Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
Niels Bohr: Filosofiske Skrifter Bind I af Niels Bohr

Niels Bohr: Filosofiske Skrifter Bind I

- Atomteori og naturbeskrivelse

Bag om Niels Bohr: Filosofiske Skrifter Bind I

I anledning af 100-året for Niels Bohrs atommodel, udgiver Forlaget Philosophia, i samarbejde med Niels Bohr Arkivet, et 4-binds værk af Bohrs filosofiske skrifter. Nu foreligger det første bind i serien, ”Atomteori og naturbeskrivelse”, der fokuserer på tanken om komplementaritet, som fundamentet i Bohrs filosofiske betragtninger. I dette bind er den tekst, hvori Bohr introducerer til tanken om komplementaritet – kernebegrebet i hans filosofiske refleksioner. I bogens indledning udfolder Bohr den filosofiske forståelsesramme, hvor komplementaritetsopfattelsen opstår. Bohr forklarer hvordan klassiske, filosofiske problemstillinger hænger sammen med de filosofiske overvejelser, der opstår i forbindelse med udviklingen og tolkningen af atomteori og kvantefysik. Han kommer bl.a. ind på forholdet mellem teori og praksis, anskuelse og tænkning. Bogen indeholder også en historisk gennemgang af atomteorien og kvantemekanikkens opståen og udformning. Indholdet i bogen er udvalgt af Niels Bohr selv. I mange år (1934-58) var det den eneste bog, som gjorde Bohrs filosofiske tanker alment tilgængelige – både i Danmark og resten af verden. Ofte blev disse tanker betegnet ”Københavnertolkningen af kvantemekanikken”.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788788663969
  • Udgivet:
  • 6. juli 2013
  • 119,95 kr.
  • 0,00 kr.
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 13% som medlem
  • 104,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Niels Bohr
Se alle titler
Beskrivelse af Niels Bohr: Filosofiske Skrifter Bind I
I anledning af 100-året for Niels Bohrs atommodel, udgiver Forlaget Philosophia, i samarbejde med Niels Bohr Arkivet, et 4-binds værk af Bohrs filosofiske skrifter. Nu foreligger det første bind i serien, ”Atomteori og naturbeskrivelse”, der fokuserer på tanken om komplementaritet, som fundamentet i Bohrs filosofiske betragtninger.

I dette bind er den tekst, hvori Bohr introducerer til tanken om komplementaritet – kernebegrebet i hans filosofiske refleksioner. I bogens indledning udfolder Bohr den filosofiske forståelsesramme, hvor komplementaritetsopfattelsen opstår.
Bohr forklarer hvordan klassiske, filosofiske problemstillinger hænger sammen med de filosofiske overvejelser, der opstår i forbindelse med udviklingen og tolkningen af atomteori og kvantefysik. Han kommer bl.a. ind på forholdet mellem teori og praksis, anskuelse og tænkning.
Bogen indeholder også en historisk gennemgang af atomteorien og kvantemekanikkens opståen og udformning.

Indholdet i bogen er udvalgt af Niels Bohr selv. I mange år (1934-58) var det den eneste bog, som gjorde Bohrs filosofiske tanker alment tilgængelige – både i Danmark og resten af verden. Ofte blev disse tanker betegnet ”Københavnertolkningen af kvantemekanikken”.
Brugerbedømmelser af Niels Bohr: Filosofiske Skrifter Bind I


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Niels Bohr: Filosofiske Skrifter Bind I findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.