Udsalget slutter om
Udvidet returret til d. 31. januar 2022

Bøger udgivet af Forlagsgruppen Lohse

Filter
Filter
Genre
 • (10)
 • (1)
 • (6)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (19)
Type
 • (20)
 • (20)
Format
 • (20)
 • (20)
Sprog
 • (30)
Pris
DKK
Sorter efterSorter Populære
 • - Luthers lille Katekismus med enkle forklaringer
  af Martin Luther & Holger Skovenborg
  0,00 kr.

  Hvad tror vi egentlig på i den danske folkekirke? Kirkens bekendelsesskrifter giver svaret. Et af de vigtigste er Lutherslille Katekismus. Troens lommebog er en moderne udgave af denne lille katekismus med korte nutidsdanske forklaringer afteologen Holger Skovenborg. Enkelt og med paralleller til hverdagen giver Troens lommebog en kort og letforståeligindføring i de fleste sider af den kristne tro.Troens lommebog kom første gang i 1994. I denne nye udgave er teksten ført up to date og udvidet med bl.a. nogle småforklaringer til ord og begreber.

 • af Jonatan Tylsgaard Larsen
  59,95 kr.

  Den assyriske spion er et historisk spændingsdrama fra omkring 700 f.Kr., hvor Assyrien kæmpede for sin status som verdensmagt.En assyrisk officer opsnapper et brev, som vækker et gammelt fjendskab til live. Det bliver begyndelsen til en rejse, hvor han hvirvles ind i hofintriger, slag, attentatforsøg og spionage.Samtidig flygter en judæisk handelsmand til Assyrien fra sin egen fortid og opdager, at det er svært at fornægte sin baggrund.Som handlingen skrider frem og interne magtkampe og internationale konflikter tilspidses, vikles personernes skæbner sammen. De tvinges til at træffe valg om sandhed, kærlighed og loyalitet – valg, som påvirker deres egne og deres landes skæbner.

 • af Lynn Austin
  231,95 - 289,95 kr.

  Nehemias bor på perserkongen Artaxerxes’ palads i Susa som kongens mundskænk og højt betroede sikkerhedschef. Da en delegation fra Juda en dag kommer til paladset, hører han om de forarmede jøder i Juda, og at muren omkring Jerusalem ligger i ruiner. Han faster og beder Gud om hjælp, og da han en dag, stik imod alle regler, vover at fortælle kongen om sin nød, beder kongen ham rejse til Jerusalem for at genopbygge byen og for en tid tjene der som guvernør. Det er 28 år siden, de jødiske samfund i Persien blev forsøgt udryddet på den 13. adar, og det er 13 år siden, rabbi Ezra rejste til Jerusalem sammen med en stor gruppe af de jøder, som var bosat i det persiske rige. Hvordan har de klaret sig siden, og hvordan vil de tage imod Nehemias, når han kommer? I Juda er fjenderne vrede og fattigdommen stor. De stærke udnytter de svage, mens tørken plager landet. Med rabbi Ezra som rådgiver og med en fast overbevisning om Guds hjælp til opgaven, begynder Nehemias det overmenneskelige arbejde med at genopbygge folket og Jerusalems mur til Guds ære. "Frihedens fundament" kan både læses selvstændigt og som en fortsættelse af Lynn Austins "Pagtens vogtere".

 • af Inge Bøgel Lassen
  116,95 - 174,95 kr.

  Lena er gift med Jesper. Sammen har de to børn. De er aktive i kirken, og på overfladen ånder alt fred og idyl, men bag facaden lurer konflikterne, misforståelserne og uforsonligheden. Da Lena på arbejdet falder i snak med kollegaen Mikkel, møder hun i ham den samtalepartner og det modspil, hun har savnet så længe ...

 • af Anette Broberg Knudsen
  231,95 - 289,95 kr.

