Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Konkursloven - Lars Lindencrone Petersen - Bog

- med kommentarer. Se også ISBN 9788761939661

Bag om Konkursloven

Konkursloven med kommentarer, 15. udgave Et klassisk værk der gennemgår den materielle og processuelle insolvensret med omfattende henvisninger til retspraksis og litteratur! Lovkommentaren behandler systematisk regler og principper for: Rekonstruktionsbehandling, herunder ProcessenForholdet til kreditorerneForholdet til panthaverneRekonstruktionsplanen og –forslaget Konkursbehandling, herunder Aktiver i boetKrav mod boetModregning i konkursOmstødelsessager Boets retssager Reglerne om gældssanering, herunder ProcessenBetingelserErhvervsmæssig gæld Nyt i 15. udgave Bogen er opdateret med de nye regler om gældssanering og rekonstruktionsbehandling, som blandt andet bygger på EU-direktiver. Heri indgår regler om foreløbig rekonstruktionsbehandling med eller uden fyldestgørelsesforbud. Der indføres samtidig regler om, at nedsættelse af selskabskapitalen kombineret med nytegning kan være en del af tvangsakkorden. Der indføres nye regler om afstemning i afstemningsklasser. Der justeres i regler om videreførelse af aftaler. Målgruppe Bogen henvender sig til alle, der kommer i berøring med insolvensretlige forhold, herunder advokater, revisorer og andre rådgivere samt medarbejdere i den finansielle sektor, interesseorganisationer og ved domstolene. Om forfatterne Lars Lindencrone Petersen er videnpartner hos advokatfirmaet Bech-Bruun. Han har tidligere været landsdommer ved Østre Landsret og formand for en række lovforberedende udvalg, herunder udvalget om virksomhedspant og Konkursrådet. Han har medvirket i flere offentlige undersøgelser bl.a advokatundersøgelsen om refusion af udbytteskat. Lars underviser på Københavns Universitet og fungerer som censor på Aalborg Universitet og Odense Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en række udgivelser inden for insolvensretten, fuldbyrdelsesretten og procesretten. Anders Ørgaard er professor i formueret ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, hvor han bl.a. underviser i formueret, konkursret og rekonstruktionsret. Dertil er han ansat som advokat hos TVC-Advokatfirma, og han har møderet for Højesteret. Anders Ørgaard er forfatter til en række bøger og artikler om bl.a. insolvensret, voldgiftsret, aftaleret, panteret, obligationsret, selskabsret og erstatningsret.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788761943705
 • Indbinding:
 • Hardback
 • Udgivet:
 • 26. September 2022
 • Udgave:
 • 15
 • Størrelse:
 • 166x238x49 mm.
 • Vægt:
 • 1330 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 7. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Konkursloven

Konkursloven med kommentarer, 15. udgave
Et klassisk værk der gennemgår den materielle og processuelle insolvensret med omfattende henvisninger til retspraksis og litteratur!

Lovkommentaren behandler systematisk regler og principper for: Rekonstruktionsbehandling, herunder
ProcessenForholdet til kreditorerneForholdet til panthaverneRekonstruktionsplanen

og –forslaget Konkursbehandling, herunder
Aktiver i boetKrav mod boetModregning i konkursOmstødelsessager

Boets retssager Reglerne om gældssanering, herunder
ProcessenBetingelserErhvervsmæssig gæld

Nyt i 15. udgave
Bogen er opdateret med de nye regler om gældssanering og rekonstruktionsbehandling, som blandt andet bygger på EU-direktiver. Heri indgår regler om foreløbig rekonstruktionsbehandling med eller uden fyldestgørelsesforbud. Der indføres samtidig regler om, at nedsættelse af selskabskapitalen kombineret med nytegning kan være en del af tvangsakkorden. Der indføres nye regler om afstemning i afstemningsklasser. Der justeres i regler om videreførelse af aftaler.

Målgruppe
Bogen henvender sig til alle, der kommer i berøring med insolvensretlige forhold, herunder advokater, revisorer og andre rådgivere samt medarbejdere i den finansielle sektor, interesseorganisationer og ved domstolene.

Om forfatterne
Lars Lindencrone Petersen er videnpartner hos advokatfirmaet Bech-Bruun. Han har tidligere været landsdommer ved Østre Landsret og formand for en række lovforberedende udvalg, herunder udvalget om virksomhedspant og Konkursrådet. Han har medvirket i flere offentlige undersøgelser bl.a advokatundersøgelsen om refusion af udbytteskat. Lars underviser på Københavns Universitet og fungerer som censor på Aalborg Universitet og Odense Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en række udgivelser inden for insolvensretten, fuldbyrdelsesretten og procesretten.
Anders Ørgaard er professor i formueret ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, hvor han bl.a. underviser i formueret, konkursret og rekonstruktionsret. Dertil er han ansat som advokat hos TVC-Advokatfirma, og han har møderet for Højesteret. Anders Ørgaard er forfatter til en række bøger og artikler om bl.a. insolvensret, voldgiftsret, aftaleret, panteret, obligationsret, selskabsret og erstatningsret.

Brugerbedømmelser af KonkurslovenFind lignende bøger
Bogen Konkursloven findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.