Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Praxis

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Helle Stub & Henrik Stub
    435,95 kr.

    En engageret og letforståelig introduktion til universet, skrevet med de fysisk-astronomiske briller på. Forfatterne Helle og Henrik Stub fortæller om stjerner og planeter; galakser og kvasarer; stjernefødsel og stjernedød; de fysiske love og spekulationerne, også sat ind i et historisk perspektiv. Desuden beskrives astronomernes målemetoder. Nye opdagelser og teorier om alt fra universets opståen til dets endeligt er beskrevet levende og medrivende. De mere videnskabelige og tungere emner er gjort letforståelige. Bogen er beregnet til gymnasiets valgfag Astronomi, men kan læses af alle, der interesserer sig for emnet. Helle og Henrik Stub er begge formidlere af astronomi og rumfart og har skrevet en lang række bøger om emnet og skriver regelmæssigt om rumfart i magasinet Illustreret Videnskab.

  • af Annelise Terndrup Pedersen
    677,95 kr.

    Madgrundbogen giver en enestående indsigt i, hvordan vores mad er et resultat af de ingredienser og metoder, der anvendes ved fremstillingen. Bogens mange opskrifter, køkkenbordseksperimenter og varedeklarationer kobler teorien med praksis. Madgrundbogen skaber en hidtil uset struktur over de grundmetoder og de fysisk-kemiske processer, der er grundlaget for alle opskrifter. Mestrer man den viden, kan man løsrive sig fra opskrifterne og få et grundlag for at vurdere industrifremstillet mad. Tværgående emner som konserveringsmetoder, tilsætningsstoffer, kemisk forurening, sundhed og miljøforhold skaber en gennemført systematik i bogen.Madgrundbogen kræver ingen særlige forudsætninger og er oplagt som inspirationskilde og opslagsværk til alle, der vil forstå mere om den mad, vi dagligt spiser. Bogen kan med fordel benyttes i undervisningen af lærere og studerende inden for fødevareområdet på fx erhvervsskoler, erhvervsakademier og professionshøjskoler samt lærere i grundskolen.

  • - Systematik, Vækst, Fødevarer,
    af Herluf Thougaard, René Møller Madsen, Julie Just Munch & mfl.
    547,95 kr.

    Hvordan forårsager mikroorganismer sygdomme som fødevareforgiftning, ebola, borreliose og rævebændelorm? Og hvordan udnyttes andre mikroorganismer som Saccharomyces, E. coli og probiotiske bakterier i madlavning, i produktion af øl og i kroppens tarmsystem?Mikrobiologi giver en god forståelse af de forskellige mikroorganismer, deres vækst, deres funktioner samt deres rolle i fødevareproduktion. Bogens første del indeholder en grundig gennemgang af den moderne systema- tiske bakteriologi, og derudover beskrives virus, svampe, protozoer og parasitter. Anden del af bogen giver en grundig indføring i fødevarernes produktion, mikro- biologiske risici samt konserveringsmetoder, og hvordan man kan arbejde med fødevaresikkerhed, så mikroorganismerne ikke udgør en sundhedsrisiko.Bogens målgrupper er studerende ved korte og mellemlange videregående uddannelser på det sundhedsfaglige, fødevareteknologiske, laboratorietekniske og procesteknologiske område samt mindre produktioner/virksomheder, der arbejder med mikrobiologi. Bogen kan også anvendes til temaundervisning i fx biologi eller bioteknologi i gymnasiet. Desuden kan den benyttes som opslagsværk for særligt mikrobiologiinteresserede. Endelig kan mindre fødevarevirksomheder have gavn af kapitlerne om hygiejne, egenkontrol og fødevaresikkerhed.Denne 5. udgave er ajourført og grundigt revideret. Der er blandt andet tilføjet afsnit om biofilm og tarmbakterier. Desuden er kapitlerne om fødevaresikkerhed blevet udvidet, således at de kan bruges som opslagsværk af fødevarevirksom- heder. Endelig er bogen blevet opdateret med et helt nyt layout.

  • af Lisbeth Møller, Helle Nielsen & Claus Hansen
    457,95 kr.