  Knøjs og Knampen flygter fra Landsbyen. De sorte Soldater er efter dem, og nu drager de ud for at finde »Landet bag Bjergene«. Sådan tager Knøjs og Knampens store eventyr sin begyndelse. Et eventyr, som er fuldt af farer og mange fjender, men også af godhed, venlighed og en tigger med en forunderlig fløjte og en gavmild hat. »Eventyret om Landet bag Bjergene« er en serie på tre bind, der oprindeligt udkom i perioden fra 1985 til 2000. »Rejsen til Landet bag Bjergene« fra 1985 er seriens første bind, som i 1986 var tema for FDF’s landslejr. Siden fortsatte eventyret med »Slottet uden Porte« og den store finale: »Sangen om Landet Overalt«. Nu er »Eventyret om Landet bag Bjergene« samlet i ét bind og igen klar til at komme ud og leve i mange nye læseres hjerter.

 • - Med rutebilen på livsrejse
  af Thomas Kristensen
  231,95 kr.

  Thomas Kristensen har været præst i Herning, Nørre Snede og Hvide Sande. Men sin opvækst og tidlige ungdom havde han omkring strækningen Nørre Nebel – Tarm – Skjern, hvor rutebilen var et vigtigt bindeled og vejen ud i verden og livet.Med udgangspunkt i rutebilens rute og stoppesteder fortæller Thomas Kristensen om mennesker, han har mødt på sin livsrejse, om tidernes skiften gennem syv årtier, om barndom, ungdomstid, voksenliv og tiden som pensionist – og den sidste rejse, evighedsrejsen, der allerede er begyndt.

 • - Breve om tro og tvivl
  af Michael Agerbo Mørch & Andreas Kammersgaard Ipsen
  88,95 kr.

  I »Øjebliksbilleder fra tvivlens landskab« åbner forfatterne døren til et rum, hvor tvivlen på – men også håbet til – Gud og hans gode vilje helt aktuelt er til stede. I rummet er der rodet, men alligevel inviterer de indenfor. De ønsker nemlig ikke, at tvivlen skal være et tabu, men vil hjælpe dig, der tør gå med dem, til at finde et sprog for din egen tvivl.

 • af Bodil Sangill
  88,95 kr.

  »Gribbe dræber ikke er – ja, undskyld udtrykket – en gribende novellesamling. Novellerne tager en række temaer op, som alle er umiddelbart relevante og tankevækkende. De stiller spørgsmål til almindelige liv i et billedskabende sprog med stor detailrigdom. Det handler om muligheden for at vælge sit liv og at turde vælge lyset i livet.Der er i bogen en længsel efter samvær, skønhed, stilhed. Der er en længsel efter det vigtige og efter mangfoldigheden i livet. Forhindringer er der nok af – tv, systemer, manglende opmærksomhed, fravær af respekt – mest af alt for sig selv. Det er værd at overveje – og værd at læse.«- Margrethe Vestager, forhenværende kirkeminister og ledende næstformand i Europakommissionen

 • - Vejen til helliggørelse
  af Henrik Nymann Eriksen
  88,95 kr.

  Denne bog handler om Guds rolle i den proces, som han har sat i gang i enhver kristen. En proces, der kaldes for helliggørelse.

 • af Ingolf Henoch Pedersen
  231,95 kr.

  Ingolf Henoch Pedersen (f. 1948) fortæller veloplagt om sin barndom på Bornholm, ungdomstiden i København og det første møde med Kristeligt Forbund for Studerende (KFS), som udviklede sig til et mangeårigt engagement i det kristne studenterarbejde.Vi hører også om tiden som bibelskolelærer på Luthersk Missions Højskole (LMH), om udfordringer og glæder ved tjenesten som valgmenighedspræst i Fjellerup og Randers og om de spændende år som leder på Menighedsfakultetet (MF), hvor institutionen fik sin egen bacheloruddannelse.Først og fremmest er bogen imidlertid et vidnesbyrd om Guds trofasthed. Den Gud, som går med - også ad de kringlede veje, og som sætter sin kraft igennem på trods af lerkarrets skrøbelighed.

 • af Andy Crouch
  116,95 kr.

