Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Bøger udgivet af Forlaget VITA

Filter
Filter
Genre
 • (3)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (2)
Type
 • (5)
 • (4)
Format
 • (4)
 • (3)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (6)
 • (2)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Tag
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • - Om at finde rav og andre kostbare perler.
  af Thomas Kristensen
  156,95 kr.

  Thomas Kristensen (f. 1948) er opvokset i den lille landsby Hemmet ikke langt fra Ringkøbing Fjord. Han er oprindeligt uddannet købmand og har i mange år arbejdet som sognepræst i henholdsvis Herning, Nørre Snede samt Hvide Sande. I dag bor han i Hvide Sande. I en snes år har Thomas Kristensen været passioneret ravsamler. I denne bog tager han læseren med på sin rute til sine yndlingssteder i barndommens område ved Ringkøbing Fjord og Skjern Enge. Steder som det måske vil være nyt for mange, at der kan findes rav, da de fleste formodentlig forbinder rav med havet. Thomas Kristensen deler både sin rute, sine metoder og ikke mindst sin glæde ved ravjagten. Rav- territorier er nemlig ikke udtømmelige kilder som for eksempel guldminer, men genopfyldelige lagre af gyldne skatte, som kan komme næste ”jæger” til gode. Ravjagten giver forfatteren en spænding og en fryd, som man ikke kan lade være med at blive smittet af, når man læser de medrivende beskrivelser af eftersøgningen i rørskovens gemmer og glæden ved at spotte et gyldent glimt i dyndet. Søgen efter rav en hel dag på vandring i naturen i den bidende blæst er godt for både krop og sjæl. Således lader Thomas Kristensen sine tanker og forundringer flyve frit på turen. Alene, langs fjorden er der plads til betragtninger. Tanker om barndommens landskab, udviklingen i dag, vandkants – eller med forfatterens egne ord ”Ravkantsdanmark” deles med læseren. Den nu pensionerede præst tænker livet og troen sammen, hvorfor områdets og barndommens kirker får en tanke med på vejen. Forfatteren ser desuden en lighed mellem ravets honninggyldne perler og biblens omtale af den kostbareste perle af alle. Han filosoferer levende over sammenhængen mellem disse naturens ravgule perler og kristendommens åndelige kostbarhed. Som forfatteren skriver: Når jeg ser rav glimte som perler i strandkanten, så kan det få mig til at tænke på den kostbareste perle af alle. Skønhed kan give tanker om hellighed. Naturen har sit eget sprog, som hilser os fra alt det smukkes Skaber. Ja, hilser os fra alle gode gavers Giver. Og især rav taler til mig på dette sprog.

 • af James France
  300,95 kr.

  To most people it is an unknown paradox that the man who kick-started the export of Danish furniture in the 1950’s, as well as being the first to brand Danish design internationally, was an Englishman called C.W.F. France. It was as a coincidence that France came to Denmark to help his friend Eric Daverkosen to manage the mattress manufacturer LAMA at Ørholm. After a short time Daverkosen sadly died and France was left to take over the company. However, as a British citizen he was interned by the Germans during the Second World War. In captivity he developed his ideas about creating light wooden chairs which could be manufactured on an industrial scale and economically transported in a ‘flat-pack’ form. At the same time the idea was to utilize the mattress production plant to produce mini-mattresses for use as seats and backs of chairs and sofas. After five years of captivity he was finally able to realize his plan. In co-operation with the leading Danish designers at the time, such as Finn Juhl, Grethe Jalk, Ole Wanscher, and Hvidt & Mølgaard, he created a remarkable industrial enterprise at the factory in Hillerød. With 350 employees at its peak, at one point it was responsible for a large part of the total Danish furniture export. This is the story of the furniture manufacturer France & Søn, which in a decisive way left its mark on an important period in Danish design history in which Danish furniture was in the limelight and, particularly in the United States, became known as ‘Danish Modern’. Not least, this is the story of the brilliant but at the same time fiery entrepreneur ‘Mister’, as he was known, and here told by his son, James France.

 • - En fortælling om smerte, sorg og skam ved ufrivillig abort - og hvorfor du skal tale om det
  af Francette Marie Kadiri
  157,95 - 201,95 kr.

