dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Bøger udgivet af P.S. Hansens forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Tom Jørgensen & redaktør
    204,95 kr.

    Kunstårbogen viser 101 nye danske kunstnere inden for maleri, skulptur, keramik, foto og smykkekunst. Bogen indeholder et kort biografisk afsnit om hver kunstner samt et righoldigt billedmateriale. Den illustrerer hvilke kunstformer, der rører sig i tiden og er velegnet både til studier, som gave og præsenterer sig godt ved at ligge fremme med sit smukke omslag.

  • af Tom Jørgensen & redaktør
    177,95 kr.

    Dette er kunstårbogens 9. udgave, der hvert år præsenterer 101 nye kunstnere inden for dansk billedkunst, skulptur, keramik, glas og foto med biografier og kontakt-oplysninger til kunstnerne.Tom Jørgensen har været forfatter og tilrettelægger gennem alle 9 år. Tom er kunsthistoriker og anmelder ved Kunstavisen og Jyllands Posten samt kunstformidler og skribent.Bogen er rigt illustreret med kunstnernes egne værker og viser, hvad der rører sig i kunstens verden rundt om i Danmark. Det er en smuk og præsentabel bog, der vil gøre sig i ethvert venteværelse, repræsentationslokale, reception eller bare på sofabordet. Brug den som værtindegave.

  • - nye kunstnere
    af Tom Jørgensen & redaktør
    165,95 kr.

    Årbogen indeholder oplysninger om 101 nye, talentfulde danske kunstnere med farverige gengivelser af udvalgte kunstværker. Bogen redigeres af kunsthistoriker og anmelder ved Jyllandsposten og Kunstavisen m.m., Tom Jørgensen. Årbogen, der er udkommet siden 2009, har således bragt 808 nye danske kunstnere frem i lyset og er det eneste bogværk, der dækker græsrødderne i dansk kunst. Bogen er en øjenåbner for kvaliteten og udviklingen hos unge danske kunstnere inden for billedkunst, skulptur, keramik og fotografi.

  • - Jubilæumsudgave
    af Tom Jørgensen & redaktør
    196,95 kr.

    Dette er kunstårbogens 10 udgave og vi fejrer dermed et velfortjent jubilæum. Tom Jørgensen har med denne udgave præsenteret over 1000 nyere danske kunstnere inden for billedkunst, skulptur, keramik og fotografi med korte biografier og et udsøgt billedmateriale. Bøgerne viser, hvad der rør sig i dansk kunst og giver inspiration til andre, der har lyst til at forsøge sig i kunsten. De 101 kunstnere, der er præsenteret i jubilæumsudgaven, er omhyggelig udvalgt og illustrerer mangfoldigheden i dansk kunst i dag.

  • - - en krønike om Grønland og Danmark
    af Peter Schmidt Hansen
    206,95 kr.

    "Kryolitten" fortæller historien om fundet og udviklingen af det sjældne mineral i Grønland og hvad det førte til af kulturel og industriel udvikling i Grønland og Danmark. Hvad foregik der, i det lille samfund "Ivigtut" ? -og hvordan udviklede det sig til et industrielt eventyr fra Strandboulevarden i København, der involverede familierne Hagemann, Jørgensen (Jarl), Tietgen, Howitz, Weber m.fl. Eventyret blev afgørende for Statens muligheder for at udvikle Grønland til et moderne samfund og da der ikke var mere Kryolit var selskabet transformeret til en industrikoncern, der opløstes omkring Finanskrisen i 1991-92. Læs hvordan det gik til og de mange spændende historier der til sammen danner krøniken om Kryolitten.

  • - -udviklingen i Danmark gennem 200 år
    af Peter Schmidt Hansen
    247,95 kr.

    Litografien eller stentryk er det mest anvendte kunstmedium i Danmark og alligevel er det omgærdet med mystik. Det blev længe anset for blot et reproduktionsværktøj indtil anerkendte kunstnere tog det til sig og udformede enestående værker i litografi. Historien starter i Danmark i1807, hvor den unge kobberstikker, tyskeren Henrich Wenzler, under et studieophold i Danmark bliver inddraget i forsvaret af København under Englandskrigen. Som belønning for hans indsats modtager han et stipendium fra kongen til at studere den nye teknik hos opfinderen, Alois Senefelder, i München. Tilbage i København etablerer han det første værksted for stentrykkeri i København og udgiver de første litografier - broderimønstre. Værkstedet overtages af musikforlægger Lose, der begynder at udgive noder i stentryk og Kunstakademiets lærer, professor J. L. Lund fatter interesse for teknikken og øver sig sammen med sine elever på at bruge litografien til kunstneriske billeder. Dermed igangsætter Lund en udvikling, der fortsætter de næste 200 år og uden tvivl endnu længere. Litografiens vej som kunstformidler er snoet og sket i spring, som skyldes udviklingen af teknik og ikke mindst økonomi. Litografisk kunst forudsætter en kunstner, en litograf, et værksted og et forlag og bogen følger udviklingen fra 1812, hvor Wenzlers første litografi udkom, frem til i dag, hvor danske litografiske værksteder har opnået international berømmelse blandt de største og de bedste i Europa.Bogen, der er rigt illustreret med billeder gennem alle litografiens epoker, kan med udbytte læses af alle. Med lidt held kan man genfinde det billede eller den kunstner, man selv har hængende på væggen og nu se det i en historisk sammenhæng.

  • af Peter Schmidt Hansen & Anne
    127,95 kr.

