Udvidet returret til d. 31. januar 2023

Søgning: musem vestsjælland

Filter
Filter
Sorter efterSorter Relevans
 • af Museum Vestsjælland
  10,95 kr.

  Da en ung mand fængsles for tyveri af sin berømte kunstnerfars malerier, starter en føljeton af en krimi. For hvordan kunne Henrik Swane finde på at stjæle Sigurd Swanes malerier? Og hvordan kunne det i det hele taget lade sig gøre at få så mange malerier listet ud af Malergården i Odsherred? Han anklagede familien for meddelagtighed – og forsøgte at afpresse dem i bytte for sin egen tavshed. Men hvem var de skyldige i denne sag? Sønnen eller familien?Medvirkende: Kunsthistoriker Jesper Sejdner Knudsen Retshistoriker Ditlev Tamm Direktør Gitte Løvgren Vært og tilrettelæggelse: Sarah Sander Laugesen Ophav og støtte:Denne udsendelse er produceret med støtte fra Augustinus Fonden, Beckett-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.Idé og udførelse i samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde.Det vrimler med spændende fortællinger på de danske kulturinstitutioner.Hør om hvad et tyggegummi, insekters øjne, 260 stjålne malerier, en bunke breve og en dansk sporvognsrenser i Berlin har til fælles. For de er alle brikker i et puslespil, som fortæller vores fælles fortid. Historiker og vært Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland dykker ned i 5 kulturinstitutioners kernehistorier. Hør udsendelserne: -\tVi jager Lola – med Museum Lolland-Falster-\tEt liv pr. post – med Frederiksbergmuseerne -\tSe mørket – med Observatoriet i Brorfelde -\tEt forhold til Fjenden – med Oplevelsescenter Nyvang-\tDet store kunsttyveri – med Museum Vestsjælland Sarah Sander Laugesen har læst historie ved Københavns Universitet. Hun arbejder til dagligt som tilrettelægger og museumsformidler på Museum Vestsjælland.

 • af Museum Vestsjælland
  10,95 kr.

  I guldalderen sad Kamma Rahbek på Frederiksberg og skrev breve til hele den danske kulturelite: Oehlenschläger, H.C. Andersen, Frederikke Bruun og mange flere. I dag sidder journalisten Maise Njord i den samme situation i sine mange korrespondancebøger.I udsendelsen dykker vi ned i skriverierne. For hvordan får man en penneven? Og hvordan kan man flirte på skrift- både nu og i guldalderen? Medvirkende: Journalist og penneven Maise Njord Museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen Speak: Thomas Leth RasmussenVært og tilrettelæggelse: Sarah Sander Laugesen Ophav og støtte:Denne udsendelse er produceret med støtte fra Augustinus Fonden, Beckett-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.Idé og udførelse i samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde Det vrimler med spændende fortællinger på de danske kulturinstitutioner.Hør om hvad et tyggegummi, insekters øjne, 260 stjålne malerier, en bunke breve og en dansk sporvognsrenser i Berlin har til fælles. For de er alle brikker i et puslespil, som fortæller vores fælles fortid. Historiker og vært Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland dykker ned i 5 kulturinstitutioners kernehistorier. Hør udsendelserne: -\tVi jager Lola – med Museum Lolland-Falster-\tEt liv pr. post – med Frederiksbergmuseerne -\tSe mørket – med Observatoriet i Brorfelde -\tEt forhold til Fjenden – med Oplevelsescenter Nyvang-\tDet store kunsttyveri – med Museum Vestsjælland Sarah Sander Laugesen har læst historie ved Københavns Universitet. Hun arbejder til dagligt som tilrettelægger og museumsformidler på Museum Vestsjælland.

 • af Museum Vestsjælland
  10,95 kr.

