Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den grønlandske myteverden er befolket af en farverig skare af farlige, frække og fantastiske væsener. De har altid spillet en stor rolle i Inuits tro og fortællinger. Denne håndbog samler kendt viden og fortolker de mangfoldige væsener, ånder og dyrs udseende og egenskaber samt giver et kort rids af den grønlandske historie og åndemanertradition. Nutidige illustrationer af grønlandske og nordiske kunstnere, bærer mytevæsenerne ind i det 21. århundrede.
Hvordan ser livet ud i en lille grønlandsk bygd, når dens eksistens er truet af fraflytning? Henrik Saxgren, en af Danmarks fineste fotografer, har skabt et portræt af bygden Ilimanaq ved Isfjordens udmunding i Diskobugten. Han har besøgt området på alle årstider og fotograferet det daglige liv i bygden, været med på rensdyrjagt og sommerfiskeri efter ørreder. Han har drukket kaffe med de ældre og ladet sig fascinere af det korte tidsspænd i den grønlandske kultur mellem gamle dage og nu – og de helt andre, ufattelige tidsmæssige dimensioner i naturen: ”Disse tidsmæssige paradokser stødte jeg ind i igen og igen under mine otte besøg. Det skabte rum for nye tanker at være et sted, hvor ikke bare tiden var spændt ud, men hvor næsten alle elementer var spændt ud mellem yderligheder: lyset og mørket – solen og månen – dagen og natten – varmen og kulden.”
Puisip amianik mersorneq / Sy i sælskind: Bogen indeholder mere end 30 opskrifter med trin-for-trin vejledning i tekst og billeder samt mønsterark. Lær at sy punge, tasker, babystøvler, hjemmesko, tehætter, luffer, nisser og meget andet. Trin for trin tages læseren i hånden og guides til at sy lækre ting i sælskind og blive inspireret til at finde på nyt og gøre opskrifterne til sine egne. I bogen er en henvisning til forhandlere af sælskind og andre materialer i Danmark og Grønland. Tekst på grønlandsk og dansk. Henvender sig til både begyndere og mere erfarne skindsyere.
Takanna betyder Værs’go på grønlandsk. Grønlands natur er rig på friske og rene råvarer – rensdyr, moskusokse, lam, sæler, hvaler, fugle og fisk, svampe, bær og mange andre planter. Takanna er klassikeren blandt grønlandske kogebøger, og her får du inspiration til at tilberede de lækre råvarer til hverdag og fest – eller mindes kulinariske oplevelser fra Grønland, hvis råvarerne ikke lige er ved hånden. Kunstneren Nina Spore Kreutzmann har gennemillustreret bogen med tegninger i farveblyant af dyr og planter. ”Man æder side efter side, alt imens tænderne løber i vand.” Arktiske Anmeldelser
AKA HØEGH har sit helt særegne udtryk inden for grønlandsk og nordisk kunst – dybt forankret i Grønlands vældige natur og dramatiske sagnverden. Hun fastholder sit fokus på almenmenneskelige følelser og naturens ukrænkelighed i en tid med store samfundsmæssige omvæltninger. Hun skildrer mytiske landskaber, drømme og fremtidsvisioner i lyset af global opvarmning. Hun arbejder med vidt forskellige udtryk og materialer – fra pensel og akvarelblok til skulpturer i granit, fra stålnålens rids i zinken til malerier og store udsmykningsarbejder. Hun har udsmykket Folketingets Grønlandsværelse, udhugget en skulpturgruppe ved Rigshospitalet og illustreret Prins Henriks digtsamling Blå mærker i sjælen … blandt meget andet. AKA HØEGH indfanger Grønlands sjæl og deler den gavmildt med beskueren. Bogen om AKA HØEGH er gennemillustreret med et bredt udvalg af kunstnerens værker. Med sit store format, smukke og luftige grafiske design, lækre papir og høje kvalitet i tryk og bogbind er det en unik gavebog for alle, der interesserer sig for kunst og Grønland! Mai Misfeldt, cand.mag. i litteratur og kunsthistorie, er forfatter og billedredaktør.
