.

  I Steffen Baunbæks DISTANT EARLY WARNING er fortælleren fra Picnic i Hiroshima (2012) nået til midten af livet.Berlinmuren - der prægede opvæksten - er forlængst faldet, og ingen leger længere med den røde knap... udover ham selv, der fortsat ikke har tillid til, at ting kan vare, og konstant pirker til egen forgængelighed.Det er fortællingen om en aflyst verdenskrig, der til gengæld er rykket indenbords. Og også om en kat, der redder verdener, ved blot at være til...DISTANT EARLY WARNING er således bind 2 i trilogien Picnic i Hiroshima.

 • - Nodehæfte til CD'en HovHov 2'eren
  af AnneO
  152,95 kr.

 • af Nay Ruby
  98,95 kr.

  In the current wave of young, outspoken and occasionally angry women who don't seem to be treated as equals to their brethren - and are fed up with it - we meet singer, songwriter and poet Nay Ruby, and her sharp pen with this explosive book of poetry.The lyricism in TRUTHS is brutally honest when dealing with subjects such as sex, love and not least gender politics. This is not a book for the fainthearted!

 • af Jan Beck.
  69,94 kr.

  I OPLØSNING er et kaotisk langdigt af den københavnske undergrundspoet Jan Beck, der skildrer det tomrum et pludseligt kærlighedsbrud medfører.Dage, nætter, steder, minder og drømme glider ind i hinanden, og langdigtet beretter om de rå følelser, der er forbundet med pludselig ugengældt kærlighed. Fandenivoldsk, eksperimenterende kærlighedspoesi!

 • af Karoline Daae
  99,95 kr.

  SPARKS TO ASHES is a collection of poems about the different stages of love that provides you with an honest and vulnerable view of what it feels like to fall in love and have your heart broken in the process. Karoline Daae manages to focus on the beauty going through each phase SINGLE, LOVE, HEARTBREAK and HEALING.The book is based on the writer's own experiences in her twenties and is a very relatable read for people of all ages.

 • af AnneO
  109,94 kr.

  Dette er sangbogen med både noder samt pædagogiske anvisninger til den tredje børneplade fra AnneO, cd'en HOV-HOV, DER' MERE.Bogen er fyldt med fantastisk sangbare sange, der er lige til at bruge i institutionen eller derhjemme med dit barn. Mød blandt andet Badeanden; Sommerfuglen; flamingoen Flemming, der har gået til yoga samt lær at vinke som de kongelige i Kongeligt Goddag.Sangene er meget varierende i stilart med alt lige fra rock (Rockhunden) over tyroler-polka (Bjerggeden) og jazz-vals (Sov Nu) til EDM (Skøjteprinsessen).

 • af Cecilie Sund Kristensen
  140,95 kr.

  Cecilie Sund Kristensen's seneste digtsamling SKAMBIDT er en rejse igennem kroppen. En vandring igennem frygt og grænser og en hyldest til den frie seksualitet og det vanvid, der kan opstå mellem mennesker, der tænker i kaos.Bogen skildrer en hovedpersons udvikling af sit seksuelle jeg. Med start i den første seksuelle tanke bevæger bogen sig kronologisk længere og længere ind i hovedpersonens sind og udvikling, og skildrer derved de mange stadier, man kan gå igennem, når man prøver at finde sig selv i sin seksualitet.Det brutale møder det skrøbelige og tager sammen fat i hovedpersonens mørkeste tanker og oplevelser, mens hun prøver at finde sit sande jeg.

 • af Jonathan Hedegaard
  293,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.