  “Sandsynligvis ville du ikke læse bogen her, hvis du ikke som minimum nogle få gange i dit liv havde oplevet at være fuldstændig fri for at kede dig – læst en god historie, gået en lang tur eller lyttet til et betagende stykke musik. Og bagefter følte du dig i live, styrket og fuld af energi. Men du ville nok heller ikke læse bogen her, hvis du ikke havde brugt mindst en time på at blive adspredt fra kedsomheden af alt det bras, der popper op på din telefon – og bagefter bare følt dig desorienteret og udkørt.“ (Citat fra bogen)

 • - Om Guds vilje og hvad det vil sige at leve i Helligåndens kraft
  af Lars Malmgaard Jensen
  93,95 kr.

  Hvilken uddannelse skal jeg have? Hvor skal jeg bo? Hvem skal jeg giftes med? Skal jeg overhovedet giftes? ...Har Gud overhovedet en mening om de her påtrængende spørgsmål? Og hvis han har, hvordan finder jeg så frem til den? Hvad sker der, hvis jeg vælger forkert?Denne bogs befriende budskab er, at jeg skal begynde et helt andet sted. At leve efter Guds vilje handler nemlig om noget andet end at finde de rigtige koordinater på en himmelsk GPS.

 • - Historisk og aktuelt belyst
  af Hans-Ole Bækgaard, Leif Andersen, Børge Haahr Andersen, mfl.
  59,95 kr.

  Foredrag fra foredragsrækken »Frelse og fortabelse«, som blev afholdt på Menighedsfakultetet i Aarhus forår og efterår 2002.Overskrifterne er: »Frelse og fortabelse i Det Gamle Testamente«; »Jesu forståelse af frelse og fortabelse ifølge evangelierne«; »Frelse og fortabelse ifølge Paulus«; »Frelse og fortabelse fra Oldkirken til Luther«; »Forståelsen af Frelse og Fortabelse i moderne systematisk teologi - inklusiv den moderne evangelikale debat« og »Frelse og fortabelse i forkyndelsen«.

 • af Bodil Sangill
  116,95 - 174,95 kr.

  Cecilie har sit eget hus i skovkanten ud til havet. Hun er for alvor ved at få gang i sit drømmejob: at sy billedtæpper.Cecilies mor er skeptisk, men gamle Rosa bakker hende op og følger med på sidelinjen. Da den unge Mark gør sin entré, sættes Cecilies værdier på prøve. Og hvad stiller hun op med den gryende forelskelse i organisten Henrik?Denne sommer udfordres og modnes Cecilie på mange planer af sit liv.

 • af Bodil Sangill
  59,95 - 116,95 kr.

  Julie finder en lille undselig æske med keramikperler, som hun redder fra at blive kasseret i sidste øjeblik.Sammen med sin mormor, Bente, undersøger hun de unikke keramikperler én for én, og Bente oplever, at hver perle i æsken sætter tanker i gang om mennesker, som har betydet noget helt særligt. I sin orlov fra lærergerningen skriver hun nu en erindringsbog til Julie, så hun kan lære sin afdøde mor og kvinderne i slægten at kende.

 • af Bodil Sangill
  59,95 - 116,95 kr.

  Med udgangspunkt i bibelske beretninger lader Bodil Sangill os møde nogle varme hverdagskvinder og deres familier midt i kampen for det daglige brød. Novellerne giver kød og blod til bibelhistorien, men viser også videre. For det daglige brød er mere end det, der kan puttes i munden.

 • af Lynn Austin
  231,95 - 289,95 kr.

  En forfærdelig nyhed ryster det jødiske samfund i Babylon. Uden forvarsel eller nogen som helst begrundelse har perserkongen udstedt et dekret om, at alle jøder i alle rigets provinser skal udryddes på én bestemt dag – om mindre end et år. Pludselig bliver den skriftlærde Ezra, der mest er kendt som en indadvendt mand, kaldet til at lede folket og samle en forsvarshær. Med Guds lov i hånden kæmper han for at give folket håb og finde Gud i en tid, hvor alt håb synes ude, og alle fremtidsdrømme er slukket. I Pagtens vogtere væver Lynn Austin et smukt billedtæppe, hvor både jøders og hedningers historie flettes sammen. Hun beskriver troen, tvivlen og de ubærlige tab i menneskers liv, der må have fulgt de begivenheder, som skildres i Ezras Bog og Esters Bog. Gennem de landflygtiges historie ser vi, hvordan Guds urokkelige kærlighed til sit folk viser sig på de underligste måder og giver håb selv i de mest håbløse situationer.