I de gamle grønlandske sagn og myter møder man dyr, der kan tale og tænke, og som nogle gange forklæder sig som mennesker, mænd, som sejler jorden rundt i kajak for at vende tilbage fra dødsriget, og kvinder så store som kæmper. Læs om Månemanden, om tvillingerne, der lærte at dykke og om kvinden, som giftede sig med en reje. Gunvor Bjerre, forfatter og mangeårig producer i DR’s Børne- og Ungdomsafdeling, har udvalgt og genfortalt 35 skøre, uhyggelige, sjove og lærerige grønlandske sagn i et moderne og mundret sprog. Til hyggelig højtlæsning – og selvlæsning. Den grønlandske kunstner Miki Jacobsens flotte akvareller er fulde af saft og kraft og lægger nye dimensioner til de gamle fortællinger.
Kujalleq betyder syd og er også navnet på Grønlands sydligste kommune, som består af byerne Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq samt et stort antal bygder og fåreholdersteder. Det var i Sydgrønland, nordboerne i en fjern fortid anlagde Østerbygden, og den dag i dag er der mange synlige fortidsminder fra den tid, ligesom sporene af inuits bopladser er mangfoldige. Ole G. Jensen, tidligere museumsinspektør i Qaqortoq, videregiver i denne smukke, nye fotobog sin kærlighed til Grønlands frodigste kommune. Et væld af fotos af grønne dale med blomster i mange farver, høje, grønne fjelde og is i alle afskygninger og livet i de farverige byer og bygder gør bogen til appetitvækker eller et dejligt minde om alle Sydgrønlands herligheder. Kujalleq har tekst på dansk og engelsk.
Grønland byder på en dejlig frodig sommer, omend sæsonen er kort. Når sneen smelter langs kysterne, pibler lyng og bær og blomster frem, og især i sensommeren kan man plukke bær, svampe og planter til brug i hjemmet. En del af planterne har naturmedicinske egenskaber, og i denne bog er 25 nyttevirkende planter udvalgt og præsenteret i tekst og fotos. Mange af disse planter er også almindelige i andre lande.
Fia, Inuk, Arnaq, Ivinnguaq og Sara. Fem unge, fem historier vævet ind i hinanden, om opbrud, identitet og kærlighed i Nuuk. ”24-årige Niviaq Korneliussens modige romandebut om at finde sig selv seksuelt i Nuuk smadrer enhver forestilling om den lige vej til det pæne liv. [...] ’Homo sapienne’ er bogen, man kan bede sine forældre, venner og klassekammerater om at læse, hvis man synes, de trænger til at ankomme til the real world.” ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Jes Stein Pedersen i Politiken ”...den strømmende, associative prosa, som viser, at Niviaq Korneliussen både har mod og talent til en eksemplarisk ueksemplarisk sprogbehandling, der efterlader et overbevisende indtryk af en moderne ungdom, som kunne feste igennem mange steder, næsten hvor som helst, men nu rent faktisk bor i Nuuk.”Klaus Rothstein i Weekendavisen
Ny udgave i hardcover af Søren Thaaes farvestrålende og humørfyldte klippebog med motiver fra Grønlands traditionelle kultur. Enkle og flotte modeller af hundeslæder, sæler, hvalrosser og isbjørne, drabelige masker, trommedansere og tupilakker, kamikker og kajakker, mennesker samt en hel lille bygd, Havets Mor og til sidst lidt anderledes julepynt. "Thaae overgår sig selv, han har skabt en perle af en Grønlands-bog, som vil blive lige elsket i nord og syd." (Lars Aagaard, Dansk Biblioteks Centers lektørudtalelse)
Grønlandsk udgave af BESTIARIUM GROENLANDICA – en illustreret håndbog om grønlandske mytevæsener, ånder og dyr Kalaallit oqaluttuatoqaatitsinni inuunngitsut ulorianartut, qinngarnarsinnaasut tupinnartullu imaaginnavittarput. Naggueqatigiit upperisatoqqatsinni oqaluttuatoqaatitsinnilu tamakku akuulluartuupput. Najoqqutassiamut matumunnga inuunngitsut, anersaat uumasullu arlalippassuit isikkui piginnaasaalu pillugit ilisimasat katersorneqarput nassuiarneqarlutillu, naggasiullugu oqaluttuarisaanerput angakkoqartarnerlu pillugit paasissutissanik naatsumik tunuliaqusiisoqarpoq. Titartakkat nutarfasinnerit eqqumiitsuliortut kalaallit, nunanilu avannarlermiut inuunngitsut tamakku pillugit suliaat nalitsinnut tulluussakkat atorneqarput.
