Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af PsykiatriFondens Forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Sådan håndterer du kognitive vanskeligheder efter stress, angst og depression
    af Louise Meldgaard Bruun
    179,95 kr.

    Har du svært ved at huske? Mister du overblikket? Taber du tråden i en samtale? Glemmer du, hvad du er i gang med? Vi kan alle indimellem opleve kognitive vanskeligheder, fx hvis vi er trætte eller pressede. Det går som regel over igen efter en pause eller en god nats søvn. Anderledes er det i forbindelse med psykiske sygdomme eller problemer. Har du været syg af depression, angst eller stress, kan du have kognitive vanskeligheder, længe efter at du er blevet erklæret rask igen – og efter at symptomer som tristhed og uro er forsvundet. Kognitive vanskeligheder forveksles ofte med dovenskab og manglende evne til at tage sig sammen – måske både af dig selv og af pårørende eller kolleger. Du kan træne dine kognitive færdigheder og dermed håndtere eller minimere de kognitive vanskeligheder. I denne bog kan du læse om, hvad kognitive vanskeligheder er, hvordan de viser sig, hvorfor de opstår, og hvad du selv kan gøre for at håndtere dem – både hjemme, på jobbet eller på uddannelsen. Bogen giver også gode råd til, hvordan du taler med andre om dine vanskeligheder. Og der er gode råd til dine pårørende.

  • af Lone Overby Fjorback
    179,95 kr.

    Mindfulness-meditation er en bevidst måde at skærpe og fastholde opmærksomheden på den øjeblikkelige oplevelse. At være til stede i nuet – snarere end at hænge fast i ting, som er sket, eller som vi ønsker vil ske. Forskning på området viser, at mindfulness-meditation i mange tilfælde reducerer symptomer og har positiv effekt på menneskers holdninger, adfærd og selvopfattelse. Bogen gennemgår øvelser, der kan hjælpe til at forhindre de negative tanker og følelser i at blive til selvforstærkende onde cirkler. En af vejene er bevidst at træne opmærksomheden, nærværet i forhold til kroppen og det, man sanser. Og at være mere rummelig over for alle følelser. Der følger en cd med bogen med guidede øvelser, indtalt af bogens forfatter. Bogen er skrevet af læge i psykiatri Lone Overby Fjorback, der har forsket i, hvordan mindfulnessmeditation virker i forhold til psykisk sygdom – og selv har årelang erfaring med meditation og undervisning inden for feltet.

  • af Casper Aaen
    179,95 kr.

    Mange mennesker flygter fra stærke følelser eller lader dem styre deres adfærd. men evnen til at håndtere stærke følelser er nødvendig for at kunne bevare en vis stabilitet livet igennem. Det kan være svært at forstå, hvor følelserne præcist kommer fra, hvad de betyder, og hvordan man håndterer dem. Hvad kommer en voldsom og tilsyneladende pludseligt opstået vrede af? Hvad gemmer der sig bag følelsen af skyld og skam? Hvordan handler man konstruktivt i forhold til følelserne, så man kan ændre den situation, man står i, eller blot leve med sine følelser? det handler denne bog om. Bogen er relevant for alle, der indimellem hænger fast i bestemte følelser eller mønstre, og for fagpersoner, som arbejder med mennesker, hvis følelser styrer deres adfærd.

  • - Lær at rumme svære følelser
    af Nanja Holland Hansen
    227,95 kr.

    At have compassion for sig selv og andre vil sige at være opmærksom på og give plads til egne og andres svære følelser, reaktioner og udfordringer. Compassion er den følelse af omsorg, der opstår, når vi bliver konfronteret med egen og andres lidelse og føler motivation til at lindre denne lidelse. Når vi handler med compassion, kan vi reagere på lidelse med forståelse, venlighed og tålmodighed i stedet for at reagere med frygt og afvisning. Compassion-Begrebet har eksisteret i årtusinder, men har de seneste 10-15 år oplevet fornyet opmærksomhed og udbredelse. Videnskabelig forskning har vist, at træning i compassion både har en positiv effekt på vores psykiske trivsel og på vores fysiske helbred. I denne bog lærer du at handle med compassion. Ved hjælp af enkle øvelser bliver du bedre til at være med og acceptere de svære følelser og livsbegivenheder, som alle mennesker oplever fra tid til anden. Du bliver opmærksom på din egen indre kritiske stemme og får mulighed for at ændre den, og du får en forståelse af, at hvis du møder udfordringerne og de svære følelser med omsorg og medfølelse, vil du nemmere kunne acceptere at de er en naturlig del af livet. Forfatteren, der er autoriseret psykolog og forsker i compassion ved Aarhus universitet samt certificeret underviser i Compassion Cultivation Training (CCT) fra Stanford University, guider dig igennem compassion-begrebets historie, enkle øvelser og forskningen på området.