    Bogen er en oplæsningsbog og en pegebog om trolde. Den skal fjerne angsten for de ukendte trolde ved at tage dem ind i en hyggelig og sjov dagligdags ramme, som børnene kan forholde sig til. Bogen blev til som et afgangsprojekt på Frøbelseminariet i 1968, men er først udgivet nu. Mor jeg og hyg jer med børnene!

  • af Peter Schmidt Hansen
    204,95 kr.

    B ogen er en historisk roman, der foregår i den tidlige vikingetid i årene 800 til 1000. Den fortæller om Gorm den Gamle og Harald Blåtands forfædre og hvordan de erobrede det meste af England, Irland og Norden. Historien går tæt på Gorms far, Hardeknud, hans baggrund i Nordjylland og hvordan han sammen med sin onkel Guthorm regerede Danelagen fra York. Sideløbende berettes om Lodbrogsønnernes grundlæggelse af Dublin og andre handelsbyer i Irland. Gorm den Gamle blev født i England, hvor han i en politisk alliance blev gift med Alfred den Stores niece, Thyra. I arvefølgen mellem Alfreds søn Edward og Thyras far, blev Hardeknud og Gorm presset us af England og vendte tilbage til Danmark, hvor de generobrede Hedeby fra Gothernes kong Gnupa, samlede Danmark og etablerede sig i Jelling. På sine gamle dage ramtes Gorm af flere ulykker. Hans ældste søn blev dræbt i Irland, han blev gradsvis blind og til sidst mistede han sin elskede Thyra. Stædigt fastholdt han sine gamle guder, mens verden omkring ham overgav sig til kristendommen. Bogen er illustreret med ikoniske billeder af Lorentz Frölich og Constantin Hansen.

  • af Peter Schmidt Hansen
    206,95 kr.

    Carl Lochers familie var fuld af kunstnere og kulturelle personligheder. Carls far var marinemaleren Jens Thielsen Locher og Carls kone, Anna nedstammede fra det tyske kunstnerdynasti, familien Preisler, som er portrætteret i bogen. Carls mor nedstammede fra de jødiske familier, Meyer, Goldschmidt og Rothschield. Hun var kusine til forfatteren Meïr Goldschmidt, så også fra hendes familie kom der kunstneriske gener.At familien og efterkommerne er overmåde rig på talent, søger denne bog at belyse via en række biografier, der som fælles omdrejningspunkt har Carl Locher og Skagen, Sønnen, billedhuggeren Axel Locher er p.t. udstillingsaktuel med sine teaterfigurer på Skagens Museum.Læg dertil teaterforfatteren og redaktøren Jens Locher. Jo Hahn Locher, og Ellen LocherThalbitzer og teatermaleren Valdemar Güllich. Næste generation tæller Danmarks første kvindelige ambassadør, Bodil Begtrup, madskribenten Kirsten Hüttemeier, Axel Illums tourné teater, litteraterne familien Østergaard og Hauch-Fausbøllmed flere.Der er således interessant underholdning om denne kulturelle familie, som de færreste kender til.Familiens forfædre indvandrede til Danmark i 17- og 1800tallet og den er således et eksempel på særdeles vellykket integration. Familien viser også, at kvindelige talenter kunne nå langt, så der er aktuelle emner til overvejelse.

  • - Kunstrebellen der introducerede surrealismen i Danmark
    af Ove Bjørn Petersen
    165,95 kr.

    Eugène de Sala, født i Randers 1899 og død i København 1987, var egentlig døbt Osvald Lykkeberg Salomonsen. Han var livet igennem en usædvanlig billedkunstner og person. Han valgte bevidst at provokere med sit grønne hår og hvidpudrede ansigt og vi skriver 1920'erne. Koryfæer som Rude og Lundstrøm blev betegnet som sindssyge, men man havde kun hovedrysten til overs for Sala.Sala var vores første surrealistiske maler og han hjembragte indtryk fra Paris med de nye kunstretninger, da-daisme og kubisme. Han oversatte André Bretons manifest som han docerede for sin elev, Frederik Carlsen, kendt som surrealisten Freddie.Sala's storhedsperiode ligger i 1920'erne og -30'erne,men han blev stort set glemt indtil Kunstforeningen tog ham op i 1976. Hans malerier er meget afvekslende og han har beskæftiget sig en del med tegning og grafik. Priserne på hans malerier har nået 200.000 kr. hos Bruun Rasmussen, men handles også til 1000 kr. Sala er repræsenteret på Statens Museum for Kunst og i 2016 mindes han med en stor retrospektiv udstilling på Randers Kunstmuseum.Denne første omfattende og gennemillustrerede biografi af kunsthistorikeren Ove Bjørn Petersen præsenterer hans liv og værker og giver et interessant bidrag til kunstnerlivet i Danmark i mellemkrigsårene.

  • af Tom Jørgensen
    117,95 kr.

    Tom Jørgensens har skrevet en aktuel og let læst debatbog om billedkunstens verden. Om kunstens Parnas, om kunst og penge, snobberi og formidling, god kunst - dårlig kunst. Man bliver lidt klogere på den verden, der omgiver kunsten og må tage stilling for eller imod forfatterens synspunkter.Bogen er illustreret med friske billeder af Sanne Glissov, Kate Skjerning, Oliver Streich og David Svensson.Tom Jørgensen har et indgående kendskab til den danske kunstscene. Han er kunstanmelder på Jyllandsposten, redaktør på Kunstavisen og på "101 kunstnere" - bøgerne. Fra 1998 til 2002 var han tillige kunstanmelder på Ekstra Bladet.Bogen er velegnet som værtindegave, mandelgave og fødselstagsgave, men mest til dig selv, så du bliver klogere på den verden, der omgiver dansk billedkunst.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.