  Hele sit liv har Marie drømt om at blive mor til tre børn. Mens hendes veninder bliver gravide og føder sunde og raske børn, aborterer Marie igen og igen. Hun tør ikke fortælle nogen om den smerte og det store savn, hun bærer rundt på. Først da hun når uge 20 i sin femte graviditet og finder ud af, at hun skal have en lille dreng, deler hun sin glæde med omverdenen. Men lykken varer kort. I stedet for at bringe sin søn hjem i en barnevogn, må Marie bære ham gennem de lange hospitalsgange i en lille kiste, efter at han er død i hendes mave. Marie fortrænger sin drøm om at blive mor til tre og sværger, at hun er færdig med at få børn, men så møder hun Jerry. Netop som hun begynder at tro på, at livet alligevel kan blive godt, sker det, hun frygter allermest. Hun bliver gravid. Magtesløs overfor naturens og Guds veje står hun igen overfor at skulle igennem en ubeskrivelig smerte, men denne gang er hun ikke alene. Maries historie er en fortælling om at indse, at vejen til lykke ikke handler om, at vi har styr på alt, men om at kunne acceptere og leve med de glæder og sorger, livet byder os. Vi kan ikke undgå at opleve smerte og sorg i livet, men det er først, når vi lærer at acceptere livets store og små slag, at vi kan leve det liv, vi har fået, fuldt ud. ”Bag smil og strikponchoer” er en bog til alle de kvinder, der har mistet et barn og følt sig alene med deres sorg og smerte, som de har skjult – måske ligesom Marie bag en smilende facade og store gevandter. Samtidig er det en bog til de fædre og pårørende, der også mister og sørger, når deres kone, mor, datter og søster oplever en uventet abort. Som Marie indser: ”Det gik op for mig, at min mand også har behov for at tale om det og at jeg havde holdt ham ude – og at sorgen ikke er min alene”.

 • af Chloe Avo Holm
  157,95 kr.

  Sandheden begyndte langsomt at gå op for mig, efterhånden som jeg fik slugt de første piller, og lettelsen begyndte at brede sig og fortrænge ubehag og rastløshed. Hvad var det, jeg havde sagt ja til? Behandling? Afvænning? Det lød så mærkeligt i mine ører.Skulle det virkelig være nødvendigt? Det var jo ikke så slemt. Jeg var jo bare … Det var jo bare … Det var bare … Jeg fik ikke tænkt tanken færdig, før stesoliderne slog mig ud. Jeg faldt hen og vågnede ikke før sent om natten helt sammenkrøllet på sofaen og med hold i nakken.Jeg famlede straks efter pilleglasset og fik slugt et par stykker mere, inden jeg lagde mig bedre til rette på sofaen. Dette er forfatter Chloe Avo Holms egen historie. En fortælling om et virkelig levet liv.Vi møder Chloe som 16-årig på vej i sin første behandling for stofmisbrug. En behandling, der er helt unødvendig ifølge teenageren selv. Læseren føres herefter med tilbage til Chloes barndom, der udspiller sig i en stor herskabslejlighed i Københavns midtby med mor og mors nye mand. Senere flytter familien til Østerbro, hvor Chloes mor nu er alene om opdragelsen af datteren. Det går galt. Som 9-årig søger Chloe trøst i mors barskab og opmærksomhed hos de hårde unge på gaden, og som 10-årig havner hun på institution første gang. Som 12-årig har Chloe sin første oplevelse med prostitution på Halmtorvet, og herefter følger en ungdom, hvor hun synker dybere og dybere ned i stoffernes mørke verden. Det lykkes Chloe at få vendt spiralen, og som læser følger man hendes kamp for at komme fri af stofferne og komme ud af prostitutionen til en karriere som professionel danser. Derfor er dette en fortælling om håb og livskraft. Det er fortællingen om at gå fra det mørkeste mørke til lyset og glæden.“Jeg har altid været ‘a big dreamer’ med et rigt åndsliv og en livlig fantasi. Jeg tror selv, at netop det var årsagen til mit vendepunkt,” fortæller Chloe Avo Holm.“Jeg håber, min fortælling kan inspirere andre, der har oplevet en svær tid, og give dem håb og mod til at ændre deres situation. ”Det var Reden, der fandt den løsning, som fik Chloe Avo Holm ud af sit misbrug. I dag vil hun gerne give noget tilbage. Derfor går 20 kroner per solgt bog til Redens arbejde for udsatte kvinder.

