Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Socialret - John Klausen - Bog

- Børn og unge

Bag om Socialret

Bogens formål er at give en systematisk gennemgang af retsgrundlaget for kommunernes administration af børne- og ungeområdet. Bogen vil kunne anvendes som opslagsbog for sagsbehandlere, rådgivere og andre med særlig interesse for området. Bogen vil ligeledes være relevant i undervisningssammenhæng. Bogen behandler den lovgivning, som har relation til opgaverne i de kommunale børn og unge-forvaltninger, og dermed den lovgivning, der må forudsættes bekendt dels af medarbejdere, der beskæftiger sig med sager vedr. udsatte børn og unge, og dels af rådgivere og andre, der varetager opgaver i forbindelse med sager, der har været behandlet i den kommunale forvaltning inden for området udsatte børn og unge. Indhold Forord Kapitel 1. Børn og unge i socialretten Kapitel 2. Organisering, kompetence og kontrol Kapitel 3. Det familieretlige udgangspunkt Kapitel 4. Offentlige ydelser til børn Kapitel 5. Kommunens generelle ydelser, vejledning og forebyggende indsats Kapitel 6. Opsporing og beredskab Kapitel 7. Undersøgelse og oplysning af børnesager Kapitel 8. Handleplaner Kapitel 9. Foranstaltninger Kapitel 10. Anbringelse Kapitel 11. Forhold under anbringelsen Kapitel 12. Magtanvendelse Kapitel 13. Tvangsmæssige foranstaltninger i øvrigt Kapitel 14. Særlige sagsbehandlingsregler og retssikkerhedsgarantier Kapitel 15. Tvangsadoption Kapitel 16. Efterværn og opretholdelse af anbringelse Kapitel 17. Hjælp til handicappede børn og unge Kapitel 18. Finansiering mv. Lovoversigt Litteratur Domme mv. Stikordsregister

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757445626
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 629
 • Udgivet:
 • 30. Januar 2021
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 155x228x46 mm.
 • Vægt:
 • 1042 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 28. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Socialret

Bogens formål er at give en systematisk gennemgang af retsgrundlaget for kommunernes administration af børne- og ungeområdet. Bogen vil kunne anvendes som opslagsbog for sagsbehandlere, rådgivere og andre med særlig interesse for området. Bogen vil ligeledes være relevant i undervisningssammenhæng. Bogen behandler den lovgivning, som har relation til opgaverne i de kommunale børn og unge-forvaltninger, og dermed den lovgivning, der må forudsættes bekendt dels af medarbejdere, der beskæftiger sig med sager vedr. udsatte børn og unge, og dels af rådgivere og andre, der varetager opgaver i forbindelse med sager, der har været behandlet i den kommunale forvaltning inden for området udsatte børn og unge.

Indhold
Forord
Kapitel 1. Børn og unge i socialretten
Kapitel 2. Organisering, kompetence og kontrol
Kapitel 3. Det familieretlige udgangspunkt
Kapitel 4. Offentlige ydelser til børn
Kapitel 5. Kommunens generelle ydelser, vejledning og forebyggende indsats
Kapitel 6. Opsporing og beredskab
Kapitel 7. Undersøgelse og oplysning af børnesager
Kapitel 8. Handleplaner
Kapitel 9. Foranstaltninger
Kapitel 10. Anbringelse
Kapitel 11. Forhold under anbringelsen
Kapitel 12. Magtanvendelse
Kapitel 13. Tvangsmæssige foranstaltninger i øvrigt
Kapitel 14. Særlige sagsbehandlingsregler og retssikkerhedsgarantier
Kapitel 15. Tvangsadoption
Kapitel 16. Efterværn og opretholdelse af anbringelse
Kapitel 17. Hjælp til handicappede børn og unge
Kapitel 18. Finansiering mv.
Lovoversigt
Litteratur
Domme mv.
Stikordsregister

Forlagets beskrivelse af Socialret

Bogens mål er at give en systematisk gennemgang af retsgrundlaget for kommunernes administration af børne- og ungeområdet. Bogen vil kunne anvendes som opslagsbog for sagsbehandlere, rådgivere og andre med særlig interesse for området. Bogen vil ligeledes være relevant i undervisningssammenhæng.

Bogen behandler den lovgivning, som har relation til opgaverne i de kommunale børn og unge-forvaltninger, og dermed den lovgivning, der må forudsættes bekendt dels af medarbejdere, der beskæftiger sig med sager vedr. udsatte børn og unge, og dels af rådgivere og andre, der varetager opgaver i forbindelse med sager, der har været behandlet i den kommunale forvaltning inden for området udsatte børn og unge. I bogen behandles de seneste reformer på området, herunder bl.a. de ændringer der har ført til etablering af Familieretshus og Ungdomskriminalitetsnævn.

Bogens forfattere er, professor (mso) , ph.d. Trine Schultz, lektor, ph.d. Hanne Hartoft, professor (mso), ph.d. John Klausen og adjunkt, ph.d. Anne Mørk. Alle fire forfattere er tilknyttet Social Law Research Centre ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet og har gennem en lang årrække forsket og undervist inden for det socialretlige område.

Brugerbedømmelser af SocialretGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.