dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Produktionshygiejne - Bog

Bag om Produktionshygiejne

Produktionshygiejne giver dig en vigtig baggrundsviden om hygiejneregler, gennemgang af de enkelte mikroorganismer og skadedyr samt en forståelse for rengøring med omtanke. Fokus er på egenkontrol, herunder den praktiske udførelse, så du som madhåndværker i professionelle køkkener kan bruge din faglighed og engagement på at fremstille dejlig mad og fødevaresikre måltider. Bogen indeholder følgende kapitler: ? Hygiejne ? Almen fødevarehygiejne ? Forurening ? Mikrobiologi ? Bakterierne ? Egenkontrol ? Egenkontrol i praksis ? Personlig hygiejne ? Hygiejne i mindre køkkener ? Fødevarekontrol ? Skadedyr ? Rengøring ? Gør rent med omtanke ? Rengøringsvejledning ? Eksempel på et udviklingsarbejde Bogen er fyldt med opgaver og illustrationer og er en uundværlig hjælp til den, hvis vigtige ansvar det er at sikre den bedst mulige hygiejne i køkkenet. Indhold Hygiejne Historisk tilbageblik Produktionshygiejne Personlig hygiejne Hygiejne og de ydre rammer Hygiejne og faglighed Almen fødevarehygiejne Uddannelse/instruktion Fødevarehygiejne Temperaturkrav Risikoanalyse Måleudstyr Forurening Fysisk forurening Kemisk forurening Allergener Mikrobiologisk forurening Mikrobiologi Mikroorganismers forekomst Inddeling af mikroorganismer Mikroorganismers vækstbetingelser Bestemmelse af mikroorganismer Svampe Parasitter Kemiske forgiftninger Bakterierne  Bacillus cereus  Clostridium perfringens Clostridium botulinum Staphylococcus aureus Salmonella Listeria Campylobacter Escherichia coli (STEC) Yersinia Egenkontrol Gode arbejdsgange Skriftlig egenkontrol Kritisk kontrolpunkt Korrigerende handlinger Dokumentation Egenkontrollens 7 trin Branchekoder Egenkontrol i praksis Egenkontrol - et eksempel på en arbejdsproces Råvaremodtagelsen Produktion Færdigvarer Personlig hygiejne Råderum inden for lovens rammer Håndhygiejne Egenkontrol i forbindelse med den personlige hygiejne Håndværkere i køkkenet Hygiejne i mindre køkkener Daginstitutioner Leve-bomiljøer Fødevarekontrol Fødevarekontrollens arbejdsområde Registrering og autorisation Smiley-ordningen Det Økologiske Spisemærke Skadedyr Typer af skadedyr Skadedyr og egenkontrol Rengøring Hvorfor gør vi rent? Rengøring, vedligeholdelse og egenkontrol Rengøring med omtanke Snavs Forebyggelse  Materialer Rengøringsmidler Desinfektion Rengøringsmidler, -udstyr og -metode Rengøringsmetode Rengøring og miljøet Rengøring og sikkerhed Arbejdspladsbrugsanvisning (APB) Substitution af farlige stoffer og materialer Rengøringsvejledning Eksempel på et udviklingsarbejde Afsluttende case Ordforklaringer Supplerende litteratur Bilag: Eksempel på sikkerhedsdatablad Stikord Forord Fagets forord Viden er dit fundament. Denne lærebog rummer ny, nødvendig og vigtig viden for dig, der er i gang med at uddanne dig til en fremtid i køkkenhåndværket. Som ernæringsassistent spiller du en rolle på mange områder inden for professionel forplejning, mad og måltidsservice. Du tilbereder mad, der

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788757134247
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 196
  • Udgivet:
  • 1. Juli 2020
  • Udgave:
  • 6
  • Størrelse:
  • 170x240x11 mm.
  • Vægt:
  • 470 g.
  • 1-2 hverdage.
  • 20. April 2024
På lager

Normalpris

  • dk-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   dk-flag

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Produktionshygiejne

Produktionshygiejne giver dig en vigtig baggrundsviden om hygiejneregler, gennemgang af de enkelte mikroorganismer og skadedyr samt en forståelse for rengøring med omtanke.

