Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Forlaget Læselyst

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Bente Høegh
  62,95 - 161,95 kr.

  Rebekka fra Færøerne og Mihai fra Rumænien mødes i København. Mihai fascineres af Rebekka, der gør sig bemærket med sin spontanitet og sit farverige tøj. Desuden lægger hun ikke skjul på, at hun er forelsket i ham. De er dog langt fra enige om alt, og da den mystiske Silvíu dukker op, bliver det afgørende for deres forhold.“Jord, giv mig vinger” er en ungdomsroman om at finde sit ståsted i livet. Uden at vide det, hjælper Rebekka og Mihai hinanden med at blive klogere på, hvor de hver især står i en mangfoldig verden fuld af muligheder. Undervejs må de genoverveje hver deres idealer, tro og seksualitet.

 • af Jakob Brønnum
  77,95 - 241,99 kr.

  En eksplosion i nabohuset til en rockerborg, en lejlighed under observation, et kvindelig under isen i den lokale sø, og en retsmediciner, der er forhindret i at møde op på gerningsstedet, så efterforskningen står i stampe. Dette er nogle af elementerne i det mysterium, som kriminalkommissær Tobias Isaksen og hans hold af efterforskere skal forsøge at løse. Sagens tråde spreder sig i vidt forskellige retninger, og Tobias Isaksen forsøger i et kaotisk tankespil at samle dem, så han kan skabe et overblik. Hvem myrdede kvinden under isen, og hvorfor?KVINDEN UNDER ISEN har fokus på opklaringen og de samfundsmæssige forhold, der ligger bag forbrydelserne. Jakob Brønnum er blandt andet inspireret af Sjöwall og Wahlöös krimiklassikere.

 • af Georg Græsholt
  76,95 - 178,95 kr.

  Så er det nu, tænker hun. Og svinger sig ud af døren og videre op på udliggeren. Hun står et øjeblik helt stille for at indstille sig på farten. Så sætter hun i løb ud mod enden af kranens lange arm. Der er langt ned. Men på en mærkelig måde føler hun sig mere i sikkerhed herude end i førerhuset, nu hvor de to andre er på vej …Klimarejsen handler om Katrine, der sammen med sine kammerater i skolen vinder en konkurrence i klima-opfindelser. Præmien skulle have været en klima-ekspedition i elbus rundt i Sverige, Norge og Finland. Men den nye regering er mere optaget af at passe på pengene end på klimaet.En underholdende og aktuel krimi for børn i alle aldre.Klimarejsen er bog nummer fire i Georg Græsholts bogserie om børnene fra en lille by i Jylland. De andre bøger er: Mosemanden, Englen i skoven og En kiste for meget.

 • - Essays
  af Egon Clausen
  76,95 - 287,95 kr.

  “Vi kører over Skjernådalen med oversvømmede enge på begge sider af vejen. Vandet slår med krappe bølger mod vejens rabatter, og pludselig åbner skydækket sig. En gylden solnedgang kaster et sidelys ind over ådalen og får Lønborg Kirkes hvide tårn til at lyse mod den mørke vinterhimmel. Da forstår jeg godt, at min søster elsker sin hjemegn. Det gør jeg også.”Hvad ligger bag snakken om land mod by? Jyder mod Københavnere? Findes der en særlig vestjysk mentalitet, og hvor kommer den i givet fald fra? Har fortidens religiøse vækkelser haft betydning for udviklingen af det midt- og vestjyske industrieventyr? Hvem var Klit-Per og hvad er Vestjylland i dag? En overset tidslomme eller et højmoderne samfund forklædt som udkant? Og hvad med fremtidens udfordringer med klimaet og den grønne omstilling?“Vestenvind” er en bog om Vestjylland og Danmark i går, i dag og i morgen.Egon Clausen er født på en ensomt beliggende hedegård i Hemmet, ved Ringkøbing Fjord. Han har tilbragt størsteparten af sit arbejdsliv i København, hvor han i mange år har været redaktør på P1 i Danmarks Radio. Han har udgivet en lang række bøger og skrevet stribevis af kronikker, kommentarer og anmeldelser i landsdækkende dagblade. Hans vingefang spænder således fra missionshuset i Vestjylland til de kulturradikale saloner i København.

 • af Jakob Brønnum
  77,95 - 154,95 kr.

  Fristelsen i ørkenen er en af de mest kendte bibeltekster. Det er scenen, hvor Satan – gennem et dybdepsykologisk forhør med alvorligt eksistentielle overtoner – forsøger at få Jesus til at opgive sit forehavende som verdens frelser og tilbede ham i stedet.I bogen Fristelsen går Jakob Brønnum i dybden med tekstens 11 korte bibelvers og viser, hvordan Fristelsen i ørkenen har påvirket vores livsforståelse på flere områder. Bogen fastholder tekstens drama, der dybest set handler om verdensherredømmet, og den analyserer Satan som en superskurk – ikke mindst gennem udblik til moderne og klassisk billedkunst, litteratur, film og musik.Jakob Brønnum er cand. theol. og redaktør af Præsteforeningens Blad. Han har skrevet mere end 40 bøger. Han er repræsenteret i flere undervisningsantologier og hans forfatterskab har fået støtte fra bl.a. Statens Kunstfond. Han er oversat til bl.a. engelsk, norsk og serbisk.

 • af Egil Hvid-Olsen & Mette
  62,95 - 170,95 kr.

  To historier i én bog. Det er, hvad du får i “Englekor og stjernespor”. I Bibelen findes der nemlig to historier om julenat, da Jesus blev født. Den ene historie findes i Lukasevangeliet, den anden i Matthæusevangeliet. I “Englekor og stjernespor” har Mette og Egil Hvid-Olsen genfortalt de to gamle historier på rim, så de bliver sjove og hyggelige at få læst højt, selvom særligt den sidste fortælling er lidt barsk. “Englekor og stjernespor” er en rigtig julebog!