  • - En selvhjælpsbog til mennesker med PTSD
    af Casper Aaen
    179,95 kr.

    Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) er en psykisk sygdom, der kan opstå efter voldsomme begivenheder, som man enten har været involveret i eller vidne til. Det kan fx være overfald, voldtægt, trafikulykke eller krig og naturkatastrofer. Mange får bearbejdet oplevelsen af at have været i livsfare eller at have mistet kontrollen og lever videre uden mén. Men hos nogle sætter oplevelsen sig fast. Har du PTSD, plages du af genoplevelser i form af billeder, tanker eller følelser om den traumatiske hændelse. Du vil typisk undgå tanker, ting, steder og personer, der minder dig om det, der skete, fordi det udløser angst, sorg, skyld og skam. Men sådan en undvigelsesmanøvre vedligeholder på længere sigt symptomerne på PTSD. “Kom over dit livs traume” er en selvhjælpsbog til mennesker med mild til moderat PTSD. Bogens metode er inspireret af den evidensbaserede PTSD-behandling “Prolonged Exposure”, der er udviklet af den amerikanske professor Edna Foa. Gennem bogens 11-ugers program vil du lære, hvordan du konfronterer symptomerne på PTSD på en systematisk og tryg måde. Du vil få konkrete anvisninger til, hvordan du kan bearbejde ubehagelige erindringer om traumet, så de ikke plager dig i hverdagen. På den made vil du opleve færre symptomer. Bogens første del beskriver mekanismerne bag PTSD, mens anden del guider dig gennem det 11 uger lange forløb. Derudover er der gode råd til dine pårørende. Også fagprofessionelle kan finde inspiration til nye måder at hjælpe klienter med PTSD på.

  • af Bo Møhl & Morten Kjølbye (RED.)
    265,95 kr.

    Omkring 2-300.000 danskere går hvert år i psykoterapeutisk behandling. Mange kommer med at konkret problem, som de vil have hjælp til, andre søger behandling for psykiske problemer eller egentlig psykisk sygdom.Spørgsmålet er, hvem man skal vælge, når man søger en terapeut. Bogen beskriver de forskellige terapeutiske retninger, og hvilke retninger, der passer til hvilke problemstillinger og diagnoser. Den beskriver også, hvad man skal være opmærksom på, når man vælger en psykoterapeut. Det mest afgørende for at få udbytte af psykoterapi er interessant nok ikke terapeutens uddannelse og retning, men derimod menneskelige egenskaber som empati, varme og rummelighed - viser forskning.Bogen giver et klart og overskueligt overblik over, hvad psykoterapi er, og hvordan den praktiseres, og den beskriver de mest anvendte og anerkendte retninger inden for moderne psykoterapi.Bogen henvender sig til alle, der ønsker at vide mere om psykoterapi og til fagfolk og studerende, der ønsker et overblik over psykoterapiens mange retninger og anvendelsesområder.

  • af Per Vestergaard & Jes Gerlach
    287,95 kr.

