Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

PLC styring med Structured Text (ST), V3 - Tom Mejer Antonsen - Bog

- IEC 61131-3 og best practice ST-programmering

Bag om PLC styring med Structured Text (ST), V3

Denne bog giver en introduktion til Struktureret Tekst (ST) der benyttes i Programmerbare Logiske Controllere (PLC) Denne 3. udgave er opdateret og udvidet med mange af de forslag og spørgsmål som læserne og de studerende er kommet med, herunder ønsket om mange flere illustrationer og programeksempler. INDHOLD - Baggrund, fordele og udfordringer ved ST-programmering - Syntaks, datatyper, bedst praksis og grundlæggende ST-programmering - IF-THEN-ELSE, CASE, FOR, CTU, TON, STRUCT, ENUM, ARRAY, STRING - Guide og tips til navngivning, fejlfinding, opgaver, test og programstruktur - Sekvensprogrammering og opdeling i funktioner og funktionsblokke - FIFO, RND, sortering, skalering, simuleringssignaler og digitalt filter - Tankstyring, instrument puls tæller, puls-pause, adaptiv pumpe algoritme - PLC-kode til pumpestationer, 3D parkeringshus, vaskehal og robotstyring - Eksempler: Kom fra LADDER over til ST-programmering Bogen indeholder mere end 150 PLC kodeeksempler i farver og der er fokus på at læseren lærer at skrive robust, læsbar, og struktureret kode. Bogen går systematisk frem med beskrivelse af de grundlæggende ST-begreber og programmering, herunder tips, og med inddragelse af forfatterens 25 års praktiske erfaring. Der er mange steder uddybende forklaringer til PLC-koden og der er fokus på at læseren lærer at skrive robust, læsbar, struktureret og overskuelig PLC-kode. Desuden fokuseres på at kunne skrive PLC-kode, som ikke kræver en bestemt PLC-type og PLC-kode der kan genbruges, samt PLC-løsninger, der kan benyttes internationalt. Grundlaget for bogen er et materiale, som er udarbejdet løbende med feedback fra undervisere og studerende på automationsteknolog-uddannelsen hos Erhvervs-akademi Dania. Materialet er således løbende opdateret, så det giver svar på de spørgsmål og udfordringer, de studerende typisk har gennem deres studie. ST-programmering til PLC-styringer er fra omkring år 2010 begyndt at blive mere udbredt i Danmark, og siden år 2015 er mange virksomheder i Danmark begyndt udelukkende at levere PLC-styringer, hvor der benyttes ST som det foretrukne programmeringssprog. Dette kræver at flere medarbejdere kan ST og det er et af argumenterne, for at udgive denne bog. Bogen er primært udarbejdet til brug på den videregående fuldtidsuddannelse Automationsteknolog og deltidsuddannelsen Automation og Drift.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788743016366
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 208
 • Udgivet:
 • 20. Maj 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 170x220x13 mm.
 • Vægt:
 • 371 g.
 • 2-4 uger.
 • 6. August 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af PLC styring med Structured Text (ST), V3

Denne bog giver en introduktion til Struktureret Tekst (ST)

der benyttes i Programmerbare Logiske Controllere (PLC)

Denne 3. udgave er opdateret og udvidet med mange af de forslag og spørgsmål som læserne og de studerende er kommet med, herunder ønsket om mange flere illustrationer og programeksempler.

INDHOLD

- Baggrund, fordele og udfordringer ved ST-programmering

- Syntaks, datatyper, bedst praksis og grundlæggende ST-programmering

- IF-THEN-ELSE, CASE, FOR, CTU, TON, STRUCT, ENUM, ARRAY, STRING

- Guide og tips til navngivning, fejlfinding, opgaver, test og programstruktur

- Sekvensprogrammering og opdeling i funktioner og funktionsblokke

- FIFO, RND, sortering, skalering, simuleringssignaler og digitalt filter

- Tankstyring, instrument puls tæller, puls-pause, adaptiv pumpe algoritme

- PLC-kode til pumpestationer, 3D parkeringshus, vaskehal og robotstyring

- Eksempler: Kom fra LADDER over til ST-programmering

Bogen indeholder mere end 150 PLC kodeeksempler i farver og der er fokus på

at læseren lærer at skrive robust, læsbar, og struktureret kode.

Bogen går systematisk frem med beskrivelse af de grundlæggende ST-begreber og programmering, herunder tips, og med inddragelse af forfatterens 25 års praktiske erfaring.

Der er mange steder uddybende forklaringer til PLC-koden og der er fokus på at læseren lærer at skrive robust, læsbar, struktureret og overskuelig PLC-kode. Desuden fokuseres på at kunne skrive PLC-kode, som ikke kræver en bestemt PLC-type og PLC-kode der kan genbruges, samt PLC-løsninger, der kan benyttes internationalt.

Grundlaget for bogen er et materiale, som er udarbejdet løbende med feedback fra undervisere og studerende på automationsteknolog-uddannelsen hos Erhvervs-akademi Dania. Materialet er således løbende opdateret, så det giver svar på de spørgsmål og udfordringer, de studerende typisk har gennem deres studie.

ST-programmering til PLC-styringer er fra omkring år 2010 begyndt at blive mere udbredt i Danmark, og siden år 2015 er mange virksomheder i Danmark begyndt udelukkende at levere PLC-styringer, hvor der benyttes ST som det foretrukne programmeringssprog. Dette kræver at flere medarbejdere kan ST og det er et af argumenterne, for at udgive denne bog.

Bogen er primært udarbejdet til brug på den videregående fuldtidsuddannelse Automationsteknolog og deltidsuddannelsen Automation og Drift.

Brugerbedømmelser af PLC styring med Structured Text (ST), V3Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.