dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer 11 års fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Poul Rytters viser og vers - Carl Ploug - E-bog

Bag om Poul Rytters viser og vers

"Nordisk højtid Studenten sad engang forstemt I Vinternat, I fremmed Kløgt han troede gjemt Al Livets Skat; Da lød en hjemlig Harpeklang Omkring hans Vraa, Da følte han en mægtig Trang I Hjertet slaae, Og Norden gik op for hans Tanke." De mange viser og vers i Carl Plougs digtsamling emmer af fædrelandskærlighed og national stolthed. De fortæller om de skønneste steder i både Danmark, Norge og Sverige, om krige og krigshelte og om de største skandinaviske videnskabsmænd og forfattere. Carl Parmo Ploug (1812-1894) var en dansk digter, redaktør og politiker. Af politisk overbevisning var han nationalliberal, og han var medlem af Folketinget fra 1853 til 1857 og landstinget næsten uafbrudt i årene 1859 til 1890. Han skrev en lang række sange og digte, der alle spillede på fædrelandskærlighed og nationalfølelse. Han udgav flere digtsamlinger i løbet af sit liv og bidrog med en række sange til nationale begivenheder.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726323382
  • Udgivet:
  • 21. Februar 2020
  • Straks på e-mail.

Online pris

  • dk-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   dk-flag

Beskrivelse af Poul Rytters viser og vers

"Nordisk højtid

Studenten sad engang forstemt
I Vinternat,
I fremmed Kløgt han troede gjemt
Al Livets Skat;
Da lød en hjemlig Harpeklang
Omkring hans Vraa,
Da følte han en mægtig Trang
I Hjertet slaae,
Og Norden gik op for hans Tanke."

De mange viser og vers i Carl Plougs digtsamling emmer af fædrelandskærlighed og national stolthed. De fortæller om de skønneste steder i både Danmark, Norge og Sverige, om krige og krigshelte og om de største skandinaviske videnskabsmænd og forfattere.

Carl Parmo Ploug (1812-1894) var en dansk digter, redaktør og politiker. Af politisk overbevisning var han nationalliberal, og han var medlem af Folketinget fra 1853 til 1857 og landstinget næsten uafbrudt i årene 1859 til 1890. Han skrev en lang række sange og digte, der alle spillede på fædrelandskærlighed og nationalfølelse. Han udgav flere digtsamlinger i løbet af sit liv og bidrog med en række sange til nationale begivenheder.

Brugerbedømmelser af Poul Rytters viser og versFind lignende bøger
Bogen Poul Rytters viser og vers findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.