 • - Fra ruin til retrætehus
  af Jette Solvig Brødbæk
  163,95 kr.

  FjordglimtFra ruin til retrætehus Da jeg i 2019 på tvangsauktion købte Fjordglimt som en tilgroet, forsømt og forfalden bolig, var min vision at skabe et smukt hus med en virkelig høj energi inde såvel som ude med masser af lys, farver, æstetik og skønhed. Alle mine ønsker sagde jeg højt: Bæredygtighed, lækkerhed, ugiftige og naturlige materialer, genbrug, arvestykker, farver, smukt design og brugskunst. Jeg kunne se mulighederne, men til første byggemøde troede håndværkerne vist ikke helt på, at det her triste hus kunne blive til noget særligt.I hvert fald syntes de, at der var lang vej… FjordglimtFrom ruin to retreat When I bought Fjordglimt in 2019, it was an overgrown, neglected and dilapidated home. My vision was to create a beautiful house with a dynamic energy inside and outside with lots of light, colour and beauty. All my wishes I said out loud: Sustainability, deliciousness, non-toxic and natural materials, recycling, heirlooms, colour, beautiful design and art. I was convinced I could see the possibilities, but at my first meeting with the builders, they didn't quite believe that this sad house could become something special. Or at least they thought there was a very long way to go... FjordglimtVon der Ruine zum Retreathaus Als ich Fjordglimt im Jahr 2019 im Rahmen einer Zwangsversteigerung kaufte, war meine Vision, aus diesem völlig zugewachsenen, vernachlässigten und verfallenen Etwas ein wunderschönes Haus zu schaffen. Mit einer richtig guten Energie innen und außen – mit einer Menge Licht, leuchtenden Farben und klaren Formen. Meine Vorstellungen waren: Nachhaltigkeit, Geschmack, gesunde, natürliche und recycelte Materialien, Erbstücke, Farben, schönes Design und Kunsthandwerk. Ich hatte ein ganz klares Bild vor mir, aber die Handwerker schienen beim ersten Treffen nicht so recht zu glauben, dass aus diesem traurig aussehenden Gebäude etwas wirklich Besonderes werden könnte.Auf jeden Fall meinten sie, dass es ein sehr langer Weg werden würde.

 • af Eva Bundgaard Jochimsen
  149,95 kr.

  Husk at tænde et lys i mørket Eva Bundgaard Jochimsen, No, har i samarbejde med journalist Jette Sørensen skrevet en bog, hvor hun beskriver glæder og sorger gennem de første 46 år af sit liv. Med gribende ærlighed fortæller hun om mobning og isolation i sin folkeskole samt om det smertelige tab af sit livs kærlighed, ægtemanden Hans, som efter fire års kamp mod kræften døde fra Eva og deres tre børn i juni 2007. -Jeg håber, at bogen kan give andre i en tilsvarende situation et håb om, at livet kan gå videre og blive godt igen på trods, siger den nybagte forfatter. Forløbet med at skrive bogen er virkeliggørelsen af et stærkt ønske og samtidig har det også været en form for terapi for Eva Andersen. -Hver gang jeg har fortalt om forløbet, har jeg været i den pågældende situation igen. Hver gang jeg har læst korrektur på manuskriptet, har jeg gennemlevet sorgen, smerten, glæden og tabet igen. Det har været hårdt, men jeg kan mærke, at det også har været en god proces for mig, fortæller hun. Bogen udkom første gang i juni 2011. Det, at skrive bogen, har ført flere ting med sig for Eva, blandt andet har hun gennem årene holdt flere foredrag om mobning samt om sin egen og familiens sorgproces.

 • - Wie man Bernstein und andere kostbare perlen findet.
   
  163,95 kr.