    Ny gennemrevideret og opdateret udgave af bogen Psykofarmaka. De fleste danskere vil på et eller andet tidspunkt i deres liv indtage nerve- eller sovemedicin. Psykofarmaka er en lettilgængelig bog om disse former for medicin. Bogen beskriver hovedgrupperne, hvordan de virker, og hvilke forholdsregler både læger og patienter skal tage, når psykofarmaka er en del af behandlingen. På den ene side er det en letlæst bog uden mange fremmedord og lægelatin, og på den anden side formidler bogen helt opdateret viden på feltet og de seneste forskningsresultater om de nyeste psykofarmaka. Psykofarmakologien er i rivende udvikling. Man ved mere og mere om de mekanismer, der er det biologiske grundlag for vores tanker og følelser. Signalstoffer, receptorer og nye måder at påvirke dem på. Eksempelvis har man i dag betydelig indsigt i, hvad der fremkalder de positive virkninger af antidepressiv medicin, og hvad der fremkalder bivirkningerne. Bogen er skrevet for behandlere på ethvert niveau: læger, sygeplejersker, psykologer, plejepersonale og andre medarbejdere i psykiatrien. Men også for særligt interesserede - brugere, pårørende, undervisere, politikere og presse, der har behov for reel viden om psykofarmaka.

  • - Om at stille diagnoser og måle sygdommenes sværhedsgrad
    af Aksel Bertelsen, Per Bech & Povl Munk-Jørgensen
    179,95 kr.

    Ny tilgængelig bog om de psykiatriske diagnoser. En vigtig opslagsbog for alle psykiatri-interesserede.Diagnosen har altid spillet en væsentlig rolle, når mennesker bliver syge. "Hvad fejler jeg?" spørger man straks, når man får symptomer, smerter eller ubehag, fysisk eller psykisk. Diagnosen er udgangspunktet for behandlingen og et skøn over, hvordan forløbet vil blive. Hvis en psykiater skal behandle et menneske med angst, må han eller hun vide, hvilken form for angst, det drejer sig om. Diagnosen er ofte også central i det sociale system i forhold til spørgsmål om fleksjob, førtidspension mv. Bogen bygger på det internationale diagnosesystem, WHO's ICD-10, som giver mulighed for at stille en diagnose ud fra veldefinerede kendetegn: symptomer, adfærd, tilstandens varighed mv. Bogen er skrevet i et let sprog til fagfolk, der er i berøring med det psykiatriske felt: psykologer, sygeplejersker, pædagoger og plejepersonale, socialrådgivere, lærere - og til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.

  • af Jes Gerlach
    265,95 kr.

    Depression er en af de mest ubehagelige sygdomme, man kan tænke sig, og den kan have store omkostninger – både for den enkelte, de pårørende og samfundet. Depression nedsætter livskvaliteten mere end noget andet og forringer – for en periode – menneskers funktionsevne langt mere end de fleste andre sygdomme. Cirka 15% af befolkningen vil på et eller andet tidspunkt i livet udvikle symptomer på depression. Her og nu har 125.000 mennesker tegn på moderat til svær depression, der kræver behandling. Omkring 75.000 har lettere depressioner, som ofte vil kunne klares af personen selv – evt. med støtte og vejledning fra den praktiserende læge og de pårørende. Denne bog om depression indeholder en grundig beskrivelse af symptomer og årsager, forebyggelse og behandling – både det, man selv kan gøre, og det, de professionelle har ansvaret for. Bogen beskriver også depression hos børn og hos ældre samt forholdet mellem stress, depression og arbejdsliv. Derudover kan man læse om de mange former for behandling – fra psykoterapi til medicin, fra livsstilsændringer til fysiske behandlingsmetoder som ECT – og om, hvordan man i vidt omfang kan forebygge nye sygdomsepisoder, når man kender til de mulige årsager og mekanismer bag depressionen. Bogen beskriver også, hvad de pårørende skal gøre, når et familiemedlem langsomt går i stå og mister livsgnisten. Bogen henvender sig både til mennesker med depression og deres pårørende og til fagfolk på alle niveauer: læger, psykologer, sygeplejepersonale og medarbejdere i sundheds- og socialvæsenet mv. Arbejdsgivere og andre kan også læse med. De professionelle skal blive bedre til at stille diagnosen og kombinere de mange behandlingsmuligheder, der er til rådighed i dag. Men det allervigtigste er måske, at personen selv og de pårørende melder ud, siger til, sætter sig ind i sagen og henvender sig til lægen, så snart depressionen stikker næsen frem. Depression er stadig en underdiagnosticeret tilstand – og en underbehandlet sygdom. Viden og åbenhed om depression er vigtigt. Denne bog skal ruste mennesker til at vide, hvad der skal gøres, når man møder depressionen – enten hos en selv, et familiemedlem, en kollega eller en nabo – eller en klient eller patient.

