Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Slægten 19: Sværmeri - Charlotte Weitze - Bog

bind 19 i Slægten serien

Bag om Slægten 19: Sværmeri

Guldalderen i første halvdel af 1800-tallet er en blomstrende periode i dansk åndsliv. Der er her, vi møder malere, digtere billedhuggere, filosoffer, teologer, komponister og naturvidenskabsmænd som C.W. Eckersberg, H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, Jens Baggesen, Bertel Thorvaldsen, Søren Kierkegaard, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, C.E.F. Weyse, J.P.E. Hartmann og H.C. Ørsted. Genopbygningen af København efter bombardementet i 1807 er i fuld gang med C.F. Hansen som arkitekt. Bag den kunstneriske udfoldelse lå den romantiske filosofi om forbindelsen mellem Gud, ånden og naturen, der kom til Danmark fra Tyskland, Frankrig og England. Marie-Louise Dane – et kunstnerisk talent – er gift med Troels Dane, som dør i 1818 efter de krigsskader, han pådrog sig under Slaget ved Trafalgar. Ægteskabet var traumatisk for begge. Marie-Louise tager ophold i Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek, hvor hun får støtte til at udfolde sit talent. Her møder hun Thorvaldsen, som hun følger til Rom, og som hun får et kærlighedsforhold til. Efter en tumultarisk og omflakkende tid i Europa vender Marie-Louise tilbage til Danmark og møder her igen den norske maler I.C. Dahl, der hele tiden har været hendes store kærlighed og inspiration – men når kunsten skal udfolde sig, er der en stor pris, der skal betales. Bd. 19 er et selvstændigt bind i den historiske romanserie Slægten om familien Dane gennem tusind års danmarkshistorie LEKTØRUDTALELSE Dette 19. bind vil være en lækkerbisken for historisk interesserede... Marie-Louise lever et meget dramatisk og farverigt liv, som det er stærkt underholdende at læse om. Historien fortælles let og ubesværet og med mange velplacerede detaljer fra tiden. Endnu et udmærket bind i serien af de mange forskellige forfattere. Samlet konklusion: 19. underholdende og farverige bind i den bredt anvendelige historiske serie Slægten." - Lektør: Lone Krøgh Bd. 19 er et selvstændigt bind i den historiske romanserie Slægten om familien Dane gennem tusind års danmarkshistorie Charlotte Weitze, født 1974, er cand. mag. i folkloristik. Debuterede i 1996 med novellesamlingen ‘Skifting’. Har senere udgivet noveller, romaner og radiodramatik.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711440056
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 276
 • Udgivet:
 • 10. December 2014
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 142x220x19 mm.
 • Vægt:
 • 394 g.
 • 2-4 uger.
 • 11. Juni 2022

Online pris

Fordelspris

Beskrivelse af Slægten 19: Sværmeri

Guldalderen i første halvdel af 1800-tallet er en blomstrende periode i dansk åndsliv. Der er her, vi møder malere, digtere billedhuggere, filosoffer, teologer, komponister og naturvidenskabsmænd som C.W. Eckersberg, H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, Jens Baggesen, Bertel Thorvaldsen, Søren Kierkegaard, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, C.E.F. Weyse, J.P.E. Hartmann og H.C. Ørsted. Genopbygningen af København efter bombardementet i 1807 er i fuld gang med C.F. Hansen som arkitekt. Bag den kunstneriske udfoldelse lå den romantiske filosofi om forbindelsen mellem Gud, ånden og naturen, der kom til Danmark fra Tyskland, Frankrig og England.

Marie-Louise Dane – et kunstnerisk talent – er gift med Troels Dane, som dør i 1818 efter de krigsskader, han pådrog sig under Slaget ved Trafalgar. Ægteskabet var traumatisk for begge. Marie-Louise tager ophold i Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek, hvor hun får støtte til at udfolde sit talent. Her møder hun Thorvaldsen, som hun følger til Rom, og som hun får et kærlighedsforhold til. Efter en tumultarisk og omflakkende tid i Europa vender Marie-Louise tilbage til Danmark og møder her igen den norske maler I.C. Dahl, der hele tiden har været hendes store kærlighed og inspiration – men når kunsten skal udfolde sig, er der en stor pris, der skal betales.

Bd. 19 er et selvstændigt bind i den historiske romanserie Slægten om familien Dane gennem tusind års danmarkshistorie

LEKTØRUDTALELSE
Dette 19. bind vil være en lækkerbisken for historisk interesserede... Marie-Louise lever et meget dramatisk og farverigt liv, som det er stærkt underholdende at læse om. Historien fortælles let og ubesværet og med mange velplacerede detaljer fra tiden. Endnu et udmærket bind i serien af de mange forskellige forfattere. Samlet konklusion: 19. underholdende og farverige bind i den bredt anvendelige historiske serie Slægten." - Lektør: Lone Krøgh

Bd. 19 er et selvstændigt bind i den historiske romanserie Slægten om familien Dane gennem tusind års danmarkshistorie

Charlotte Weitze, født 1974, er cand. mag. i folkloristik. Debuterede i 1996 med novellesamlingen ‘Skifting’. Har senere udgivet noveller, romaner og radiodramatik.

Brugerbedømmelser af Slægten 19: SværmeriFind lignende bøger
Bogen Slægten 19: Sværmeri findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.