Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Livsværk - Hasse Lundgaard Andersen - Bog

- Radiometer 1935-2004

Bag om Livsværk

Livsværk: Radiometer 1935-2004 fortæller den fascinerende historie om et dansk virksomheds- og industrieventyr. Oprettet i 1935 af to unge entreprenante svagstrømsingeniører i loftslokaler i Københavns Nyboderkvarter havde Ingeniørfirmaet Radiometer egentlig til formål at udvikle og fremstille måleapparater til den hastigt voksende danske radioindustri. Men en henvendelse fra Carlsberg Laboratorium om muligheden for at udvikle en pH-måler til brug i ølbrygning banede snart vejen ind på det elektrokemiske marked og udgjorde den spæde start på iværksættervirksomhedens verdenssucces med de kemisk-analytiske apparater til blodgasanalyse, som den fra 1950’erne udviklede til klinisk brug. Da Johan Schrøder, søn af den ene grundlægger, tiltrådte som direktør i 1973, havde de såkaldte blodgasapparater gået sin sejrsgang på hospitaler i ind- og udland og gjort Radiometer til et verdensnavn. Men internationale lavkonjunkturer og krisetider, nedadgående omsætning på virksomhedens øvrige forretningsområder og konflikter i familieejerkredsen havde sat Radiometers langsigtede overlevelse på spil, og virksomheden skulle gennemgå markante ændringer på både ledelses- og produktplan i de kommende år. Med afsæt i historiske dokumenter om Radiometer og et rigt historisk billedmateriale fra Johan Schrøders arkiv samt interviews med selvsamme, skildrer historiker Hasse Lundgaard Andersen virksomhedens udvikling fra grundlæggelsen i 30’erne og frem til salget i 2004 til amerikanske Danaher, da Radiometer var verdens førende producent af apparater til blodgasanalyser. Det er beretningen om et succesfuldt stykke industrihistorie og et eksporteventyr drevet af innovativt ingeniørskab og globalt udsyn, men også beretningen om, at familieejede virksomheder ikke nødvendigvis er et gode i sig selv.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712059295
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Udgivet:
 • 5. Maj 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 215x270x36 mm.
 • Vægt:
 • 1585 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 9. Juni 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Livsværk

  Beskrivelse af Livsværk

  Livsværk: Radiometer 1935-2004 fortæller den fascinerende historie om et dansk virksomheds- og industrieventyr.

  Oprettet i 1935 af to unge entreprenante svagstrømsingeniører i loftslokaler i Københavns Nyboderkvarter havde Ingeniørfirmaet Radiometer egentlig til formål at udvikle og fremstille måleapparater til den hastigt voksende danske radioindustri. Men en henvendelse fra Carlsberg Laboratorium om muligheden for at udvikle en pH-måler til brug i ølbrygning banede snart vejen ind på det elektrokemiske marked og udgjorde den spæde start på iværksættervirksomhedens verdenssucces med de kemisk-analytiske apparater til blodgasanalyse, som den fra 1950’erne udviklede til klinisk brug.

  Da Johan Schrøder, søn af den ene grundlægger, tiltrådte som direktør i 1973, havde de såkaldte blodgasapparater gået sin sejrsgang på hospitaler i ind- og udland og gjort Radiometer til et verdensnavn. Men internationale lavkonjunkturer og krisetider, nedadgående omsætning på virksomhedens øvrige forretningsområder og konflikter i familieejerkredsen havde sat Radiometers langsigtede overlevelse på spil, og virksomheden skulle gennemgå markante ændringer på både ledelses- og produktplan i de kommende år.

  Med afsæt i historiske dokumenter om Radiometer og et rigt historisk billedmateriale fra Johan Schrøders arkiv samt interviews med selvsamme, skildrer historiker Hasse Lundgaard Andersen virksomhedens udvikling fra grundlæggelsen i 30’erne og frem til salget i 2004 til amerikanske Danaher, da Radiometer var verdens førende producent af apparater til blodgasanalyser.

  Det er beretningen om et succesfuldt stykke industrihistorie og et eksporteventyr drevet af innovativt ingeniørskab og globalt udsyn, men også beretningen om, at familieejede virksomheder ikke nødvendigvis er et gode i sig selv.

  Brugerbedømmelser af Livsværk  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.