    Tidligere: LaboratoriesikkerhedLaboratoriearbejde er omfattet af mange særlige arbejdsmiljø- og sikkerhedsregler, som er essentielle forudsætninger for arbejdet i et laboratorium. Denne bog indeholder alt, du bør vide om sikkerhed og arbejdsmiljø i kemiske og biologiske laboratorier.Arbejdsmiljø i laboratoriet dækker emner fra sikkerhedsudstyr og almen sikkerhed i laboratoriet over toksikologi og førstehjælp til klassificering og mærkning af kemiske stoffer. Desuden er der kapitler om fysisk og psykisk arbejdsmiljø samt relevant lovgivning.Arbejdsmiljø i laboratoriet henvender sig til laborant- og bioanalytikerstuderende samt studerende på andre videregående uddannelser, der har laboratoriefag. Bogen er desuden velegnet som håndbog i professionelle laboratorier.Arbejdsmiljø i laboratoriet er en ny og gennemrevideret udgave af Laboratoriesikkerhed fra 2014. Ud over det nye navn har denne 7. udgave fået nyt layout, og indholdet er blevet opdateret og afspejler den nyeste lovgivning på området. Især kapitel 9 om klassificering og mærkning af kemiske stoffer har fået en redaktionel bearbejdning, så det fremstår mere overskueligt og opslagsvenligt.

  • af Preben Madsen
    377,95 kr.

    Teknisk Matematik 3 er lærebogen, der sammen med Teknisk Matematik 2 dækker andet år af B-niveau samt A-niveau på det tekniske gymnasium, men er også velegnet på andre ungdomsuddannelser. Det er et dynamisk, inspirerende og letslæseligt materiale, der gør brugerne til aktive medspillere. Regler, beviser, eksempler og opgaver er sammensat i en pædagogisk logisk rækkefølge, der bidrager til en god indlæring.Til serien hører bind 1, der dækker B-niveaus første år, og bind 2 som allerede omtalt.I bind 3 dækkes følgende emner: vektorregning i rummet, trigonometriske funktioner, differentialregning II, integralregning II, differentialligninger, diskret matematik og vektorfunktioner. Kapitlet om diskret matematik er skrevet af Thomas Bolander

  • - optimering af produktionsgrundlaget til LEAN og Industri 4.0
    af Jan Pedersen
    247,95 kr.

    Tids- og metodestudier tager en gammel disciplin med ind i det nye årtis udfordringer i forbindelse med Industri 4.0, robotteknologi og Lean.Tids- og metodestudier lyder for mange som noget meget støvet fra 1950’ernes akkordbaserede produktionssystemer, men erfaringer fra erhvervslivet har vist, at man er nødt til at opbygge et tidsgrundlag for at kunne lave KPI’er (Key Performance Indicators) for sit produktionssystem. Hvis man ikke kender til situationen nu, kan man ikke vurdere, om der er en gevinst ved at investere i robotteknologi.Det har desuden også vist sig, at mange af de robotinstallationer, som allerede nu er i virksomhederne, kan optimeres betydeligt ved at benytte nogle af de samme metodestudier, som man benyttede til at optimere operatører.Moderne teknologi har heldigvis spillet kraftig ind på den måde, man arbejder med discipliner på i dag. Det er ikke længere nødvendigt at stå med et clipboard med stopure for at lave et tidsgrundlag. I dag kan man i stedet optage en videofilm med sin smartphone, eksportere den til et program, hvor man i ro og mag kan benytte en række optimeringsredskaber til sit arbejde.Tids- og metodestudier gennemgår virksomhedens produktionsgrundlag og giver et historisk oprids af baggrunden for måden, hvorpå vi opbygger et produktionssystem i dag. De klassiske metodestudieværktøjer bliver gennemgået for at give en god introduktion til programmet AVIX, som er et af de væsentligste IT-programmer, der benyttes på området i dag.Bogen knytter tids- og metodedisciplinerne sammen med såvel Lean som automatisering baseret på Industri 4.0. Der er herudover et fyldigt kapitel om SMED.Tids- og metodestudier kan anvendes af alle, der arbejder med Lean og industriel optimering, men er tillige lærebog på ingeniøruddannelser, samt på produktionsteknologuddannelsen og øvrige tekniske uddannelser, som bygger på optimering af tekniske eller administrative processer.Jan Pedersen er produktionsingeniør fra Odense Teknikum/Syddansk Universitet og har en Executive MBA fra Henley – University of Reading. Han har arbejdet med tids- og metodeoptimering i mange år i forskellige virksomheder i Danmark. Siden 2007 har han været ansat på Syddansk Universitet som lektor på ingeniøruddannelserne.

