Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kennedys største taler - Anders Agner Pedersen - Bog

- Fred til alle tider

Bag om Kennedys største taler

JOHN F. KENNEDY. Hans ord skabte hans præsidentembede, hans ord var medvirkende til at skabe myten om ham, og hans ord er i dag hans vigtigste arv til eftertiden. Kennedy var en af de største talere i amerikansk politisk historie og står fortsat som en af de dygtigste formidlere af et politisk budskab, verden til dato har set. Taler som indsættelsestalen, fredstalen, Berliner talen og ’Man on the moon’-talen er endnu i dag blandt de mest kendte taler, nogen amerikansk præsident har holdt. Alle præsidenter siden Kennedy, bliver målt og vejet i forhold til ham, når de taler. Og det er store sko at fylde ud. I kulissen i arbejdet med talerne stod Kennedys faste taleskriver, Theodore C. Sorensen. Anders Agner Pedersen interviewede i 2010 Ted Sorensen; et interview, der skulle blive Sorensens sidste. Interviewet er med i denne bog, og her fortælles historien om Sorensens og Kennedys unikke samarbejde. I Kennedys største taler – Fred til alle tider tegner Anders Agner Pedersen således et fængslende portræt af præsident Kennedy gennem hans offentlige ord i de tyve vigtigste taler og fortæller historien om, hvad der i samtiden lå til grund for talerne, og hvordan de blev til. Dette er historien om de ord, der fortsat tales om, og historien om manden, der leverede dem – og manden, der skrev dem. Den sidste tale, Sorensen nogensinde skrev til Kennedy, nåede præsidenten beklageligvis aldrig at holde. Det var den tale, han skulle have holdt til frokostarrangementet den 22. november 1963 i Dallas. I Anders Agner Pedersens bog bringes denne og nitten andre af John F. Kennedys største og mest inspirerende taler. Ord, der inspirerer den dag i dag. ANDERS AGNER PEDERSEN (f. 1985) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han arbejder til daglig som redaktør på Kongressen.com, der beskæftiger sig med amerikansk politik. Forfatter til bestselleren Kennedybrødrene og med forfatter til Da Spin Erobrede Danmark.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788771284379
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 256
 • Udgivet:
 • 22. November 2013
 • Udgave:
 • 1
 • 2-4 hverdage.
 • 1. April 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Kennedys største taler

JOHN F. KENNEDY. Hans ord skabte hans præsidentembede, hans ord var medvirkende til at skabe myten om ham, og hans ord er i dag hans
vigtigste arv til eftertiden.
Kennedy var en af de største talere i amerikansk politisk historie og står fortsat som en af de dygtigste formidlere af et politisk budskab, verden til dato har set. Taler som indsættelsestalen, fredstalen, Berliner talen og ’Man on the moon’-talen er endnu i dag blandt de mest kendte taler, nogen amerikansk præsident har holdt.
Alle præsidenter siden Kennedy, bliver målt og vejet i forhold til ham, når de taler. Og det er store sko at fylde ud.
I kulissen i arbejdet med talerne stod Kennedys faste taleskriver, Theodore C. Sorensen. Anders Agner Pedersen interviewede i 2010 Ted Sorensen; et interview, der skulle blive Sorensens sidste. Interviewet er med i denne bog, og her fortælles historien om Sorensens og Kennedys unikke samarbejde.
I Kennedys største taler – Fred til alle tider tegner Anders Agner Pedersen således et fængslende portræt af præsident Kennedy gennem hans offentlige ord i de tyve vigtigste taler og fortæller historien om, hvad der i samtiden lå til grund for talerne, og hvordan de blev til. Dette er historien om de ord, der fortsat tales om, og historien om manden, der leverede
dem – og manden, der skrev dem.

Den sidste tale, Sorensen nogensinde skrev til Kennedy, nåede præsidenten beklageligvis aldrig at holde. Det var den tale, han skulle have holdt til frokostarrangementet den 22. november 1963 i Dallas.
I Anders Agner Pedersens bog bringes denne og nitten andre af John F. Kennedys største og mest inspirerende taler.
Ord, der inspirerer den dag i dag.

ANDERS AGNER PEDERSEN (f. 1985) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han arbejder til daglig som redaktør på Kongressen.com, der beskæftiger sig med amerikansk politik. Forfatter til bestselleren
Kennedybrødrene og med forfatter til Da Spin Erobrede Danmark.

Forlagets beskrivelse af Kennedys største taler

Kennedy var en af de største talere i amerikansk politisk historie og står fortsat som en af de dygtigste formidlere af et politisk budskab, verden til dato har set.
Taler som indsættelsestalen, fredstalen, Berlinertalen og ’Man on the moon’-talen er endnu i dag blandt de mest kendte taler, nogen amerikansk præsident har holdt.
I kulissen i arbejdet med talerne stod Kennedys faste taleskriver, Theodore C. Sorensen, og her fortælles historien om dette unikke samarbejde med taleskriverens egne ord, idet Sorensen gav et af sine sidste interviews til denne bogs forfatter.

I Kennedys største taler tegner Anders Agner Pedersen et fængslende portræt af præsident Kennedy gennem hans offentlige ord og fortæller historien om, hvad der i samtiden lå til grund for talerne, og hvordan de blev til.

Om forfatteren: Anders Agner Pedersen (f. 1985) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han arbejder til daglig som redaktør på Kongressen.com, der beskæftiger sig med amerikansk politik. Forfatter til bestselleren Kennedybrødrene og medforfatter til Da Spin Erobrede Danmark.

Brugerbedømmelser af Kennedys største talerGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.