  Anden Verdenskrig var fuld af rædsler, og i dag er det nemt at se sort og hvidt på fortiden - at dele alle op i gode og onde. Hør om tiden, hvor fjenden ikke bare var afskyvækkende på afstand, men pludselig var helt tæt på. Hvordan forholdt man sig, når tyskeren pludselig var ens nabo, kollega, gode ven ... måske endda dén, man havde forelsket sig i?Medvirkende: Historiker Dan Charly ChristensenFormidlingschef i Oplevelsescenter Nyvang Benjamin LamberthHannelore Marianne Olsen MeretheVært og tilrettelæggelse: Sarah Sander Laugesen Ophav og støtte:Denne udsendelse er produceret med støtte fra Augustinus Fonden, Beckett-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.Idé og udførelse i samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde.Det vrimler med spændende fortællinger på de danske kulturinstitutioner.Hør om hvad et tyggegummi, insekters øjne, 260 stjålne malerier, en bunke breve og en dansk sporvognsrenser i Berlin har til fælles. For de er alle brikker i et puslespil, som fortæller vores fælles fortid. Historiker og vært Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland dykker ned i 5 kulturinstitutioners kernehistorier. Hør udsendelserne: -\tVi jager Lola – med Museum Lolland-Falster-\tEt liv pr. post – med Frederiksbergmuseerne -\tSe mørket – med Observatoriet i Brorfelde -\tEt forhold til Fjenden – med Oplevelsescenter Nyvang-\tDet store kunsttyveri – med Museum Vestsjælland Sarah Sander Laugesen har læst historie ved Københavns Universitet. Hun arbejder til dagligt som tilrettelægger og museumsformidler på Museum Vestsjælland.

 • af Museum Vestsjælland
  10,95 kr.

  Hvordan kan vi vide noget som helst om den fjerneste fortid? Specielt alt det, vi ikke kan se? Ting som kærlighed, den for længst spiste mad, udseende, religion og kultur? Alt det forsøger vi at svare på ud fra et lillebitte tyggegummi, en masse arkæologiske udgravninger og tre unge kvinder, som har prøvet store kulturmøder på egen krop. Medvirkende: Marie Brinch Theis Zetner Trolle JensenDe tre unge pigerVært og tilrettelæggelse: Sarah Sander Laugesen Ophav og støtte:Denne udsendelse er produceret med støtte fra Augustinus Fonden, Beckett-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.Idé og udførelse i samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde. Det vrimler med spændende fortællinger på de danske kulturinstitutioner.Hør om hvad et tyggegummi, insekters øjne, 260 stjålne malerier, en bunke breve og en dansk sporvognsrenser i Berlin har til fælles. For de er alle brikker i et puslespil, som fortæller vores fælles fortid. Historiker og vært Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland dykker ned i 5 kulturinstitutioners kernehistorier. Hør udsendelserne: -\tVi jager Lola – med Museum Lolland-Falster-\tEt liv pr. post – med Frederiksbergmuseerne -\tSe mørket – med Observatoriet i Brorfelde -\tEt forhold til Fjenden – med Oplevelsescenter Nyvang-\tDet store kunsttyveri – med Museum Vestsjælland Sarah Sander Laugesen har læst historie ved Københavns Universitet. Hun arbejder til dagligt som tilrettelægger og museumsformidler på Museum Vestsjælland.

 • af Museum Vestsjælland
  10,95 kr.

  Hvad er mørke for en størrelse? Det undersøger vi i denne udsendelse. For det første er mørket en forudsætning for at have et observatorium, der kan undersøge stjernehimlen. Men det bliver også et vilkår for det levede liv for dem, der bor på Observatoriet. Hør om barndommen på den mørke bakke. Om hvordan vi ser mørket. Og hvad der kan komme ud af et langt liv med forskning i mørket. Medvirkende: Naturvejleder Thomas J. J. JohansenLektor emerita i astrofysik Birgitta NordströmEntreprenør Thomas GyldenkerneSigne TrojaborgKamille Nielsen, Gro Nielsen, Bjørn Nielsen, Ditte Nielsen og Rune NielsenVært og tilrettelæggelse: Sarah Sander Laugesen Ophav og støtte:Denne udsendelse er produceret med støtte fra Augustinus Fonden, Beckett-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.Idé og udførelse i samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde.Det vrimler med spændende fortællinger på de danske kulturinstitutioner.Hør om hvad et tyggegummi, insekters øjne, 260 stjålne malerier, en bunke breve og en dansk sporvognsrenser i Berlin har til fælles. For de er alle brikker i et puslespil, som fortæller vores fælles fortid. Historiker og vært Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland dykker ned i 5 kulturinstitutioners kernehistorier. Hør udsendelserne: -\tVi jager Lola – med Museum Lolland-Falster-\tEt liv pr. post – med Frederiksbergmuseerne -\tSe mørket – med Observatoriet i Brorfelde -\tEt forhold til Fjenden – med Oplevelsescenter Nyvang-\tDet store kunsttyveri – med Museum Vestsjælland Sarah Sander Laugesen har læst historie ved Københavns Universitet. Hun arbejder til dagligt som tilrettelægger og museumsformidler på Museum Vestsjælland.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.