  • af J.M. Buch Kristensen
    417,95 kr.

  • af Fanny Slotorub
    700,95 kr.

    Denne lærervejledning til bogen Grammatik i brug – en udvidet indføring i dansk grammatik giver læreren en kort introduktion til den måde, bogen arbejder med grammatikken på. Bogen hviler på principperne for den induktive fremgangsmåde, hvor kursisten selv bliver den opdagende, og der tages udgangspunkt i sprog i brug. Lærervejledningen indeholder: Rettenøgle med facit til alle opgaver og kommentarer og forslag til nogle af opgaverne. Rettenøglen giver mulighed for selvkorrektion og kan kopieres til de kursister, der bruger bogen som selvstudium eller ikke har deltaget i en fælles gennemgang af opgaverne. Kopiark med kort til opgaverne på repetitionssiden, bl.a. Quiz & byt, Flashcard-spil og Matching.til nogle af opgaverne, bl.a. Infokløftopgaver, og til bøjning af fx verber, der kan bruges i arbejdet med alle tekster.med en verbumliste over bøjning af verberne i gruppe 2 og 3.med en grammatiktest som repetition af og afslutning på hvert kapitel.

  • af Gry Asnæs, Katja Hessel & Nille Presskorn
    307,95 kr.

    Engelsk oversættelse af Nordisk servicesyn.Do you have a clear idea about your serviceDNA and your service gene? Are you communicating in the right way, and are you using collaboration and high social capital to improve your company's service? The term service is used in many ways, but what is good service, really? And is there a special Nordic kind of service? These are just some of the topics this book addresses. A NORDIC SERVICE CONCEPT is written for those of you who work with service, whether you are a student, teacher, employee, manager or business owner. The purpose of the book is to bring the dialogue about good service back to its roots - where we can benefit from our basic Nordic values such as equality, openness, flexibility and, not least, trust. The focal point of the book is, therefore, relationships between people: the relationship with the guest, the relationship with colleagues and the relationship with management and business partners. A NORDIC SERVICE CONCEPT can be read as a whole, but the individual chapters also make sense as separate texts and can be used independently. Each chapter contains the following: • An accessible, practice-based description with analyses and tools that are built on research-based theories. • References to the primary sources are listed at the end of each chapter • Inspiration for your daily work in the form of a series of assignments and cases regarding strategic, tactical and operational levels in companies. A NORDIC SERVICE CONCEPT covers the curriculum's learning objectives in the academic subjects "management that builds social capital" and "service” and can also be used in the Service Economics curriculum. The book covers topics such as communication, body language and empathy, and, as something new, we have added topics such as the culture behind Nordic service, service delivery and moodboards. In addition, the book contains a number of cases and analytical assignments related to specific service situations.

  • af Inga Sørensen
    317,95 kr.

    Ingeniørgeologien omfatter det spændende krydsfelt mellem geologi og geoteknik under jordens overflade. Forud for bygge- og anlægsprojekter undersøges områdets terrænforhold, grundvandsforekomster og jordlag ved hjælp af boringer og andre metoder. Det skal fastslå typer af jordarter og deres tekniske egenskaber til brug for bl.a. fundering.Et væsentligt sigte med lærebogen er at gøre læseren i stand til at tolke et område og dermed vurdere de forventede jordarter og grundvandsforhold på en given lokalitet. Fremgangsmåden ved tolkning er illustreret ved gode eksempler. Her er der gjort flittig brug af de geologiske arkiver, kort og boredata, som i dag er tilgængelige via internettet. Dette gør Ingeniørgeologi unik på markedet.Lærebogen giver en grundig indføring i Danmarks geologi med emner som danske jordarter, vandet i jorden, boringer og indvinding og lagring af varme. En introduktion til den overordnede geologiske udvikling leder videre til et centralt element i midten af bogen: En detaljeret, systematisk gennemgang af de sidste 100 mio. års fem tidsperioder repræsenteret i de øvre jordlag med fokus på processer, kendetegn, udbredelse, geotekniske forhold og råstoffer.Målgruppen er primært ingeniørstuderende på bygningsingeniøruddannelserne. Derudover henvender bogen sig til forsyningsingeniører, brøndborere, bygge- og anlægsfolk og andre, der har behov for at vide noget om vandet i jorden, boringer, data og kort samt jordarter og deres forekomst i Danmark.Bogen er rigt illustreret og rummer spørgsmål til selvevaluering som afrunding på kapitlerne. Overskuelige tabeller samler de væsentligste informationer. I appendiks findes en oversigt over mineralerne i de danske jordarter, en beskrivelse af den pladetektoniske model samt en udførlig vejledning til, hvordan man foretager en boreprøvebeskrivelse i praksis.

