Bogformater

Er du også en anelse i tvivl om, hvilket bogformat du skal vælge? Det kan vi godt forstå, da der findes mange forskellige bogformater hos tales.dk. 

 

Vi har derfor lavet denne bogformat side, så du forhåbentligt kan blive klogere på, hvilke indbindingstyper der findes af bøger. Nedenfor har vi lavet en oversigt over de mest almindelige bogformater, som er inddelt i hårdt bogomslag og blødt bogomslag

 

Hårdt bogomslag

De mest almindelige bøger med hårdt bogomslag er Hardback og Indbundet.

 

Hardback bogomslag

Et bogomslag med indbindingstypen hardback (hardcover) trykkes med et hårdt omslag, hvor forsiden er trykt på. Bogens ryg er limet på. Hardback kommer derfor med hårdt omslag, men af lavere kvalitet og tyndere sider end nedenstående. 

Indbundet bogomslag

Den indbundne bog er typisk førsteudgaven af en bog og er oftest af den bedste kvalitet.
Bogen kommer ofte med smudsomslag, som beskytter bogen fra støv og andet snavs. Bogens sider er syet sammen og vedhæftet på omslaget der består af enten stof eller læder. Siderne er af god og tykkere kvalitet. 

 

 

Blødt bogomslag

De mest almindelige bøger med blødt bogomslag er Hæftet og Paperback

 

Hæftet bogomslag

En hæftet bog har en blødere ryg og et stift omslag. Siderne i en hæftet bog er af tyk papirkvalitet. Bogen er desuden syet i ryggen, som medfører til en bedre vedligeholdelse.

Paperback bogomslag

Paperback er et bogformat, som ofte er det billigste på markedet. Bogens kvalitet er til dels lavere i både papirkvaliteten og i selve trykket. Ryggen på en paperback bog er blød og omslaget er blødere end på den hæftede bog.

 

 

Andre bogformater

De ovenstående indbindingstyper er de mest almindelige, men der findes naturligvis også et hav af andre bogformater. Hos tales.dk kan du blandt andet også finde bogformaterne; papbog, spiralryg, pocket (nedfotograferet format af paperback) eller lærredsindbundet. Hvis du stadig er forvirret over de forskellige bindingstyper, så kan du altid kontakte vores kundeservice, så vi kan hjælpe dig på rette vej.  

 


 

FAQ – ofte stillede spørgsmål til bogformater

 

Hvad er et bogformat?

Et bogformat er bogens størrelse. Den originale betegnelse for et bogformat er hvor mange gange og på hvilken måde, hvorpå det trykte ark falses (foldes). I dag er der indført en række fælles formater, som er nyttige i forhold til de arkstørrelser, der produceres af papirfabrikkerne, som er velegnet til de forskellige bogtyper. 

 

Hvilke bogformater findes der?

Der findes mange forskellige bogformater, men de mest almindelige formater af bøger er paperback, hæftet, hardback og indbundet. Her på siden kan du læse mere om de enkelte bogformater. 

 

Paperback vs Hardback?

Den største forskel mellem paperback og hardback er bogens kvalitet. En paperback bog har en lavere kvalitet og blødere ryg og omslag. En hardback bog er af højere kvalitet og trykkes med et hårdt omslag. Derudover kan man også sammenligne prisen, da paperback oftest er den billigste bog at købe, hvorimod hardback er den del dyre.

 

Hvilket bogformat skal jeg vælge?

Du skal vælge det format, som du har behov for. Det afhænger af, hvad du leder efter i en bog, hvorfor det kan være svært at give et helt konkret svar. Hvis du skal bruge bogen til en hurtig læsning, en bog du kan have med på farten eller et billigt alternativ, så kan du med fordel købe en paperback bog. Hvis du derimod leder efter en flot bog af god kvalitet, som måske skal gives i gave, så kan det anbefales at købe en indbundet bog, da den indeholder et hårdere bogomslag.

Fandt du dette svar nyttigt? 9 0

Udgivet: 10. marts 2020 Opdateret: 28. juli 2021
Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Vi opfordrer vores kunder til at forsøge at finde svar på denne side, da det er den hurtigste måde at få svar på et givent spørgsmål.
Såfremt det ikke er muligt, er det naturligvis også muligt at kontakte os ved at klikke nedenfor.


Kontakt os