Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Persondataret - Dorte Høilund - Bog

Bag om Persondataret

Persondataretten er blevet stadig mere central de seneste årtier i takt med den hastige teknologiske udvikling. Offentlige myndigheder og private virksomheder har nu mulighed for at anvende personoplysninger i hidtil uset omfang. Dette stiller samtidig større krav til, at personoplysninger behandles forsvarligt. Persondataområdet reguleres fremover af EU’s persondataforordning, der indeholder både reviderede og nye regler om behandling af personoplysninger. Som eksempel kan nævnes nye og skærpede rettigheder til borgerne. Derudover skal alle offentlige myndigheder og visse private virksomheder have en databeskyttelsesrådgiver. Der stilles større krav til dokumentation, og overtrædelse af forordningen medfører skærpede sanktioner. Bogen Persondataret giver en systematisk indføring i regler og retningslinjer på området. Den giver en aktuel fremstilling af feltet, som det ser ud efter persondataforordningen, der også er trykt i bogen. Dorte Høilund er cand.jur., lektor ved Institut for Ledelse og Forvaltning på Professionshøjskolen Metropol og mangeårig underviser i forvaltningsret og persondataret. Hun er forfatter til Persondataloven. En indføring (3. udg. 2015) og Retssikkerhed og juridisk metode (2015).

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702364163
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 413
  • Udgivet:
  • 30. Juni 2022
  • Udgave:
  • 4
  • Størrelse:
  • 180x247x28 mm.
  • Vægt:
  • 756 g.
  • 1-2 hverdage.
  • 30. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Persondataret

Persondataretten er blevet stadig mere central de seneste årtier i takt med den hastige teknologiske udvikling. Offentlige myndigheder og private virksomheder har nu mulighed for at anvende personoplysninger i hidtil uset omfang. Dette stiller samtidig større krav til, at personoplysninger behandles forsvarligt. Persondataområdet reguleres fremover af EU’s persondataforordning, der indeholder både reviderede og nye regler om behandling af personoplysninger. Som eksempel kan nævnes nye og skærpede rettigheder til borgerne. Derudover skal alle offentlige myndigheder og visse private virksomheder have en databeskyttelsesrådgiver. Der stilles større krav til dokumentation, og overtrædelse af forordningen medfører skærpede sanktioner. Bogen Persondataret giver en systematisk indføring i regler og retningslinjer på området. Den giver en aktuel fremstilling af feltet, som det ser ud efter persondataforordningen, der også er trykt i bogen. Dorte Høilund er cand.jur., lektor ved Institut for Ledelse og Forvaltning på Professionshøjskolen Metropol og mangeårig underviser i forvaltningsret og persondataret. Hun er forfatter til Persondataloven. En indføring (3. udg. 2015) og Retssikkerhed og juridisk metode (2015).

Forlagets beskrivelse af Persondataret

Persondataretten er blevet helt central de seneste årtier i takt med den hastige teknologiske udvikling. Offentlige myndigheder og private virksomheder har i hidtil uset omfang mulighed for at anvende personoplysninger. Det stiller større krav til, at personoplysninger behandles forsvarligt.

Persondataområdet reguleres af EU´s persondataforordning og databeskyttelsesloven, der sammen indeholder regler om databeskyttelse. Bogen indeholder følgende kapitler:

Formål, anvendelsesområde og begreber
Regler om personoplysninger
Den registreredes rettigheder
Generelle forpligtelser
Datasikkerhed – beskyttelse af personoplysninger
Databeskyttelsesrådgiver
Tilsyn, erstatning og administrative bøder

Denne 4. udgave er opdateret, herunder udvidet med nogle af de seneste udtalelser, afgørelser og vejledninger på området.

Bogen Persondataret giver en systematisk indføring i de almindelige regler og retningslinjer på området. Den giver en aktuel fremstilling af feltet, som det ser ud efter persondataforordningen og databeskyttelsesloven, der begge er trykt i bogen.

Dorte Høilund er jurist, foredragsholder og ejer af HØILUND Juridisk Rådgivning og har i mange år undervist i forvaltningsret og persondataret. Hun er forfatter til Persondataloven. En indføring (3. udgave 2015) og Retssikkerhed og juridisk metode (3. udgave 2021).

Brugerbedømmelser af Persondataret



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.