 • af Claus Lembourn
  77,95 - 241,99 kr.

  Det nytter ikke at tage tre par underbukser på og gemme sig på et loft.Den røde Hærs stålfingre lukker kvælertaget om Berlin. April 1945, forårssolen skinner, mens byen smuldrer under granatregn. Det er ildtid.Romanens fire unge piger skal UD i tide. Med snedighed, mod og rå brutalitet, der chokerer dem selv, kæmper de sig væk fra Hitler-rigets dødsleje.Og undervejs vokser menneskeligt overskud ud af pres. Skranker brydes. Stærke fællesskaber bliver vindere i krigslotteriets sidste timer.Romanen har ingen kærlighedshistorie. Men den handler alligevel om kærlighed – skabt af kaos.

 • - Noveller
  af Claus Grymer
  77,95 - 198,95 kr.

  En mor, der skammer sig over sin søns stammen – en lykkelig mand, der ikke tør glæde sig – en selvudslettende teateranmelder – en besøgsven til en demensramt forfatter – en anden succesrig forfatter, der gør status over sit liv – et livstykke, der skaber glæde omkring sig – en sorgramt kvinde, der vover at gribe kærligheden igen.Disse og flere andre personer møder læseren i Claus Grymers både sørgelige og smukke novellesamling om livets store udfordringer og gaver. Temaer som afsked, svigt, selvoptagethed, forsoning, nærvær, lykke og kærlighed får plads i Grymers helstøbte novellesamling.

 • af Claus Lembourn
  77,95 - 241,99 kr.

  Claus Lembourns seneste bog har undertitlen ”Erindringer om en familie under Besættelsen”. Det afsluttende ord står med stort, fordi besættelsen trængte sig på og krævede stillingtagen. Tilværelsen blev sort/hvid. Der var venner og fjender. Men for den lille Claus var det ikke så let. Med en tyskfødt mor, der tog afstand til nazismen, men ikke formåede at favne sine sønner, og med en så meget desto mere elsket stuepige, der gik i byen med repræsentanter for besættelsesmagten, blev drengen forvirret. Han søgte støtte hos sin storebror, den senere forfatter og folketingsmand Hans Jørgen Lembourn, men undgik ikke selv at tage stilling. Således er ”Dreng i krig med alle” ikke alene en erindringsbog, men en lang række refleksioner over menneskelivet og de dilemmaer, vi stiller hinanden i. En erindringsbog med blivende aktualitet.

 • af Charlotte Locht, Mette Hvid-Olsen, Mie Faarkrog & mfl.
  241,99 kr.

  67 præster i Ribe stift har med afsæt i hver sin søn- eller helligdagstekst skrevet en refleksion, som tager afsæt i noget lokalt, f.eks. et kunstværk, en historie eller et menneske. På den måde bringes læseren rundt i Ribe stift og får indblik i de mange sjove, spændende og tankevækkende fortællinger, som kirkerne og sognene indeholder. Desuden beskæftiger refleksionerne sig med tvivl og tro, fortvivlelse og kærlighed, opgivelse og håb, modgang og medgang, ensomhed og fællesskab. “Fra kanten om kernen” er en rigt illustreret bog til den læser, der gerne vil inspireres til et besøg i en af kirkerne, eller bare vil læse en kort udlægning af dagens tekst, samt til den præst, der mangler inspiration til næste prædiken.Fra kanten om kernen” er skrevet fra det, der er blevet kaldt udkanten af Danmark, om den kerne, der ikke er betinget af, hvor man bor og lever.

 • - Kollekter til 1. og 2. tekstrække
  af Simon Talbo Linneberg Stubkjær
  217,95 kr.

 • af Jakob Brønnum
  39,95 kr.

  Jakob Brønnums ”Fortællinger fra undergrunden” beskriver med en ofte skarp satire forskellige hierarkier og magtsfærer og den undertrykkelse, de kan føre med sig. Det er "fortællinger, som på en gang er letlæste og samtidig giver masser af stof til eftertanke. Alle fortællingerne rummer humor og behandler eksistentielle sider af tilværelsen samt magtstrukturer i samfundet, herunder særligt manderollen. Der sættes fokus på hvorfor vi er her, hvad der motiverer og begrænser os og hvor grænsen for normalitet og mening går ... Vi møder hjulets opfinder, som konkurrerer med sin nabo om at opnå størst velstand, en gruppe rumrejsende i et andet solsystem, og en jæger på ræve- og ulvejagt..." (Bibliotekernes lektørudtalelse). Fortællingernes tema taget i betragtning, er det ikke tilfældigt, at Kafkas Josef K. genoplives i punktfortællingen ”Josef i hullet”. ”Fortællinger fra undergrunden” udkom i 2016 på Forlaget Nemo, men er nu udgivet som lydbog af Forlaget Læselyst.Forside: ”Kan en blind lede en blind?”, detalje fra Erik Hagens’ ”EsbjergEvangeliet”, 2003-2005. Foto: Poul Madsen.

 • af Egil Hvid-Olsen
  62,95 - 125,95 kr.

  Det er klamt at kysse, synes Ida og Sejr.På den anden side må Sejrs forældre gerne kysse lidt mere. Så ved han, at de kan lide hinanden.Idas mødre kysser hele tiden. Det synes Sejr er sært. To damer kan da ikke kysse hinanden!Sejr bliver inviteret med i kirken, da Idas mødre bliver gift. Og måske er det alligevel ikke så sært, at de kysser hinanden …

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.