  • af Psykiatrifonden
    67,95 kr.

    Når man har en personlighedsforstyrrelse, har man forstyrrelser i den måde, man føler, tænker og handler på – i ekstrem eller betydelig grad. Men hvornår er der tale om en personlighedsforstyrrelse? Hvordan viser de forskellige slags personlighedsforstyrrelser sig? Hvordan kan man behandle en personlighedsforstyrrelse, og hvad kan man selv og ens pårørende gøre? Det og meget mere kan du læse om i denne lille bog fra Psykiatrifonden. Bogen er både til dig, der har en personlighedsforstyrrelse eller kender en, som har. Og den er til dig, der arbejder i sundhedssektoren og andre steder, hvor man møder mennesker med psykisk sygdom.

  • af Signe Amtoft
    142,95 kr.

    I denne meget personlige bog giver tv- og radiovært Signe Amtoft et sjældent indblik i, hvad angst er, og hvordan angst opleves. Gennem noter, erfaringer, betragtninger og interview – og med hjælp fra vennerne komiker Sofie Hagen, model Josefine Nielsen og aktivist Emma Holten og fra Søren Kierkegaard, Edvard Munch, Beyoncé og andre kloge mennesker, der ved noget om angst. Bogen byder på både filosofi og populærkultur foruden ærlige og personlige fortællinger, øvelser og meget mere.

  • af Psykiatrifonden
    67,95 kr.

    Angst er en af de mest udbredte sygdomme i Danmark. Men hvad er angst? Hvordan viser de forskellige angstsygdomme sig, hvordan behandler man angst, og hvad kan man selv og ens pårørende gøre for at forebygge eller mindske symptomerne? Det og meget mere kan du læse om i denne minibog fra Psykiatrifonden.

  • - - symptomer, behandling og fremtid
    af Merete Nordentoft, Marianne Melau, Tina Iversen & mfl.
    96,95 kr.

    Psykose, herunder skizofreni, er en alvorlig psykisk sygdom, der oftest bryder ud i ungdomsårene. I de seneste år er der sket en væsentlig og positiv udvikling af behandlingsmulighederne, særligt i kraft af tidlig og intensiv behandling, social indsats og inddragelse af patientens pårørende.Bogen giver overblik over de psykotiske tilstande og deres symptomer, og den beskriver grundigt veldokumenterede behandlingsmetoder for unge med skizofrenilignende psykoser. De er samlet i en tidlig og intensiv behandlingsindsats i psykiatrien, der er målrettet unge med psykose, under navnet OPUS.I et lettilgængeligt sprog beskriver bogen de enkelte elementer i behandlingen, og den giver mange eksempler, råd og vejledninger - henvendt til både læger, ansatte i socialpsykiatrien, socialrådgivere og andre fagfolk samt ikke mindst patienter og pårørende.

  • - En fortælling om at kæmpe sig til et godt liv med bipolar lidelse
    af Anne Marie Løkkegaard
    179,95 kr.

    Anne Marie Løkkegaard er uddannet klassisk sanger og journalist. Hun er gift med Jens og mor til Juliane og Karoline. Søster til Jacob, Morten og Thomas. Og så lever hun med den ubarmhjertige kendsgerning bipolar lidelse. I bogen fortæller hun ærligt om, hvad det betød for hendes liv, da hun havnede på den lukkede afdeling som 20-årig og senere måtte omlægge hele sit liv. Det har især været afgørende for hende at skrive om den del af den bipolare lidelse, der er forbundet med mest skyld og skam, og som flest skjuler, nemlig manien. Hun vil gerne medvirke til, at flere forstår de spor af ødelæggelse, psykisk sygdom kan trække i et menneskes liv – og appellere til tolerance.

  • - til en person med psykisk sygdom
    af Louise Meldgaard Bruun & LINE KIRSTINE HAUPTMANN
    182,95 kr.

