Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Vølve - Andrea Hejlskov - E-bog

Bag om Vølve

Vølve er Andrea Hejlskovs tredje roman. En overvældende og stærk fortælling om en kvindes kamp for at leve og overleve gennem utallige sammenbrud. Andrea Hejlskov er vølve og gydje i den nordiske tro, asatroen, og fortællingen er en central del af hendes magiske praksis. Med romanen genvinder hun sin egen fortælling og beskriver hvordan det der betragtes som svaghed og sygdom i samfundet, vendes til hendes styrke i heksemiljøet og asatroen. Her bliver hun indviet som vølve, fordi hun besidder den magiske evne, at bevæge sig mellem verdener og fortælle dem frem. Fortællingen følger Andrea Hejlskov fra ung pige til ung mor, til voksen kvinde med fire børn, flere forliste parforhold og en vildmarksdrøm som hun må opgive, for at noget nyt kan spire frem. Bogen er bygget op omkring Hejlskovs egen gendigtning af Vølvens spådom, det første langdigt i den Ældre Edda, som beretter om verdens skabelse, sammenbrud og genskabelse. På samme vis oplever vi hvordan Hejlskovs liv bygges op og brydes ned igen og igen, for til slut at styrke hende til den vigtige opgave, i en verden på klimasammenbruddets rand; fortællerens. Uro har indgået en aftale med Naturfonden, som sikrer frikøb af 1 kvadratmeter fri dansk natur, for hver solgt eksemplar af Vølve.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788794296007
 • Udgivet:
 • 26. November 2021
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Vølve

  Beskrivelse af Vølve

  Vølve er Andrea Hejlskovs tredje roman. En overvældende og stærk fortælling om en kvindes kamp for at leve og overleve gennem utallige sammenbrud.
  Andrea Hejlskov er vølve og gydje i den nordiske tro, asatroen, og fortællingen er en central del af hendes magiske praksis. Med romanen genvinder hun sin egen fortælling og beskriver hvordan det der betragtes som svaghed og sygdom i samfundet, vendes til hendes styrke i heksemiljøet og asatroen. Her bliver hun indviet som vølve, fordi hun besidder den magiske evne, at bevæge sig mellem verdener og fortælle dem frem.

  Fortællingen følger Andrea Hejlskov fra ung pige til ung mor, til voksen kvinde med fire børn, flere forliste parforhold og en vildmarksdrøm som hun må opgive, for at noget nyt kan spire frem. Bogen er bygget op omkring Hejlskovs egen gendigtning af Vølvens spådom, det første langdigt i den Ældre Edda, som beretter om verdens skabelse, sammenbrud og genskabelse. På samme vis oplever vi hvordan Hejlskovs liv bygges op og brydes ned igen og igen, for til slut at styrke hende til den vigtige opgave, i en verden på klimasammenbruddets rand; fortællerens.

  Uro har indgået en aftale med Naturfonden, som sikrer frikøb af 1 kvadratmeter fri dansk natur, for hver solgt eksemplar af Vølve.

  Forlagets beskrivelse af Vølve

  Vølve er Andrea Hejlskovs tredje roman. En overvældende og stærk fortælling om en kvindes kamp for at leve og overleve gennem utallige sammenbrud.

  Andrea Hejlskov er vølve og gydje i den nordiske tro, asatroen, og fortællingen er en central del af hendes magiske praksis. Med romanen genvinder hun sin egen fortælling og beskriver hvordan det, der betragtes som svaghed og sygdom i samfundet, vendes til hendes styrke i heksemiljøet og asatroen. Her bliver hun indviet som vølve, fordi hun besidder den magiske evne, at bevæge sig mellem verdener og fortælle dem frem.
  Fortællingen følger Andrea Hejlskov fra ung pige til ung mor, til voksen kvinde med fire børn, flere forliste parforhold og en vildmarksdrøm, som hun må opgive, for at noget nyt kan spire frem. Bogen er bygget op omkring Hejlskovs egen gendigtning af Vølvens spådom, det første langdigt i den Ældre Edda, som beretter om verdens skabelse, sammenbrud og genskabelse. På samme vis oplever vi hvordan Hejlskovs liv bygges op og brydes ned, igen og igen, for til slut at styrke hende til den vigtige opgave, i en verden på klimasammenbruddets rand: Fortællerens.

  Brugerbedømmelser af Vølve

  • Andreas E. 4. Juli 2021

   Det er den bedste bog jeg har læst.
   Det er et gjaldende kald, et kvad der lader læseren lede og længes sammen med skjalden, efter meningen i en livsoplevelse der går til afgrunden og ind i den. Ned i kroppen, ned i Jorden, ind i verden, oversvømmet af den guddommelige oplevelse

   der er så vild og vedholdende, at verden bliver levende
   gennem historierne
   om hende der fortæller så magisk
   og tilsyneladende ubesværet om verden og det vanvittige fra at være menneske i det
   til at være guddommelig mellem dem.

   Sådan er situationen.
   Sådan bruges magien.
   Sådan var det for os, i tiden før Ragnarok.

   Intet jeg kan sige r kan gøre dette mesterværk ære nok, så jeg beder til

   at alle Heimdals sønner og døtre vil kende til det som Vølven fortæller, om

   Den smukke gyldne arv, om
   hvordan man kan vælge at være menneske i alle tider, og hvordan det i Ragnarok er

   en nødvendig handling at vælge magien og den levende verden til. Sammen.

   Kommer det nu?
   Ja.
   Nu kommer det.


  Find lignende bøger
  Bogen Vølve findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.