  • - Indføring i moderne retorisk teori og metode
    af Jens Elmelund Kjeldsen
    367,95 kr.

    Vor tids retorik er en klar, levende og grundig indføring i moderne retorisk teori og metode. Den behandler retorikken i mediesamfundet og samtidens retoriske situationer, og den beskriver hvordan man kan forstå og studere retoriske fænomener i vor tid.Ved hjælp af eksempler fra dansk og international offentlighed og populærkultur præsenterer Jens E. Kjeldsen centrale retoriske teorier, emner og perspektiver på kommunikation. Bogen er den første på dansk som med vægt på mediesamfundet og det multimodale giver en samlet redegørelse over særligt nyttige metoder til at studere retorik i vor tid. Retorikken findes nemlig ikke kun i taler, men også i reklamer, fotografier, levende billeder og i online medier.Vor tids retorik diskuterer retorikkens egenart og beskriver feltets vigtigste teorier og begreber. Bogen placerer retorikken som en vigtig samfundsskabende kraft som vi i fællesskab behandler og bearbejder påtrængende sager, sociale relationer og identitet med.Vor tids retorik er især relevant for studerende i retorik, medie- og kommunikationsfag, men vil også være et nyttigt værktøj for alle som studerer eller arbejder med ledelse, påvirkning, markedsføring og reklame.

  • af Jørgen Meinertz & Valter Loll
    407,95 kr.

    Måleteknik er et opslagsværk til brug i industrien og til undervisningen på mellemlange og videregående uddannelser. Bogen dykker ned i metrologi og statistik og behandler blandt andet geometriske produktspecifikationer, udførelse af målinger samt analyse af målesystemer og måledata. Desuden gennemgår den statistisk processtyring (SPC) og stikprøveplaner efter de nyeste ISO-standarder. Endelig behandles måleinstrumenter til mekaniske, elektriske og kemiske målinger samt måling af flow og masse udførligt, ligesom koordinatmålemaskinen (CMM) beskrives.Tilegnelsen af det teoretiske stof understøttes af eksempler på måletekniske beregninger.Dette er bind 2 af Kvalitetsstyring og Måleteknik. Bøgerne er skrevet af Valter Loll og Jørgen Meinertz.

  • - praksisinddragelse og differentiering i erhvervsuddannelserne
    af Hans Jørgen Knudsen, Peter Koudahl, Claus Bo Jørgensen, mfl.
    312,95 kr.

    Begrebet ‘praksis’ har en helt central placering i de danske erhvervsuddannelser. Men hvad betyder ‘praksis’ egentlig? Vi hører ofte erhvervsuddannelserne omtalt som praksisrelaterede, praksisorienterede, praksisbaserede, praksisanvisende m.v. Men hvordan adskiller begreberne sig, og hvordan skal vi sortere i den store mængde af praksisbegreber?I Ind i praksis tydeliggøres det, hvad det er, der foregår i undervisningen på landets erhvervsskoler – i praksis. Med afsæt i et stort empirisk materiale bidrager bogens seks artikler til at sætte ord på, hvad det betyder for vores forståelse af erhvervsuddannelser, at de har noget med ‘praksis’ at gøre, og hvordan man derved kan opnå mere nuancerede forståelser af differentieret undervisning og læring.Bogen er skrevet som inspiration til undervisere og deltagere på diplomuddannelsen i erhvervspædagogik. Bogens forfattere er alle tilknyttet Nationalt Center for Erhvervspædagogik og har mangeårig forsknings- og undervisningserfaring.

  • af Nanna Ebbesen & Kamilla Hjordt Juul
    197,95 kr.

  •  
    533,95 kr.

