Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Afbrydelser er en antologi med nyskrevne tekster om afbrydelsens væsen, som den opleves af en række skønlitterære forfattere i Danmark netop nu. En vildtvoksende og flerstemmig samling af tanker om og refleksioner over afbrydelsens mange former.Her er blandt andet tekster om kroppens grænser, om kærlighed og venskab, om tilknytning, tab og sorg, om p-piller som fængsel og ikke som frigørelse, om stress, angst og ADHD, om multitasking, transnational adoption, racisme og rumskibe. Og først og fremmest er her tekster om tekst og om det at skrive med og imod sine afbrydelser.Bogens tekster er skrevet af Caroline Albertine Minor, Cecilie Lind, Ditte Holm Bro, Joan Rang Christensen, Johanne Bille, Julie Sten-Knudsen, Kirstine Reffstrup, Kristina Stoltz, Louise Juhl Dalsgaard, Maja Lucas, Puk Qvortrup, Sabitha Söderholm, Sine Bang Nielsen, Tina Frank og Ursula Scavenius og redigeret af Mia Degner.
Mor spiser rav er en digtsamling om at blive mor for første gang under en global pandemi.Digtene kredser om det at forsøge at finde sig til rette i sin rolle som forælder, mens verden lukker ned, og den lille nye familie lukker om sig selv.Med rytme, humor og ømhed skriver Irmelin Prehn om kroppens forvandling, om ensomhed, angst, længsel og håb i hverdagen som nybagt mor - med corona-pandemien som baggrundstæppe.Irmelin Prehn, f. 1986, har siden 2010 udgivet lyrik og kortprosa og medvirket i diverse antologier. Mor spiser rav er hendes fjerde bog.
Lyset bærer ikke nag til nogen er en samling digte om de ting, vi siger til hinanden og ikke siger, om hvordan sproget skrider ud og bliver noget andet, noget kantet og mærkeligt, når vi taler sammen. Det er også en bog om moderskab, om faderskab og forældreskab, og om at forsøge at få sin krop til at blive voksen i det hele taget.
En lodret drøm er en digtsuite om et kærlighedsforhold, der ikke rigtig vil lykkes - og det er en sprudlende og humoristisk leg med ord, form og faste vendinger, der bliver vredet fra hinanden og sat sammen på ny i en række gennemkomponerede og rytmesikre digte.En lodret drøm er Mia Degners debutdigtsamling, oprindeligt udkommet på Gyldendal i 2012, her indlæst som lydbog for første gang og i revideret form. Anmelderne skrev:" ’En lodret drøm’ er en interessant, livlig og ganske finurligt fint legende kollage hen over kærlighedsbruddet og sprogetsfaldende og slyngede gevækster. Mia Degner firer godt på sine sejl, så de får melodisk medbør." (Politiken)"... jeg ville gerne have citeret mange flere for at have demonstreret og bare diverteret med Mia Degners særlige, syleskarpe nynnen om alt det, der gør ondt, fordi det gjorde så godt ..." (Weekendavisen)Lydbogen er en revideret udgave af den oprindelige bog, hvor der er indsat en række digte skrevet i 2012, som ikke tidligere har været udgivet - og udeladt enkelte andre digte fra den oprindelige bog, som forfatteren ikke længere fandt lige så stærke som resten af bogen.Lydbogen er udgivet med støtte fra Statens Kunstfond.
Forfatterne Tove Ditlevsen og Ester Nagel mødte hinanden i Unge Kunstneres Klub i 1940, og herfra udviklede sig et venskab, der i mange år først og fremmest blev holdt i live igennem en ivrig brevveksling. Denne brevveksling er samlet i bogen Tove og Ester.Tove Ditlevsen og Ester Nagel havde forfattergerningen til fælles - og de havde moderskabet, ægteskabet og alle de andre relaterede "små hverdagsproblemer" til fælles, og det der det, deres breve handler om: hvordan de forsøgte at forene forfatterskab med familieliv, og hvordan de levede deres liv som skrivende kvinder.Tove og Ester er en morsom og hjertevarm bog om forfatterliv, forstyrrelser og fællesskab.Tove og Ester er en revideret genudgivelse af bogen Husmor og skribøse fra 1986.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.