Fokus er på egenkontrol, herunder den praktiske udførelse, så du som madhåndværker i professionelle køkkener kan bruge din faglighed og engagement på at fremstille dejlig mad og fødevaresikre måltider.

Bogen indeholder følgende kapitler:
? Hygiejne
? Almen fødevarehygiejne
? Forurening
? Mikrobiologi
? Bakterierne
? Egenkontrol
? Egenkontrol i praksis
? Personlig hygiejne
? Hygiejne i mindre køkkener
? Fødevarekontrol
? Skadedyr
? Rengøring
? Gør rent med omtanke
? Rengøringsvejledning
? Eksempel på et udviklingsarbejde

Bogen er fyldt med opgaver og illustrationer og er en uundværlig hjælp til den, hvis vigtige ansvar det er at sikre den bedst mulige hygiejne i køkkenet.

Indhold
Hygiejne
Historisk tilbageblik
Produktionshygiejne
Personlig hygiejne
Hygiejne og de ydre rammer
Hygiejne og faglighed

Almen fødevarehygiejne
Uddannelse/instruktion
Fødevarehygiejne
Temperaturkrav
Risikoanalyse
Måleudstyr

Forurening
Fysisk forurening
Kemisk forurening
Allergener
Mikrobiologisk forurening

Mikrobiologi
Mikroorganismers forekomst
Inddeling af mikroorganismer
Mikroorganismers vækstbetingelser
Bestemmelse af mikroorganismer
Svampe
Parasitter
Kemiske forgiftninger

Bakterierne 
Bacillus cereus 
Clostridium perfringens
Clostridium botulinum
Staphylococcus aureus
Salmonella
Listeria
Campylobacter
Escherichia coli (STEC)
Yersinia

Egenkontrol
Gode arbejdsgange
Skriftlig egenkontrol
Kritisk kontrolpunkt
Korrigerende handlinger
Dokumentation
Egenkontrollens 7 trin
Branchekoder

Egenkontrol i praksis
Egenkontrol - et eksempel på en arbejdsproces
Råvaremodtagelsen
Produktion
Færdigvarer

Personlig hygiejne
Råderum inden for lovens rammer
Håndhygiejne
Egenkontrol i forbindelse med den personlige hygiejne
Håndværkere i køkkenet

Hygiejne i mindre køkkener
Daginstitutioner
Leve-bomiljøer

Fødevarekontrol
Fødevarekontrollens arbejdsområde
Registrering og autorisation
Smiley-ordningen
Det Økologiske Spisemærke

Skadedyr
Typer af skadedyr
Skadedyr og egenkontrol

Rengøring
Hvorfor gør vi rent?
Rengøring, vedligeholdelse og egenkontrol

Rengøring med omtanke
Snavs
Forebyggelse 
Materialer
Rengøringsmidler
Desinfektion
Rengøringsmidler, -udstyr og -metode
Rengøringsmetode
Rengøring og miljøet
Rengøring og sikkerhed
Arbejdspladsbrugsanvisning (APB)
Substitution af farlige stoffer og materialer

Rengøringsvejledning
Eksempel på et udviklingsarbejde
Afsluttende case
Ordforklaringer
Supplerende litteratur

Bilag: Eksempel på sikkerhedsdatablad

Stikord

Forord
Fagets forord

Viden er dit fundament.
Denne lærebog rummer ny, nødvendig og vigtig viden for dig, der er i gang med at uddanne dig til en fremtid i køkkenhåndværket.

Som ernæringsassistent spiller du en rolle på mange områder inden for professionel forplejning, mad og måltidsservice. Du tilbereder mad, der

Brugerbedømmelser af Produktionshygiejne



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.