  Thomas Kristensen (geboren 1948) wuchs in dem kleinen Dorf Hemmet nicht weit vom Ringkøbing Fjord auf. Ursprünglich ist er ausgebildeter Kaufmann und hat viele Jahre als Pfarrer in Herning, Nørre Snede und Hvide Sande gearbeitet. Heute wohnt er in Hvide Sande. Seit einem Dutzend Jahren ist Thomas Kristensen leidenschaftlicher Bernsteinsammler. In diesem Buch nimmt er den Leser mit auf seinem Weg zu seinen Lieblingsplätzen in die Gegend der Kindheit beim Ringkøbing Fjord und Skjern Enge (Red.: Wiese). Orte, an denen viele nicht erwarten würden Bernstein zu finden, da die meisten wahrscheinlich Bernstein mit dem Meer verbinden. Thomas Kristensen teilt sowohl seine Route, seine Methoden und vor allem seine Freude an der Bernsteinjagd mit dem Leser. Bernsteinfundorte sind nämlich nicht erschöpfbare Quellen wie zum Beispiel Goldminen, sondern wiederauffüllbare Bestände an goldenen Schätzen, die dem nächsten "Jäger" zu Gute kommen können. Die Bernsteinjagd gibt dem Autor eine Spannung und eine Freude, deren Ansteckungskraft man sich nicht entziehen kann, wenn man die mitreißenden Beschreibungen der Suche in den Verstecken des Röhrichts und die Freude ein goldenes Glitzern im Schlamm zu entdecken, liest. Einen ganzen Tag nach Bernstein zu suchen, während man im beißenden Wind durch die Natur wandert, ist gut für Körper und Seele. So lässt Thomas Kristensen seinen Gedanken und seinem Staunen auf der Tour freien Lauf. Alleine, am Fjord entlang, gibt es Zeit zum Nachdenken. Gedanken über die Landschaft der Kindheit, die heutige Entwicklung, Dänemark an der Wasserkante - oder mit den Worten des Autors, "Ravkantsdanmark" (Dänemark an der Bernsteinkante) werden mit dem Leser geteilt. Der jetzt pensionierte Pfarrer hat starke Wurzeln im christlichen Glauben, deshalb bekommen die Kirchen der Umgebung und der Kindheit einen Gedanken mit auf den Weg. Der Autor sieht außerdem eine Entsprechung zwischen den honiggoldenen Perlen des Bernsteins und der Erzählung der Bibel von der kostbarsten Perle von allen. Er philosophiert lebendig über die Verbindung zwischen den bernsteingelben Perlen der Natur und dem geistigen Schatz des Christentums. Wie der Autor schreibt: "Wenn ich Bernsteine wie Perlen auf dem Strand funkeln sehe, dann denke ich an die wertvollste Perle von allen. Schönheit kann zu Gedanken über Heiligkeit inspirieren. Die Natur hat ihre eigene Sprache, die uns von dem Schöpfer aller Schönheit grüßt. Ja, sie grüßt uns vom Spender aller guten Gaben. Und besonders Bernstein spricht zu mir in dieser Sprache".

 • - - myten om den rationelle forbruger
  af Jakob Rachmanski, Morten Lorentzen & Lasse Hinke
  203,95 kr.

  Hvordan kan det være, at det føles bedre at vinde kampen om bronzemedaljen end at tabe i finalen? Hvorfor er det lettere at fravælge en stor oplevelse, der er gratis, frem for en mindre oplevelse, du har betalt penge for?Hvad får os til at træffe visse valg og se bort fra andre?Forbrugeradfærd handler om mennesker, hvis valg ofte er drevet af følelser og irrationelle faktorer. Faktorer, der påvirker deres adfærd i en bestemt retning, og som ikke altid er hensigtsmæssige.Anvendelsen af adfærdspsykologi inden for markedsføring handler i høj grad om at få mennesker til at agere på bestemte måder. Men det handler i lige så høj grad om, hvordan du får mennesker til at handle i overensstemmelse med deres egne intentioner.Ved at forstå din målgruppes psykologi, kan du kommunikere til dem på måder, der gør det lettere for dem at leve op til det, som de egentlig gerne vil. Når du forstår baggrunden for forbrugernes adfærd, kan du påvirke dem til at handle, som du gerne vil.Det handler denne E-bog om.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.