 • af Francine Rivers
  231,95 - 289,95 kr.

  Læs om den hedenske kvinde Tamar, der får børn med sin svigerfar. Mød den prostituerede Rahab, der bliver en del af Israels folk. Gå med moabitten Ruth, der følger sin svigermor til Betlehem og gifter sig ind i Judas stamme. Hør om Batseba, som forfører kongen og får børn med ham, og følg Maria – teenagepigen, som bøjer sig for Gud, da han udvælger hende til at føde sin egen søn. I Nådeslægten udfolder Francine Rivers de fem kvinders livshistorie. Hun gør det i loyalitet mod Bibelens budskab og med den dybe personindlevelse, som kendetegner hendes forfatterskab. Tilsammen kan de fem kvinder lære os om håb, tro, kærlighed, nåde og lydighed. Nådeslægten er tidligere udgivet i en serie på fem romaner under fællesbetegnelsen Kvinderne i Jesu stamtavle. I Matthæusevangeliet findes en slægtstavle, der indeholder alle slægtled fra Abraham til Jesus. Slægtstavlen omtaler fem stammødre ved navn: Tamar, Rahab, Ruth, Batseba og Maria – fem kvinder, som levede for mere end tusind år siden, og hvis forunderlige og barske historier er bevidnet andre steder i Bibelen.

 • - Fortællinger om flugt og ny tro
  af Jørgen Hedager Nielsen
  174,95 kr.

  Et par tusinde muslimer er de seneste år konverteret til kristendommen og er blevet døbt i Danmark. I denne bog fortæller nogle af dem om deres flugt fra hjemlandet og om deres vej fra islam til en kristen menighed i Danmark. De kommer alle fra Iran eller Afghanistan.Det er stærke beretninger med elementer, som vi knap fatter den forfærdelige dybde af. Det gælder både forholdene i hjemlandet, deres oplevelser på rejsen hertil, og i nogle tilfælde forholdet til deres familie og tidligere venner.Tilsammen bidrager de til en bedre og mere nuanceret forståelse for de forhold, som disse nye kristne lever under i Danmark.Mellem de primære interviews med konvertitterne deler en række danskere med tilknytning til flygtninge- og migrantarbejdet ud af deres oplevelser og erfaringer.

 • - Om Guds vilje og hvad det vil sige at leve i Helligåndens kraft
  af Lars Jensen
  116,95 kr.

  Hvilken uddannelse skal jeg have? Hvor skal jeg bo? Hvem skal jeg giftes med? Skal jeg overhovedet giftes? ...Har Gud overhovedet en mening om de her påtrængende spørgsmål? Og hvis han har, hvordan finder jeg så frem til den? Hvad sker der, hvis jeg vælger forkert?Denne bogs befriende budskab er, at jeg skal begynde et helt andet sted. At leve efter Guds vilje handler nemlig om noget andet end at finde de rigtige koordinater på en himmelsk GPS.

 • af Andreas Kammersgaard Ipsen
  59,95 kr.

  Man kan tro uden at tro! Måske er det faktisk, hvad du gør lige nu. Og i så fald håber jeg, at denne lille bog kan være en hjælp for dig, så du får noget konkret og nyttig viden om, hvad tro er. Jeg håber dog, at det ikke stopper ved ren viden, men at du bliver udfordret til at overveje, om du – der måske er vokset op med troen og altid har kaldt dig kristen – rent faktisk ejer den frelsende tro på Jesus. Jeg håber, at din viden om troen må flytte sig fra hjernen til hjertet.

