Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
Hvem er fjenden?af Erik Hauervig

Hvem er fjenden? - Bog

Bag om Hvem er fjenden?

Hvem er fjenden? er en barsk og afslørende krimi om unge kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, som bekriger hinanden på tværs af landegrænser. Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper man ikke ustraffet fra. I den øverste politiledelse taler man med to tunger, og landets justitsminister og andre folketingsmedlemmer har alle deres egne løsninger på, hvordan en bandekrig skal stoppes af den politistyrke, landet reelt har. Det er noget, medierne kan bruge, og de har gyldne dage. Imens er beboerne på Nørrebro rystede. En af militærets helikoptere patruljerer over bydelen, og nattesøvnen bliver forstyrret. Gadens parlament styrer, og bedre bliver det ikke, da krigen fortsætter på Amager og Vestegnen. Og i Malmø og Helsingborg er der også flere bandekrige med mulige afstikkere til Danmark. Her spiller østeuropæiske kriminelle en stor rolle. TASK FORCE ONE med Bjørn Agger, Nancy og kollegerne sendes igen på gaden. Først skal Bjørn og Nancy hjælpe Station City med lidt oprydning i prostitutionsmiljøet, men pludselig eksploderer Storkøbenhavn med en lang række grove udspekulerede forbrydelser og svinestreger, før de kan slappe bare lidt af … tror de.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793958135
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 316
 • Udgivet:
 • 28. Marts 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 150x213x25 mm.
 • Vægt:
 • 418 g.
 • 195,95 kr.
 • 39,95 kr.
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Ikke på lager lige nu. Leveringstid 1-2 uger
Eller spar samlet 13% som medlem
 • 170,95 kr.
 • 39,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Erik Hauervig
Vis alle titler
Beskrivelse af Hvem er fjenden?
Hvem er fjenden? er en barsk og afslørende krimi om unge kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, som bekriger hinanden på tværs af landegrænser. Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper man ikke ustraffet fra.

I den øverste politiledelse taler man med to tunger, og landets justitsminister og andre folketingsmedlemmer har alle deres egne løsninger på, hvordan en bandekrig skal stoppes af den politistyrke, landet reelt har. Det er noget, medierne kan bruge, og de har gyldne dage.

Imens er beboerne på Nørrebro rystede. En af militærets helikoptere patruljerer over bydelen, og nattesøvnen bliver forstyrret. Gadens parlament styrer, og bedre bliver det ikke, da krigen fortsætter på Amager og Vestegnen. Og i Malmø og Helsingborg er der også flere bandekrige med mulige afstikkere til Danmark. Her spiller østeuropæiske kriminelle en stor rolle.

TASK FORCE ONE med Bjørn Agger, Nancy og kollegerne sendes igen på gaden. Først skal Bjørn og Nancy hjælpe Station City med lidt oprydning i prostitutionsmiljøet, men pludselig eksploderer Storkøbenhavn med en lang række grove udspekulerede forbrydelser og svinestreger, før de kan slappe bare lidt af … tror de.
Brugerbedømmelser af Hvem er fjenden?
 • Krimiormen s. 11. April 2020

  ”Hvem er fjenden?” skrevet af Erik Hauervig udgivet af Skriveforlaget er smækfyldt med rockerbander og indvandrerbander der bekriger hinanden, sælger hash, smuglervarer, tyvekoster og betragter kvinder som en handelsvare. ”Hvem er fjenden?” foregår mest i København med afstikkere til Sverige.

  Chang er af asiatisk afstamning og venter på at blive løsladt fra fængslet. Han forbereder sig på fortsættelsen af sin kriminelle løbebane og planlægger hvem der skal være hans nærmeste medarbejdere i hans nye planer. Imens har flere grupperinger af bander deres at slås med.

  Særligt efter at den ene gruppe får stjålet et stort parti hash af en af de andre grupper. Det skulle de nok ikke have gjort. Banderne Ghost og Bronx er nærmest dødsfjender. Bag sig har de hver især forskellige grupperinger som rygstøtte. De skyder bandmedlemmer hvorefter andre bandemedlemmer bliver skudt som hævn.

  Faktisk er det skruen uden ende. Samtidig er der også banderne Black Fist der holder med Ghost og Skorpionerne samt den svenske gruppering El Bachir der viser tænder. Som om det ikke var nok med disse bandegrupperinger så er der også en gruppe af Albanere der har deres egen kriminelle løbebane.

  Adskillige af de Københavnske kioskejere har deres at slås med. De sælger smuglervarer og tyvekoster fra bagbutikken, snyder told og skat, hvor de kan og samtidig plages de af flere bander der vil have at de skal betale ”Beskyttelsespenge”. Bandekrigen på Nørrebro er i fuld gang ovenikøbet med mediernes fulde bevågenhed.

  Da kriminaliteten spreder sig over terror, tyveri, menneskehandel, prostitution, voldtægt, mord og en bandekrig der eskalerer voldsomt, så er der adskillige efterforskningsenheder ind over opklaringerne. Task Force One med Bjørn Agger og Nancy i forgrunden bliver involveret i opklaringen af flere af forbrydelserne og må derfor samarbejde både med Station City, station amager, Station Bellahøj samt det svenske politi.

  Samtidig er det danske politi ramt af flere års nedskæringer, hvilket bestemt ikke gør deres arbejde nemmere. Det er vel meget passende med et citat af Erik Hauervig som har skrevet ”Hvem er fjenden?”:

  ”Gennem mange år har den danske befolkning – et utal af gange – hørt om gadebander og bandekrig gennem medierne. Gang på gang har den danske befolkning oplevet bandernes blodige hærgen med kriminalitet og indre kampe. Vi har set, hvorledes udviklingen med kriminalitet er, og det er mit gæt, at den desværre vil fortsætte mange år frem i tiden, måske endda værre end nu, hvor store forretninger blandt andet har problemer med at få politiet til at rykke ud. Vi har set, hvordan unge går direkte ind fra gaden og stjæler varer og bærer dem direkte ud til ventende køretøjer.”

  Man mærker tydeligt at ”Hvem er fjenden?” er skrevet af en forfatter der har baggrunden i orden. Erik Hauervig har et indgående kendskab til både bandernes reaktionsmønstre samt politiets efterforskning. Jeg skulle ganske vist holde tungen lige i munden med alle disse forskellige grupperinger af rockerbander og deres spredning af kriminelle aktiviteter.

  Men nu må jeg også indrømme, at det er mit første bekendtskab med Erik Hauervig og hans forfatterskab. ”Hvem er fjenden?” er bestemt en læseværdig spændingskrimi. ”Hvem er fjenden?” er en aktuel og nærværende spændingskrimi når man som undertegnede bor i en nyligt udnævnt visitationszone.

  Vurdering: 3/6 Roser

  http://www.krimiormen.dk


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Hvem er fjenden? findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.