Noveller, lyrik og billedkunst skaber her en mosaik om nordisk identitet og kvindeliv. Samtidig har forfatteren udgivet musikalbummet NINA - Hun står i nordenvind med relation til novellesamlingen. Helga, Maalia, Lulu, Anna, Gudska og de andre bor i Grønland, Island, Færøerne og Danmark, og novellerne om dem er nedslag i moderne kvinders liv med de fejl, masker og udfordringer, de har. De handler om hverdagens trivialitet og overflade, om spiseforstyrrelser, tab af barndom og selvværdsproblemer. Men de handler også om erkendelser, drømme og håb.
OBS! ENGLISHTakanna betyder Værs’go på grønlandsk. Grønlands natur er rig på friske og rene råvarer – rensdyr, moskusokse, lam, sæler, hvaler, fugle og fisk, svampe, bær og mange andre planter. Takanna er klassikeren blandt grønlandske kogebøger, og her får du inspiration til at tilberede de lækre råvarer til hverdag og fest – eller mindes kulinariske oplevelser fra Grønland, hvis råvarerne ikke lige er ved hånden. Kunstneren Nina Spore Kreutzmann har gennemillustreret bogen med tegninger i farveblyant af dyr og planter. ”Man æder side efter side, alt imens tænderne løber i vand.” Arktiske Anmeldelser
I Grønland er jagt og fangst stadig et betydningsfuldt og kulturbærende erhverv – men færre og færre kan leve af det, og fritidsjægernes antal overstiger langt erhvervsjægernes. En stor del af befolkningen skifter kontortøjet ud med en varm heldragt i week-enden og tager ud i fjeld og fjord for at fange og fiske forråd til vinteren. Det indgår som en naturlig del af opdragelsen, at børn fra 10 års alderen lærer at omgås og bruge skydevåben, og den første fangst fejres med maner. Hvad skal man så med en bog om jagt på rensdyr, partering og opskrifter på at anvende alle dele af dyret? Ophavsmanden til Rensdyr fra fjeld til fad, Michael Rosing, har selv først lært ’håndværket’ som voksen, da han flyttede hjem til Grønland efter at have tilbragt en stor del af barndommen og ungdommen i Danmark og USA. Den tiltagende urbanisering og ændringerne i familiestrukturen i Grønland betyder, at ikke alle er opvokset i tæt kontakt med naturen og har haft naturlige opdragere i den nærmeste familie. Desuden er der mange tilflyttere, som også nyder godt af naturens rige ressourcer, men har brug for vejledning. Endelig kan selv inkarnerede jægere og kokke altid bruge nye tips og ny inspiration. I Danmark er markedet måske knap så oplagt – og dog! Her bor mange grønlændere, mange danskere med en tilknytning til Grønland samt mange med en generel interesse for vildt og jagt, som vil finde jagthistorier fra Grønland spændende – og med lidt fantasi hurtigt kan udskifte rensdyrkødet med andre, mere tilgængelige, slags kød.
Finde/pege/tællebog i stift karton for børn fra 1-7 år. På 10 store opslag i bogen følger vi tvillingerne Ivalo og Minik, der leger udenfor og indenfor i deres hus i en typisk grønlandsk by. For hvert opslag befinder vi os i et nyt rum med masser af ting at se på. Rundt om det centrale motiv er der gengivet 20 genstande, som man kan finde i tegningen. Alle genstandene er navngivet på grønlandsk og dansk.Til børnefamilien, der vil lære lidt om grønlandsk sprog og kultur. Til emnearbejde for de yngste om Grønland.Læs mere om kunstneren på www.najarosingasvid.dk
The world of Greenlandic mythology is inhabited by a motley crew of dangerous, cheeky and fantastical beings that have played a vital role in Inuit beliefs and stories throughout the ages. This book is a collection of what is generally known about these diverse beings, spirits and animals and a description of their appearance and features. You will also find a brief history of Greenland and the shaman tradition. Illustrations by contemporary Greenlandic and Nordic artists transport the mythological beings into the 21st Century.