 • af Frederik Berggren Smidt & Lise Berggren Smidt
  116,95 kr.

  For nogle år siden gik det op for Lise og Frederik Berggren Smidt, at venskabet er afgørende i ægteskabet. De er blevet hinandens bedste venner, og venskabet udvikler sig fra år til år og fra samtale til samtale. Lise og Frederik har mange års erfaring som undervisere og rådgivere for ægtepar. I denne bog sætter de fokus på det at have sin ægtefælle som en enestående ven.

 • af Paul L. Maier
  231,95 - 289,95 kr.

  Da kejser Tiberius udnævner Pontius Pilatus til guvernør i Judæa er det et markant trin op ad rangstigen for den fremadstræbende embedsmand – og et muligt springbræt til endnu højere stillinger i den romerske administration. Sammen med sin hustru Procula sætter han kursen mod den fjerne romerske provins og tager ivrigt fat på opgaverne.Pilatus er dog uforberedt på de politiske og religiøse intriger, som venter ham i Judæa, og da det politiske klima i Rom også pludselig ændrer sig, truer det med at trække tæppet væk under ham og alt, hvad han har opnået.Midt i det hele kommer Pilatus uforvarende til at spille en central rolle i retssagen mod jøden Yeshu Hannosri – en retssag, som sætter Pilatus’ integritet på prøve, da han pludselig må vælge mellem at sende en uskyldig mand i døden eller sætte sit eget liv på spil.

 • af Lynn Austin
  231,95 - 318,95 kr.

  Det er ti år siden, Eliza kom til Wyatts Frugtplantage, drevet af en dyb længsel efter et hjem, hvor hun kunne slå rødder. Nu er hun enke på gården med tre små børn, håbløst forgældet og overbevist om, at hun selv må rede alle trådene ud.Da en fremmed mand en dag kommer og spørger efter arbejde og mad, er hun sikker på, at han blot er endnu et af Depressionens desperate ofre. Men hans opførsel og måde at udføre daglejerarbejdet på, rejser en række ubesvarede spørgsmål. Eliza drages imod ham, men frygter samtidig, at han skjuler noget i sin fortid, som kan ødelægge alt det, hun har kæmpet for at opnå. Men den fremmede er ikke ene om at lægge låg på en del af sit liv. Eliza selv vogter over en hemmelighed fra fortiden, som hun vil gå langt for at beholde.

 • - En livstidsfanges historie og en vens tanker
  af Lars Irgens Petersen & Thomas Bjerg Mikkelsen
  174,95 kr.

  I 2003 deltager Lars Irgens Petersen i en smugleraktion, hvor 13 tons hash sejles fra Marokko til Danmark. I forbindelse med smugleraktionen begår han et nøje planlagt og kynisk drab. Set med menneskelige briller krydser han den grænse, hvor tilgivelse ikke længere synes mulig. Lars Irgens Petersen fortæller i denne bog om sin barndom og opvækst i Taastrup; en opvækst, der var præget af social isolation og mangel på kærlighed. Han fortæller ærligt og vedkommende om, hvordan han udvikler en brutal og grænseløsadfærd – og om, hvordan han i dag kæmper for at gøre op med sin fortid med hjælp fra kirken og gode venner.Foruden Lars Irgens Petersens biografi indeholder bogen 13 essays om skam, skyld, empati, fremmedgørelse, psykopati,ondskab, nåde mv. De er skrevet af en god ven, som nægter at acceptere den præmis, at forbrydere er umennesker, hvislivsfortællinger man ikke behøver at interessere sig for.

 • af Lynn Austin
  231,95 kr.

  I fængselscellen har 21-årige Harriet god tid til at tænke over sit liv. Mens hun ligger i sin køje, spejler hun sig i de historier, bedstemor Bebe har fortalt om hendes mor, bedstemor og oldemor. For hvordan er hun selv endt her, bedst som hun troede, at hun gik i slægtens fodspor i kampen for ret og retfærdighed?Læs om Hannah, som kæmpede for slavernes frigivelse, Beatrice, der arbejdede hårdt for frihed fra alkoholismens fangegarn og Lucy, der ender som kvinderetsforkæmper. Tre kvinder med hver deres tro og livserfaring som danner baggrund for de valg, de træffer.