    At være pårørende til en person med psykisk sygdom er som regel meget krævende. Det kan være en stor sorg at være tæt på et menneske, som er syg og har det svært, og du kan blive overvældet af bekymring og negative tanker og følelser. Som pårørende har du også selv øget risiko for at udvikle psykisk sygdom. Bogen fortæller om de følelser og reaktioner, der er almindelige, når man er pårørende til en person med psykisk sygdom. Den giver gode råd og anvisninger til, hvad du kan gøre for at afhjælpe følgerne af sygdommen, hvordan du kommer lettere gennem hverdagen, og hvordan du passer på både dig selv og din syge pårørende. Bogen er fyldt med inspiration og cases og med såkaldte tankerum, hvor du får hjælp til at reflektere over og ændre væsentlige ting i din hverdag som pårørende. Både familiemedlemmer, venner og kolleger kan være pårørende, og bogen henvender sig til alle, der er tæt på en person med psykisk sygdom.

  • af Anne Lindhardt
    67,95 kr.

    Etik og værdier er en integreret del af hverdagen i psykiatrien. Forholdet mellem mennesker er omdrejningspunktet for al psykiatrisk behandling. Det er i denne relation, at etikken og værdierne i praksis skal vise deres bæredygtighed. Psykiatrien berører mange: sundhedspersonale, ansatte i socialsektoren, lovgivere og embedsmænd og vigtigst af alle de mennesker, der selv har psykisk sygdom inde på livet, og deres pårørende. I hverdagen i psykiatrien ser man ofte etiske dilemmaer og konflikter mellem forskellige værdier. Det gælder både, når man arbejder klinisk, dvs. med patienter, og når man organisatorisk tilrettelægger psykiatrien. Men det er sjældent, at man systematisk og målbevidst inddrager etiske analysemetoder. Det er et område, der bør prioriteres højere. Derfor denne bog, der forsøger at favne både teoretiske og mere praktiske sider af det omfattende og komplekse felt. Det er bogens ærinde at gøre nogle af de abstrakte begreber inden for etiske og værdimæssige diskussioner mere konkrete og anvendelige i praksis. Det er håbet, at bogen vil kunne inspirere studerende og ansatte inden for sundheds- og socialsektoren til at blive mere bevidste om værdier og etik, så det kan inddrages i dagligdagen i psykiatrien.

  • - og personlighedsforstyrrelser
    af Lise Jeremiassen, Bent Jørgensen, Ingolf Ibus & mfl.
    213,94 kr.

    Miljøterapi og personlighedsforstyrrelser Baggrunden for denne bog om miljøterapi er historien om Kalleruphus, som blev grundlagt af en gruppe entusiastiske yngre psykologer i 1984. I 2013 måtte institutionen afvikles og huset sælges. Midlerne fra salget blev via Psykiatrifonden brugt til udgivelsen af denne bog om miljøterapi og unge med svære personlighedsforstyrrelser. Det betyder, at erfaringerne fra arbejdet i Kalleruphus og den udvikling miljøterapi har haft gennem mange år, beskrives og fastholdes. Bogen rummer en række teoretiske kapitler, hvor der præsenteres og reflekteres over forskellige institutioners måder at udforme og udvikle deres miljøterapi på. Derudover er der kapitler fra andre miljøterapeutiske behandlingsinstitutioner som Måløvgård, Pedersborg og Østre Gasværk, hvor praksis og principper for miljøterapi beskrives. I disse kapitler gives også en stemme til de unge, der har levet på institutionerne i en meget vigtig del af deres liv.

  • - Om stigmatisering af mennesker med psykisk sygdom
    af Per Vendsborg m.fl.
    96,95 kr.

    Mange mennesker med psykisk sygdom oplever fordomme og diskriminering i hverdagen - i familien, i arbejdslivet, i behandlingssystemet, socialt og i samfundet generelt. Mange synes, det er værre end sygdommen selv - et enormt problem for den enkelte og familien. Men det er også et problem for samfundet. Det skaber lidelse for den enkelte, behandlingen bliver dyrere og sværere, og mange gode kræfter går tabt for arbejdsmarkedet. PsykiatriFonden sætter fokus på disse problemer i en ny grundbog om stigmatisering af mennesker med psykisk sygdom. Bogen er skrevet af førende eksperter på området og redigeret af overlæge Per Vendsborg m.fl. Bogen forklarer i et tilgængeligt sprog, hvad stigmatisering er, hvilke psykologiske mekanismer der ligger bag, hvordan det opleves af den enkelte og de pårørende - og om omfanget af stigmatisering hos befolkningen. Bogen beskriver stigmatisering i medierne og på film m.m. og giver et nuanceret bud på, hvordan man kan bekæmpe stigmatisering, både med mindre ændringer og store indsatser.