Pege- og tællebog i stift karton for børn fra 0-2 år. Uden tekst. Maja-Lisa Kehlet har illustreret en skøn pegebog, hvor børnene kan lære at tælle til 10 gennem sjove, grønlandske motiver med hvaler, rensdyr og kulørte, grønlandske huse.Pegebøger for de helt små er med til at stimulere børns sprog, identitet og sansning samt udvikle deres interesse for fortsat at læse bøger, når de vokser op.
BOGEN om kunstneren Anne-Birthe Hove (1951-2012). Hun var en af Grønlands mest originale og anerkendte billedkunstnere i både ind- og udland. Anne-Birthe Hove arbejdede med mange medier og materialer – men først og sidst står hun tilbage som grafiker. Hun var en kunstner, der hele tiden udfordrede sig selv. Og dermed sit publikum. Denne bog er et tilbageblik på et kunstnerliv og en stor kunstnerisk produktivitet. Med bidrag fra mennesker, der stod Anne-Birthe Hove nær, professionelt og personligt – og ikke mindst gengivelser af en lang række af hendes værker. Tekst på dansk og grønlandsk. En smuk og gedigen bog med foliepræg på forside og ryg og ilagt kassette.
Interviewbaseret bog om omsorgssvigtede børn i Grønland. Gennem Børnehjemmet Uummannaq fik forfatter og sundhedsplejerske Lise Andersen kontakt til ti tidligere børnehjemsbeboere, som åbent har fortalt om deres barndom, opvækst og voksenliv. Disse stærke beretninger er bogens omdrejningspunkt. Fortællingerne forankres i pædagogiske og terapeutiske overvejelser og refleksioner omkring Børnehjemmet Uummannaqs særlige forhold, struktur, pædagogik og mærkesager.
Grønlandsk version af Kaassassuk Kaassassuk iliarsuusoq meeraanini tamaat nunaqqatiminit ajortumik pineqarpoq. Ullulli ilaanni Pissaap Inuanik naapitsinissaminut periarfissinneqarpoq ikiorneqarlunilu. Pissarsuanngorpoq nunaqqatinilu akiniaaffigalugit. Kaassassuk kalaallit oqaluttuatoqaatitsinnit titartagalersukkatut meeqqanut saqqummersitatta ilagivaat. Saqqummersitat allat tassaapput: Arfeq nattoralillu niviarsiarannguillu marluk, Sassuma Arnaanut pulaarneq kiisalu Anngannguujuk.
Aa ajussusia! Orpiliassamik ataasinnguamilluunniit Uummannamut tikiussisoqanngilaq. Meeqqat inersimasullu tamanna aliasuutigaat. Immaqali Kunuup nissiaqqallu Eqeqquaqqap juulli annaassinnaagaat… Kisianni, nissiaqqat torulliaqqat ajortut sissuertariaqarpaat, juullimik nissiaqqanillu nuannarisaqanngivissut. Nuannerluinnaqqissaartoq – ilaannilu pissanganartoq – juullissamut ammartagaq ilaqutariinnut tamarmiusunut! Orpilissat nunarsuarmi kusanarnersaanni Juaaka peroriartorfini Uummannaq isumassarsivigaa. Ukiunik arlalinnik piffissaq kinguartissuarput, taamanikkut Niuertoqarallarnerani, telegramminillu nassitsisoqartarnerani – nissiararpassuaqarallarnerani torullerpassuaqarneranilu, imminnut qinngasaarullutik akersuuttarallarneranni.
Male- og fortællebog for børn om grønlandske tupilakker.I gamle dage var tupilakker ond magi, og de blev lavet af knogler og dele fra dyr og mennesker og sendt afsted mod fjender. De udskårne figurer af ben, tand og fedtsten, som vi kender i dag, er grønlandske kunstneres fortolkninger af tidligere tiders magiske væsener for at tilfredsstille europæernes nysgerrighed omkring fænomenet. Maria Bach Kreutzmann, som står bag bogen Bestiarium Groenlandica, en opslagsbog over samtlige grønlandske mytevæsener, har illustreret malehæftet med både uhyggelige og sjove tupilakker.
(Kalaallisut obs. på grønlandsk)Grønlandsk klassiker af forfatteren Ole Brandt (1918-1981). Qooqa beskriver tilværelsen i et fangersamfund i første halvdel af 1700-tallet. Qooqa og hans ven Mikisuluk vokser op i en bygd i Nordgrønland, og mens de endnu er børn, bliver deres fædre dræbt af fangeren Saqu. De to drenge må derfor på et meget tidligt tidspunkt påtage sig forsørgerpligter, og ifølge den gamle skik var det Qooqas og Mikisuluks pligt at hævne sig på deres fædres morder, men Qooqa var imod den evige angst og uro, som drab og hævn havde til følge.
