Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kristoffer Valkendorf og Hanseaterne: Historisk skuespil i 5 handlinger - Magdalene Thoresen - E-bog

Bag om Kristoffer Valkendorf og Hanseaterne: Historisk skuespil i 5 handlinger

"Kristoffer Valkendorf og Hanseaterne" er et drama fra 1500-tallets Bergen, hvor byen med lensmand Kristoffer Valkendorf i spidsen får besøg af de tyske købmænd, hanseaterne. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Magdalene Thoresen (1819-1903) var en dansk/norsk forfatterinde. Hun blev født i Fredericia, men flyttede i 1842 til Norge, hvor hun blev gift med provst og stortingsmand Hans Conrad Thoresen. De flyttede sammen til Bergen, hvor Magdalene Thoresen hurtigt begyndte at færdes i de kunstneriske kredse, og hvor hun knyttede bånd til litterære personligheder som Henrik Ibsen, der var gift med hendes ældste steddatter, og Bjørnstjerne Bjørnson. Især Bjørnson blev en stor inspirationskilde, og det var ham, der for alvor hjalp hende i gang som forfatter. Magdalene Thoresen havde en stærk personlighed, og det siges, at hun har været inspirationskilde til flere kvindelige karakterer i den norske litteratur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711580547
  • Udgivet:
  • 18. Maj 2017
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Kristoffer Valkendorf og Hanseaterne: Historisk skuespil i 5 handlinger

"Kristoffer Valkendorf og Hanseaterne" er et drama fra 1500-tallets Bergen, hvor byen med lensmand Kristoffer Valkendorf i spidsen får besøg af de tyske købmænd, hanseaterne.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Magdalene Thoresen (1819-1903) var en dansk/norsk forfatterinde. Hun blev født i Fredericia, men flyttede i 1842 til Norge, hvor hun blev gift med provst og stortingsmand Hans Conrad Thoresen. De flyttede sammen til Bergen, hvor Magdalene Thoresen hurtigt begyndte at færdes i de kunstneriske kredse, og hvor hun knyttede bånd til litterære personligheder som Henrik Ibsen, der var gift med hendes ældste steddatter, og Bjørnstjerne Bjørnson. Især Bjørnson blev en stor inspirationskilde, og det var ham, der for alvor hjalp hende i gang som forfatter. Magdalene Thoresen havde en stærk personlighed, og det siges, at hun har været inspirationskilde til flere kvindelige karakterer i den norske litteratur.

Brugerbedømmelser af Kristoffer Valkendorf og Hanseaterne: Historisk skuespil i 5 handlingerFind lignende bøger
Bogen Kristoffer Valkendorf og Hanseaterne: Historisk skuespil i 5 handlinger findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.