  • af Raben Rosenberg mfl. & Nicole Rosenberg
    313,95 kr.

    Angst er både en helt almindelig menneskelig følelse – og en af de mest udbredte psykiske sygdomme. Angst har mange former, fra panikangst, helbredsangst og generaliseret angst over en lang række fobier til ængstelig, evasiv personlighedsforstyrrelse. Angst er også et væsentligt symptom ved andre psykiske lidelser, bl.a. depression og psykotiske tilstande. Men angst kan behandles: Angstbogen beskriver de mange forskellige angstdiagnoser og deres symptomer og årsager. Angsten beskrives også ud fra et evolutionært, historisk og biologisk perspektiv, og der er kapitler om angst hos børn og angst hos ældre. Bogen gennemgår de mange nye behandlingsmuligheder, som både omfatter medicinsk behandling og en lang række forskellige terapiformer. Også elektronisk angstbehandling, det transdiagnostiske perspektiv og de pårørendes rolle er beskrevet. Bogen er redigeret af to store kapaciteter på området: Specialpsykolog Nicole K. Rosenberg og psykiater Raben Rosenberg. Kapitelforfatterne er alle væsentlige og engagerede fagpersoner med stor viden og erfaring fra deres arbejde med angstlidelser, primært i psykiatrien. Mellem kapitlerne er inspirerende uddrag fra skønlitteraturen, hvor angst spiller en rolle. Angstbogen henvender sig til alle med interesse for angst: Mennesker med angst, pårørende, fagpersoner og andre, der har med mennesker at gøre.

  • - Et liv med OCD
    af Hanne Schønning
    182,95 kr.

    INDRE ORDRER er en fortælling om et liv med OCD. I stramt komponerede 10 linjers-tekster formidler forfatteren fint og foruroligende, hvordan OCD har fulgt hende siden de tidlige teenagerår. Hvordan hun i et halvt liv ikke vidste, hvad det var for tanker og ritualer, der prægede hele hendes tilværelse og fyldte hende med ensomhed, ubehag, skyld og skam. Lever i et unormalt helvede Jeg udfører hele tiden ordrer udstedt af kommanderende tanker. „Der er beskidt på alle overflader, foretag straks aftørring.“ Griber en klud og tørrer igen. Får en flygtig følelse af velvære, indtil tankerne siger „gentag“. Uro og tvivl over usynligt skidt efterlader mig med voldsom hjertebanken. Vi får et sjældent indblik i de opslidende ritualer, men også en fin fortælling om et liv i øvrigt. Med mand og børn, kærlighed og tvivl, arbejde og terapi, ensomhed og sejre. Bogen beskriver samtidig den viden, vi i dag har om OCD. Psykiater Anne Lindhardt har skrevet faktateksterne om OCD og diagnosens symptomer, årsager, karakteristika og behandlingsmuligheder. Hun skriver også om den vigtige åbenhed om psykisk sygdom, om stigmatisering og recovery og om at leve et godt liv med psykisk sygdom. Bogen henvender sig både til mennesker med OCD, til pårørende, til professionelle i sundhedssektoren og til alle andre interesserede.

  • - Undervisningsbog om respekt, faglighed og ansvar
    af Psykiatrifonden
    47,95 kr.