 • - En rejse i Guds plan
  af Ingrid Markussen
  123,95 kr.

  Safari er swahili og betyder rejse. I denne bog inviterer Ingrid Markussen (f. 1945) os med på sit livs safari. Hun fortæller om sin barndom og opvækst i små kår på den jyske hede, og om hvordan hun allerede som barn fik et kald til at arbejde i ydre mission. Sammen med sin mand Jørgen fulgte hun nogle år senere kaldet, der resulterede i en mangeårig tjeneste for Brødremenighedens Danske Mission i Tanzania.Bogen er – ud over at være en beretning om et spændende og fundamentalt anderledes liv langt væk fra trygheden i Danmark – også et stærkt vidnesbyrd om, hvad det indebærer at lægge sit livs rejseplan i Guds hånd. Let har det bestemt ikke altid været. Men midt i det alt sammen har forfatteren oplevet talrige eksempler på Guds helt konkrete indgriben i sit eget og andre menneskers liv.På trods af de ofte barske omstændigheder præges bogen af, at forfatteren har kunnet hvile i at være i Guds plan med sit liv.

 • af Anette Broberg Knudsen
  116,95 kr.

  Det er middelalder, og pesten hærger landet. Da Laurs’ lillebror dør, er han den sidste der er tilbage i landsbyen. Alle andre er enten flygtet for den sorte død eller ligger begravet på kirkegården. Hvordan skal han klare sig helt alene i en verden, der for altid er forandret efter sygdommen? Og hvorfor har Gud ladet hele hans familie dø og knust alle hans fremtidsdrømme? Laurs er ved at opgive alt.Da hører han i det fjerne en velkendt lyd ud over heden. Han er ikke alene i verden alligevel.

 • af Heather Munn & Lydia Munn
  231,95 kr.

  Sommeren 1939. 15-årige Julien Losier er flyttet fra Paris til en lille by i de sydfranske bjerge sammen med sin familie. I Paris råder uvisheden for fremtiden, og den jævnaldrende jødiske dreng, Benjamin Keller, får derfor lov at bo hos dem.Men også hernede dirrer luften af krigsrygter og -frygt. De to drenge får at mærke, at fremmede ikke er velkomne, uanset hvor de kommer fra.Samtidig flygter det jødiske søskendepar Nina og Gustav fra Wien. De har set nazismens ansigt og må ud af Østrig, før det er for sent.En gribende fortælling om flugt og tilflugt, had og kærlighed, fjendskab og venskab – og om barmhjertighed når den er mindst ventet.

 • - Bare du lyser op i tågen
  af Beate Højlund
  116,95 kr.

  Beate Højlund skriver med hjertet. Billedet af den trygge og ubekymrede barndom er betagende. Hun får lov til at være barn, samtidig med at hun vokser op i et hjem, hvor der i mere end én forstand er højt til loftet. Hun lærer at skelne, vælge og ikke vige uden om.Den 9. april 1940 er barndommen forbi. Den dag blev Norge besat af tyskerne. Skridt for skridt inddrages hun mere og mere i den aktive modstand uden helt at være klar over konsekvenserne.Smittende livsglæde lyser ud af optakten til 21 års ægteskab med Asger og livet med ham som præstekone på Færøerne, Nørrebro og i Hirtshals. Men også dette afsnit af livet ændres på én dag, og Beate står alene tilbage med syv børn.Da må troen kæmpe, og den sejrer i kraft af ham, den er rettet imod.Beate giver os ikke et glansbillede af sig selv, men skriver åbent, ærligt og personligt uden at blive privat. Der er megen humor i bogen, og de små streger, som gør det hele så levende, er med. Den røde tråd går gennem alt. Hun begynder som en sprudlende bæk og føres frem mod det dybe vand, hvor en synder i sin varme og ægte menneskelighed spejler sin Mesters billede.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.