  •  
    517,95 kr.

  • - Når ideer skaber værdi
    af Kirsten Wissing & Michael Thing
    353,94 kr.

    Innovation – når ideer skaber værdi er en anderledes og særdeles praksisnær bog til faget innovation, som lægger sig op ad læreplanen for innovation på C-niveau på ungdomsuddannelserne hhx, htx, stx samt hf. Den er bygget op, så den følger ungdomsuddannelsernes mesterskab i iværksætteri, Company Programme, og den proces, man skal igennem for at gøre idé til virkelighed.Innovation – når ideer skaber værdi tager udgangspunkt i aktuelle og virkelighedsnære problemstillinger. Bogen introducerer centrale innovationsmodeller og er rig på praktiske eksempler og øvelser. Desuden præsenteres en række cases om unge iværksættere og deres virksomheder. Bagest findes en alfabetisk oversigt over 50 centrale og kendte innovationsbegreber med tilhørende beskrivelser.Innovation – når ideer skaber værdi er let og indbydende at gå til med appetitlig grafik og illustrationer, konkrete værktøjer, modeller og tips. Bogen egner sig både til undervisningsbrug og til praktisk indføring i innovation.

  • - den ultimative notesamling
    af Oliver Streit
    353,94 kr.

    Klar matematik er den ultimative notesamling til dig, der vil gøre det godt til eksamen i gymnasiet, og som har brug for hurtigt at forstå kernestoffet i matematik. Den er nyttig og praktisk, uanset om du går på STX, HTX, HX, HF eller ønsker at genopfriske din viden efter et sabbatår.Notesamlingen er matematikkens komprimerede bouillonterning. Den er mere ind til benet end en grundbog og samtidig mere forklarende end en for- melsamling, så der er masser af hjælp at hente, uden at det bliver for kompli- ceret. Den indeholder en række faste elementer: Forklaringer, definitioner, sætninger, regneregler, beviser og eksempler. Alt, du skal bruge til at få overblik over stoffet, imponere til mundtlig eksamen og foretage præcise opslag til skriftlig eksamen. Klar matematik fokuserer på den praktiske tilgang til løsning af problem- stillinger ved beskrivelse af fremgangsmåder og metoder. Det omfatter også fremgangsmåder til løsning på den populære lommeregner TI-Nspire CX CAS.Bogen dækker kernestoffet i læreplanen for matematik A til det almene gymnasium, STX. Den kan også benyttes på B- og C-niveau samt på HTX, HHX og HF, der deler meget af det grundlæggende kernestof. Derudover er den velegnet til hurtigt at genopfriske gymnasieniveauets matematik for interesse- rede og på adgangskurser, brushup-kurser og lign.Klar matematik har mange illustrationer, der hjælper på forståelsen, under- støtter beviser og visualiserer eksempler. Et helt kapitel vejleder i brugen af TI-Nspire CX CAS til de mest almindelige matematiske problemstillinger.

  • af Morten Stoklund Larsen & Anne Handberg Pedersen
    517,95 kr.

    Fysikbogen er en systematisk fremstilling af fysik-fagets teoretiske grundlag. Bogen er skrevet, så den kan anvendes efter læreplanen i fysik B for HTX. Bogen kan også anvendes til undervisning på EUX.Bogen er delt op i 10 kapitler, der alle er rige på eksempler, øvelser og opgaver. Enkelte kapitler indeholder også ekstra afsnit for den videbegærlige elev.Kapitel 1 tager udgangspunkt i bevægelse og kinematik. Kapitel 2 giver en kort introduktion af begreber som energi, arbejde og Newtons tre love. Kapitel 3 og 4 drejer sig om varme og gas. Kapitel 5 omhandler bølger og fungerer samtidig som en introduktion til kapitel 6 om lys og optik. Kapitel 7 handler om ellære. Kapitel 8 og 9 giver en systematisk fremstilling af mekanikken med kinematik og dynamik, og kapitel 10 introducerer eleven for atomfysik og kernefysik.Fysikbogen er skrevet, så den dækker læreplanens kernestof fuldt ud. Ydermere kankapitel 10 anvendes som indledning til fysik på A-niveau.

  • - Nivellering & afsætning, elevhæfte
    af Bent Bill & Mogens Dahl Hansen
    387,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.