Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Grammatik i brug - Fanny Slotorub - Bog

Bag om Grammatik i brug

Grammatik i brug består af en opgavebog med både mundtlige og skriftlige øvelser og et grammatikhæfte (som sidder bag i bogen) med gennemgang og forklaring af almene centrale grammatiske emner. Grammatik i brug er udarbejdet, så den tilgodeser det daglige arbejde med grammatik i danskundervisningen på både DU2 og DU3, indtil kursisterne har fået et solidt grammatisk fundament. Grammatikhæftet kan bruges som en decideret opslagsgrammatik, men skal også inddrages i undervisningen, efterhånden som arbejdet med opgavebogen skrider frem, således at der foregår en vekselvirkning mellem opgavebog og grammatikhæfte. Grammatik i brug består af et væld af forskellige opgavetyper lige fra indsættelsesøvelser til opgaver præget af selvstændig sprogproduktion, der alt sammen gerne skulle være med til at danne et varieret og spændende grundlag for grammatikindlæring. Vel at mærke en grammatik, der er integreret i sproget - en funktionel grammatik hvor kursisterne lærer grammatikken ved at se den i brug. Grammatik i brug opfordrer kursisten til at arbejde induktivt og selv finde og formulere de grammatiske regler træner kursisten i at bruge de grammatiske regler korrekt i fri skrift og tale lærer kursisten at blive bedre til at opdage sprogfejl og til selv at finde og forstå de grammatiske forklaringer på fejlene. Materialet indeholder øvelser på to niveauer, et niveau til introduktion eller repetition af et grammatisk emne, og et niveau med sværere opgaver. Inden for hvert kapitel er der en progression, der går fra bevidstgørelse til mere frie og selvstændige øvelser med fokus på egenproduktion. Kapitlerne behøver dog ikke at gennemgås i kronologisk rækkefølge, nogle af kapitlerne kan bruges til repetition andre til introduktion af nye grammatiske emner.  Hvert kapitel afsluttes med en test udarbejdet for at tilskynde kursisten til egen refleksion over arbejdet med det aktuelle grammatiske forløb. Ordforrådet i øvelserne tager udgangspunkt i dagligdags ordforråd, så øvelserne bliver nærværende og reelt træner et anvendeligt og brugbart dansk. Desuden skal kursisterne ikke bruge unødig tid og energi på at forstå et vanskeligt indhold. Grammatik i brug kan også benyttes til selvstudium og individuel træning enten i klassen eller som hjemmearbejde. Rettenøgle kan hentes under downloads.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788763602655
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 128
 • Udgivet:
 • 30. August 2010
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 210x286x14 mm.
 • Vægt:
 • 640 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 6. Oktober 2022
På lager

Online pris

Fordelspris

Beskrivelse af Grammatik i brug

Grammatik i brug består af en opgavebog med både mundtlige og skriftlige øvelser og et grammatikhæfte (som sidder bag i bogen) med gennemgang og forklaring af almene centrale grammatiske emner.

Grammatik i brug er udarbejdet, så den tilgodeser det daglige arbejde med grammatik i danskundervisningen på både DU2 og DU3, indtil kursisterne har fået et solidt grammatisk fundament.

Grammatikhæftet kan bruges som en decideret opslagsgrammatik, men skal også inddrages i undervisningen, efterhånden som arbejdet med opgavebogen skrider frem, således at der foregår en vekselvirkning mellem opgavebog og grammatikhæfte.

Grammatik i brug består af et væld af forskellige opgavetyper lige fra indsættelsesøvelser til opgaver præget af selvstændig sprogproduktion, der alt sammen gerne skulle være med til at danne et varieret og spændende grundlag for grammatikindlæring. Vel at mærke en grammatik, der er integreret i sproget - en funktionel grammatik hvor kursisterne lærer grammatikken ved at se den i brug.

Grammatik i brug

opfordrer kursisten til at arbejde induktivt og selv finde og formulere de grammatiske regler
træner kursisten i at bruge de grammatiske regler korrekt i fri skrift og tale
lærer kursisten at blive bedre til at opdage sprogfejl og til selv at finde og forstå de grammatiske forklaringer på fejlene.

Materialet indeholder øvelser på to niveauer, et niveau til introduktion eller repetition af et grammatisk emne, og et niveau med sværere opgaver.
Inden for hvert kapitel er der en progression, der går fra bevidstgørelse til mere frie og selvstændige øvelser med fokus på egenproduktion. Kapitlerne behøver dog ikke at gennemgås i kronologisk rækkefølge, nogle af kapitlerne kan bruges til repetition andre til introduktion af nye grammatiske emner.  Hvert kapitel afsluttes med en test udarbejdet for at tilskynde kursisten til egen refleksion over arbejdet med det aktuelle grammatiske forløb.

Ordforrådet i øvelserne tager udgangspunkt i dagligdags ordforråd, så øvelserne bliver nærværende og reelt træner et anvendeligt og brugbart dansk. Desuden skal kursisterne ikke bruge unødig tid og energi på at forstå et vanskeligt indhold.

Grammatik i brug kan også benyttes til selvstudium og individuel træning enten i klassen eller som hjemmearbejde.

Rettenøgle kan hentes under downloads.

Brugerbedømmelser af Grammatik i brugGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.