Bag om Gruppearbejdets didaktik
Der er en tæt sammenhæng mellem elevernes evne til at arbejde sammen og den gode klasserumskultur, men gruppearbejde handler ikke kun om læring, men rummer også i høj grad et dannelsesmæssigt og studieforberedende perspektiv. Gruppearbejde er noget, der skal læres. Det kræver træning, både hos læreren og eleverne, for at arbejdsmetoden kan bruges på bedste vis.
I Gruppearbejdets didaktik får du værktøjerne til at videreudvikle brugen af gruppearbejde og muligheden for at blive klogere på en arbejdsform, som er meget udbredt i det danske uddannelsessystem. Det er en brugsbrug med helt konkrete tiltag, man kan benytte sig af, men det er også en refleksionsbog om alt det, der skal medtænkes, når elever skal lære at indgå i gode og lærerige dialoger med hinanden om det faglige indhold.
Bogens fokusområder er:
gruppearbejdets psykodynamik og socialpsykologigruppearbejde og motivationgruppearbejdet som dialogisk fænomengruppearbejdet som element i mere omfattende faglige forløb.
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række af didaktikbøger i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt lærerstuderende. Bøgerne går praktisk til værks med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning.
Steen Beck er lektor, ph.d. på Institut for Design, Medier og Uddannelsevidenskab på SDU og Institut for læring på Grønlands Universitet. Maren Aarup Schjørring er gymnasielærer i dansk og fransk på Odense Katedralskole og ekstern lektor på SDU. Tony S. Andersen er gymnasielærer i dansk og engelsk på Odense Katedralskole, ekstern supervisor på SDU Universitetspædagogik og modtager af Politikens Undervisningspris i 2020.
Vis mere