    De fælles værdier – respekt, faglighed og ansvar – skal kendetegne psykiatrien i Danmark og bygge bro mellem sektorer, behandlere, brugere, patienter og pårørende. Arbejdet med en sammenhængende indsats for den enkelte patient eller bruger starter i hverdagen. Værdierne bliver til i praksis. Det handler om, hvordan vi møder hinanden som mennesker, som patienter og pårørende og som professionelle og kolleger – hvordan vi kommunikerer og samarbejder, og hvordan kulturen er over hele linjen. Denne undervisningsbog giver viden, redskaber, inspiration, opgaver og eksempler, der kan bruges til arbejdet med værdierne i praksis. Materialet er skrevet i et let tilgængeligt og brugsorienteret sprog. Det kan bruges af studerende f.eks. på sundheds- og socialuddannelserne og af ansatte i psykiatrien, der – enten selv eller i gruppe – vil arbejde med psykiatriens fælles værdier: respekt, faglighed og ansvar.

  • - Livsstilsændringer i praksis
    af Merete Nordentoft, Søren Drivsholm & Thomas Axel Madsen
    207,95 kr.

    Mennesker med skizofreni lever kortere end den øvrige befolkning. For mænd er den forventede levetid forkortet med ca. 20 år, for kvinder med ca. 15 år. Forskning viser, at der er en markant overdødelighed pga. somatisk sygdom, og at overdødeligheden i mange tilfælde kan relateres til livsstilsfaktorer. Mennesker med skizofreni har fx langt fra oplevet den samme positive udvikling i hjerte-kar-dødelighed som den generelle befolkning. Dette kan både skyldes bivirkninger ved antipsykotisk medicin, at mennesker med skizofreni ikke i samme grad som den øvrige befolkning har fået en sundere livsstil, og at de ikke i samme omfang bliver diagnosticeret og får tilbudt behandling for hjerte-kar-sygdom. Projekt CHANGE er en målrettet intervention, der systematisk tager fat på de udfordringer, som mennesker med skizofreni oplever i forhold til livsstil, underdiagnosticering og underbehandling af somatisk sygdom. I CHANGE afprøves effekten af et tværfagligt sundhedsteam, som tilbyder den enkelte hjælp til rygestop og bedre kostvaner, og som sikrer relevante lægeundersøgelser og en kontinuerlig kontakt til egen læge, så somatiske helbredsproblemer kortlægges og behandles. Erfaringerne fra Projekt CHANGE bekræfter, at der er et stort behov i psykiatrien for støtte til en sundere livsstil og et bedre fysisk helbred. FORFATTERE: Bogen er skrevet af en tværfaglig gruppe af forfattere, der alle har indgående viden og erfaring på området. Bogens redaktører er professor og overlæge Merete Nordentoft, ergoterapeut og psykoterapeut Thomas Axel Madsen og fysioterapeut Søren Drivsholm.

  • - forebyggelse, behandling og omsorg
    af Jes Gerlach & Povl Riis
    97,95 kr.

    Vi bliver ældre og ældre. Selv om mange er åndsfriske og fysisk vitale til langt op i pensionsalderen, er der alligevel udfordringer i ældretilværelsen. Mange oplever tab af arbejdsidentitet, ensomhed, ægtefællens dødsfald og tab af venner – og samtidig en større modtagelighed for psykisk og fysisk sygdom.Der er også særlige problemer forbundet med psykisk sygdom hos ældre: Symptomer og årsager adskiller sig fra yngres, og ældre har ofte kropslige og psykiske sygdomme på samme tid. Desuden får ældre ofte mange forskellige slags medicin og er særligt følsomme over for bivirkninger. Det kræver særlig viden og færdigheder at omgås og hjælpe ældre med psykiske problemer og sygdomme.Derfor er der brug for fornyet fokus på disse ældre og for styrket faglighed hos de fagfolk, der arbejder med ældre med psykisk sygdom.Bogen handler bl.a. om eksistentielle forhold, herunder den biologiske aldring, ældres psykiske sygdomme og problemer og de organisatoriske og praktiske forhold knyttet til livet som ældre. Bogen handler også om ældres netværk, primært pårørende, der ofte står med store omsorgsopgaver.Bogen bygger på den nyeste viden på feltet og er skrevet i et lettilgængeligt sprog af førende specialister. Bogen henvender sig til fagfolk på ældreområdet – læger, psykologer, sygeplejersker, ældreplejens medarbejdere, demenskoordinatorer, sagsbehandlere m.fl. – og ikke mindst til de ældre selv og deres pårørende.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.