Noveller, digte og essays af 10 unge, grønlandske forfatterspirer – om identitet, ulykkelig kærlighed, vold, hundeslædekørsel og meget mere. Skrivekonkurrencen Allatta! har for tredje gang lokket nye talenter frem på det grønlandske, litterære landkort. Denne gang med temaet rummelighed, som fortolkes bredt af konkurrencens 10 vindere.Antologien er illustreret af billedkunstelever fra Nordiska Folkhögskolan i Kungälv, Sverige.
Der er ikke flere fangstdyr, og menneskene begynder at sulte. Et gammelt ægtepar, der har været åndemanere, bliver bedt om at tage ned og besøge Havets Moder for at finde ud af, hvorfor dyrene er forsvundet. Men det er en farlig rejse... Besøg hos Havets Moder er en del af en serie illustrerede grønlandske sagn, genfortalt for børn. Andre bøger i serien: Kaassassuk, Hvalen og ørnen og de to små piger og Anngannguujuk.
Interviewbaseret bog om omsorgssvigtede børn i Grønland. Gennem Børnehjemmet Uummannaq fik forfatter og sundhedsplejerske, Lise Andersen, kontakt til ti tidligere børnehjemsbeboere, som indvilligede i at fortælle om deres barndom, opvækst og voksenliv. Disse stærke beretninger er bogens omdrejningspunkt. Fortællingerne forankres i pædagogiske og terapeutiske overvejelser samt refleksioner omkring Børnehjemmet Uummannaqs særlige forhold, struktur, pædagogik og mærkesager.
En mærkelig virus hærger den grønlandske by Sisimiut, netop som sommeren og ferietiden står for døren. Et par dødsfald oveni skaber godt stof til pressens agurketid. Myndighederne er bekymrede. Det samme kan siges om de virksomheder, der har investeret i byens nye krydstogtterminal, som måske ikke når at blive færdig.I Nuuk involveres Sika Haslund, ny kommunikationskonsulent i Go Greenland, i arbejdet med at sikre, at tingene ikke kommer ud af proportioner. Sammen med journalisten Thormod Gislasson bliver hun hvirvlet ind i afdækningen af en historie, der viser sig at trække lange og dybe spor tilbage til fortiden..."Frosne beviser" er en spændende og uhyggelig virkelighedstro krimi om fortidens interesser i Grønland og nutidens interesser i miljøet. Bogens forfatter, Nina von Staffeldt, er cand.mag. i pædagogik og arbejder som selvstændig konsulent med opgaver for EU og danske myndigheder. Hun har siden 1997 boet, arbejdet og rejst i det meste af Grønland, blandt andet som konsulent for Grønlands Selvstyre og rejseleder. "Frosne beviser" er hendes debutroman, som hun fik tildelt Årets Debutdiplom 2016 for af Det Danske Kriminalakademi.
Pege- og snakkebog i stift karton for børn fra 0-2 år. Maja-Lisa Kehlet har illustreret en skøn pegebog om venskab, hvor dyr og børn laver sjove ting som at svømme, spille bold, isfiske, plukke bær og meget mere. Bogen er uden tekst, så forældre og børn selv kan digte og tale om at være venner.Pegebøger for de helt små er med til at stimulere børns sprog, identitet og sansning samt udvikle deres interesse for fortsat at læse bøger, når de vokser op.
KALAALLISUT / PÅ GRØNLANDSKI Zombieland er der ikke nogen trøst at hente. Voldsomme konsekvenser for i forvejen udsatte skæbner udgør omdrejningspunktet for Sørine Steenholdts stærke noveller, hvor det kan være svært at skelne mellem fantasi og virkelighed. Voldtægt, selvmord, hashmisbrug, ildebrand og biltyveri … de færreste går ram forbi. Det er samfundskritik, der kryber under huden.I bogen er novellerne afbrudt af korthistorier og enkelte digte. I samspil med illustrationerne skaber det et dynamisk fortællingsrum om svære samfundsmæssige problemer.Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2016.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.